Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino

Czyli 6 mln. Jak dla mnie bez sensu. Zawodnik klasy Paolo DC. Żadne wzmocnienie. A mogliśmy się zasadzić na takiego Kolarova czy Lulicia. Obaj nie mają za mocnej pozycji w swoich zespołach a idealnie do 3:5:2 pasują. Bo raczej Peluso nie ma co rozpatrywać jako środkowego obrońcy. Założyć się nie założe, ale myśle, że jak już to pierwszym wyborem na zastępstwo Chiello będzie Marrone. I dobrze jakby tak było.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Szilgu
- Juventino

Raczej Caceres. Marrone+Bonucci... Byłoby to poważne ryzyko, niezależnie od tego, który z nich miałby grać na środku.Dante93 pisze: Założyć się nie założe, ale myśle, że jak już to pierwszym wyborem na zastępstwo Chiello będzie Marrone. I dobrze jakby tak było.
Co do Peluso, nie znam się to się... nie wypowiem. Prosiłem kilka razy o przybliżenie przez kogoś jego sposobu gry itd, ale widzę, że nie ma nikogo kompetentnego
- Dante93
- Juventino

Już pare razy graliśmy w zestawieniu Bonu+Luca. Cacaresa lubie, ale mimo wszystko większość spotkań z nim w składzie to były mecze średnio udane (chociażby Milan) co nie oznacza, że coś mu indywidualnie zarzucam. Poprostu jakoś wolałbym, żeby był pierwszym do wejścia w celu odciążenia np. Lichego, aniżeli żeby grał w każdym meczu po 90 min.Szkit pisze:Raczej Caceres. Marrone+Bonucci... Byłoby to poważne ryzyko, niezależnie od tego, który z nich miałby grać na środku.
Ni pies ni wydra. Ani to środkowy obrońca ani lewy WB. Na środku zbyt rzadko gral żeby go oceniać, na lewego WB mającego pomagać w ofensywie jest troche 'za drewniany'. O ile z tyłu coś tam jeszcze ogarnie to z przodu raczej wiele nam nie pomoże. Najbardziej znany z tego, że łapie kartki z zawrotną prędkością (w pierwszej części rundy dwie czerwone odpowiedni w 28' i 47' minucie). Moim skromnym zdaniem to taka tykająca bomba. Ew inne określenie- gorsza wersja młodego Chielliniego. No może z lepszym dośrodkowaniem, ale w tym to i ja jestem od naszego Giorgio lepszySzikit pisze:Co do Peluso, nie znam się to się... nie wypowiem. Prosiłem kilka razy o przybliżenie przez kogoś jego sposobu gry itd, ale widzę, że nie ma nikogo kompetentnego A narzekać każdy potrafi
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kolarov i Lulić?????Dante93 pisze:Czyli 6 mln. Jak dla mnie bez sensu. Zawodnik klasy Paolo DC. Żadne wzmocnienie. A mogliśmy się zasadzić na takiego Kolarova czy Lulicia.
:shock:
Oni raczej nadają się do gry na pozycji Asamoah, a Peluso będzie z pewnością grał na półlewej obronie. To znaczy mam taką nadzieję, bo jest niezły i twardy w obronie i mimo, że wrzuca nieźle co trzecią pikę, to jest jakiś taki mało dynamiczny i raczej niezbyt wybiegany...
Jak dla mnie dobry ruch, jeżeli nie ma obowiązkowego wykupu. Przypominam, że na Caceresa wydaliśmy znacznie więcej, a nie wiemy jeszcze, czy Peluso nie będzie bardziej przydatny... Wierzę w Conte.
Jeśli udałoby się pozyskać w zimie Peluso i Llorente, to będę bardzo zadowolony, bo podobają mi się obaj ci zawodnicy!
No właśnie. Kolo gra na LO, albo ŚO. Będzie półlewym w trójce z tyłu. Nie ma co wołać o Kolarova, bo to ani ta pozycja ani ta półka cenowa (pozdrawiam z resztą myślących, że Kolarov jest realny).Dante93 pisze:Ni pies ni wydra. Ani to środkowy obrońca ani lewy WB.
W takcie PNA lewego będzie grał PDC <o zgrozo?>, ew. Giak, może Padoin. Moooocno się zdziwię, widząc tam nasz nowy nabytek z Atalanty.
- Dante93
- Juventino

Odpowiem pytaniem na pytanie Yanqu. Bardziej będziemy potrzebowali etatowego lewego WB (na czas gdy Asa będzie w Afryce) czy pół-lewego dopóki Chiello nie wyleczy kontuzji? Już pomijam fakt, że wzmocnień na lewej stronie potrzebujemy tak czy inaczej.yanquez pisze:Kolarov i Lulić?????
Oni raczej nadają się do gry na pozycji Asamoah, a Peluso będzie z pewnością grał na półlewej obronie. To znaczy mam taką nadzieję, bo jest niezły i twardy w obronie i mimo, że wrzuca nieźle co trzecią pikę, to jest jakiś taki mało dynamiczny i raczej niezbyt wybiegany...
No z tego co kojarze to inna opcja niż obowiązowy wykup nie wchodzi w gre, ale nie chce mi się teraz niusów przeglądać.yanquez pisze:Jak dla mnie dobry ruch, jeżeli nie ma obowiązkowego wykupu
Niedługo wyjdzie, że dla nas każdy jest nierealny.alina pisze:(pozdrawiam z resztą myślących, że Kolarov jest realny).
I to jest fakt, który przeraża mnie najbardziej. DC każdy wie jaki jest, Giak rozegrał w karierze ze 4-5 spotkan na lewym WB, Padoin prochu nie wymysli. Będzie dziura, i to duża.. Na pewno większa aniżeli dziura w obronie w trakcie absencji Chielliniego. Jak mamy się bawić w takie teoretycznie rozważania, to do obrony mogą wskoczyć i Marrone i Cacares i w wersji bardziej hardcore'owej Vidal i Lichy. Na lewym WB oprócz Asy nie widze nikogo kto mógłby przyzwoity poziom utrzymać. No chyba, że Gacek, ale z nim to nie wiadomo do końca jak będzie. Stawiam, że latac tam będzie DC który może spieprzyć wszystko w każdym momencie.alina pisze: takcie PNA lewego będzie grał PDC <o zgrozo?>, ew. Giak, może Padoin. Moooocno się zdziwię, widząc tam nasz nowy nabytek z Atalanty.
- Castiel
- Juventino

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jeszcze raz na temat Peluso? Takie mam wrażenie, że powtarza się niepoparta niczym gadka jak w przypadku Padoina, który u nas chyba niczego nie zawalił. Nie wierze za bardzo w noty na whoscored i innych ale patrząc na ten portal to Peluso ma noty całkiem niezłe, a ten cały hejt tworzony jest na podstawie jednego meczu, który akurat mu nie wyszedł.
- zahor
- Juventino

Z czego jedno z nich na ME, przeciwko Hiszpanii i żadnej tragedii nie było. Wiem że Conte niechętnie po niego sięga w kontekście lewego skrzydła, ale mimo wszystko mi się wydaje że zawsze to jakaś opcja. Nie wiem czy czasem nie lepsza niż taki chociażby Marrone jako półlewy.Dante93 pisze:Giak rozegrał w karierze ze 4-5 spotkan na lewym WB
A już tak ogólnie rzecz biorąc, wydaje mi się że Ty mówisz o letnim oknie, a nie o zimowym (inna sprawa że temat jest o jeszcze innym mercato :lol: ) - taki chociażby Kolarov może i latem będzie do wyciągnięcia, do tego czasu dużo może się w Manchestrze pozmieniać, ale jestem absolutnie przekonany że nie dołączy do nas zimą. Mógłbym nawet wejść o to w szczypkowy zakład. Zimą będziemy łatać dziury kimś za beret gruszek, przy baardzo dobrym wietrze może uda się kupić Llorente za plus minus pięć baniek, ale nie sprowadzić gościa który częściej czy rzadziej, ale jednak grywa w zespole, w którym z forsą liczyć się nie muszą.
- Mate.G
- Juventino

Peluso jak dla mnie bez fajerwerków solidny LO trzyma poziom patrząc na cały sezon na bank lepszy od De Ceglie
- @D@$
- Juventino

Nie wiem skąd się to wzięło, że pozycja Kolarova w MC jest żadna (podobn z resztą jak z Dzeko). Serb gra regularnie, napewno to coś więcej niż zawodnik typowo na odstrzał, czasem nawet Mancini wystawia Kolarova i Clichiego jednocześnie. To raczej kłopot bogactwa niż to że Aleksnader jest na wylocie.
Peluso podejrzewam że przychodzi raczej jako alternatywa pod nieobecność Asamoah. Na półlewgo można dać Barzagliego (przy np. Caceresie na prawej), Marrone, czy nawet Leo (wtedy pewnie Marrone do środka). Na lewego WB mamy tylko De Ceglie. Niby jeszcze Giaccha i Padoina, ale nie przypominam sobie, by Conte choć raz któregoś z nich tam dał. Nie wiem co umie na lewej Isli, ale też chyba lewonożny nie jest.
Oczywiście od biedy Peluso zagra i półlewego (tak do końca tego Peluso nie znam, od razu mówię, więc może i macie rację-przedmówcy), ale De Ceglie + on to chyba może być za wiele na naszą biedną defensywę z tej strony boiska
Peluso podejrzewam że przychodzi raczej jako alternatywa pod nieobecność Asamoah. Na półlewgo można dać Barzagliego (przy np. Caceresie na prawej), Marrone, czy nawet Leo (wtedy pewnie Marrone do środka). Na lewego WB mamy tylko De Ceglie. Niby jeszcze Giaccha i Padoina, ale nie przypominam sobie, by Conte choć raz któregoś z nich tam dał. Nie wiem co umie na lewej Isli, ale też chyba lewonożny nie jest.
Oczywiście od biedy Peluso zagra i półlewego (tak do końca tego Peluso nie znam, od razu mówię, więc może i macie rację-przedmówcy), ale De Ceglie + on to chyba może być za wiele na naszą biedną defensywę z tej strony boiska
- PlanetJuve
- Juventino

Po obejrzeniu paru spotkań city to poniektórzy powinni w ogóle nie wypowiadać nazwiska Kolarov... Gra padake, że szkoda słow .. Zawodnik który wchodzi za kontuzjowanego kolege, żeby po godzinie gry opuścić plac gry z powodu kompletnego nie ogarniecia to rzeczywiscie wzmocnienie... Tez bylem dawniej za jego sprowadzeniem ale jego pobyt w City bardzo go zmienil... Nie jest tym samym zawodnikiem a poza tym w kazdym meczu City jaki widzialem (a bylo ich pare) nie zachwycil a i odwaze sie powiedziec ze zawodzil.... Na pewno nie bral bym go pod uwage jako LW... A o Luliciu to nawet nie mowie... To samo "gdakanie" bylo jak przychodzil Barza.. "Stary, wypalony, uzupelnienie skladu".. Skad u ludzi, ktorzy zawodnika ani razu na zywo nie zobaczyli, tyle pesymizmu?? Przeciez to Conte go chce a nie Atalanta nam go wciska na sile, a my sie godzimy.. Zaloze sie, że po pierwszym jego dobrym wystepie bedzie "spust" jaki to Marotta zrobil deal... Troche pokory i zaufania dla klubu i trenera, a nie samozwancze fachowe opinie.
- rosomak
- Juventino

Pawel tylko wiesz, nie jeden swietny pilkarz nie ogarnial wpewnym momencie bo cos tam nie dzialalo tak jak powinno, czy to klub czy trener.
City to specyficzne srodowisko, Mancio nie jest wcale jakims wybitnym trenerem i z city dzieje sie to co sie dzieje.
Rok temu wygrali lige angielska cudem.
Mimo wielkich inwestycji wygrali lige angielska wmomencie kryzysu Man united i Chelsea.
Zastanow sie czy City walczylo by o top 4 w anglii jeszcze 2,3 lata temu.
To ze Kolarov ostatnio sie nei spisal, zaliczyl taki wystep jak to piszesz to to wina moze nie byc samego pilkarza a trenera.
Sory ale jezeli koles jest bez formy i ta sierota Mancio wpuszcza go na boisko i potem go sciaga spowrotem to nie jest wszystko ok.
Tam jest za duzo zamieszania a Mancini nie jest kolesiem ktory to pouklada.
City to specyficzne srodowisko, Mancio nie jest wcale jakims wybitnym trenerem i z city dzieje sie to co sie dzieje.
Rok temu wygrali lige angielska cudem.
Mimo wielkich inwestycji wygrali lige angielska wmomencie kryzysu Man united i Chelsea.
Zastanow sie czy City walczylo by o top 4 w anglii jeszcze 2,3 lata temu.
To ze Kolarov ostatnio sie nei spisal, zaliczyl taki wystep jak to piszesz to to wina moze nie byc samego pilkarza a trenera.
Sory ale jezeli koles jest bez formy i ta sierota Mancio wpuszcza go na boisko i potem go sciaga spowrotem to nie jest wszystko ok.
Tam jest za duzo zamieszania a Mancini nie jest kolesiem ktory to pouklada.
- Spadino
- Juventino

Dokładnie.
W City grają wielkie nazwiska ale przy takim składzie trzeba kogoś z głową na karku, kogoś kto to wszystko poukłada i stworzy optymalne warunki do rozwoju. IMO Mancini nie jest tym facetem. Nie mówię że jest zły, ale brakuje mu tego 'czegoś'
Śmieszą mnie ludzie którzy mówią że Dżeko i Kolarov są do wciągnięcia ze względu na pozycje w klubie. Owszem, myślę że są do wciągnięcia, ale na pewno nie 'za pół ceny bo grzeją ławę'. Radzę puknąć się w głowę i pooglądać PL.
W City grają wielkie nazwiska ale przy takim składzie trzeba kogoś z głową na karku, kogoś kto to wszystko poukłada i stworzy optymalne warunki do rozwoju. IMO Mancini nie jest tym facetem. Nie mówię że jest zły, ale brakuje mu tego 'czegoś'
Śmieszą mnie ludzie którzy mówią że Dżeko i Kolarov są do wciągnięcia ze względu na pozycje w klubie. Owszem, myślę że są do wciągnięcia, ale na pewno nie 'za pół ceny bo grzeją ławę'. Radzę puknąć się w głowę i pooglądać PL.
JUVE PER SEMPRE!
- Castiel
- Juventino

Mancini jest trenerem solidnym co najwyżej bo mając takich zawodników w kadrze powinien miażdżyć równo po kolei każdego rywala. Nie wiem jak Mancini ich tam dobiera. Dżeko ma jakieś 400 min rozegranych mniej, a goli strzelonych od Aguero więcej. Edin może się wydawać bardziej dostępny bo mniej gra, a u nas z miejsca stałby się największą gwiazdą klubu. Edin jest w City który do wejścia 3? U nas byłby pierwszy, a jak porównać nasz atak do 3 w City Edina? Giovinco i Vucinic byliby w City traktowani tak jak u nas Iaquinta.
Mizernie to wygląda, ale przy ewentualnym transferze Dżeko do Juve nie liczyłbym na promocje.
Mizernie to wygląda, ale przy ewentualnym transferze Dżeko do Juve nie liczyłbym na promocje.
- Dante93
- Juventino

MAło mnie to interesuje póki w bezpośrednich pojedynach zespołów takich jak City się wcalem nie boje
Ufam za to że, szejki z City czy PSG zupełnie nie znają się na futbolu i są w stanie takiego Kolarova czy Dzeko puścić bez żalu :wink