Serie A 12/13 (20): Parma 1-1 JUVENTUS
- Dante93
- Juventino

Panowie, jakieś konkrety? Może to ja jestem uprzedzony, ale jedyne co mi się w jego grze rzuciło w oczy z Milanem, to cudowne wyjścia w których od razu tracił piłke, podania do nikogo ewentualnie piłka odskakująca mu przy przyjęciach na kilka metrów. Na typowym DM-ie jeszcze jeszcze chłopak ogarnie, ale na WB on MUSI dużo wkładać do ofensywy, a nie mając nawet najmniejszej bazy technicznej to on wiele nie poszaleje. Taki DC tyle, ze lepiej broniący.zoff pisze:Potwierdzam. Podobał mi się, pewnie dlatego, że z racji lepszej prawej nogi ścinał akcję do środka przez co nasza gra nie była taka monotonna.alina pisze: Isla mi się podobał ostatnio na lewej (przeciwnie do forum, tradycyjnie mającego przesadzone wymagania wobec wingbacków).
Dla mnie niestety Isla to największa pomyłka transferowa od czasów Martineza. I prosze, nie pieprzmy tutaj o aklimatyzacji/powrocie po kontuzji, bo on już się aklimatyzuje i ogrywa pół roku i jak narazie zero poprawy. Jedyna szansa na to żeby był z niego pożytek istnieje w tym, że Conte na stałe rzuci go do rotacji w środku pola gdzie naprawde może odwalac kawał dobrej roboty.
Mój skład na Parme:
Gigi-Barzagli;Bonucci;Cacares-Padoin;Vidal;Pirlo;Pogba;Giak-Vucini;Giovinco.
No ale zapewne skończy się na Peluso, Giaku w środku, DC na lewej i Matrim w ataku.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Skibil
- Redaktor

Chłopak zagrał niecałe 8 meczów i ma 3 asysty - to chyba wiele mówi o jego zdolnościach co do podań. Lichy po 17 meczach nie ma ani jednej, a celność podań na podobnym poziomie. Dziwne, że jego nie hejtujesz.
- pumex
- Juventino

...i Padoina na lewym skrzydle, chyba pierwszy raz (?), choć z tego co pamiętam w Atalancie grywał już na tej stronie.Ouh_yeah pisze:Optymistycznie - LGDS i whoscored przewidują Lichego na skrzydle i Caceresa zamiast Peluso.

- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
To tylko świadczy o tym, że Conte nie jest zadowolony z pracy na WB ani DeCeglie, ani nie ufa tam Peluso, żeby go tam wstawić. A ten Padoin na tej stronie coś może tam zdziałać, ja jednak w jakimś meczu może z Chievo wstawił tam Peluso i zobaczył jak on się tam sprawdzi. Przy asekuracji Martina Peluso mógłby trochę więcej poszaleć w ataku.pumex pisze:...i Padoina na lewym skrzydle, chyba pierwszy raz (?), choć z tego co pamiętam w Atalancie grywał już na tej stronie.Ouh_yeah pisze:Optymistycznie - LGDS i whoscored przewidują Lichego na skrzydle i Caceresa zamiast Peluso.
- Dante93
- Juventino

W tym dwie z, uwaga, Nordcośtam i jedną z....Pescarą. Racja, w meczach z ogórkami to on sobie nawet rardzi. Spójrz za to jak grywał z Milanem(2x) i Lazio gdzie bezsprzecznie bywał jednym z najgorszych na boisku. 2/3 swoich asyst Isla zaliczał w meczach w których wygrywaliśmy 4-5bramkami.Skibil pisze:Chłopak zagrał niecałe 8 meczów i ma 3 asysty
To troche jakby porównać nie wiem, Chielliniego z DC i się czepiać tego pierwszego, że dośrodkowywuje gorzej od tego drugiego. Licht to rasowy OBROŃCA ustawiany z konieczności na WB. On przede wszystkim ma dobrze i skutecznie bronić (co robi podręcznikowo) a nie szaleć na skrzydle udanymi dryblingami i centrami idealnie na głowe (chociaz to również powinien jak boczny obrońca potrafić). Isla przychodził za to jako zawodnik typowo na WB które jest (miało być?) idealną pozycją dla niego, tymczasem on za fajnie na niej nie wypada. I nie ratuje tego nawet jedna asysta z Pescarą gdzie się na 6:1 skończyło.Skibil pisze:Lichy po 17 meczach nie ma ani jednej, a celność podań na podobnym poziomie. Dziwne, że jego nie hejtujesz.
Jak dla mnie boki na dziś: Giak-Padoin. Ewentualnie Padoin-Licht.
Isla jak już powinien być brany uwage, to przy obstawieniu środka pola obok Pirlo i Vidala.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- @D@$
- Juventino

Dziwne nie? Bo przecież miał świetne noty w 4-3-3SKAr7 pisze:Trochę nie łapię, czemu ludzie się czepiają się jakości tej asysty, skoro chłopak mógł i powinien zaliczyć drugą, przez pół boiska, kiedy Gackowi odskoczyła łaciataInna sprawa, że dawno nie widziałem tak słabego jego meczu w obronie.
Ja przypomnę pierwsze z brzegu: Bologna, Siena (oba z tego sezonu). No mistrzem defensywy to on nigdy nie był i nie będzie. Jedyne co się po nim spodziewam to to, że czasem ładnie wyjdzie na lewej stronie i fajnie wrzuci, ale cudów się nie spodziewam. Być może ostatnia szansa dla niego, bo kiedyś to i Conte cierpliwość straci. Aha, od razu mówię, ze akurat meczu z Sampą nie widziałem.
- kosciu88
- Juventino

Dobrze ze gra Caseres a nie Peluso. Oby po meczu z Doria pokazali chlopaki ze ta porazka byla jednorazowa wpadka.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- kosciu88
- Juventino

Wpuscic Gacka za Padoina bo dzis marnie mu idzie. Oby cos wpadlo w 2 polowie i skromnie 1 0 dobrze byloby wygrac.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- zakiii
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
Dwie rzeczy rzucają się w oczy, nie tylko w tym spotkaniu:
1) My przestaliśmy grać piłkę kombinacyjną. Nasza gra staje się coraz bardziej schematyczna. Jeszcze nie tak dawno potrafiliśmy zamknąć każdego rywala, teraz to jest praktycznie niemożliwe. Nasza gra z przodu ogranicza się jedynie to przepuszczenia piłki jednego napastnika i przejęciu przez drugiego.
2) Pressing, a w zasadzie jego brak. To co my długimi momentami gry wyrabiamy to woła o pomstę do nieba. Cofamy się na swoje pole karne i czekamy na takich rywali jak Siena, Sampdoria. Bardzo rzadko podchodzimy pressingiem.
1) My przestaliśmy grać piłkę kombinacyjną. Nasza gra staje się coraz bardziej schematyczna. Jeszcze nie tak dawno potrafiliśmy zamknąć każdego rywala, teraz to jest praktycznie niemożliwe. Nasza gra z przodu ogranicza się jedynie to przepuszczenia piłki jednego napastnika i przejęciu przez drugiego.
2) Pressing, a w zasadzie jego brak. To co my długimi momentami gry wyrabiamy to woła o pomstę do nieba. Cofamy się na swoje pole karne i czekamy na takich rywali jak Siena, Sampdoria. Bardzo rzadko podchodzimy pressingiem.