Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 16:41

Przyjście Lopeza oznaczać będzie to, że poza nim i Llorente do lata 2014 nikt do napadu nie przyjdzie. Odejdzie Duńczyk i Fabio lub Matri.

@Kucharius1
IMO Sancheza w tej formie nie można nazwać topem. Beppe jeśli go weźmie to tylko na wypożyczenie. Jove? Coś mi się wydaje, że zostanie w Violi. Mają tam dobry skład, sztab i perspektywy. O ile Rossi dojdzie do formy sprzed kontuzji to niewiele będzie im brakowało do Napoli, Lazio czy Interu, a może nawet będą lepsi przy mądrym zarządzaniu.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 17:00

Vidal kosztem Igły? jaja sobie robia? Higuain jest marny...on nie wykorzystuje swoich setek w podobnej częstotliwosci, moim zdaniem przereklamowany.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 17:51

Naprawdę dziwie się ludziom, którzy po jednym udanym meczu uważają, że ściągnięcie Llorente jest wystarczające jako wzmocnienie ataku. Bardzo możliwe, że w rzeczywistości faktycznie okaże się, że nikogo oprócz niego już nie pozyskamy, co nie znaczy, że na rzeczywistość taka jaka jest trzeba zawsze się godzić.

Nie zgadzam się też, że oprócz ataku mamy kompletny skład. Brakuje nam zmiennika dla Pirlo (dałbym szansę Bouy jeśli dalej utrzyma takie statsy), a nasze skrzydła, mimo że dobre to jeszcze trochę brakuje nam do optymalnych, a co dopiero klasowych.

Uważam, że w 352 na bokach chyba mimo wszystko powinni grać pomocnicy, jak sam zapis zresztą sugeruje. Lichtsteiner to klasowy zawodnik, ale swój wiek już ma i lepszym wahadłowym nie będzie. To boczny obrońca i tam pokazuje pełnię swoich możliwości. Mam nadzieję, że Isla się w końcu przebudzi, w końcu w wieku tych 22-23 lat właśnie grając na boku nastukał 8-9 asyst.

Możliwe, że skoncentrujemy się na darmowych zawodnikach, w końcu po wypożyczeniach i współwłasnościach to nasza ulubiona forma pozyskiwania piłkarzy ;). Moimi faworytami zdecydowanie są Llorente i Bocchetti (coś trzeba będzie zapłacić, ale zapewne mniej niż za Peluso). Jeśli planujemy sprzedaże w środku pola (Padoin, Gacek) to na pewno zainteresuje nas także Sissoko. Jednak...

...zawodnikiem, który osobiście mnie najbardziej zaintrygował jest Brazylijczyk Joaozinho. Gra w lidze rosyjskiej dla Krasodaru. Lewy pomocnik, kurdupel w stylu Gio i Gacka, rocznikowo ma 25 lat. Drugi sezon w mroźnej lidze i na koncie już 24 asysty. W tym sezonie 13 na 19 spotkań. Kojarzy ktoś tego zawodnika coś bardziej niż tylko po statystykach? I tym filmiku na YT:

Aha, no i jeszcze Honda nie przedłużył kontraktu, ale wątpię żeby odnalazł się przy naszym ustawieniu.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 18:39

Bazyliszek pisze:Vidal kosztem Igły? jaja sobie robia? Higuain jest marny...on nie wykorzystuje swoich setek w podobnej częstotliwosci, moim zdaniem przereklamowany.
Tez tak uwazam. Jesli ktos z Realu, to Benzema (tak, tak, wiem ze nierealny :P).

Higuain ma nawet gorszy poziom skutecznosci niz Dżeko i Giroud.
To ze ktos ma znane nazwisko, i ze strzela duzo bramek, nie powinno zamydlic wam oczu. :snooty:

Jesli ogladacie ich na codzien, wiecie, ze marnuja 3/4 swoich okazji. Gdyby na ich miejsce wstawic skuteczniejszych zawodnikow (tak jak np. za Van Wolfswinkela w Sportingu, Gignaca w Marsylii czy jakiegokolwiek innego zawodnika u nas w napadzie) to Arsenal walczylby realnie o majstra, podobnie jak Sporting i Marsylia, Real bylby max 6 pkt stratny do Barcelony a Juve mialoby 15 pkt przewagi.

