Mercato (2012-2014)
- Vincitore
- Juventino

Jestem w szoku, że w ogóle interesujemy się tym Diakite. Straszny z niego klocek, bo jest wysoki i masywny. Nie da się go przepchać i to chyba jego jedyny atut. Gość jest jak bomba zegarowa i odkąd pamiętam to był rezerwowym w Lazio. W dodatku ma lekko niepoukładane pod kopułą, popadł w konflikt z Lotito i otwarcie przyznał, że chce odejść do Juventusu/Milanu/Interu. Z reguły staram się szukać pozytywów w transferach, ale w tym przypadku grube NIE.
To będzie transfer gorszy od Knezevicia w 2008 roku.
To będzie transfer gorszy od Knezevicia w 2008 roku.
- Łukasz
- Juventino

Mi Diakite się zawsze podobał - agresywnie grający silny stoper. Tylko nie bardzo go widzę w trzyosobowej formacji. Na środku? Za słaby przegląd pola i podanie - traciłby dużo piłek. Na boku - za bardzo klockowaty. Także - generalnie tak, ale nie przy naszej taktyce.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

W poprzednim sezonie grał akurat często bo 19 razy pierwszy skład i 6 wejść z ławki. Zgadzam się z Łukaszem i zresztą nie on pierwszy to zauważył bo Lazio grywało czasem trójką w obronie i wtedy Diakite nie pojawiał się w ogóle na boisku.
Tak na dobrą sprawę to nawet Lulic wydaje się mało realny bo na początku sezonu tu i tam chodziły słuchy, że Chelsea go weźmie bo Cashley młodszy już nie będzie ale Lazio chce grubą kasę (15+ mln jakoś).alina pisze:pozdrawiam z resztą myślących, że Kolarov jest realny
Nie no bez przesady. Mówimy tutaj o zawodniku Man City a Ty odnosisz wrażenie że przesadzamy. Kolarov w tym sezonie rozegra więcej meczów niż w poprzednim więc jeśli nie odszedł latem to raczej nie odejdzie również teraz. Klub nie ma żadnego powodu żeby go sprzedawać, piłkarzowi najwyraźniej pasuje rola w drużynie a Juventus raczej nie ma zamiaru rozbijać banku na transfer i jego pensję.Dante93 pisze:Niedługo wyjdzie, że dla nas każdy jest nierealny.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2013, 12:36 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ciężko coś powiedzieć konstruktywnego o Diakite, bo w ciągu 6 lat zagrał w 60 meczach jedynie. Ja w ogóle nie kojarzę go na boisku, choć w zeszłym sezonie dużo grał... Nie wierzę, że do nas przyjdzie.
Ciekawie wyglądała plota z Gabbiadinim, za Bendtnera. Wiem, że wielu z Was nie wierzy w tego chłopaka, ale ja dałbym mu szansę - w sumie w FMie ma PA -9
. Poważnie mówiąc, to zdaję sobie sparwę z jego braków technicznych, ale z tego co widziałem, to gość wypruwa sobie flaki w walce o każdą piłkę. Sto razy bardziej wolałbym dać szansę młodziakowi, niż pchać na boisko Matriego, czy Nicklasa...
Mam nadzieję, że w lecie pozyskamy Pogbę do obrony (Doria?) i Pogbę do ataku (Boakye?)...
@Dobry Mudżyn
dzięki
. zmienione.
Ciekawie wyglądała plota z Gabbiadinim, za Bendtnera. Wiem, że wielu z Was nie wierzy w tego chłopaka, ale ja dałbym mu szansę - w sumie w FMie ma PA -9
Mam nadzieję, że w lecie pozyskamy Pogbę do obrony (Doria?) i Pogbę do ataku (Boakye?)...
@Dobry Mudżyn
dzięki
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2013, 17:38 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mate.G
- Juventino

