Mercato (2012-2014)
- Kucharius1
- Juventino

http://psgfc.pl/news/Nene-Europa-czy-Brazylia-1542
Ta wypowiedź wskazuje, że chciałby pograć jeszcze w Europie. Nene ma podobno rozwiązać kontrakt z P$G, i być dostępny już tej zimy za darmo. Strzela dużo goli w ostatnim czasie, i dzięki świetnej technice wypracowuje sytuacje kolegom. Minusami w jego przypadku są wiek, wysoki kontrakt i niewiadoma pod tytułem " jak by się odnalazł w naszej taktyce". Poza tym w LM już nie zagra.
Ta wypowiedź wskazuje, że chciałby pograć jeszcze w Europie. Nene ma podobno rozwiązać kontrakt z P$G, i być dostępny już tej zimy za darmo. Strzela dużo goli w ostatnim czasie, i dzięki świetnej technice wypracowuje sytuacje kolegom. Minusami w jego przypadku są wiek, wysoki kontrakt i niewiadoma pod tytułem " jak by się odnalazł w naszej taktyce". Poza tym w LM już nie zagra.
- Szaq
- Juventino

Po co nam Ibisević? Już lepiej zostańmy z Matrim i Quagiem jak mamy ściągać kolejnego średniaka. Poza tym liczę, że ktoś z trójki Immobile, Gabbiadini, Boakye dostanie szanse w przyszłym sezonie.annihilator1988 pisze:Latem w ataku widziałbym Ibisevicia
- rosomak
- Juventino

Podobno dogadalismy sie z Botafogo w kwestii sprowadzenia mlodego ich obroncy Dorii.
Di Marzio to podaje na swoim koncie twitterowym, tak podaja na tuttojuve.
Pewnie ze to wcale nie musi byc prawda ale poczekajmy.
Pisze o tym ze mlodziak trafi do nas albo w czerwcu albo jeszcze pozniej, porpostu zablokowalismy go i zabierzemy go kiedy naszym przyjdzie na to ochota.
Kwota to okolo 4,7 mln euro.
Di Marzio to podaje na swoim koncie twitterowym, tak podaja na tuttojuve.
Pewnie ze to wcale nie musi byc prawda ale poczekajmy.
Pisze o tym ze mlodziak trafi do nas albo w czerwcu albo jeszcze pozniej, porpostu zablokowalismy go i zabierzemy go kiedy naszym przyjdzie na to ochota.
Kwota to okolo 4,7 mln euro.
- bendzamin
- Redaktor

Ja z kolei znalazlem informacje, ze kwota to 4.2 mln € i dotyczy ona 40% karty pilkarza, ktore sa w posiadaniu Botafogo. Sam pilkarz powiedzial, ze wie o ofercie i podchodzi do tego ze spokojem, zrobi to, co najlepsze dla siebie i dla klubu.
Swoja droga, gosc wyglada troche jak Vin Diesel. Jest to 18-letni ('94) lewonozny obronca, ktory moze grac zarowno na boku, jak i na srodku.
Swoja droga, gosc wyglada troche jak Vin Diesel. Jest to 18-letni ('94) lewonozny obronca, ktory moze grac zarowno na boku, jak i na srodku.
- jakku1
- Juventino

Chlopak jest troche... wyrosniety, jak na swoj wiek. Wyglada perspektywicznie, kilka dni temu widzialem fajny filmik ze spora iloscia jego zagran ->
Niemniej, wydaje mi sie, ze kwestia lewej strony/srodka rozegra sie pomiedzy wlasnie Doria a Peluso. Co prowadzi do konkluzji, ze to jednak pilkarz Atalanty zostanie naszym nowym nabytkiem. Zdziwie sie, jak to sie skonczy inaczej, chociaz mowiac szczerze, osobiscie zaryzykowalbym z tym Brazylijczykiem.
Niemniej, wydaje mi sie, ze kwestia lewej strony/srodka rozegra sie pomiedzy wlasnie Doria a Peluso. Co prowadzi do konkluzji, ze to jednak pilkarz Atalanty zostanie naszym nowym nabytkiem. Zdziwie sie, jak to sie skonczy inaczej, chociaz mowiac szczerze, osobiscie zaryzykowalbym z tym Brazylijczykiem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- deszczowy
- Juventino

Drugi Carlos? Nie miałbym nic przeciwko, ale pewnie skończymy z Peluso.jakku1 pisze: Niemniej, wydaje mi sie, ze kwestia lewej strony/srodka rozegra sie pomiedzy wlasnie Doria a Peluso. Co prowadzi do konkluzji, ze to jednak pilkarz Atalanty zostanie naszym nowym nabytkiem. Zdziwie sie, jak to sie skonczy inaczej, chociaz mowiac szczerze, osobiscie zaryzykowalbym z tym Brazylijczykiem.
- jakku1
- Juventino

Mysle, ze przyjscie Peluso to kwestia dni.deszczowy pisze:Nie miałbym nic przeciwko, ale pewnie skończymy z Peluso.
Dlatego troche dziwia mnie te informacje o Dorii. Zwlaszcza, ze on ma jakas bardzo skomplikowana sprawe z wlasnoscia karty zawodniczej. 40% jest w posiadaniu jego klubu, 40% to jakas firma menadzerska a 20% jeszcze cos innego. Nie wydaje mi sie, zebysmy sie mieli bawic w te negocjacje z Brazylijzykami jak na wyciagniecie reki mamy - w sumie dosc solidnego - Peluso, w dodatku za niewielka kwote. Chociaz tak jak mowie, ja zaryzykowalbym stawiajac na Dorie.
Tak na marginesie, wydaje mi sie, ze w przyszle lato czeka nas "male" odswiezenie skladu. Ale jest jeszcze za wczesnie aby o tym mowic. Niemniej bylo ostatnio pare sygnalow, ze bedziemy chcieli cos zmienic, zwlaszcza w odniesieniu do niektorych pozycji w druzynie (glownie chodzi o atak - to wiadomo, ale nie tylko). To jest jednak temat na bardzo dluga dyskusje i to w dodatku chyba na kwiecien, a nie na grudzien/styczen.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Qrczak
- Juventino

Myśle, że Peluso nie jest złym wyborem wkońcu chłop ociera sie o kadre wiec to o czymś świadczy. Do tego jest + , że Conte go zna i też wie na co go stać i może wycisnąć z niego 2x wiecej jak to robi ze średniakami w naszym zespole (Padoin , Giacch, etc. ) .
@Jakku : Jak masz czas i ochotę to chętnie bym poczytał o jakim odświezeniu składu mówisz, napewno nikt się nie pogniewa
@Jakku : Jak masz czas i ochotę to chętnie bym poczytał o jakim odświezeniu składu mówisz, napewno nikt się nie pogniewa
- @D@$
- Juventino

Nie bardzo wiem o jakie odśnieżanie ma chodzić. Odmłodzenie składu to Marotta nam zaserwował zaraz po przyjściu. Potem zostawił tych którzy będą pasować do taktyki Conte, ostateczną czystkę zrobił w trzecie, czyli w 2012 mercato, zostawił tych których faktycznie chce Conte i teraz mamy 20-kilku osobową grupę zawodników gdzie każdy (oprócz Iaquinty którego w praktyce nie ma) jest częścią zespołu. Jak będą zmiany to kosmetyczne, no bo gdzie to odświeżenie?jakku1 pisze:Tak na marginesie, wydaje mi sie, ze w przyszle lato czeka nas "male" odswiezenie skladu. Ale jest jeszcze za wczesnie aby o tym mowic. Niemniej bylo ostatnio pare sygnalow, ze bedziemy chcieli cos zmienic, zwlaszcza w odniesieniu do niektorych pozycji w druzynie (glownie chodzi o atak - to wiadomo, ale nie tylko). To jest jednak temat na bardzo dluga dyskusje i to w dodatku chyba na kwiecien, a nie na grudzien/styczen.
Bramka - jedynie na pozycji trzeciego bramkarza coś sie może zmienić, ale to prawie wszystko jedno czy mamy Manningera, Rubinho zy kogo innego. A jacyś młodsi to wpierw na wypożyczenie pójdą (jeśli w ogóle jescze jacys przyjdą, bo już kilka talentów-z Lealim i Branescu na czele-mamy). Problem zacznie się po odejściu Buffona, bo pewnie w podobnym czasie pożegnamy Storariego, ale to jeszcze nie ten rok.
Obrona - Chiellini i Barzagli nie młodnieją, ale to dalej pewniaczki z Leo na najblizsze kilka lat. Przyjdzie ktoś pokroju Bocchettiego, ale to też kosmetyka raczej
Pomoc - jednyne co, to szukanie następcy Pirlo, co będzie ciężkie. Reszta raczej nie do ruszenia, nawet jak odejdzie Padoin czy Giacch (którzy jednak mocną pozycję w szerokim składzie mają) to będzie to też kosmetyka. Jedyna spektakularna rzecz jaka może nas czekac to olanie Isli.
Atak - niby tu jest największe pole do popisu, ale Vucinic i Giovinco wydają się być nie do ruszenia a i specjalnie nikt się nie pali d sprzedaży Matriego czy Fabio (choć ten drugi ma pierwszego minusa).
Reasumując: kosmetyka poza napastnikiem + ewentualnie nowym rozgrywającym.
Z tą kadrą to może nie jest zupełnie świetny argument, bo taki Motta też ze 2 mecze u Prandelliego zagrał. Co nie znaczy że jakos specjalnie mnie to wszystko przejmuje. W najgorszym razie Peluso się nie sprawdzi i sobie pójdzie latem, w najlepszym będzie takim nowym Padoinem a może i coś więcej.Qrczak pisze:Myśle, że Peluso nie jest złym wyborem wkońcu chłop ociera sie o kadre wiec to o czymś świadczy. Do tego jest + , że Conte go zna i też wie na co go stać i może wycisnąć z niego 2x wiecej jak to robi ze średniakami w naszym zespole (Padoin , Giacch, etc. ) .
@ewerthon - było to z rok/dwa lata temu, nieważne. Chodziło mi o to, że nigdy zbyt dobry nie był a też swoją szansę dostał
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2012, 20:47 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino

Ale kiedy on te mecze zagrał? Tutaj liczy się obecna forma, a Peluso w ostatnich miesiącach był powoływany do kadry.@D@$ pisze:Z tą kadrą to może nie jest zupełnie świetny argument, bo taki Motta też ze 2 mecze u Prandelliego zagrał.
Jedyna nadzieja w tym, że Conte go odmieni tak jak reszte naszych obrońców.
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Na niego byl czas, jak za drobne mozna go bylo wyciagnac z Bundesligi. Teraz beda sobie za niego zyczyli kokosow, a tez watpie czy on bedzie mial ochote na Wlochy. Ale tak jak koledzy - chce Jove!Dolce Vita pisze:Demba Ba za to gra kolejny sezon z nut i to on bardziej nadaje się na nasz ewentualny cel transferowy.
Byc moze byl po prostu wyrąbany sezonem?MVP pisze:Zobaczcie co się stało Lichemu - gra świetnie w tym sezonie, a pod koniec poprzedniego notował już doły. Być może to zasługa większej rywalizacji na jego stronie ?
He he he, hee, he he he, good oneVirgil pisze:Jak Asa wyjedziena PNA to będzie grał tam De Ceglie
Walcott, Llorente, Douglas.Kucharius1 pisze:Piszcie koniecznie kogo brać! Beppe zerka na to forum jednym okiem!
Co do Isli, to nie wiem czy oplaca sie go olac, skoro juz tyle na niego wybulilismy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- mateusz6
- Juventino

Demba Ba ma klauzulę 7 mln funtów.
Isli po półroczu skreślać nie można. Przecież on jest po ciężkiej kontuzji. On z założenia miał być uzupełnieniem kadry, więc można mu dać trochę więcej czasu.
Doria? Skoro wypatrzyli go Juventini to znaczy, że jest dobry. Wiele można zyskać na jego transferze.
Isli po półroczu skreślać nie można. Przecież on jest po ciężkiej kontuzji. On z założenia miał być uzupełnieniem kadry, więc można mu dać trochę więcej czasu.
Doria? Skoro wypatrzyli go Juventini to znaczy, że jest dobry. Wiele można zyskać na jego transferze.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Dolce Vita
- Juventino

7 mln funtów za takiego gracza jak Demba Ba to niemal półdarmo. Dzisiaj tak zerknąłem na kadrę FC Porto i zaciekawił mnie Jackson Martinez. Kupili go bodajże za 9-10mln euro, jako następce Falcao. W 11 meczach ustrzelił dotąd 10 goli, w Lidze Mistrzów ma 3 bramki w 6 występach. Najmłodszy nie jest (rocznik 86), ale wydaje się, że ma spore umiejętności, Porto byle kogo nie ściąga. Niestety po chwili nastąpił powrót do rzeczywistości - ma klauzulę w wysokości 40 mln euro
:doh: Podoba mi się polityka transferowa Smoków.
- Piti
- Juventino

jw, ten klub musi miec KOSMICZNE roczne dochody jesli kupuja za pol darmo (nie licze tego Jacksona bo on 8 mln az) i potem robia z nich talenty..talenty ktore Manchastery, Reale i inne kasiaste kluby bez wahania wykładają te 40 mln ktore ma w klauzuli. I trzeba dodać, że mimo ze co rok pozbywaja sie najwiekszych gwiazd, to przychodza kolejne talenty z którymi Porto regularni i co rok wychodzi przynajmniej z grupy LMDolce Vita pisze:7 mln funtów za takiego gracza jak Demba Ba to niemal półdarmo. Dzisiaj tak zerknąłem na kadrę FC Porto i zaciekawił mnie Jackson Martinez. Kupili go bodajże za 9-10mln euro, jako następce Falcao. W 11 meczach ustrzelił dotąd 10 goli, w Lidze Mistrzów ma 3 bramki w 6 występach. Najmłodszy nie jest (rocznik 86), ale wydaje się, że ma spore umiejętności, Porto byle kogo nie ściąga. Niestety po chwili nastąpił powrót do rzeczywistości - ma klauzulę w wysokości 40 mln euro:doh: Podoba mi się polityka transferowa Smoków.