Nie dla Higuaina.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 18:42

Arbuzini pisze:Naprawdę dziwie się ludziom, którzy po jednym udanym meczu uważają, że ściągnięcie Llorente jest wystarczające jako wzmocnienie ataku.
Brawo, podzielam Twoje zdziwienie.
Arbuzini pisze:...zawodnikiem, który osobiście mnie najbardziej zaintrygował jest Brazylijczyk Joaozinho. Gra w lidze rosyjskiej dla Krasodaru. Lewy pomocnik, kurdupel w stylu Gio i Gacka, rocznikowo ma 25 lat. Drugi sezon w mroźnej lidze i na koncie już 24 asysty. W tym sezonie 13 na 19 spotkań.
Ty Arbuz jak zwykle wymyślasz :wink: Rok temu dziwaczyłeś z Ligue1, teraz wzięło Cię na ruską ligę :wink: Oczywiście statystyki imponujące, ale jeśli ktoś liczy, że anonimowy, 25-letni Brazol z anonimowego, ruskiego klubiku spełniłby oczekiwania klubu pokroju Juve, to najpewniej jest mocno naiwny. Prawdą jest, że wiele zależałoby od ceny, ale jednak dla mnie propozycja takiego wątpliwego wzmocnienia nie jest w żaden sposób kusząca.

Igła za Vidala? Jeśli tak ma wyglądać sprowadzenie topowego napastnika, to leję na niego ciepłym moczem

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 18:57

pumex pisze:
Arbuzini pisze:...zawodnikiem, który osobiście mnie najbardziej zaintrygował jest Brazylijczyk Joaozinho. Gra w lidze rosyjskiej dla Krasodaru. Lewy pomocnik, kurdupel w stylu Gio i Gacka, rocznikowo ma 25 lat. Drugi sezon w mroźnej lidze i na koncie już 24 asysty. W tym sezonie 13 na 19 spotkań.
Ty Arbuz jak zwykle wymyślasz :wink: Rok temu dziwaczyłeś z Ligue1, teraz wzięło Cię na ruską ligę :wink: Oczywiście statystyki imponujące, ale jeśli ktoś liczy, że anonimowy, 25-letni Brazol z anonimowego, ruskiego klubiku spełniłby oczekiwania klubu pokroju Juve, to najpewniej jest mocno naiwny. Prawdą jest, że wiele zależałoby od ceny, ale jednak dla mnie propozycja takiego wątpliwego wzmocnienia nie jest w żaden sposób kusząca.
No sęk w tym, że wg transfermarkt kontrakt ma do końca czerwca 2013 więc w lecie będzie wolnym zawodnikiem jeśli nie jest to błąd. Na żadną konkretną ligę mnie w tym roku nie bierze, po prostu w tym roku kiepsko z darmowymi zawodnikami, a u Ruskich jakoś tak najbardziej interesująco ;). Nie wiem jak gość gra, ale 25 lat to nie taki stary biorąc pod uwagę, że mamy styczeń, a one te staty nabił w 2012 ;). Może on w ogóle nie pasować do nas swoją charakterystyką więc tak rzucam w forum, bo może ktoś gdzieś przypadkiem widział albo lubi ligę rosyjską.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:09

Tą rzekomą wymianę na linii Real - Juve wymyślono w Hiszpanii. We Włoszech nikt tego nie potwierdza, zresztą wczoraj przy okazji meczu Marotta wyraził się w kwestii Chilijczyka jasno - nie bierzemy pod uwagę sprzedaży Vidala. Komuś się po prostu nudzi. My, zdaniem Marotty, "przyzwyczailiśmy się do kupowania, nie sprzedawania".

Mówi się (Gazzetta dello Sport), że w tygodniu ma się pojawić potwierdzenie przedłużenia kontraktu Buffona do 2015 r. (warunki uzgodnione jeszcze przed świętami - 4,5 mln € za sezon plus bonusy) oraz transferu Llorente (miałby przyjść w lecie/kontrakt czteroletni/4,5 mln € za sezon plus bonusy).
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, 19:11 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:10

pumex pisze:Oczywiście statystyki imponujące, ale jeśli ktoś liczy, że anonimowy, 25-letni Brazol z anonimowego, ruskiego klubiku spełniłby oczekiwania klubu pokroju Juve, to najpewniej jest mocno naiwny.
Nemanja Vidić też przyszedł z ruskiej ligi i był anonimowy. Dziwnym trafem włodarze Manchesteru Utd. naiwni nie byli.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:22

