Coppa Italia 12/13 (1/2): JUVENTUS 1-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 18:15

Pepe na boku obrony to coś, jak Vidal na jej środku. Dorywczo można. Conte na pozycji WB nigdy go chyba nie wystawiał i raczej spotka go taki los jak Gacka.

Może Ty nie widzisz sensu wykupu Isli, ale jeśli Juventus w lecie się do czegoś takiego zobowiązał to nawet nie ma tematu. Sama współwłasność przeważnie (zawsze?) trwa dłużej niż rok i potem kluby się dogadują, a jak nie ma porozumienia to następuje ślepa licytacja. Także najprawdopodobniej Mauricio zostanie u nas na przyszły sezon bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 18:21

bajbek17 pisze:Pepe jak dobrze pamiętam był przymierzany nawet na bok obrony więc nie widzę problemu aby się przystosował do pół-prawego.
Ja pamiętam że raz go tam wystawił Del Neri (w drugiej połowie jakiegoś meczu), wyszło średnio lub poprawnie, co nie znaczy że Simone jest stworzony do gry defensywnej. Pamiętam też jak Pepe odżył po przejściu z 4-4-2 (przez chwilę było to 4-1-4-1) na 4-3-3 u Conte, także nie podzielam tego optymizmu z Pepe w 3-5-2. Fajnie równoważy 4-3-3 przy bardziej ofensywnym Vuciniciu (lub Giovinco na lewym skrzydle, aczkolwiek tego jeszcze nie przećwiczylismy), ale to tyle.
Sam nie wiem jakie plany co do niego ma Conte, bo 4-3-3 gramy coraz rzadziej, w 3-5-2 od biedy zagra, ale też nie jest stworzonym do tego graczem. Nie wiem, może się przyda, by łagodnie balansować między tymi ustawieniami w czasie meczu (zmiana Leo<=>Pepe i już mamy).

Co do Isli. Niestety chyba za bardzo niektórzy widzą jego przejaskrawiony obraz wymiatacza z Udinese, ale w tym sezonie jednak nie powala. Mial taki moment że sypał asystami co mecz, ale przyszedł mecz z Milanem (1:0 dla gospodarzy) i znowu czar prysł a Chilijczyk gra albo słabo, albo średnio. Tych potencjalnych 18 mln wart nie jest, to się jedynie opłacało dlatego że był w pakiecie z Asamoah. Mam nadzieję, że jest jeszcze opcja co najmniej obniżenia ceny drugiej połówki, jeśli faktycznie musimy go kupić. Co by nie mówić, przy Caceresie za 8 i Lichtsteinerze za 10,5 wygląda słabo...
Niby czasem nieźle potrafi grać przy linii boiska, ale często taki Padoin potrafi lepiej odnaleźć się na boisku, mimo że teoretycznie potencjał ma dużo niższy.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2013, 18:28 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 18:24

1/3 podstawowej obrony 2/5 podstawowej pomocy 0/2 podstawowego ataku. Remisujemy mocno pechowo, z zrozpedzonym, drugim w tabeli rywalem, u ktorego brakowalo jednego podstawowego zawodnika.

Tez jestem lekko wkurzony, ale nie popadajmy w depresje. Mamy teraz najwieksze problemy kadrowe od 1,5 sezonu, a jakos dajemy rade.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 18:42

Jeżeli dobrze pamiętam to Kwadwo ze środka pomocy przeniósł się na lewego Wing backa i choć cudów tam nie grał okazał się najlepszym na tej pozycji w naszym klubie. Więc jeżeli Conte próbował go raz i nie wyglądał najlepiej nie zdziwiłbym się gdyby konsekwentnie stawiając na niego okazałby się drugim Ghańczykiem. Ja osobiści nie pamiętam Isli z Udine i kieruję się tylko jego meczami w naszym klubie i nie widzę w nim nic ciekawego. Na jego pozycje mamy Lichta, Caceresa, Padoina i może Pepe więc uważam, że jest zbędny i nie wart wykupu.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 18:46

Po takim meczu ręce po prostu opadają. Aż się chce znienawidzić piłkę za jej brak sprawiedliwości. Długo nie trwała euforia po Udine.

Wynik fatalny w perspektywie rewanżu. Jestem wściekły bo posiadając w składzie prawdziwego napastnika wygralibyśmy to 3-0 i jechalibyśmy do Rzymu na wycieczkę. Totalny niedosyt, zwłaszcza że lazio zagrało kupę i nic nie grało :evil: Nie przeszkodziło im to jednak w wywalczeniu kolejnego remisu na naszym stadionie, strasznie mnie to irytuje. Gdzie Ci specjaliści od ,,puchnięcia'' lazio? :rotfl:
Nie mogę ogarnąć sytuacji Matriego, i 2 Vidala. Ponadto karny na Mirko. Całe życie Marchetti będzie im ratował tyłek? Nie mam pytań co do niego... :think: :shock:

Bramka to błąd naszej obrony, tam kilku było winnych ze wskazaniem na Cegłe, który o kryciu wie tyle co ja o wpływie deszczów monsunowych na dorożkarstwo w południowej Francji :? Peluso mimo gola i tak wypada beznadziejnie, generalnie graliśmy tradycyjnie bez boków. Asa wróć! :pray:

Wynik z pupy do tego wypada Bonucci i Pogba, po prostu bujam w obłokach w kontekście zbliżających się spotkań.
Generalnie w tej edycji CI mamy znakomite wyniki :doh:

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 18:49

SKAr7 pisze: De Ceglie nie krył Mauriego, tylko długi słupek. Na 70% robił to Pogba, który nawet nie raczył poinformować Garbysi, że ktoś mu nabiega na plecy.
Jesteś póki co jedyny,który wysuwa taki wniosek. Wczoraj po meczu również oglądałem dokładniej straconą bramkę i uważam jednak, że to DeCeglie a nie Pogba krył Mauriego.
Albo jesteś bardzo spostrzegawczy,bardziej niż 99% użytkowników forum, albo trochę na siłę szukasz w Pogbie kozła ofiarnego.Aby to zweryfikować, należy przesledzić jeszcze kilka razy tą sytuację.
yanquez pisze:Zamysł taktyczny wczorajszej taktyki (pokrętne - wiem ) był taki, żeby odbierać Lazio piłkę jeszcze na ich połowie, co zresztą w drugiej odsłonie działało świetnie.
Dlatego też nasza obrona wczoraj wyjątkowo nie musiała się napracować, co nie oznacza, że nie mieli nic do roboty, więc przesadnie nie ma ich za co chwalić.Miałem wrażenie, że nawet się nie spocili. Oczywiście, zagrali bardzo przyzwoicie.
yanquez pisze:Storari bardzo przyzwoity występ. Kilka świetnych wyjść do piłki
Po tym swoim błędzie, gdzie wypuścił już niby złapaną piłkę, do końca meczu puls nieco przyspieszał gdy miał interweniować.
yanquez pisze:Giac denerwuje mnie na środku (dlaczego Conte nie ustawił jego i Claudio odwrotnie?) - o ile z Udinese zagrał fajnie, to już wczoraj jakoś tak "juniorsko".
Zupełnie się z Tobą nie zgadzam.Giac zagrał conajmniej dobrze. Napierał do przodu,przyspieszał akcję,zwiększał tempo gry i wygrywał wiele pojedynków np. zdobywając dla nas rzut wolny.
yanquez pisze: [..]a drugi nieustannie mnie zadziwia - utrzymuje się przy piłce i w ogóle nie pęka gdy go kryją. Do tego olbrzymi plus za zmianę fryzurki z małpki na oskarżonego.
Tutaj zgadzam się w pełni. Gdy tylko Pogba ma piłkę, wiadomo że tak szybko jej nikt nie odbierze. A ta "fryzura" bardziej przypomina już winnego niż dopiero co oskarżonego :-D

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 19:02

kuba2424 pisze: Albo jesteś bardzo spostrzegawczy,bardziej niż 99% użytkowników forum, albo trochę na siłę szukasz w Pogbie kozła ofiarnego.Aby to zweryfikować, należy przesledzić jeszcze kilka razy tą sytuację.
IMO to właśnie wina powtórki, która pokazywała nam Cegłę z Maurim w momencie, kiedy ten pierwszy został przepchnięty i wyprzedzony. I faktycznie to sugerowało dokładnie to, że Garbaś krył Stefano. Natomiast na oddaleniu, w pierwszym ujęciu widziałem jak piksel odpowiadający za Mauriego nadbiega ze strony truchtającego Pogby (kontuzja), a piksel PDC jest kompletnie zaskoczony i nieprzygotowany na to, że ktoś mu się dobiera do tyłka.
I raz, że żeby powiedzieć to na pewno potrzebowałbym powtórki w lepszej jakości, a po drugie nawet to, że nadbiegał z jego strony nie przesądza, że to faktycznie Pogba krył Mauriego. Zrzuca jednak częściowo winę tercetu Vuci-Cace-PDC na problem szerszej komunikacji w drużynie, nie tyle Pogby.
Jednak i z tą powtórką z tostera mogę z całkiem spokojnym sercem powiedzieć, że PDC Mauriego nie krył, stał 2 metry przed długim słupkiem.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 20:33

Kiedy wczoraj zobaczyłem akcje Matriego (na samym początku tego linku) to co wydawało mi się, że widziałem coś podobnego, aczkolwiek z lepszym skutkiem w wykonaniu Llorente, no i tak było (do obejrzenia tutaj).

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 20:39

szczypek pisze:Kiedy wczoraj zobaczyłem akcje Matriego (na samym początku tego linku) to co wydawało mi się, że widziałem coś podobnego, aczkolwiek z lepszym skutkiem w wykonaniu Llorente, no i tak było (do obejrzenia tutaj).
Fakt podobne, chodź najprawdopodobniej Marchetti by to wybronił :lol:

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Zablokowany