Serie A 12/13 (21): JUVENTUS 4-0 Udinese
- Lypsky
 - Juventino

Dzisiejszy mecz wygrał nam Pogba, który ma niesamowite uderzenie z dystansu (powinien z niego korzystać zdecydowanie częściej).
Wynik nie odzwierciedla naszej gry, więc nie popadałbym w huraoptymizm. W pierwszej połowie wszystko wyglądało świetnie do pola karnego naszych rywali, od tego momentu zaczynał się dramat - nasi zawodnicy podejmowali fatalne decyzje, a gra napastników to jakaś kpina. Giovinco boi się uderzyć z dystansu i niepotrzebnie kombinuje. Natomiast ilość błędów (niecelnych podań, słabych strzałów i pseudozwodów) w wykonaniu Vucinicia również zatrważająca. Miło, że Czarnogórzec zdobył bramkę i zaliczył asystę, ale oczekuję od niego nieco lepszej gry.
Dzisiejszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że zestawienie ataku powinniśmy zaczynać od Matriego - kolejne spotkanie, w którym Alessandro pokazuje się z dobrej strony. Gdyby koledzy częściej dostrzegali jego wyjścia na pozycje, miałby zdecydowanie więcej bramek na swoim koncie.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego więcej szans na grę nie dostaje Isla - wejście na 10 minut to jakiś żart.
Najważniejsze są 3 punkty, ale to jeszcze nie to co potrafimy najlepiej.

Wynik nie odzwierciedla naszej gry, więc nie popadałbym w huraoptymizm. W pierwszej połowie wszystko wyglądało świetnie do pola karnego naszych rywali, od tego momentu zaczynał się dramat - nasi zawodnicy podejmowali fatalne decyzje, a gra napastników to jakaś kpina. Giovinco boi się uderzyć z dystansu i niepotrzebnie kombinuje. Natomiast ilość błędów (niecelnych podań, słabych strzałów i pseudozwodów) w wykonaniu Vucinicia również zatrważająca. Miło, że Czarnogórzec zdobył bramkę i zaliczył asystę, ale oczekuję od niego nieco lepszej gry.
Dzisiejszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że zestawienie ataku powinniśmy zaczynać od Matriego - kolejne spotkanie, w którym Alessandro pokazuje się z dobrej strony. Gdyby koledzy częściej dostrzegali jego wyjścia na pozycje, miałby zdecydowanie więcej bramek na swoim koncie.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego więcej szans na grę nie dostaje Isla - wejście na 10 minut to jakiś żart.
Najważniejsze są 3 punkty, ale to jeszcze nie to co potrafimy najlepiej.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
						- Maciek01
 - Juventino

Tak się obawiałem meczu z Udinese, a tu 4-0:bravo: ,i Lazio też zremisowało.. uff można odetchnąć  
A tak w ogóle oglądam sobie pomeczowe studio na Al Dżazira Sport i pokazują herb Juve z dwiema gwiazdkami, a to chamy :evil:

A tak w ogóle oglądam sobie pomeczowe studio na Al Dżazira Sport i pokazują herb Juve z dwiema gwiazdkami, a to chamy :evil:
- Arbuzini
 - Juventino

Trzeba przyznać, że Pogba ma wielki talent do uderzeń z dystansu. Bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, choć widać, że to jeszcze nie w pełni ukształtowany zawodnik. Pozyskaliśmy jeden z największych talentów piłkarskich w Europie za darmo. Brawo Marotta.
Caceres w dzisiejszym spotkaniu słodko-kwaśny. Słodko - gra w obronie. Kwaśno - straty przy wyprowadzaniu piłki.
No i Buffon wreszcie jakiś taki pewniejszy niż ostatnio.
Mecz na przełamanie, jakoś tak uczułem, że dzisiaj dzięki rezerwowym nam się uda, bo cały dzień po głowie chodziła mi piosenka:
W pierwszej połowie też mieliśmy taką przewagę, jak w drugiej (oglądałem od przerwy)?

Caceres w dzisiejszym spotkaniu słodko-kwaśny. Słodko - gra w obronie. Kwaśno - straty przy wyprowadzaniu piłki.
No i Buffon wreszcie jakiś taki pewniejszy niż ostatnio.
Mecz na przełamanie, jakoś tak uczułem, że dzisiaj dzięki rezerwowym nam się uda, bo cały dzień po głowie chodziła mi piosenka:
W pierwszej połowie też mieliśmy taką przewagę, jak w drugiej (oglądałem od przerwy)?
- SKAr7
 - Juventino

