Coppa Italia 12/13 (1/4): JUVENTUS 2-1 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 15:13

pumex pisze:A Peluso? Typowa średniaczyna blisko 30-tki, w którą nie ma sensu inwestować. Jak już jest, to niech gra, ale tylko w sytuacjach absolutnie koniecznych.
Dlaczego Wy macie takie kosmiczne uprzedzenia do niektórych zawodników? Zagrał u nas jeden mecz, ale już wiadomo, że nie ma sensu w niego inwestować...

Spędziłem trochę czasu przyglądając się Waszym poczynaniom z boku. Niektórzy są chorzy z nienawiści do zawodników, którzy reprezentują Juventus na boisku. Nie mówię, żeby wychwalać pod niebiosy tych do których, delikatnie mówiąc, nie czuje się sympatii, ale to wygląda jak czekanie na kolejne ich potknięcie aby wytknąć jak bardzo zawadzają i jak wiele złego za ich przyczyną się dzieje.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 15:19

widzę szczypek odwołałeś sobie bana.

Z jednej strony CI mi zwisa i powiewa i takie mecze są odpowiednie dla Peluso, czy Marrone i Caceresa, z drugiej, do dziś mam lekki niesmak jak olaliśmy finał CI i przerżnęliśmy szansę na pierwszą srebrną gwiazdkę ever. Także tego... zmiennicy do boju.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 15:24

szczypek pisze:...
No niestety, zgodnie z nowym zakładem szczypek będzie się musiał powiesić.

Myślicie że Conte da zagrać Quagliarelli?
yanquez pisze: PS. Jak ktoś znajdzie link wymagający słabego łącza (mam tu wifi 2mega i spocast muli) to poproszę ;)
Rojadirecta często podaje linki do bardzo dobrych transmisji +/- 300 kbps.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 15:28

rojadirecta nie ma tu nic do rzeczy, a często prędkość do transmisji jest brana z odbytu. Polecam zrobić sobie prosty test z zjaętości łącza, uprzedzam że mogą wyjść niezłe cyrki. Najczęściej jak ktoś puszcza mecz w kijowej transmisji, to wali info "300kbps" i inne strony bezmyślnie kopiują to info, a serwer na którym broadcastuje jest dużo wolniejszy i rzeczywisty transfer potrzebny do oglądania to coś koło 800kbps. Oczywiście taki przykład i żadna reguła.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 16:05

zahor pisze:Myślicie że Conte da zagrać Quagliarelli?
Ja myślę, że nie. Zwłaszcza, ze Q jest zawieszony :smile:

Ja bym zagrał pomocą Giak-Padoin-Marrone-Vidal-Isla. Giaccherini gra spoko w środku, ale wysoko i w związku z tym mało daje w obronie. Padoin lepiej by to połatał w środku (zakładam, ze Pogba nie pewno gra), a Giak znów dałby więcej od Peluso na boku.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2013, 16:10 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 16:06

szczypek pisze:...
honoru nie masz?

Czuje, że przerżniemy. co by nie było ot

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 16:07

pumex pisze:Ja mimo wszystko wolę, żeby Conte dał kolejną szansę Isli, niż np. Peluso. Mauricio jest przynajmniej młody i delegując go na boisko jest szansa, że załapie tryby. A Peluso? Typowa średniaczyna blisko 30-tki, w którą nie ma sensu inwestować. Jak już jest, to niech gra, ale tylko w sytuacjach absolutnie koniecznych.

Dzisiaj i ja wolę, żeby szanse dostał Isla (nie dlatego, że Peluso miał nie najlepszy debiut (chociaż moim zdaniem gdyby nie ta druga bramka, to występ solidny), ale wydaje mi się, że trzeba się trochę zrekompensować Isli, Marrone i Caseresowi, którzy według mnie zostali pokrzywdzeni po tym, jak w meczu z Sampa wyszedł nowy ziomek, a nie zawodnicy, którzy dymają na treningach cały rok), ale nie można mu dawać tych szans w nieskończoność. Już troche u nas jest, meczy trochę zagrał, a mimo to w żadnym mi nie zaimponował. To już Padoin mi się bardziej podoba. Isla umiejętności ma, o czym chyba każdy jest przekonany, ale jeżeli koleś ma tak słabą psychikę, że boi się brać no to chyba wybrał sobie nieodpowiedni zawód.

ps. dajcie spokój Peluso...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 16:11

szczypek pisze:
pumex pisze:A Peluso? Typowa średniaczyna blisko 30-tki, w którą nie ma sensu inwestować. Jak już jest, to niech gra, ale tylko w sytuacjach absolutnie koniecznych.
Dlaczego Wy macie takie kosmiczne uprzedzenia do niektórych zawodników? Zagrał u nas jeden mecz, ale już wiadomo, że nie ma sensu w niego inwestować...
Powróciłeś zza światów i od razu źle mnie zrozumiałeś. Być może znęcam się nad Peluso po jego ostatnich 'rewelacjach', ale akurat nie w moim poprzednim poście. Obserwuję jego poczynania od jakiegoś czasu, spoglądam w jego metrykę, podobnie robię z Islą i wnioski nasuwają się same. Ten drugi jest o wiele młodszy i grywał już na takim poziomie, którego Peluso raczej nigdy nie osiągnie, więc co w tym dziwnego, że właśnie Chilijczykowi a nie Włochowi dałbym więcej okazji do gry?

Aha. Gacek w środku? Eee :stop: Co innego na boku

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 16:52

Damy rade Panowie ;)

Czuję, że dziś chłopaki wyjdą mocno zmotywowani ;)

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 17:11

Sila Spokoju pisze:Damy rade Panowie ;)

Czuję, że dziś chłopaki wyjdą mocno zmotywowani ;)
Ja z kolei czuje, że remis to maks co może z tego być. Jak brakuje umiejętności to same chęci nie wystarczą.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 17:16

albertcamus pisze:
squinter pisze:A 10ty Puchar Włoch to srebrna gwiazdka i byłoby fajnie mieć ją na koszulce obok tarczy Scudetto :)
Mówimy tak już od 18 lat... :shock: :lol: :whistle:

Powtarzam po raz kolejny, że jakiś szaman nas zaczarował i nie możemy tego pucharu zdobyć.... Ludzie, jesteśmy JUVENTUSEM, nie Atalantą, Palermo, Parmą czy Udine, 18 lat :!: Trzeba coś więcej dodawać?
Ein pisze: a dodatkową motywacją będzie przeciwnik
Tak jak w lidze, gdzie nas zabiegali i dwukrotnie przerośli ambicją, czyli broń, którą my zabijaliśmy w poprzednim sezonie :whistle:
Ein pisze:... i o ile mnie pamięć nie myli - własny stadion
Faktycznie twierdza nie do zdobycia, a przykładów daleko szukać :roll:

Nie mogę pojąć Conte, w niedzielę zagraliśmy trochę rezerwowym składem, dziś będzie prawie cały rezerwowy, w rezultacie w obu spotkaniach nie wyszliśmy optymalną jedenastką. Z Sampą się już ośmieszyliśmy, gdzie więc tu logika?
:shock:
Tylko 1 mecz, zadecyduje dyspozycja dnia. Milan mimo kontuzji nie wygląda źle. Zwłaszcza, że awizują Boatenga i ,Szarego' w pierwszym. Śmieszą mnie asekuracyjne wywiady Gallianiego i Alllegrego, brakuje tylko słów że ,,jedziemy do Turynu po porażkę''.

Nadal nie mogę się otrząsnąć po niedzieli, nadal nie wybacze chłopakom tego frajerstwa. Oni po prostu dziś mają obowiązek odpłacić się kibicom. Chyba nikt nie bierze pod uwagę 2 porażek w ciągu 4 dni :shock: Mimo to mam naprawdę dziwne przeczucia, mimo że to niby tylko CI, to obawiam sie tego meczu.

Co do składu to nie lubię się rozwodzić, zwłaszcza że wersji jest 4,5? Mnie nasza siła ofensywna nie powala. Boki a do tego przemeblowany środek, cóż, bądźmy dobrej myśli. O atak też się boję...Vucinica będziemy oszczędzać, Fabio nadal wisi (ile on tej kary dostał?! :shock: ), młody też nie podoła. Zostaje cały mecz z Matrim i Sebą. :think:
Liczę na dobry występ Martina, który wytrze z twarzy niedzielną ślinę, jaką podarował mu Conte, stawiając na Peluso.

Weźcie się ragazzi złapcie mocno za jaja w szatni i chcę widzieć, pot, krew i 150% zaangażowania. Jesteście nam to winni po tym blamażu z ery Del Neriego czy Ciro.

Obrazek
koleszko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 17:25

Ja tam w nich wierzę. Fakt, skład idealny nie jest, ale nadzieja jest zawsze.

btw. leci to gdzieś w TV ogólnie? (jakaś eNka czy C+?)

Obrazek
Obrazek
Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 17:27

Każdy czuje, że przegramy a jak wygramy różnicą jednej bramki to będą marudzili, że mogliśmy ich pyknąć 4 bramkami... Trzeba być dobrej myśli a nie zrzędzić bo przegraliśmy z Sampą.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 17:32

Musi być awans, nie ma innej opcji. Dawno już nie wygraliśmy CI, a zeszłoroczny finał też nas rozczarował..

Czy po dogrywce, karnych, czy normalnie trzeba wygrać i przejść dalej. Gramy w niedzielę z Parmą, więc gdyby dziś trzeba było grać 120 minut to tragedii żadnej nie powinno być z kondycją na Parme.

Mam nadzieję że zgodnie z przewidywaniami zobaczę Marrone na pozycji Pirlo. Zagrał już tak w zeszłym sezonie i miał fajną asystę do Gacka. Mam nadzieję że Luca pojawi się i pokaże swój talent.

Oby w podstawie wyszedł też Isla i nie wychodził Padoin.

Liczę również na Caceresa. I chciałbym żeby zagrał też Buffon. Grał w poprzedniej rundzie, więc czemu by nie grać do końca turnieju? Nie zmęczy się przecież za bardzo.

Z Juve na dobre i złe!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 17:33

Fonczek1947 pisze:Każdy czuje, że przegramy a jak wygramy różnicą jednej bramki to będą marudzili, że mogliśmy ich pyknąć 4 bramkami... Trzeba być dobrej myśli a nie zrzędzić bo przegraliśmy z Sampą.
Przegraliśmy z Sampą gdzie skład był całkiem dobry. Teraz gramy skladem rezerwowym niemalże z Milanem, który od Sampy jest lepszy, a wyjdzie pewnie w podstawie. Mamy solidnych rezerwowych, ale może nie wystarczyć.

Zablokowany