Serie A 12/13 (19): JUVENTUS 1-2 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:00

pumex pisze:
Vincitore pisze:Dalej będę ciągną temat, choć widzę, że za bardzo nikt nie podejmuje dyskusji. Co czyni tę pierwszą połowę dobrą w wykonaniu Konusa?
Może to, że strzelił jednak tego karnego, bo ostatnio mamy problem z tym elementem gry. Do tego po jego świetnej asyście Matri powinien zdobyć drugą bramkę, która załatwiłaby mecz. Widzę, że strasznie uwziąłeś się na naszego kurdupla. Wbij sobie w końcu do głowy, że Seba nie jest Messim. W nosie mam jego sztuczki techniczne. Jak już pisałem w poście powyżej nie oczekujmy od niego, że będzie ciągnął nasz zespól i wprowadzi nasz atak o level wyżej. W mojej ocenie Seba gra tak jak może, a że może niewiele to już inna historia. I tak jest lepszy od reszty naszych napastników. Juve musi podjąć decyzję czy wiążemy z nim przyszłość czy sprowadzamy za 30 baniek Jo Jo. Wydaje mi się, że Conte nawet nie myśli o posadzeniu Giovinco na ławce.

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:01

Jak dla mnie to dzis na boisku najsłabsi byli skrzydłowi - De Ceglie i Padoin. Nie wiem czy jakiekolwiek ich dosrodkowanie trafiło do adresatow - jesli w ogole wrzucali celowo do kogos... Peluso wcale nie lepszy. Oba gole padły z sektoru, w ktorym on powinien byc i powstrzymac przeciwnika. Marchisio za swoja kontuzje powinien podziekowac kolegom z zespołu bo gdyby oni zadbali o odpowiedni wynik to on ne musiałby grac z urazem. Fatalny mecz i katastrofalna kleska. To nie był Juventus jaki chce w tym roku ogladac.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:02

Dziwne ze zagrał Peloso zwykle Conte dawał nowym czas na aklimatyzacje, ale ostatnio Martin też zagrał tragicznie. Ja widziałem tylko krótki skrót. Pierwsza bramka jest na konto Buffona bo to nie była jakaś wybitnie trudna piłka. Przy drugiej Peluso się nie popisał ale nie wiem czy to nie wynika bardziej z braku zgrania niż braku jego umiejętności. Mirko za to przy akcji z poprzeczką to chyba chciał dziurę w siatce zrobić, miał całą bramkę wolną a przywalił z całej siły. Ogólnie przegrać grając w przewadze to trzeba się "postarać". Mam nadzieje że nasi się ogarną na mecz z Milanem, możemy odpaść ale przynajmniej po dobrej grze.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:05

Vincitore pisze: Wydaje mi się, że Conte nawet nie myśli o posadzeniu Giovinco na ławce.
Ma jakąkolwiek alternatywę? Vucinic ? Martwi mnie ten chłop. Dużo potrafi, ale brak mu chyba motywacji, a zwłaszcza koncentracji. Quag? Zawsze coś tam pokazuje, ale zwykle też robi tylko wiatr, a i tak mniej robi tego wiatru niż Gio. Matri? No cóż, jakby odzyskał formę może, ale bez swojej intuicji i motoryki jest tylko klocem przewracającym się zamiast strzelać.

Co by nie mówić 2 karny był, ale to nie ma znaczenia. I tak powinniśmy byli wygrać ten mecz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:19

ewerthon pisze:
alina pisze:Tradycyjnie czytając forum momentami opadają ręce. Np objeżdżanie za ten mecz Bogu ducha winnych Padoina i De Ceglie.
Możesz mi łaskawie powiedzieć co takiego pozytywnego zrobił De Ceglie w tym meczu?
A co spaprał? Choćby pierwsza centra z 2. czy 3. minuty. 5 centymetrów zabrakło Gio, żeby to wpakować do bramki.