Wydaje Ci się. Nasi napastnicy wymieniają się na pozycji wysuniętej, ale zdecydowanie częściej stał tam Matri, niż Mirko.bajbek17 pisze: Aha Lichy znowu słabo. Jednego tylko nie rozumiem, a mianowicie nasz ciężki, środkowy napastnik Matri wchodzi w 45 minucie i przez 35 minut zapierdziela.
Fajnie w drugiej połowie Gacek, zdjął Murielowi bramkę z nogi, szkoda, że taki nieskuteczny.
Do Pogby tylko jedno "ale". Głupia strata przy 1:0, a potem jeszcze głupszy, za wczesny wślizg, zostawiający Udine w przewadze 5 na 3.
- annihilator1988
 - Juventino

Conte nakręcił chłopaków, no i proszę bardzo. Teraz będzie tylko z górki  

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- bajbek17
 - Juventino

Lypsky może dzisiaj mieliśmy dużo złych podań, ale widać poprawę. Widać mieli pomysł na grę i w końcu jakoś to wyglądało. Zaryzykuję stwierdzenie, że pomogła nam dzisiaj absencja Pirlo, która zwalnia tempo i powoli rozgrywa, a z naszą szybką dzisiejszą grą całkowicie dominowaliśmy cały mecz. Co do Matriego czułem, że strzeli dzisiaj.

- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

Mimo strzelonej bramki Miras szału nie robił. Pogba no super, super dzisaj wg mnie zagrał tak jak Vidal w poprzednim sezonie, czyli skupiam się na defenswynie, ale jak jest szansa zrobić bramkę to tego nie zmarunuję.
Wedlug mnie fantastyczny mecz Martina - to już kolejny - w którym szału w ofensywnie nie robi, ale jednak w defensywie jest nie do przejscia.
Co do usera, który pytalo o Marrone, ja myślę, że Conte bedzie na chama robil z Luki obrońce, więc nie możemy się spodziewać, że marrone wejdzie w przypadku kontuzji pomocnika, a raczej wejdzie jesli to spotka obronce.
Nie podobał mi się Ceglie, Giac (który miał dwie szane, a jeśli przy drugiej podniósłby piłke nad ziemią strzeliłby bramkę) no i Licht, który był dzisiaj po prostu ot tak mało skoncentrowany i dokładny w przeciwieństwie do Buffona, który dzisiał wydawal się super skupiony na piłce.
Fajnie, żem wygrali i to jeszcze pokaźne, moze niektorzy skończą marudzić, że Matri nadaje się do Stali Głowno, a Miras do Floty świnoujcie i powinniśmy jak najszybciej oddać Quaga do Widzewa Łódź - pozdro wszystkim malkontentom!

Wedlug mnie fantastyczny mecz Martina - to już kolejny - w którym szału w ofensywnie nie robi, ale jednak w defensywie jest nie do przejscia.
Co do usera, który pytalo o Marrone, ja myślę, że Conte bedzie na chama robil z Luki obrońce, więc nie możemy się spodziewać, że marrone wejdzie w przypadku kontuzji pomocnika, a raczej wejdzie jesli to spotka obronce.
Nie podobał mi się Ceglie, Giac (który miał dwie szane, a jeśli przy drugiej podniósłby piłke nad ziemią strzeliłby bramkę) no i Licht, który był dzisiaj po prostu ot tak mało skoncentrowany i dokładny w przeciwieństwie do Buffona, który dzisiał wydawal się super skupiony na piłce.
Fajnie, żem wygrali i to jeszcze pokaźne, moze niektorzy skończą marudzić, że Matri nadaje się do Stali Głowno, a Miras do Floty świnoujcie i powinniśmy jak najszybciej oddać Quaga do Widzewa Łódź - pozdro wszystkim malkontentom!
					Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2013, 22:52 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

- kuba2424
 - Juventino

Oczekuję od tych, którzy przed meczem czarno to widzieli że w końcu przejrzą wreszcie na swe pesymistyczne oczęta i przed kolejnym meczem w podobnej sytuacji w końcu uwierzą w nasz potencjał i możliwości, nawet jeśli brakuje nam kilku podstawowych zawodników, albo zamilkną i nie będą rozpowszechniać swoje propagandowe przedmeczowe wróżby co do naszego występu.
Złapaliśmy świeży oddech...
Nie popieram to co robi pan Zambrotta i nie będę siebie cytował
Poza tym - oby więcej takiego nastawienia

Złapaliśmy świeży oddech...
Nie popieram to co robi pan Zambrotta i nie będę siebie cytował
Poza tym - oby więcej takiego nastawienia
- Wojtek
 - Juventino

Mam nadzieje że to koniec tej zniżki formy! Rozbilismy Udine które było bezproduktywne w ataku i WRESZCIE mecz na zero z tyłu! 
Pogba MISTRZ! Uwielbiam jego strzały z dystansu, a pierwsza brama to bramka roku chyba ;D
Vucinic wali wszystko co sie da, podaje beznadziejnie ale bramke i asyste i tak zrobi ;/ Matri fajna zmiana, miał farta.
Cóż tu dużo gadać.
Fino alla fine FORZA JUVENTUS!!

