Niedzielan sprzedany!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Pawel29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 12:17

juve21 pisze:Ale mi się z was chce smiać. Wszyscy go tak potępiacie ,ale gdybyście znaleźli sie na jego miejscu zrobilibyście to samo.Groclin był dla niego tylko przystania ,teraz będzie miał okazje zagrać w lidze holenderskiej gdzie jest większe prawdopodobienstwo że ktoś go dostrzeże.A pozatym gadka o tym że leci na kase jest po prostu śmieszna i doprowadza mnie do szału gdy coś takiego czytam.Czyżby sami krezusi finansowi tu siedzieli ktorym forsa spada z nieba? NEC przedstawiło mu korzystną finansowo propozycję ,o niebo lepszą niż miał w Groclinie więc czemu miał z niej nie skorzystać?Ma rodzinę wiec chyba logiczne że chce zadbać o nią i zapewnić jej jak najlepsze warunki do życia ,więc prosze nie kompromitujcie się takimi wypowiedziami!!!!!!!!
W przeciwieństwie do Ciebie, ja nie widzę w tej sytuacji absolutnie nic śmiesznego.Zgadzam się z Tobą,że pieniądze są bardzo ważne w życiu i każdy chce godnie żyć,ale czy Niedzielan ,,klepał biedę"w Groclinie?Jednak z tego powodu rzeczywiście nie można tego piłkarza spisywać na straty,może na prawdę się wybije,bo ma talent.Najgorsze jest to,iż znów najbardziej na tym ucierpi Polska piłka klubowa.Przy takiej polityce transferowej nigdy nie zaistniejemy na arenie międzynarodowej.To jest smutne i dlatego ludzie się burzą.(Nie chodzi o żadną zazdrość,czy coś w tym rodzaju)Czy nie jest pięknie, jak Polski klub wygrywa z MC?Sam pewnie niedawno cieszyłeś się po zwycięstwach Groclinu,a teraz to wszystko się rozpadnie(Drużyny nie są na tyle silne żeby walczyć z europejskimi potentatami).Tak jak swego czasu upadła siła Widzewa,Legii,Wiłsły.Teraz czas na Groclin.Pod tym względem to chyba lepiej było nawet w PRL-u,bo dzięki temu że piłkarze nie mogli wyjeżdzać na zachód mieliśmy wielki Górnik i Legię.Teraz to wszystko jest żałosne :( Odszedł Niedzielan,pewnie za niedługo odejdzie Mila,a na ich miejsce przyjdą zawodnicy którzy jescze ze 2 lata będą musieli się wkomponowywać w zespół.Porażka :evil:

Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 12:30

No cóż Groclin jest klubem z największym budżetem w Polsce napewno im nie żal Niedzielana bo mają na ławie zawodnika którego dażę sympatią mianowicie jest to były piłkarz Dospelu Tomasz Moskała :o 8)

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 12:35

JA wogóle nie rozumiem Nedzielana, przecież w takm klubie, nie będzie miał okazji żeby się pokazać. Według mnie to bardzo zła decyzja Andrzeja.
I jak więkrzość Polaków odchodzących z Ligi POlskiej do klub gorszegoz innej ligi zacznie gorzej grać i sie zmarnuje.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 12:49

No pewnie Niedzielan sądzi że tam bedzie się łatwiej wypromować,moze ma rację.Ale dziwię się ze nie ma ochoty kontynuowac przygody w Pucharze Uefa.W koncu jest szansa zaistniec co najmniej tak jak Wisła w poprzednim sezonie.Trzeba powiedziec ze to jeden z nielicznych inteligentnych polskich piłkarzy.Ciekawie się wypowiada,jest rezolutny.Moze tym razem tez podejmie trafną decyzję.CHodizaz chciałbym aby został to jezeli odejsdzie nie bede go wcale uwazal za zadnego zdrajcę.To jeden z bardziej utalentowanych polskich graczy i mam nadzieje ze czy tu czy tam zrobi karierę.

Juve per sempre!!!
Pavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 12:51

Czegoś tu nie rozumiem. Jak Niedzielan mógł odejść skoro nie otwarto jeszcze okna transferowego? Może mi to ktoś wytłumaczyć?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 12:53

jeżeli jest to pewna informacja ... cuż szkoda. kolejny dobry piłkarz ucieka z naszej ligi. jest to bardzo przykre. ale ja zrobiłbym chyba to samo !!!!

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:04

Kurde, druga Wisła sie robi. Przed wiosną sprzedadzą najlepszych zawodników i bedą mogli sie pożegnać z UEFA. Mam nadzieje ze juz nikt więcej nie opuści Dyskobolii.

Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:15

I to jest własnie ta Polska piłka nożna i my chcemy rywalizowac z zachodem :?: Co jakis klub ma swietny zespół to zaraz sprzedaje zawodnikow tak jak to zrobiła Wisła sprzedajac Kose i teraz Groclin sprzedaj Niedzielana jezeli bedzie tak samo to nigdy nie bedziemy miec swietnego zespołu ktory mógłby rywalizowac godnie w lidze mistrzow :!: :!: :!:

Umpa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:41

A ja tam mu życze jak najlepiej, mam nadzieje, że mu się tam uda i już niedługo zobaczymy go jako najleprzego strzelca ligii 2 Kezman 3 Zlatan

Wiem że nierealne ale w końcu wigilia :wink: :)

bleblok

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:48

juve21 pisze:Ale mi się z was chce smiać. Wszyscy go tak potępiacie ,ale gdybyście znaleźli sie na jego miejscu zrobilibyście to samo.Groclin był dla niego tylko przystania ,teraz będzie miał okazje zagrać w lidze holenderskiej gdzie jest większe prawdopodobienstwo że ktoś go dostrzeże.A pozatym gadka o tym że leci na kase jest po prostu śmieszna i doprowadza mnie do szału gdy coś takiego czytam.Czyżby sami krezusi finansowi tu siedzieli ktorym forsa spada z nieba? NEC przedstawiło mu korzystną finansowo propozycję ,o niebo lepszą niż miał w Groclinie więc czemu miał z niej nie skorzystać?Ma rodzinę wiec chyba logiczne że chce zadbać o nią i zapewnić jej jak najlepsze warunki do życia ,więc prosze nie kompromitujcie się takimi wypowiedziami!!!!!!!!
Mam bardzo podobne zdanie, większość z nas gdyby dostała szanse na kasę na zachodzie nawet by się nie zastanawiała. W naszej lidze to on już osiągnął wysoki poziom i chcąc się dalej rozwijać musi pojechać do lepszej ligi. Może NEC jest gorszym klubem niż groclin, ale liga holenderska jest silniejsza od naszej. Liczę że pogra on tam z 1,5-2 sezony i pójdzie do lepszego klubu. Kosowski też poszedł do klubu gorszego niż wisła a jest dzisiaj wiele lepszym zawodnikiem niż był. Piłka klubowa straci, a reprezentacja zyska, a działaczy groclinu uważam za na tyle ambitnych że za ten 1mln euro kupią godnego następce Niedzielana.

ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:49

Kolejny dobrze zapowiadajacy sie Polski zawodnik podpisal kontrakt z powodu zarobkow...nie ma co ukrywac...Taki sam blad popelnil Kosowski ktory takze z powodu kasy przeszedl do Kaiserslautern i teraz chyba zaluje tego posuniecia...nic tylko zyczyc Niedzielanowi wszystkiego dobrego 8)

Różal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:49

Ehhh zmarnuje się chłopak i tyle no ale tak to jest jak biega się tylko za kasą :? :?

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 13:58

A już mówiło się, że zrezygnował z oferty NEC, a w Holandii pozostawił tylko ogromny gniew na Siebie samego.

Miałem ogromną nadzieje, że Groclin nie pójdzie w ślady Wisły, która po sukcesach w Pucharze Uefa sprzedała kluczowych zawodników. Z Wisły pozostało to co widzieliśmy w meczach z Valarengą... Początkowo się nie zanosiło na wyprzedaż Groclinu. Zapewnienia Drzymały okazały się zupełnie nieprawdziwe.

Odejście Niedzielana było jak najbardziej wskazane i błędem byłoby marnować jego talent w polskiej lidze. Jednak uważam, że powinien odejść po zakończeniu sezonu. W Groclinie nadal jest Puchar Uefa, Bordeaux jest do przejscia, Niedzielan miał do wypełnienia w Grodzisku misje, której poprowadzi do końca. Myśle, że po zakończeniu sezonu również pojawiłyby się konkretne oferty. Nawet jeśli przygoda z PUEFA zakończy się na Bordeaux. NEC nie jest jakimś szczególnie wybitnym zespołem, z którego oferty trzeba było kożystać natychmiast, gdyż takowa może się już nie zdzarzyć. A nawet jeśli, po sezonie oferty nie pojawiłyby się, no to chyba oznacza tylko jedno - że nie nadaję się jeszcze do gry w lepszych zespołach. Dlatego uważam, że poprostu poleciał na pieniądze.

Tak się nie postępuje. Wyrolował klub i kibiców nie tylko z Grodziska, ale i z całej Polski. Teraz czekać tylko, aż reszta składu się posypie... Mila... Rasiak... I jak mamy równać się z Europą?

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 19:33

To proste, za granicą dostaje sie większą gaże niż u nas.
No wielka szkoda.A zapowiadało sie tak dobrze.

Naszczęście został jescze Mila i Rasiak.
Może da sie przebrnąć przez Bordeux.

Macko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2003, 19:50

Ni niestety Grodzis sprzedał Niedzielana:((.Ale z tego co wiem do za Andrzeja miał przejsc do Groclinu albo Piotr Reiss (Lech Poznań) lub Adrian Sikora (Górnik Zabrze [były piłkarz TSP :D :D ])

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
ODPOWIEDZ