Wtapiamy mecz, przez nieskuteczność, sędziego, Buffona i Peluso a ludzie jadą po wingbackach, kiedy żaden z nich nie zawinił ani trochę. Wina Padoina, ze Gio nie trafił, jak ten mu patelnię wystawił.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:19

ewerthon pisze:
alina pisze:Tradycyjnie czytając forum momentami opadają ręce. Np objeżdżanie za ten mecz Bogu ducha winnych Padoina i De Ceglie.
Możesz mi łaskawie powiedzieć co takiego pozytywnego zrobił De Ceglie w tym meczu?
Albo Padoin, który, szczególnie w drugiej połowie, niewiele różnił się od Isli, który obijał nerki przeciwników ślepymi dośrodkowaniami kierowanymi do duetu Matri-Giovinco?! Zaznaczam, iż nie zwalam na Padoina winy za tę wstydliwą porażkę, jednak widząc wiele pochwał skierowanych do jego osoby zastanawiam się, skąd to wszystko
MVP pisze:Gio w pierwszej połowie grał bardzo dobrze - kilka świetnych podań, dużo pojedynków wygranych, grał ładnie, miał pomysł i mu wychodziło.
Bla, bla, bla. Same ogólniki. Gdzie te jego świetne podania otwierając drogę do bramki przeciwnika? Gdzie pojedynki robiące namacalną różnicę? Pieprzenie :stop: Znowu przewaga formy nad treścią.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2013, 20:23 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:21

Nie chce widzieć Peluso w 3 osobowym bloku obronnym przez najbliższe 2-3 miesiące dopóki nie ogarnie jak się w nim gra, że bronienie na radar w momencie gdy jest 3 obrońców to samobójstwo. Mamy Marrone i ew. Caseresa Peluso sobie może grac w 4-3-3.
Nie chce widzieć De Ceglie na wb, bo chłopak jest spoko obrońcą, ale tak srednio kreatywnie działa w ataku - postawy tam Giaca - bo obecnie to najlepsza opcja gdy nie mamy Asy, chyba, że Conte będzie kombinował z Pepe.
Straciliśmy Markiza w takim wypadku Pogba ma szanse pograć przez miesiąc liczę, że dużo lepiej - zwłaszcza w ofensywnie niż dzisiaj.
No i Padoin dzisiaj słabiej, na szczęscie wraca Lichy a w obwodzie się Caseres lub Isla. Simonowi dać odpocząć.

A poza tym brać i Poliego i Objanga i dać im Isle, bo obaj dzisiaj byli fajni, choć Poli nieskuteczny.
Alina, a jaka byłaby roznica gdyby ich nie było? Nie było w nich nic dziś pozytywnego, więc równie dobrze mogliśmy grać w 9 + 2 juniorów.
Dziś nie zrobili niczego co by nam dało choć 2 szanse więcej.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2013, 20:23 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

MVP pisze:
Vincitore pisze: Wydaje mi się, że Conte nawet nie myśli o posadzeniu Giovinco na ławce.
Ma jakąkolwiek alternatywę? Vucinic ?
No właśnie nie bardzo, proponuję pozostawić Giovinco w spokoju, bo nie on jest tu winien. Ale taki Pumex musi oczywiście przy każdej okazji wieszać psy na naszym szanownym krasnalu. Przypuszczam, że gdyby za partnera w ataku miał Cavaniego efekty byłyby dużo, dużo lepsze. Dzisiaj przegraliśmy na własne życzenie i tyle, ale ja już o tym zapominam. Za chwilę kolejny niezwykle ważny mecz i bardzo mnie cieszy, że będzie to Milan. Jest okazja pokazać sportową złość.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Moim zdaniem problemem jest to że Conte ma swoich ulubieńców. Przynajmniej na to wygląda. Sprowadził Padoina bo wcześniej z nim pracował. Teraz Peluso. Nie przepadam za Capello, ale on ze swoich byłych klubów nie sprowadzał zmienników tylko dobrych zawodników np. Emerson. A Zebina też miał raczej wyższy status niż Padoin/Peluso. Conte sprowadza graczy którzy może byliby niezłymi rezerwowymi w Juve u szczytu formy. A nie na co dzień.

Oczywiście ja przed przybyciem do Juve Padoina czy Peluso nie znałem ich za bardzo, nie obserwowałem ich gry, być może wtedy kiedy grali przeciwko nam. Ale nie pamiętam ich z tych meczów. Oczywiście jeden mecz nie przekreśla kogoś (jak również w drugą stronę, nie będzie super peanów po jednym udanym meczu) ale zastanawiam się czy można takiego Padoina czy Peluso nazwać solidnymi ligowcami. Nie każdy piłkarz z jakimś tam doświadczeniem jest solidnym ligowcem i może być niezłym zmiennikiem w dobrym klubie. Doświadczenie to nie sama ilość rozegranych meczów, bo gdyby tak było to każdy co ma pare sezonów za sobą byłby doświadczonym ligowcem, zdolnym pomóc klasowej drużynie w potrzebie. A tak nie jest. Jest wielu niby doświadczonych graczy, których się nawet nie rozważa żeby ich kupić na rezerwe. W końcu nie każdy uniesie ciężar koszulki Juve. I czy z Padoinem i Peluso nie jest właśnie tak? Jest też masa czynników jak forma dnia, ale takie rzeczy pomijam bo wiadomo że każdy może wygrać z każdym i wiadomo że nawet dobry piłkarz czasem gra słabo i przegrywa w bezpośrednim pojedynku z tym niby słabszym rywalem.

Jeśli Conte sprowadził tych graczy bo po prostu uważa że są ok to jedno. Ale jeśli ich sprowadził bo z nimi pracował i tak było prościej to co innego. Przecież można znaleźć lepszych zmienników, są inne ligi niż Serie A.

Druga rzecz, czemu nie gramy 4-3-3. Czemu nie gra Marrone/Caceres/Isla? Może Isla nie ma formy, ale kiedyś w końcu musi do niej wrócić. Ww. gracze są lepsi od Padoina czy Peluso. Jeden ma talent, a pozostali dwaj są naprawdę nieźli, są co najmniej poziom wyżej niż solidni ligowcy. Czemu Conte z nich nie korzysta/korzysta tak rzadko? A potem pojawiają się newsy że Marrone ma iść na wypożyczenie, po czym Conte zaprzecza i mówi że nie bo Marrone jest ważny :roll:

A dlaczego by nie zdjąć Pirlo i wprowadzić Marrone? Że niby ryzyko? Gdzie tam, a niby czemu?! To w końcu mamy tą rotację, wprowadzanie stopniowe do składu czy nie? Pirlo jak gra niedbale czy nonszalancko to ma być świętą krową? To był super transfer i w ogóle, ale Pirlo nie zawsze gra dobrze, nikt nie gra zawsze dobrze. A dziś nawet Pirlo mógłby zostać, a Conte mógł wprowadzić Marrone za kontuzjowanego Marchisio. A co mamy w zamian? Marchisio sie zajechał i nie wiadomo co z nim..

Dziś, z trójki Padoin, De Ceglie, Peluso w podstawie powinien wybiec jeden z pierwszej dwójki i raczej powinien być to DC. Isla na prawej (w końcu ma rywalizować z Lichym, nie? Padoin jest na końcu hierarchii moim zdaniem) Peluso powinien być na ławie i wejść tylko jak by nam super szło, albo jakaś kontuzja na jego pozycji itp.. Ile on odbył treningów? 2 czy 3?

Mam nadzieję że nasz trener po dzisiejszym meczu nie będzie więcej ryzykował m.in zdrowia zawodników, przemyśli sobie to i owo i nie będziemy musieli takich meczów jak dziś przeżywać.
Jasne, można powiedzieć że 1 porażka, teraz się zepną itd. Ale to już nie pierwszy raz, kiedy narzekamy w podobnym tonie. I nie jest to bezpodstawne.