Pogba MISTRZ! Uwielbiam jego strzały z dystansu, a pierwsza brama to bramka roku chyba ;D
Vucinic wali wszystko co sie da, podaje beznadziejnie ale bramke i asyste i tak zrobi ;/ Matri fajna zmiana, miał farta.
Cóż tu dużo gadać.
Fino alla fine FORZA JUVENTUS!!
- me7a7ron
 - Juventino

Hmm dziwne że whoscored ocenia jego na 9.8 . Wolę żeby większość jego piłek szła na boki ale chociaż 1/3 tworzyła akcje takie jak dzisiaj.Dante93 pisze:Chłoopie prosze Cie, zagrał pare fajnych piłek, ale tak ogółem to dziś czasem tak kaleczył, że to śmiech ogarniałme7a7ron pisze:Gdzie krytycy Mirko??? Oby tylko ta jego dzisiejsza forma nie była pojedynczym wybrykiem. Dzisiaj pokazał wszystkie swoje atuty.A statsy podreperował sobie jak już Pogba pozamiatał.
- bajbek17
 - Juventino

Nie zgodzę się. Specjalnie zwracałem na to uwagę. Widziałeś rajd Matriego? Właśnie wtedy m.in. był na pozycji cofniętego. Dopiero w 80 minucie ruszył na szpicę.SKAr7 pisze:
Wydaje Ci się. Nasi napastnicy wymieniają się na pozycji wysuniętej, ale zdecydowanie częściej stał tam Matri, niż Mirko.
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Wygrywamy 4:0 z będącym na fali Udinese grając w połowie rezerwowym składem, ale narzekajmy... Wiem, że są rzeczy, które należy poprawić, ale życzyłbym sobie zawsze tylu błędów, niedokładności, złych decyzji co dzisiaj o ile wynik byłby ten sam. 
Pogba yy fenomenalny mecz. 10 od whoscored.
Brawo, brawo, brawo. Niech do gry wrócą kontuzjowani i jedziemy! Forza Juve!

Pogba yy fenomenalny mecz. 10 od whoscored.
Brawo, brawo, brawo. Niech do gry wrócą kontuzjowani i jedziemy! Forza Juve!
- Bartek(Juventino)
 - Qualità Juventino

Nie trzeba daleko szukać, tylko skorzystać z gotowego rozwiązania del Bosquebendzamin pisze:Na nadchodzacy tydzien przewiduje wysyp forumowych specjalistow, rozrysowujacych na forum przerozne sposoby na upchniecie w jednym zespole Pirlo, Vidala, Marchisio i Pogby. Cos jak Caceres na skrzydle w 4-3-3 po zeszlorocznym milanie :>
Dobrze się spisaliśmy, ale tak jak nie było jeszcze potrzeby wpadać w totalny pesymizm po Sampdorii i Parmie, bo to było jeszcze za wcześnie żeby mówić o kryzysie, tak teraz nie ma co popadać w hurraoptymizm. Jutro gra Napoli i jeśli nie zgubi punktów wciąż będzie gorąco, a przydałoby się zbudować większą przewagę punktową przed LM.
oj chyba nie tylko styczniadeszczowy pisze:
O Pogbie chyba nie ma co mówić, wydaj mi się, że pierwszym golem rozstrzygnął temat bramki stycznia.
ps jego bramkę może przebić tylko on sam
					Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2013, 22:57 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
 - Juventino

Potrzebny był nam ten mecz. Na przełamanie po Sampie i Parmie. Mam nadzieję, że chłopaki w siebie uwierzą i znowu zaczną straszyć w Serie A. Bardzo mnie cieszy (jak zwykle) gol Mirko i to, że był ogólnie aktywny. Matriego też, może w końcu rzeczywiście się obudzi i przypomni, że jednak znany jest z bramek a nie tylko z ładnej laski?
O Pogbie chyba nie ma co mówić, wydaj mi się, że pierwszym golem rozstrzygnął temat bramki stycznia.
Fantastyczny strzał Marotty z tym młodym Francuzem.

Fantastyczny strzał Marotty z tym młodym Francuzem.
- Donnie
 - Juventino

Co za kopyto ma Pogba :-P świetny mecz zagrał, nie spodziewałem się tego. 
Rajd Matriego? Not bad. W ogóle zagrał dzisiaj naprawdę dobre zawody.
Bardzo dobrze obrona, Gacek też dobrze ogarniał jako b2b, zrobił duży postęp pod tym względem od meczu z Genoą.
Forza Juve!

Rajd Matriego? Not bad. W ogóle zagrał dzisiaj naprawdę dobre zawody.
Bardzo dobrze obrona, Gacek też dobrze ogarniał jako b2b, zrobił duży postęp pod tym względem od meczu z Genoą.
Forza Juve!