Serie A 12/13 (20): Parma 1-1 JUVENTUS
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czasem ma wrażenie, że niektórych bramek wpuszczanych przez Buffona, Storari by nie wpuścił... ( pisałem już chyba kiedyś o tym, nie pamiętam kiedy to był, ale dalej mam takie wrażenie )
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Dolce Vita
- Juventino

Jakie 5? Mamy 3 punkty przewagi nad Lazio. Osobiście uważam, że Rzymianie spuchną, ale i tak taka rozrzutność w rozdawaniu punktów w naszym wykonaniu jest karygodna._Piotrek_ pisze:Fajnie byłoby oczywiście patrzeć na tabelę i wiedzieć 12 punktów przewagi, a nie 5 jak teraz.
- Arty83
- Juventino

Nie można zwalać winy tylko na to, że gramy bez kilku podstawowych zawodników. Parma postawiła twarde warunki i śmiem twierdzić, że nikt by tam dziś nie wygrał ale nie chodzi już nawet o wynik ale o styl a właściwie jego brak. Od dwóch kolejek oglądając Juve czułem się jakbym oglądał mecz Gryfa Tczew z Potokiem Pszczółki. Wk****a mnie już taka kopanina. W tamtym sezonie stawialiśmy na atak a w tym na szczęście poza kilkoma meczami. Teraz znowu czekać do soboty na mecz...
- bajbek17
- Juventino

Właśnie miałem też o tym pisać. Gigi już miał tak ze dwa może trzy sezony temu, że się nie stara i broni jak zwykły średniak i takiego Mirante to dzisiaj powinien prosić o koszulkę bo był o klasę lepszy.FelekJUVE pisze: P.S2 Martwi mnie słaba forma Buffona! Na te 3 bramki stracone z Sampą i Parmą powinien 2 wyciągnąć
- ewerthon
- Juventino

Taktyka, "klepy" i gra kombinacyjna jak najbardziej jest, niestety tylko w pomocy. Kiedy piłka ląduje u naszych impotentów z ataku, zazwyczaj kończy się dla nas niczym. Mnie dzisiaj irytował Quagliarella. Myślał chyba, że Mirante to jakiś kompletny leszcz i puści każdy strzał skierowany w światło bramki.bajbek17 pisze:Może ktoś powie, że sie powtarzam, ale nie mamy taktyki, żadnej klepy, prostopadłych podań i gry kombinacyjnej.
Marchionni to sfrustrowany karzełek, powinien dzisiaj wylecieć z boiska za te głupie faule. Cała Parma grała jakby to był mecz rugby.
- pumex
- Juventino

Był w poprzednim sezonie taki fan Milanu na portalu acmilan.com.pl o pseudonimie "Kazuya" czy jakoś tak. Również twierdził w styczniowym okresie, że Milan bez problemu obroni mistrzostwo :lol:_Piotrek_ pisze:Serie A i tak wygramy.
Oczywiście nie twierdzę, że nie zdobędziemy kolejnego Scudetto, ale jeszcze parę takich frajerskich zachowań, trochę podobnie złego podejścia a''a Vucinic i będziemy płakać.
Jak już wspomniałem Vucinicia. On... a zresztą. Żal komentować. W ogóle żal komentować 'noworoczny' Juventus. Conte sporo traci w moich oczach na ostatnich wyborach, zmianach i tym, że nie kwapi się do zmiany frajerskiej mentalności swojego zespołu. Bo co jak co, ale w ciągu 2-ch tygodni tracimy 5 pkt przez decyzje Antka. Najpierw wybór Peluso, dziś postawienie na Kuczera i Czarnogórską Miernotę
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, 17:14 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- bajbek17
- Juventino

Widziałeś mecze z tamtego sezonu a z tego jak wygląda nasza gra? Proponuję obejrzeć pare i porównać.annihilator1988 pisze:Trzeba założyć temat: "Wypociny" i zorganizować konkurs na najbardziej bzdurny tekst roku. W roku 2013 głupszą wypowiedzią popisał się jedynie gość, który chciał pozbyć się Asy po słabszym meczu pomocnika Juve.bajbek17 pisze:Aha jeszcze jedno. Conte wielki trener rok temu, ale teraz taki średniak mający dobry skład. Wygrał ligę i siadł na laurach.
- Arty83
- Juventino

Dokładnie tak, zamiast utrzymywać przewagę i ewentualne wpadki w lidze zachować gdy przyjdą mecze w LM to frajersko obdarowujemy Sampę i Parmę. Ale jestem wkur.....Vimes pisze:Liczyłem, że utrzymamy przewagę przed poworotem Ligi Mistrzów, a tutaj zostały już tylko trzy punkty i za tydzień mecz z Udinese, które jest w formie i dobrych nastrojach.
- Nedved1983
- Juventino

mamy 3 punkty, a za tydzień gramy z Udinese...Dolce Vita pisze:Jakie 5? Mamy 3 punkty przewagi nad Lazio. Osobiście uważam, że Rzymianie spuchną, ale i tak taka rozrzutność w rozdawaniu punktów w naszym wykonaniu jest karygodna._Piotrek_ pisze:Fajnie byłoby oczywiście patrzeć na tabelę i wiedzieć 12 punktów przewagi, a nie 5 jak teraz.
Conte musi solidnie wstrząsnąć drużyną, taki Szwagier to powinien oberwać w szatnii od całej drużyny, a potem wysłuchać godzinnej suszarki. nadal nie rozumiem co zawodnicy jego pokroju u nas robią...
brakuje w tym sezonie bramek Marchisio, Vidala no i Pepe.
nie widac u nas pomysłu na grę, gramy 3-5-2 bez skrzydeł, nasz napad to kompromitacja. do tego nasza defensywa się posypała. sezon temu posiadaliśmy piłkę, mieliśmy masę okazji, w tym już nie gramy tak dobrze.
- bajbek17
- Juventino

Czy ja wiem. Gra w pomocy wygląda jak mecz piłki ręcznej przechodząc od lewej do prawej i jedynie Pirlo co jakiś czas rzuci długą piłkę, do której nasi atakujący rzadko dochodzą lub nie potrafią przyjąć. Takiego podania jak dzisiaj dostał ten Sensone czy jak mu tam dawno nie widziałem. Wiem, wiem to był a kontra, ale rok temu nasi puszczali takie ze zwykłej gry. Faktem jest, że brak tych klep to głównie wina napastników bo to oni powinni za to odpowiadać.ewerthon pisze:Taktyka, "klepy" i gra kombinacyjna jak najbardziej jest, niestety tylko w pomocy. Kiedy piłka ląduje u naszych impotentów z ataku, zazwyczaj kończy się dla nas niczym. Mnie dzisiaj irytował Quagliarella. Myślał chyba, że Mirante to jakiś kompletny leszcz i puści każdy strzał skierowany w światło bramki.bajbek17 pisze:Może ktoś powie, że sie powtarzam, ale nie mamy taktyki, żadnej klepy, prostopadłych podań i gry kombinacyjnej.
Marchionni to sfrustrowany karzełek, powinien dzisiaj wylecieć z boiska za te głupie faule. Cała Parma grała jakby to był mecz rugby.
- Dolce Vita
- Juventino

I Del Piero, który potrafił nam nieraz tyłek ratować...Nedved1983 pisze: brakuje w tym sezonie bramek Marchisio, Vidala no i Pepe.
Conte to wielki trener, poprzedni sezon miał świetny. Generalnie wprowadził nas na poziom wyżej od czasów powrotu z Serie B, ale też nie popadajmy w skrajność i nie róbmy z niego Boga, który jest nieomylny i któremu nie można nic zarzucić. Cóż, każda drużyna prędzej czy później przechodzi kryzys i nadchodzi regres formy. Mam nadzieję, że Antonio i Marotta postarają się o jakieś wzmocnienia bo nie chciałbym byśmy się obudzili z ręką w nocniku (czyt. bez scudetto, bez LM :roll: , i bez Pucharu Włoch).
- Dante93
- Juventino

bajbek17 pisze:Właśnie miałem też o tym pisać. Gigi już miał tak ze dwa może trzy sezony temu, że się nie stara i broni jak zwykły średniak i takiego Mirante to dzisiaj powinien prosić o koszulkę bo był o klasę lepszy.
Ad1. No nie dziwne, ze Mirante był klase lepszy skoro na jego bramke poleciało 9 strzałów celnych a na bramke Buffona, nie licząc gola, cały jeden. To jakby powiedziec, że Matri i jest 3 klasy lepszym napastnikiem od Barzagliego. W końcu ma 3 bramki, a Barzagli zero.fazzi pisze:Czasem ma wrażenie, że niektórych bramek wpuszczanych przez Buffona, Storari by nie wpuścił...
Ad2. Serio uważacie, że Gigi mógł/powinien ten strzał wybronić? To pozdrawiam tak ogółem, nie mamy o czym rozmawiać.
Kaszanka totalna, nasza gra w tym 3:5:2 wygląda co raz gorzej. Na palcach jednej ręki można policzyć spotkania z tego sezonu, gdzie Juventus fajnie i miło dla oka grał, stawiając na ofensywy i utrzymanie się przy piłce. Obecnie to taka Parma grająca mecz na 'normalnym' poziomie jest w stanie przez większość czasu gry ubijać z nami 50:50 w posiadaniu pilki. Jak się to porówna z zeszłym sezonem gdzie bywały mecze gdzie posiadanie z naszej strony wynosiło po 70-75% to faaajnie jednym słowem. Regres.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, 17:20 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"