Z Juve na dobre i złe!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:39

Fani Marchisio mogą odetchnąć z ulgą - nic poważnego*

*info z fb zawodnika

Obrazek

"Meno male...niente di grave!
Domani quando sarò al campo saprò dirvi di più!
Nel frattempo vi ringrazio per i messaggi che mi avete lasciato.
Peccato per oggi,abbiamo davvero sprecato una grande occasione,giocando non da Juve.
Ci rifaremo!!
Un grande abbraccio.
Buona serata"
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2013, 20:41 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:41

Nie no Alina normalnie zdenerwowałeś mnie tymi WB :)
Nie kibicujemy Atalancie czy innej Veronie, żebyśmy modlili się, żeby nasi rezerwowi niczego nie zepsują. Kibicujemy Juventusowi, których zawodnicy rezerwowi powinni wnosić coś do zespołu, powinni dawać nową jakość.
A obecnie w moim mniemaniu jednymi rezerwowymi, którzy zazwyczaj dają jakośc zespołowi to:
Caseres, Pogba, Storari to są zawodnicy, którzy jak wejdą to można liczyć, że są w stanie odwrócić losy meczu, jesli można takich zapewnien oczekiwać od zawodników stricte defensywnych.
Niestety obecnie nie mamy jakości rezerwowych w ofensywnie. Jest Isla, Giac no i cały tuzin napastników, którym mecz czasem wyjdzie, a czasem przejdzą obok.
Obecnie mamy już 2 kontuzję podstawowych zawodników:
Kielon i Markiz i pojawia się pytanie kto powinien ich zastąpić i czy im się uda.

albertcamus

Juventino
Juventino

Marchisio właśnie zamieścił fotkę i info, że nic poważnego mu się nie stało. Uf!

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Lypsky pisze:Fani Marchisio mogą odetchnąć z ulgą - nic poważnego*

*info z fb zawodnika
Ufff.. już myślałem, że czeka go dłuższa przerwa

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:43

Meno male...niente di grave!
Domani quando sarò al campo saprò dirvi di più!
Nel frattempo vi ringrazio per i messaggi che mi avete lasciato.
Peccato per oggi,abbiamo davvero sprecato una grande occasione,giocando non da Juve.
Ci rifaremo!!
Un grande abbraccio.
Buona serata

czyli nic poważnego i liczę, że to nie jest propaganda.

FB loffe :prochno:

Wierni fani na FB - nie ma co :D
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2013, 20:43 przez Ein, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2013, 20:43

Robaku pisze: Dziś nie zrobili niczego co by nam dało choć 2 szanse więcej.
Ale przecież alina z pumexem Ci wypisali równo dwie sytuacje, które stworzyła ta dwójka, po jednej dla każdego!

Ech, kiedy to forum przestanie działać na zasadzie "kowal zabił, Żyda powiesili" :doh: PDC zawala bramki nawet kiedy go nie ma na boisku, Giovinco kończy mecz z 8 stratami, Pogba nieźle nawet kiedy przez cały mecz był tak niewidoczny, że był przy piłce 2x mniej niż Marchisio. Winni? Giaccherini, Padoin, PDC, Vucinić. I Isla. Bo tak.

WojtinhoFCJ pisze: Druga rzecz, czemu nie gramy 4-3-3.
:shock:
Przecież dziś miałeś 4-3-3 przez 90 minut. Podobało się? :|
Robaku pisze: Kibicujemy Juventusowi, których zawodnicy rezerwowi powinni wnosić coś do zespołu, powinni dawać nową jakość.
Poprosiłbym o listę klubów, w których zawodnicy rezerwowi wnoszą nową jakość. Z drewnianą ławką City, Realu, czy Barcy wyskoczysz? Czy może z MU z całym jednym Chicarito? Jedynym klubem u którego widzę bardziej klasową ławkę od naszej jest Bayern.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2013, 20:49 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany