Serie A 12/13 (21): JUVENTUS 4-0 Udinese
- Vimes
- Juventino

Guidolin powiedział, że Di Natale nie trenował przez cały tydzień i nie wie czy będzie dostępny na jutrzejszy mecz. Pewnie tylko mydli oczy, najwyżej nie zagra całego meczu.
- pumex
- Juventino

Ciekawe, że wszechwiedząca Gazzetta oraz zazwyczaj dobrze poinformowane Sky przez cały tydzień nie donosiły o problemach Di Natale, aż tu nagle w przeddzień meczu wszystkich oświecił Guidolin :lol: Ściema jak nic.Vimes pisze:Guidolin powiedział, że Di Natale nie trenował przez cały tydzień i nie wie czy będzie dostępny na jutrzejszy mecz. Pewnie tylko mydli oczy, najwyżej nie zagra całego meczu.

- ewerthon
- Juventino

Umiejętność wynajdywania talentów przez Udinese i ich kształcenia naprawdę mnie zadziwia. Najlepsze jest to, że ci piłkarze grają na wysokim, ligowym poziomie. Co roku można by wyciągnąć stamtąd kilku dwudziestoparolatków i wzmocnić ligową czołówkę. Nie wiem czy to zasługa Guidolina, czy sztabu szkoleniowego, albo może skautów, którzy wyszukują takie perełki, które łatwo oszlifować. A może tutaj chodzi o to, że klub po prostu nie boi się stawiać na młodych, a ci nie czują wielkiej presji w występach, bo nie są cały czas na świeczniku mediów jak piłkarze Juve czy Milanu.
Jeszcze do tego ten Di Natale, zaryzykuję stwierdzenie, że na drugą część sezonu byłby dla nas dużo większym wzmocnieniem niż Drogba, Llorente, czy L.Lopez. Ale oczywiście nie ma na gościa żadnych szans. Szkoda, że woli zostać idolem w Udine, niż osiągnąć jakiś sukces.
Jeszcze do tego ten Di Natale, zaryzykuję stwierdzenie, że na drugą część sezonu byłby dla nas dużo większym wzmocnieniem niż Drogba, Llorente, czy L.Lopez. Ale oczywiście nie ma na gościa żadnych szans. Szkoda, że woli zostać idolem w Udine, niż osiągnąć jakiś sukces.
- Vimes
- Juventino

Gazzetta już wczoraj posadziła Di Natale na ławce, chyba po tej wypowiedzi Guidolina. Może to jednak prawda? Trener friulanich nie powiedział, że Di Natale doznał jakiegoś urazu, tylko, że problemem jest zmęczenie, a w przypadku 35 letniego napastnika jest to prawdopodobne.pumex pisze:Ciekawe, że wszechwiedząca Gazzetta oraz zazwyczaj dobrze poinformowane Sky przez cały tydzień nie donosiły o problemach Di Natale, aż tu nagle w przeddzień meczu wszystkich oświecił Guidolin :lol: Ściema jak nic.Vimes pisze:Guidolin powiedział, że Di Natale nie trenował przez cały tydzień i nie wie czy będzie dostępny na jutrzejszy mecz. Pewnie tylko mydli oczy, najwyżej nie zagra całego meczu.
- czarny93
- Juventino

Di Natale daje jakość tej drużynie ale czy z nim czy bez niego nasi muszą zagrać uważnie i nie popełniać błędów w obronie bo gracze Udine szybko to wykorzystają. W tym roku widziałem ich tylko w pierwszym meczu z nami i ostatnio jak pokarali Inter i ich gra obecnie może się podobać.
DejW
- pumex
- Juventino

Gazzetta, SKY, Tuttosport - każdy z tych portali prognozuje na dziś inny skład pomocy, choć w każdym zestawieniu znajduje się Giaccherini (dla mnie to akurat słaba wiadomość, bo jego gra mi się ostatnio nie podoba, ale mniejsza z tym..). Więc tak:
Gazzetta: Licht, Vidal, Pogba, Gacek, Padoin
Tutto: Licht, Pogba, Marrone, Gacek, Kuczer
SKY: Licht, Padoin, Pogba, Gacek, Kuczer
Szczerze mówiąc, jak patrzę na propozycje TS i SKY (szczególnie SKY) to aż mi się słabo robi.
Ja osobiście chciałby zobaczyć Lichta, Vidala, Marrone, Pogbę oraz Padoina/Islę
Gazzetta: Licht, Vidal, Pogba, Gacek, Padoin
Tutto: Licht, Pogba, Marrone, Gacek, Kuczer
SKY: Licht, Padoin, Pogba, Gacek, Kuczer
Szczerze mówiąc, jak patrzę na propozycje TS i SKY (szczególnie SKY) to aż mi się słabo robi.
Ja osobiście chciałby zobaczyć Lichta, Vidala, Marrone, Pogbę oraz Padoina/Islę

- mazi12
- Juventino

Ależ mnie już irytuje oglądanie tych Gacków i Kuczerów
Mimo wszystko najbardziej podoba mi się proponowany skład Gazzetty. Musi zagrać Vidal, musi zagrać Licht i może zagrać Pogba, chociaż tutaj trzeba by rozważyć czy nie lepiej Marrone za Pirlo. Nadal nie wiem, kto lepiej się sprawdza na pozycji registy, Pogba czy Marrone?
Chyba jeszcze za mało ich występów żeby porównać. Pogba lepiej sprawdz się na b2b. Ja to bym ustawił tak: Licht-Vidal-Marrone-Pogba-Padoin. Kto zagra w naszym nędznym ataku? Mały ze Szwagrem?
- johnnybgoode
- Juventino

Co ty masz do Giaccheriniego? Akurat on jest jednym z najlepszych rezerwowychmazi12 pisze:Ależ mnie już irytuje oglądanie tych Gacków i Kuczerów![]()
- mazi12
- Juventino

Polemizowałbym. Poza walecznością i gryzieniem trawy nie ma prawie nic do zaoferowania.johnnybgoode pisze:Co ty masz do Giaccheriniego? Akurat on jest jednym z najlepszych rezerwowychmazi12 pisze:Ależ mnie już irytuje oglądanie tych Gacków i Kuczerów![]()
- MVP
- Juventino

Ja miałem zupełnie inne wrażenie. Wydawało mi się że zagrał nieźle, i to z całkiem silnym przeciwnikiem jakim jest Milan. Może słabiej w pierwszej połowie, ale w drugiej już jego poziom był przynajmniej taki jaki prezentuje Pogba. Ja to widze Isla - Pogba - Marrone - Vidal - Licht.Ouh_yeah pisze:To wygląda całkiem nieźle. Skąd tak wielka chęć obejrzenia Marrone? Ostatnio nie ogarniałpumex pisze:Gazzetta: Licht, Vidal, Pogba, Gacek, Padoin
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No taki skład, zwłaszcza środek, nie wróżył by nic dobregopumex pisze: SKY: Licht, Padoin, Pogba, Gacek, Kuczer
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"