Wszystko o Fiorentinie
- De Rossi
- Juventino
To skrzydłowy chyba odpada, bo Fiorentina gra 3-5-2. Ofensywny pomocnik? Pewnie cofnięty napastnik, trochę konkurencji w ataku jest, a jeszcze kuruje się Rossi. Zobaczymy, przyznam, że pierwszy raz słyszę o tym chłopaku, ale życzę jak najlepiej.Pan Mietek pisze:Skrzydłowy lub ofensywny pomocnik.

- Piti
- Juventino
pierwszy raz slyszysz o Wolskim :roll:
nie przepadam za Fiorą z wiadomych przyczyn, ale jemu bede kibicowal najmocniej i niech mu sie wiedzie. Mam nadzieje ze wzrośnie zainteresowanie Serie A w polsce przez ten transfer
nie przepadam za Fiorą z wiadomych przyczyn, ale jemu bede kibicowal najmocniej i niech mu sie wiedzie. Mam nadzieje ze wzrośnie zainteresowanie Serie A w polsce przez ten transfer

- couec
- Juventino
Jest Glik w Torino, na dniach Salamon w Milanie, teraz ten Wolski w Violi, a media w Polsce wpychają nam Lewego. Już nie mogę się doczekać wysypu ekspertów Serie A w tv. Dokładne analizy analizy barków i innych kołtoniów, to co nas czeka w niedalekiej przyszłości. 
Wolski będzie miał straszny problem jeśli przejdzie do Violi. To jest typowy skrzydłowy/ofensywny pomocnik i jakoś nie widzę w 352 proponowanym przez Montelle.

Wolski będzie miał straszny problem jeśli przejdzie do Violi. To jest typowy skrzydłowy/ofensywny pomocnik i jakoś nie widzę w 352 proponowanym przez Montelle.
- pumex
- Juventino
To do Loremastera. Niech przekaże wyżej 8)pan Zambrotta pisze:pumi, co to za podpis? list do mikołaja ?
O tym samym pomyślałem. Skrzydła odpadają, bo Wolski nie jest wingbackiem. Środek pomocy podobnie, bo jest po prostu za mikry i za słaby w defensywie. Zostaje rozgrywający napastnik, gdzie nawet nie licząc Joveticia, jest Ljajić, Rossi, a w kolejce do pierwszej drużyny czeka ponoć utalentowany Seferovic. Życzę mu szczęścia przy takiej konkurencji.De Rossi pisze:To skrzydłowy chyba odpada, bo Fiorentina gra 3-5-2. Ofensywny pomocnik? Pewnie cofnięty napastnik, trochę konkurencji w ataku jest, a jeszcze kuruje się Rossi.
Tak jak byś nie znał naszego poczciwego De Rossiego :roll:Bazyliszek pisze:pierwszy raz slyszysz o Wolskim

- Skibil
- Redaktor
Dla mnie te wszystkie transfery Glików, Wolskich i Salamonów pokazują tylko, jak nisko Serie A upadło od czsów Farsopoli... Bo nikt mi nie mówi, że nagle mamy wysyp talentów w kraju, a wcześniej była straszna susza.
- deszczowy
- Juventino
A tak trudno uwierzyć, ze może po prostu pojawiło się pokolenie utalentowanych grajków? :roll:Skibil pisze:Dla mnie te wszystkie transfery Glików, Wolskich i Salamonów pokazują tylko, jak nisko Serie A upadło od czsów Farsopoli... Bo nikt mi nie mówi, że nagle mamy wysyp talentów w kraju, a wcześniej była straszna susza.
Kosecki, Wszołek, Wolski, Glik, Salamon... Oni nie wzięli się znikąd. Ja się cieszę, że Wolski trafił do Włoch. To utalentowany chłopak, tylko pechowy. Wierzę, że sobie poradzi. Nawet, jeśli miałaby go Viola gdzieś wypożyczyć.
Nie przyznawaj się.Bazyliszek pisze:pierwszy raz slyszysz o Wolskim :roll:
A co do Wolskiego to na 100% będzie tam grał ( jeśli będzie ;P ) jako SS. Szkoda tylko, że mają kim grać na tej pozycji i może nie mieć za wiele miejsca. A szkoda, bo takiego właśnie SS nam w kadrze brakuje, więc fajnie jak by się Wolski wyrobił.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Skibil
- Redaktor
Bardzo trudno. Utalentowane pokolenie to zdobywało medale w latach '72 - '82, a takich jak Wolski, Wszołek (deszczowy pisze:A tak trudno uwierzyć, ze może po prostu pojawiło się pokolenie utalentowanych grajków? :roll:
Kosecki, Wszołek, Wolski, Glik, Salamon... Oni nie wzięli się znikąd. Ja się cieszę, że Wolski trafił do Włoch. To utalentowany chłopak, tylko pechowy. Wierzę, że sobie poradzi. Nawet, jeśli miałaby go Viola gdzieś wypożyczyć.

Na MŚ u-20 w 2007r. gdzie wszyscy fapali nad Krychowiakiem i Janczykiem gole trafiali też Alexis Sanchez, nasz Vidal i Isla, Zarate, Suarez czy Cavani. A gdzie są nasi przyszli gwiazdorzy typu Białkowski, Janczyk czy Cyfka albo Małecki? Kto na zachodzie słyszał o gwiazdach srebrnego medalu IO z '92? Nieliczni. Już nie tak utalentowani zawodnicy u nas byli, a żaden, oprócz Bońka nie znalazł uznania we Włoszech.
- Kucharius1
- Juventino
Wolski to duży talent. Zobaczymy jak sobie poradzi z presją i nową ligą. Jeśli jest pracowity to powinien za jakiś czas przebić się do pierwszej 11 Violi, a oni mają całkiem dobrą rękę do młodych talentów. Ljajic ma tylko rok kontraktu, więc Viola go pewnie opchnie ( tym bardziej że sprawiał problemy) , po Jove też pewnie zgłosi się jakiś dziany klub, więc chłopak nie jest na takiej straconej pozycji.
- SKAr7
- Juventino
Jakbym Cię słyszał o Giaccherinimpumex pisze: Środek pomocy podobnie, bo jest po prostu za mikry i za słaby w defensywie
Ciekawe co ten Montella kombinuje z Wolskim, jestem bardzo ciekaw, gdzie go postawi. Bo bardzo prawdopodobne, że szykuje się dla Polaka jakaś poważna zmiana w pozycji na boisku
Oj, Skibil, tak jak zazwyczaj piszesz z sensem, tak teraz chcesz być bardziej papieski od papieża. Myślę, że włoscy scouci lepiej znają się na swojej robocie od nas.Skibil pisze: Już nie tak utalentowani zawodnicy u nas byli, a żaden, oprócz Bońka nie znalazł uznania we Włoszech.
Ale mimo, że uważam, że wszyscy których wymieniłeś to były talenty robione na siłę(Mila, Matusiak), albo niespełnione(Zahorski, Janczyk) , tak powody są również czysto "administracyjne". Po wypaleniu Piszczka, Glika, Lewandowskiego Polska stała się poważniejszym rynkiem dla klubów europejskich i więcej klubów stwierdziło, że opłaca się przyjrzeć bliżej naszym młodym. I po prostu informacja o talencie rozchodzi się szybciej, niż to było wcześniej. A i Polska zaczęła być postrzegana jako coś więcej, niż tylko "kraj bramkarzy z Szamotuł".
- deszczowy
- Juventino
Może po tylu latach pora w końcu na kogoś nowego? Może właśnie ci lekko przez Ciebie obśmiewani Wszołek i młody Kosa już za rok-dwa będą grali w naprawdę ciekawych klubach? Trochę wiary! System szkolenia w końcu zaczyna działać, dlaczego nei mogłoby się pojawić kilku utalentowanych kopaczy także nad wisłą, skoro nawet taka popiardółka, jak Kraj Basków potrafi sobie wychować Llorente, bądź Martineza?Skibil pisze:Bardzo trudno. Utalentowane pokolenie to zdobywało medale w latach '72 - '82, a takich jak Wolski, Wszołek (deszczowy pisze:A tak trudno uwierzyć, ze może po prostu pojawiło się pokolenie utalentowanych grajków? :roll:) czy młody "Kosa" to było na pęczki lata wstecz, a żaden kariery nie zrobił. Popatrz jakie zachwyty były nad Milą, Matusiakiem czy Janczykiem.
Fakt, to trudno obronić, zważywszy na to gdzie jest dziś Cavani a gdzie JanczykSkibil pisze:Na MŚ u-20 w 2007r. gdzie wszyscy fapali nad Krychowiakiem i Janczykiem gole trafiali też Alexis Sanchez, nasz Vidal i Isla, Zarate, Suarez czy Cavani.

Kowalczyk? Wałdoch? Juskowiak? Chyba trochę przesadziłeśSkibil pisze:Kto na zachodzie słyszał o gwiazdach srebrnego medalu IO z '92? Nieliczni. Już nie tak utalentowani zawodnicy u nas byli, a żaden, oprócz Bońka nie znalazł uznania we Włoszech.

"Żaden oprócz Bońka"... No. W sumie racja. Może to przykład na wyrost, ale Glik, ten obsmiewany Glik, jakoś sobie we Włoszech od niedawna radzi. I muszę przyznac, ze głęboko wierzę, iż taki np. Kosa też by tam sobie poradził. To inne pokolenie. To goście nie myślący w stylu "trening-mecz-w miasto-seta-seta-seta". To nie wszystkie te Iwany, Kowale, zachlane mordy. To goście, którzy chcą odnieść sukces i wiedzą, że muszą siedo tego pilnować. Ale to na inną opowieść materiał.
Reasumując - wierzę w Wolskiego i mocno trzymam za niego kciuki. Nawet, jeśli okaże się, że Viola to za wysokie progi, chłopak liźnie trochę futbolu na światowym poziomie. Zdobędzie jakieś doświadczenie. To także rzecz cenna. Zgodzisz się?
- Vimes
- Juventino
Całkiem niedawno czytałem wypowiedzi prezesa Legii i Wolskiego, w których obaj dementowali doniesienia o transferze do Fiorentiny. Ciekawe czy tak bardzo zależało im na utrzymaniu wszystkiego w tajemnicy, czy może Fiorentina tak bardzo chce Wolskiego, że przekonała ich do zmiany zdania. W każdym bądź razie życzę mu powodzenia, przydałby się nowy Boniek w Serie A.
- Il Fenomeno
- Juventino
Vimes pisze:Całkiem niedawno czytałem wypowiedzi prezesa Legii i Wolskiego, w których obaj dementowali doniesienia o transferze do Fiorentiny. Ciekawe czy tak bardzo zależało im na utrzymaniu wszystkiego w tajemnicy, czy może Fiorentina tak bardzo chce Wolskiego, że przekonała ich do zmiany zdania.
Od znajomego, który gra w reprezentacji młodzieżowej (nieważne kto), dwa tygodnie temu słyszałem, tyle że Fiorentina naprawdę jest zainteresowana. Wolski nie jest przekonany, żeby teraz odchodzić i waha się, ale włoski klub bardzo naciska na transfer, a Legia jest gotowa go sprzedać. Czyli wychodzi na to, że go przekonali, czyli naprawdę chcieli i wiążą jakąś z nim nadzieję.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2013, 21:10 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 1 raz.

- D-Rose
- Juventino
Wystarczy popatrzec, ze juz portale zwiazane z Fiorentina szukaja miejsca dla WolskiegoIl Fenomeno pisze:Vimes pisze:Całkiem niedawno czytałem wypowiedzi prezesa Legii i Wolskiego, w których obaj dementowali doniesienia o transferze do Fiorentiny. Ciekawe czy tak bardzo zależało im na utrzymaniu wszystkiego w tajemnicy, czy może Fiorentina tak bardzo chce Wolskiego, że przekonała ich do zmiany zdania.
Od znajomego, który gra w reprezentacji młodzieżowej (nieważne kto), dwa tygodnie temu słyszałem, tyle że Fiorentina naprawdę jest zainteresowana. Wolski nie jest przekonany, żeby teraz odchodzić i waha się, ale włoski klub bardzo naciska na transfer, a Legia jest gotowa go sprzedać. Czyli wychodzi na to, że go przekonali, czyli naprawdę chcieli i wiążą jakąś nadzieję z nim związaną.

http://www.fiorentina.it/notizia.asp?IDNotizia=124710
Miło. Mam nadzieje, ze kariera pojdzie w dobrym kierunku i za 2-3 sezony wyladuje w Juventusie