Dolce Vita pisze:
pumex pisze:Oczywiście statystyki imponujące, ale jeśli ktoś liczy, że anonimowy, 25-letni Brazol z anonimowego, ruskiego klubiku spełniłby oczekiwania klubu pokroju Juve, to najpewniej jest mocno naiwny.
Nemanja Vidić też przyszedł z ruskiej ligi i był anonimowy. Dziwnym trafem włodarze Manchesteru Utd. naiwni nie byli.
Podobnie Ivanovic.
Jeśli nasi teraz ściągną Lisandro,a w lecie Llorente to pozbędą się jednego z dwójki Matri/Quag albo nawet obu i to będzie koniec.
Ja osobiście chciałbym Sancheza. Wiem, że teraz gra słabo, ale myślę że mógłby się u nas odnaleźć.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:27

@Arbuzini faktycznie ten koles zdaje sie byc ciekawym piłkarzem..Rosyjska liga to nie sa jakies ogory, 13 asyst to calkiem sporo jak na półmetek sezonu dlatego wartobyloby zaryzykowac.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:30

Castiel pisze:Ja osobiście chciałbym Sancheza. Wiem, że teraz gra słabo, ale myślę że mógłby się u nas odnaleźć.
Zacytuję...
jakku1 pisze:Paradoksalnie im dluzej [...] utrzyma przecietna/slaba forme, tym dla nas lepiej, w kontekscie ewentualnego transferu.
A tak na poważnie, jeśli ma przyjść Lisandro i Llorente to jest dla mnie idiotyzm, albo jeden albo drugi, zważywszy na to, że jesteśmy dogadani z Hiszpanem powinien on przyjść, a Lopez nawet tutaj nie pojawiać. Sancheza bym powitał ale tego z Udinese, nie z Barcelony.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:37

obiecanej gwiazdy
Hahaha nie no, jeszcze ktoś to przywołuje i w to wierzy?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 19:43

Dolce Vita pisze:Nemanja Vidić też przyszedł z ruskiej ligi i był anonimowy. Dziwnym trafem włodarze Manchesteru Utd. naiwni nie byli.
Castiel pisze:Podobnie Ivanovic.
No i? Powiem wprost: czasami poraża mnie umiejętność interpretacji i czytania ze zrozumieniem prezentowana na tym forum. To znaczy, że jeśli Monaco wyłapało kiedyś z ligi kameruńskiej George'a Weah, to każdy, kto notuje tam fajne statystyki jest przyszłą gwiazdą? Czy ja oceniłem piłkarza, o którym mówił Arbuz, skoro otwarcie przyznaję, że nie widziałem jego gry? Stwierdziłem tylko, że skoro tacy piłkarze jak Isla czy nawet Lichtsteiner nie do końca przekonują nas na swojej pozycji, to trzeba być naiwnym, żeby w ciemno liczyć na zaadoptowanie się w pierwszym składzie Juve no-name'a ze średnio-słabego, rosyjskiego klubu, choć oczywiście jest prawdopodobieństwo, że wypali, tylko tak można powiedzieć w zasadzie o każdym :roll:

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:12

pumex pisze:No i? Powiem wprost: czasami poraża mnie umiejętność interpretacji i czytania ze zrozumieniem prezentowana na tym forum. To znaczy, że jeśli Monaco wyłapało kiedyś z ligi kameruńskiej George'a Weah, to każdy, kto notuje tam fajne statystyki jest przyszłą gwiazdą?
No i to, że jak ktoś jest no-name'em w jakiejś lidze nie znaczy, że pozostanie nim na zawsze. Pamiętam takiego no-name'a jak Cheillini, Bonucci, wypalony stary Pirlo i Barzagli. Przewinęło się tych no-name'ów przez Juve sporo...
Ty z góry zakładasz, że nie.
Tylko jedna taka poprawka - lidze włoskiej chyba bliżej do rosyjskiej jak do angielskiej.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:33

Castiel pisze:No i to, że jak ktoś jest no-name'em w jakiejś lidze nie znaczy, że pozostanie nim na zawsze.
Dobra, najprościej będzie, jeśli zacytuję samego siebie:
"choć oczywiście jest prawdopodobieństwo, że wypali, tylko tak można powiedzieć w zasadzie o każdym"

Aha. Nie narzekaj w przyszłości na to, że nie sprowadzamy topowego napastnika, bo odpowiem Ci, że możemy sprowadzić za 23tys $ jakiegoś gostka z RPA. Może akurat wypali :think:

Obrazek
Zablokowany