Peluso,Llorente
Są na wyciągnięcie, o ile wiem na co stać tego pierwszego. To nie mam pojęcia czego spodziewać się od napastnika który w tamtym roku strzelił 17 bramek w 32 meczach... A teraz siedzi na ławie... Lepsze to niż nasze drewna rodem z Dani i Włoch
Hiszpan od sezonu 07/08 strzelał +/- 15 bramek teraz ma postój, ale cóż się dziwić z niewolnika nie ma pracownika...
Są na wyciągnięcie, o ile wiem na co stać tego pierwszego. To nie mam pojęcia czego spodziewać się od napastnika który w tamtym roku strzelił 17 bramek w 32 meczach... A teraz siedzi na ławie... Lepsze to niż nasze drewna rodem z Dani i Włoch
Hiszpan od sezonu 07/08 strzelał +/- 15 bramek teraz ma postój, ale cóż się dziwić z niewolnika nie ma pracownika...
- Dobry Mudżyn
- Juventino

yanquez pisze:Ciężko coś powiedzieć konstruktywnego o Diakite, bo w ciągu 6 lat zagrał w 30 meczach jedynie. Ja w ogóle nie kojarzę go na boisku, choć w zeszłym sezonie dużo grał... Nie wierzę, że do nas przyjdzie.
Ciekawie wyglądała plota z Gabbiadinim, za Bendtnera. Wiem, że wielu z Was nie wierzy w tego chłopaka, ale ja dałbym mu szansę - w sumie w FMie ma PA -9. Poważnie mówiąc, to zdaję sobie sparwę z jego braków technicznych, ale z tego co widziałem, to gość wypruwa sobie flaki w walce o każdą piłkę. Sto razy bardziej wolałbym dać szansę młodziakowi, niż pchać na boisko Matriego, czy Nicklasa...

tyle w temacie.
sprawdz na angielskiej - rozegral ponad 60 meczow, a nie zadne 30.
BESTER MANN, BESTEEER !

- zahor
- Juventino

A nawet 89, jeżeli z kolei kierować się francuską :-D Takie informacje jak liczby spotkań czy bramek chyba lepiej brać z innych źródeł, a jeżeli ktoś się koniecznie uprze na wikipedię, to lepiej zawsze dla pewności sprawdzić przynajmniej dwie wersje.Dobry Mudżyn pisze: sprawdz na angielskiej - rozegral ponad 60 meczow, a nie zadne 30.
Dodam tylko że Kolarov jest piłkarzem dość elastycznym - raz jak włączyłem mecz City to grał na boku trzyosobowego ataku. To jeszcze jeden z powodów, dla których nawet jeżeli nie jest wykorzystywany często, to i tak wyciągnięcie go będzie sporym wysiłkiem.Ouh_yeah pisze: Nie no bez przesady. Mówimy tutaj o zawodniku Man City a Ty odnosisz wrażenie że przesadzamy. Kolarov w tym sezonie rozegra więcej meczów niż w poprzednim więc jeśli nie odszedł latem to raczej nie odejdzie również teraz. Klub nie ma żadnego powodu żeby go sprzedawać, piłkarzowi najwyraźniej pasuje rola w drużynie a Juventus raczej nie ma zamiaru rozbijać banku na transfer i jego pensję.
- Kucharius1
- Juventino

Z Serbem i tak największy problem jest taki, że w Man C zarabia coś koło 4mln za sezon. Myślę że nie jest taką gwiazdą, by mu tyle płacić. Do tego dochodzi pewnie kwota transferu, min 10 mln, a pewnie więcej. Na redukcję pensji się raczej nie zgodzi, bo niby dlaczego? Przecież gra już w mocnym klubie, na ławie nie przesiaduje.
Nie tyle że nie jest do wyjęcia, ale po prostu potencjalne koszty nie równają się , moim zdaniem, jakości tego grajka.
Znowu przegadamy kilka stron o zawodniku, którego nie chcemy pozyskać tak jak o Ba ?
Nie tyle że nie jest do wyjęcia, ale po prostu potencjalne koszty nie równają się , moim zdaniem, jakości tego grajka.
Znowu przegadamy kilka stron o zawodniku, którego nie chcemy pozyskać tak jak o Ba ?
- rufi8
- Juventino

Peluso już na badaniach :ewerthon pisze:Ja bym poczekał z negatywną oceną Peluso. W tym sezonie jest podstawowym obrońcą Atalanty. To znaczy, że aż tak zły nie może być. Myślę, że Conte wie co robi.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=123245. Będzie grał z nr13
Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć mu powodzenia
Dość sensacyjne wieści jak dla mnie :
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=113793
Niby za darmo i dopiero w czerwcu, ale po co nam on ? Chyba plota jednak
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2013, 11:30 przez rufi8, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino

Żeby Llorente nie było smutno...rufi8 pisze: Dość sensacyjne wieści jak dla mnie :
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=113793
Niby za darmo i dopiero w czerwcu, ale po co nam on ? Chyba plota jednak
- PlanetJuve
- Juventino

Plota bo Fernando Amorebieta z tego co wyczytałem kontrakt ma do czerwca 2014 roku.. Albo po prostu pismakom popieprzyły się nazwiska ;P
Llorente w styczniu by się już przydał i oby prezes AB przejrzał na oczy, i nie robił wiecej problemów.
Llorente w styczniu by się już przydał i oby prezes AB przejrzał na oczy, i nie robił wiecej problemów.
- Kucharius1
- Juventino

Ja napiszę nawet więcej, niech pokaże jak nim gardzi i go wywali za darmo!

Beppe mógłby się przyjrzeć choć jednym okiem lidze niemieckiej. Tamtejsze kluby że względu na aż przesadny szacunek do każdego eurocenta, mają problem z podpisywaniem wysokich kontraktów. Najlepszym przykładem jest tu Lewandowski, który jakby dostał te 3,5 mln to by cicho siedział.
I tu jest paradoksalnie szansa włoskich klubów. Mimo że nie są aż tak dobrze zarządzane, to i tak są w stanie płacić więcej poszczególnym piłkarzom (wyjątek to oczywiście Bayern, Schalke i Wolfsburg, bo tam się płaci sporo).
Na Vidalu wyszliśmy świetnie , tak jak na Barzaglim, może więcej takich interesów?
Taki Castro jest bardzo wszechstronny, grał już na wszystkich pozycjach od obrony, do skrzydłowego napastnika, w tym sezonie strzelił już 8 goli we wszystkich rozgrywkach, i kilkukrotnie asystował. Stosunkowo młody, gra w Bayer L , a w lato zostanie mu rok kontraktu.
Przypomina wam to coś
??
Beppe mógłby się przyjrzeć choć jednym okiem lidze niemieckiej. Tamtejsze kluby że względu na aż przesadny szacunek do każdego eurocenta, mają problem z podpisywaniem wysokich kontraktów. Najlepszym przykładem jest tu Lewandowski, który jakby dostał te 3,5 mln to by cicho siedział.
I tu jest paradoksalnie szansa włoskich klubów. Mimo że nie są aż tak dobrze zarządzane, to i tak są w stanie płacić więcej poszczególnym piłkarzom (wyjątek to oczywiście Bayern, Schalke i Wolfsburg, bo tam się płaci sporo).
Na Vidalu wyszliśmy świetnie , tak jak na Barzaglim, może więcej takich interesów?
Taki Castro jest bardzo wszechstronny, grał już na wszystkich pozycjach od obrony, do skrzydłowego napastnika, w tym sezonie strzelił już 8 goli we wszystkich rozgrywkach, i kilkukrotnie asystował. Stosunkowo młody, gra w Bayer L , a w lato zostanie mu rok kontraktu.
Przypomina wam to coś
- rufi8
- Juventino

Pewnie pod koniec stycznia zmięknie, no chyba że jest idiotą i nie puści Llorente ot tak, dla zasady że nikt nie będzie Baskom nic narzucał.Paweljuve2006 pisze: