Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino

Nie rozumiem co chcesz powiedzieć. To w końcu żalisz się na Conte czy na Marottę?Virgil pisze: Tak to jak Conte zażyczy sobie jakiegoś gościa za 15mln to go kupimy chociaż niepotrzebny....
Ale będziemy mieli też gracza, który ogarnie kuwetę w razie gry systemem 4-3-3, a Asa będzie mógł grać na swojej nominalnej pozycji i w razie potrzeby będzie mógł zastąpić kogoś z trójki MVP. Pytanie tylko, co wtedy z Pogbą?Virgil pisze:Ja nie mam nic przeciwko uzupełnieniu ławki ale nie za taką kasę, bo potem brakuje na naprawdę niezbędnych zawodników, tym bardziej że jak wróci Chellini i Asa to ten Peluso pogra tylko w sparingach z Primaverą.
Nie zmienia to faktu, że Peluso ja też nie bardzo chcę oglądać w Juve.
- Virgil
- Juventino

Na Marottę , on powinien się sugerować zdaniem Conte, ale nie za wszelką cenę kupować kogo popadnie.
Ja nie mówię, żeby nikogo nie kupować, ale wydawanie pieniędzy na średniaków jak Peluso czy Bocchetti to jakaś przesada. To wolę kogoś jak Djourou taki sam leszcz jak Peluso (który ostatnio gra niesamowity piach) czy Bocchetti, ale chyba za darmo czy za pół darmo.
Asa chyba nie ma czego szukać w środku, bo tam fajnie się sprawdza Pogba, a jest jeszcze przecież Isla, Giac który tam też grają.
Zresztą większość pierwszej połowy sezonu Lucio,Marrone i Caceres przesiedzili na ławce, więc też rozpisywanie się o biedzie na ławce rezerwowych to przesada. A wolę grać Marrone niż Peluso czy Bocchettim którzy raczej są zawodnikami typu "accident waiting to happen"
Ja nie mówię, żeby nikogo nie kupować, ale wydawanie pieniędzy na średniaków jak Peluso czy Bocchetti to jakaś przesada. To wolę kogoś jak Djourou taki sam leszcz jak Peluso (który ostatnio gra niesamowity piach) czy Bocchetti, ale chyba za darmo czy za pół darmo.
Asa chyba nie ma czego szukać w środku, bo tam fajnie się sprawdza Pogba, a jest jeszcze przecież Isla, Giac który tam też grają.
Zresztą większość pierwszej połowy sezonu Lucio,Marrone i Caceres przesiedzili na ławce, więc też rozpisywanie się o biedzie na ławce rezerwowych to przesada. A wolę grać Marrone niż Peluso czy Bocchettim którzy raczej są zawodnikami typu "accident waiting to happen"
- nynek
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
Ten Isla, który zagrał chyba wszystkie spotkania na prawej stronie?Virgil pisze:Asa chyba nie ma czego szukać w środku, bo tam fajnie się sprawdza Pogba, a jest jeszcze przecież Isla, Giac który tam też grają.
- deszczowy
- Juventino

I Gacek, który - co ten Konte xD - zazwyczaj grywa jednak po lewej stronie. Ech.nynek pisze:Ten Isla, który zagrał chyba wszystkie spotkania na prawej stronie?Virgil pisze:Asa chyba nie ma czego szukać w środku, bo tam fajnie się sprawdza Pogba, a jest jeszcze przecież Isla, Giac który tam też grają.
Virgil, jak myślisz, dlaczego Djourou jest na wylocie? Dlaczego nie chcą go zatrzymać?
- meda11
- Juventino

Pleciesz jak potłuczony Virgil. Mistrzostwem jest twierdzenie, że w przypadku realnego (!) zakupu topowca (do ataku najlepiej) wydanie kilku milionów na Peluso czy innego typa do uzupełnienia składu zamyka drogę na dalsze ruchy. Są priorytety. Wszyscy wiedzą, że w nowym sezonie musimy wzmocnić atak i na zakup takiego piłkarza zdaje się są (po ostatnich wypowiedziach naszego trenera i prezydenta) pieniądze. I tak jak dana kwota jest zarezerwowana na napastnika tak też są odpowiednie kwoty przeznaczone na innych piłkarzy. Zakupy w środku trwającego sezonu wpłyną zapewne w minimalnym stopniu (jak nie żadnym) na zakup upragnionego debeściaka do ataku.
- Kucharius1
- Juventino

Może przyjdzie ten młody Doria ?
Peluso to gracz łapiący się do kadry Italii, a u nas miałby byś rezerwowym! Nic tylko się cieszyć, bo powstaje mała luka po Lucio i brak wartościowego zmiennika dla Asy. On łata te dwa miejsca, tak samo jak Bocchetti. Ten drugi jest do tego młody jak na obrońcę, jak grał w seriea to robił świetne wrażenie, poszedł za kupe kasy do Ruskich, gdzie siary też nie robi - patrząc na oceny za mecze. Nie chce przedłużyć kontraktu, więc może odejść za małą kasę. Jeśli dla Ciebie to cieniasy(gracze w swoich klubach kluczowi) , to ja nie mam pytań.
Porównanie do niegrającej parówy Djourou pierwsza klasa.
"Ja nie mam nic przeciwko uzupełnieniu ławki ale nie za taką kasę, bo potem brakuje na naprawdę niezbędnych zawodników"
Po prostu nie wydajemy masy kasy na jednego grajka, pogódź się z tym. Może przyjdą jeszcze takie czasy, może nie. Poza tym kogo "niezbędnego" nam brakuje, skoro w lidze prowadzimy na luzie, mimo trzech frontów, a w LM pierwsze miejsce i brak porażki?
Ja wiem.. napastnika, a najlepiej Falcao.
Ale ten napastnik chyba dla Conte nie jest aż taki niezbędny ,skoro radzimy sobie aż tak dobrze.
Peluso to gracz łapiący się do kadry Italii, a u nas miałby byś rezerwowym! Nic tylko się cieszyć, bo powstaje mała luka po Lucio i brak wartościowego zmiennika dla Asy. On łata te dwa miejsca, tak samo jak Bocchetti. Ten drugi jest do tego młody jak na obrońcę, jak grał w seriea to robił świetne wrażenie, poszedł za kupe kasy do Ruskich, gdzie siary też nie robi - patrząc na oceny za mecze. Nie chce przedłużyć kontraktu, więc może odejść za małą kasę. Jeśli dla Ciebie to cieniasy(gracze w swoich klubach kluczowi) , to ja nie mam pytań.
Porównanie do niegrającej parówy Djourou pierwsza klasa.
"Ja nie mam nic przeciwko uzupełnieniu ławki ale nie za taką kasę, bo potem brakuje na naprawdę niezbędnych zawodników"
Po prostu nie wydajemy masy kasy na jednego grajka, pogódź się z tym. Może przyjdą jeszcze takie czasy, może nie. Poza tym kogo "niezbędnego" nam brakuje, skoro w lidze prowadzimy na luzie, mimo trzech frontów, a w LM pierwsze miejsce i brak porażki?
Ja wiem.. napastnika, a najlepiej Falcao.
Ale ten napastnik chyba dla Conte nie jest aż taki niezbędny ,skoro radzimy sobie aż tak dobrze.
Nie wspominaj o Dorii za 9 melonów, bo Virgil zawału dostanie. Wtedy to już na bank napastnik nie przyjdzie.Kucharius1 pisze:Może przyjdzie ten młody Doria ?
Heh, Djourou. Zróbmy projekt "niespełnione talenty z Arsenalu" i dokupmy jeszcze Arturo Lupolego z Grosseto
- deszczowy
- Juventino

I jeszcze Armand Traore! Młody, przyszłościowy, szybki lew... OH WAIT.alina pisze: Heh, Djourou. Zróbmy projekt "niespełnione talenty z Arsenalu" i dokupmy jeszcze Arturo Lupolego z Grosseto
- Alfa i Omega
- Juventino

Swoją drogą, kiedy my ostatni raz wyszliśmy dobrze na konszachtach z Kanonierami?deszczowy pisze:I jeszcze Armand Traore! Młody, przyszłościowy, szybki lew... OH WAIT.alina pisze: Heh, Djourou. Zróbmy projekt "niespełnione talenty z Arsenalu" i dokupmy jeszcze Arturo Lupolego z Grosseto
My im Henry'ego, oni nam - Traore, Bendtner. Nawet jak kupiliśmy od nich najlepszego środkowego pomocnika świata, to grał poniżej oczekiwań.
- Kucharius1
- Juventino

Senderos co prawda w Milanie sobie nie pograł, ale czemu nie ?
My tu gadu godu, a za tydzień za darmo można kontrakty podpisywać z graczami takimi jak :
Lewis Holtby, Zdravko Kuzmanovic,Theo Walcott,Kolo Touré, Fernando Llorente, Nenê, Moussa Sissoko, Guillaume Hoarau, Yoan Gouffran, Andrea Consigli, Modibo Diakité, Douglas, Miralem Sulejmani, Daniel Carriço.
Piszcie koniecznie kogo brać! Beppe zerka na to forum jednym okiem!
My tu gadu godu, a za tydzień za darmo można kontrakty podpisywać z graczami takimi jak :
Lewis Holtby, Zdravko Kuzmanovic,Theo Walcott,Kolo Touré, Fernando Llorente, Nenê, Moussa Sissoko, Guillaume Hoarau, Yoan Gouffran, Andrea Consigli, Modibo Diakité, Douglas, Miralem Sulejmani, Daniel Carriço.
- ewerthon
- Juventino

Z LM też nie byli dla nas bardzo łaskawi.Alfa i Omega pisze:Swoją drogą, kiedy my ostatni raz wyszliśmy dobrze na konszachtach z Kanonierami?deszczowy pisze:I jeszcze Armand Traore! Młody, przyszłościowy, szybki lew... OH WAIT.alina pisze: Heh, Djourou. Zróbmy projekt "niespełnione talenty z Arsenalu" i dokupmy jeszcze Arturo Lupolego z Grosseto
My im Henry'ego, oni nam - Traore, Bendtner. Nawet jak kupiliśmy od nich najlepszego środkowego pomocnika świata, to grał poniżej oczekiwań.
Bendtnera czeka taki sam los jak Traore i żaden z nich nie będzie mógł mówić, że "wszedł" do naszej drużyny. Bo pełnią u nas taką samą rolę jak jądra - niby biorą udział, ale nie wchodzą.
- MVP
- Juventino

meda11 pisze:Kupmy kogoś młodego tym bardziej, że nie mamy ogrywających się co kolejkę Sorensena i Masiego... :roll:MVP pisze:Jeżeli już chcemy obrońce to proponuje kupić kogoś bardzo zdolnego za kilka solidnych melonów.
Jednak oni nie będą dostępni w zimowym oknie
Obroną się nie straszy - chyba że fanówdeszczowy pisze:Jeden rezerwowy, jeden młodzik. Na CI może styknie ale w LM to my nimi nie postraszymy.MVP pisze: Właśnie - jest Caceres, jest Marrone. Więcej nam nie potrzeba, chyba że przydarzy się katastrofa.
I tak nie kupimy piłkarza na poziomie zbliżonym do naszego wyjściowego, a jak nam się uda ktoś pokroju Cacego za niewielkie pieniądze to można mówić o duuużym szczęściu.
- Piti
- Juventino

wzialbym Kolo Toure ale pewnie duzo by chcial bo gra w City a tam kazdy, nawet gleboki rezerwowy ma ma podobno tygodniowke co u nas dajmy na to Marchisio (czyli 3 mln za rok )Kucharius1 pisze:Senderos co prawda w Milanie sobie nie pograł, ale czemu nie ?
Moussa Sissoko - o nim cos media przebąkiwaly, fajny chlopak i dobry przecinak ale czy konieczny nam taki pomocnik majac w zanadrzu Marrone, Pogbe, Padoiny na ławie? szkoda zeby sie chlopak u nas marnowal niech gra regularnie gdzies indziej.
Nene - mimo wieku widzialbym go w Juve zwlaszza gdyby przyszedl za darmo, podpisac kontrakt na 2 lata i jazda
- annihilator1988
- Juventino

Mógłby przyjść, ale pod warunkiem częstszego stosowania 4-3-3, Nene jest skrzydłowym napastnikiem. Dobrze byłoby, ażeby Giuseppe zaczął rozglądać się za jakimś playmakerem (może warto sięgnąć po Kuzmanovicia). Latem w ataku widziałbym IbiseviciaBazyliszek pisze: Nene - mimo wieku widzialbym go w Juve zwlaszza gdyby przyszedl za darmo, podpisac kontrakt na 2 lata i jazda
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Juras_Senat
- Qualità Juventino

W ostatnim Sport + Extra mówili, że Nene jest już w ojczyźnie, jego agent prowadzi rozmowy z kilkoma tamtejszymi klubami i pewnym jest, że jeszcze w zimowym oknie Brazylijczyk zmieni klub.annihilator1988 pisze:Mógłby przyjść, ale pod warunkiem częstszego stosowania 4-3-3, Nene jest skrzydłowym napastnikiem.Bazyliszek pisze: Nene - mimo wieku widzialbym go w Juve zwlaszza gdyby przyszedl za darmo, podpisac kontrakt na 2 lata i jazda