Serie A 12/13 (21): JUVENTUS 4-0 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:39

Gdzie krytycy Mirko??? Oby tylko ta jego dzisiejsza forma nie była pojedynczym wybrykiem. Dzisiaj pokazał wszystkie swoje atuty. Bardzo dobra zmiana Matriego za bezproduktywnego Sebę . Świetny mecz Martina dobrze powstrzymywał zapędy Di Natale.
Wreszcie dobry mecz Juve pressing , bieganie, determinacja czyli to co widzieliśmy w poprzednim sezonie .Mam nadzieję że te dwie wpadki były efektem wyczerpujących sesji treningowych i zaprocentuje to pod koniec sezonu.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mrozzi pisze:Kto by się spodziewał, że będziemy dominować połową rezerw.
no kuźwa, jak to kto? ja :
pan Zambrotta pisze:A ja nie rozumiem tych żali i narzekań, takie sytuacje się zdarzają, że 2/3 naszego tercetu może nie być i po to Marotta poszerzył naszą kadrę o takich zawodników jakich chciał Conte, żeby z nich korzystać. Kto wam przeszkadza, Pogba? Pogba to kocur, wiele razy wyróżniał się na boisku. gacek wam śmierdzi? To typ, który po wegetacji na ławce potrafi wejść i zrobić wiatr. Lewa strona to lewa strona, zawsze pod nieobecność Awesomoah'a kuleje, więc czemu robić takie lamenty właśnie teraz?
Liczę na Conte, że rozniesie trochę tych chłopaków w szatni i wyjdą z zębem na mecz, stawiam 2:0/3:1 dla nas.
jak zwykle miałem rację, niektórych to boli, ale cóż mogę zrobić, przecież kłamać nie będę :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

MOTM = Paul Pogba - chłopak coraz szybciej rośnie na mężczyznę: rozgrywał, odbierał, przecinał, strzelał. Wyszedł mu mecz idealny. Oby takich więcej.

Mieszane uczucia co do Szwagra. Dobre zagrania, gola i asystę, przeplatał tak żałośnie niedokładnymi, niecelnymi, nonszalanckimi zagraniami, że witki opadały i zbierało się na płacz.

Dobra zmiana Matriego i nikt mi nie wmówi, że grał piach, ew. gorzej od Giovinco.

Reszta drużyny poprawnie, obyło się bez ekstremalnych wtop danej formacji, czy indywidualnych błędów.

Wysokie zwycięstwo z czystym kontem i zaangażowaniem bez o...bijania się.

Forza Juve !!!

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gogba dzis byl mistrzem. Zastanawia mnie jednak jedno. Skoro Conte tak bardzo podoba sie Marrone i nie chce nawet slyszec zeby go gdzies wypozyczyc to dlaczego przy kontuzji Vidala do pomocy nie wchodzi Luca tylko Padoin :think: Przy tym wyniku moim zdaniem to marrone powinien wejsc i tego nie rozumiem.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:40

Pogba mistrz!
Matri niespodziewanie wrócił do bycia przyzwoitym piłkarzem zza światów. Jakiś czas temu nie oddałby, tak spokojnego strzału, nie żebym się jarał, ale jest postęp.
Udinese, jak nie wychodzi z nimi Di Natale jest jedbak gorsze.
Sytuacja przejściowo opanowana, najważniejsze ligowe trzy punkty w sezonie, które pokazały, że możemy sobie poradzić bez kluczowych zawodników. Oby to dodało reszcie pewności, w końcu nie było żadnego chaosu w grze, tylko spokój.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2013, 22:42 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Czarek_88

Juventino
Juventino

Mirko grał słabo pomimo gola, wystarczy wspomnieć jego podania i "strzały"

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo dobry mecz naszych. Brawo Pogba. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:41

me7a7ron pisze:Gdzie krytycy Mirko??? Oby tylko ta jego dzisiejsza forma nie była pojedynczym wybrykiem. Dzisiaj pokazał wszystkie swoje atuty.
Chłoopie prosze Cie, zagrał pare fajnych piłek, ale tak ogółem to dziś czasem tak kaleczył, że to śmiech ogarniał :prochno: A statsy podreperował sobie jak już Pogba pozamiatał.

Cudne widoki na koniec a ich głownymi bohaterami Conte&Juventini :wink: Widać, ze atmosfera w zespole jest idealna.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:42

Wszystko cud miód, nawet DC grał dobrze. Aha Lichy znowu słabo. Jednego tylko nie rozumiem, a mianowicie nasz ciężki, środkowy napastnik Matri wchodzi w 45 minucie i przez 35 minut zapierdziela, próbuje odbierać i rozgrywa jako cofnięty napastnik a nasz leniwiec gra jako Lis pola karnego. Na ostatnie 10 minut zamieniają sie pozycjami i proszę jeden ładuje bramę a drugi asystuje. Taki małe zastrzeżenie gdy wszystko pięknie wygląda.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:43

Brawo, trzeba nam bylo takiego meczu. Licze na to, ze teraz sie troche rozpedzimy i do 1/8 LM uda nam sie troche powiekszyc dystans nad rywalami.

Na nadchodzacy tydzien przewiduje wysyp forumowych specjalistow, rozrysowujacych na forum przerozne sposoby na upchniecie w jednym zespole Pirlo, Vidala, Marchisio i Pogby. Cos jak Caceres na skrzydle w 4-3-3 po zeszlorocznym milanie :>

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zauważył ktoś pewną ewentualność? Paradoksalnie, jak znawcy wszelkich tematów i oczywiście zagorzali kibice Juventusu, twierdzą, że gładko wygramy 2:0/3:0, to nasza ekipa zawsze wtapia. Albo głupi remis, albo porażka.

Dziś przed spotkaniem czytałem dużo wpisów, że remis biorą w ciemno. To samo było w meczu z Chelsea i Szachtarem. Dziwne to jakieś..

Najlepszy nasz mecz w 2013 roku i mam nadzieję, że w następnych meczach pójdziemy za ciosem. W drugiej połowie Udine zostawiało nam wiele miejsca. Myślę, że to byłaby dobra okazja na rozwinięcie skrzydeł dla Giovinco. Niemniej, współpraca Matri - Vucinić wygląda moim zdaniem lepiej niż Vucninić-Giovinco.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2013, 22:46 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Matri wkoncu pewnie wykorzystal setke jak należy..jak rasowa 9

Vucinic niby strzelil ale nawet ten gol wygladal jakos tak..niechlujnie :lol:

/
Pokazalismy ogolnie dzisiaj wszystkim, że nie jestesmy uzaleznieni od Pirlo a Pogba dzisiaj pokazal wszystkim, że zaniedlugo chce zadomowić w pierwszym skladzie na dluzej..ma idealnie ulozoną stope do strzałów.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:44

Ciekaw jestem co myśli Ferguson widząc wyczyny Pogby w Juve.

Vucinić strzelił dzisiaj bramkę, która IDEALNIE podkreśla jego występy w Juve, czyli "a tam kopnę sobie od niechcenia, może wpadnie".
Nie jarałbym się przewidywaniem rychłego powrotu na zwycięską ścieżkę, bo nie wiadomo co z Vidalem. W meczu z Lazio niestety to wyjdzie...

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:45

Wiem, ze zmiennicy i cala reszta, ale jak dla mnie to byl slaby mecz w naszym wykonaniu. Ewidentnie nie idzie nam w ataku pozycyjnym. Mamy dwie opcje grania: a) pilka prostopabla b) dluga gorna piłka, nic poza tym, tzn w dzisiejszym meczu nic innego nie probowalismy.

+++Pogba
++Casceres

+/- cała reszta

- Gio
- Lichy
--- Vucinic

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2013, 22:45

pan Zambrotta pisze:jak zwykle miałem rację, niektórych to boli, ale cóż mogę zrobić, przecież kłamać nie będę :prochno:
:prochno:

dołączam się.

I bez zbędnego patosu jak Dragon czy inni. Fajny mecz, spoko wynik, tylko mam nieodparte wrażenie, że Conte zabronił naszym strzelania, jeżeli nie będzie 101% pewności, że piłka wleci do bramki i chyba tylko Pogba nie zrozumiał, bo te sytuacje Mirasa/Vidala etc. no to po prostu :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Zablokowany