Juventini na wypożyczeniach...
- SKAr7
- Juventino
Sugerujesz, że gol Gabbiadiniego nie był strzelony przewrotką? :shock:filippo pisze:ty na pewno wiesz co to jest przewrotka?SKAr7 pisze:Nikt jeszcze nie zauważył, jaką ładną i ważną bramkę z przewrotki strzelił nasz Mano Gabbiadini?![]()
Zgodnie z definicją słownikową języka polskiego jest to "strzał oddawany tyłem do bramki, skutkujący zazwyczaj upadkiem na plecy"(jak zresztą sugeruje sama nazwa). I co, chcesz mi powiedzieć, że to, że Mano nie był idealnie 180 stopni względem bramki dyskwalifikuje nazwanie tego przewrotką?
Czy może jesteś z Anglii i dla Ciebie przewrotka to tylko i wyłącznie tzw. "bicycle kick"? Co jest o tyle dziwne, że gol manu też można znaleźć na YT pod "overhead kick"

- pumex
- Juventino
Trochę fartowny, bo po rykoszecie, chociaż za gola w takich warunkach i tak należą się słowa uznania. Choć to zaplecze pierwszej ligi to uważam, że przy tak zaśnieżonej płycie boiska nie powinno się rozgrywać meczudp10 pisze:Boakye dziś 7 gol w sezonie

- Arbuzini
- Juventino
Nie chce już kolejnych Bendtnerów. Cudowny duet Matri&Nicklas dostał łącznie ponad 700 minut gry. Wolę żeby zamiast nich zagrał jakiś młodzieniec. Taki Immobile tylko marnieje pod ręką Del Neriego. Mniejszego wpływu na grę zespołu mieć nie będzie, a zacznie się ogrywać w Juventusie, a nie gdzieś na stepach pustynnych.
Swoją drogą cieszą mnie statystyki Ouasima Bouy. W 11 rozegranych spotkaniach strzelił gola i zaliczył 4 asysty. Żaden inny środkowy pomocnik w lidze nie przekroczył tej liczby. Opłakiwany i pożądany Verratti przez cały zeszły sezon w 31 rozegranych spotkaniach miał 9 asyst i żadnego zdobytego gola. Marrone w ich wieku rozegrał łącznie 18 spotkań zdobywając gola i 3 asysty. Całkiem zacnych młodych pomocników załatwiliśmy sobie z Raiolą...
Swoją drogą cieszą mnie statystyki Ouasima Bouy. W 11 rozegranych spotkaniach strzelił gola i zaliczył 4 asysty. Żaden inny środkowy pomocnik w lidze nie przekroczył tej liczby. Opłakiwany i pożądany Verratti przez cały zeszły sezon w 31 rozegranych spotkaniach miał 9 asyst i żadnego zdobytego gola. Marrone w ich wieku rozegrał łącznie 18 spotkań zdobywając gola i 3 asysty. Całkiem zacnych młodych pomocników załatwiliśmy sobie z Raiolą...
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Kolejny dobry występ Sorensena przeciwko Lazio. Szkoda, że za kartkę nie wystąpi w następnym meczu z Napoli, bo pilnowanie Cavaniego byłoby dla niego niezłym testem. Lubię Duńczyka i liczę, że do nas wróci. W przyszłym sezonie mielibyśmy piątkę środkowych Chiellini, Barzagli, Bonucci, Caceres, Sorensen, a Masi ogrywałby się dalej na wypożyczeniu, ale już gdzieś w Serie A.
- Vimes
- Juventino
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Miło mi jest sobie przypomnieć sobie o Frederiku, do którego zawsze mocno fapałem
Mam nadzieję, że kiedyś (ino wcześniej niż Gio) dostanie drugą szansę w Juventusie, bo debiut miał całkiem udany.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mixery
- Juventino
Mimo że Frederika pamiętam głównie za jego asystę, to w obronie też w miarę dawał radę jak na tamte czasy, i myślę że za kilka lat ma szanse wrócić.
A co do Immobile to daje radę. Byłoby lepiej gdyby na ławie siedział normalny trener a nie DN
.
A co do Immobile to daje radę. Byłoby lepiej gdyby na ławie siedział normalny trener a nie DN

- Dante93
- Juventino
Arcadio
Dziękuje, bo nie miałem wcześniej okazji się z tym zaznajomić
Bardzo fajny filmik bo przekrojowo pokazuje gre naszego mudżynka, zarówno jego plusy i minusy
Widać po chłopaku, że ma instynkt, wie jak się zachować, do tego niezłą 'bombe' posiada w nodze a i warunki ma idealne. Materiał do pracy bardzo dobry, oby tylko jeszcze schłodziła mu się głowa. Wiadomo, że to 'tylko' Serie B i że przeskok do klubu pierwszoligowego będzie bolesny bo bez frycowego się nie obejdzie, ale za 2-3 sezony gdy Riczi dojrzeje piłkarsko, zaaklimatyzuje się wśród lepszych obrońców i na swoj sposób 'wycwani się' to kto wie, może osiągać bardzo dobre wyniki. Narazie niech dogra sezon na przynajmniej podobnej skuteczności, a potem chętnie bym go znowu na przygotowaniach z Juventusem pooglądał, tak jak rok temu. A póżniej nie zostaje nic innego jak wypożyczenie do Serie A. Cudów i 15 bramek się nie spodziewam, ale kto wie, może przyzwoity pułap Ciro Immobile udałoby mu się uzyskać.
Dziękuje, bo nie miałem wcześniej okazji się z tym zaznajomić
Bardzo fajny filmik bo przekrojowo pokazuje gre naszego mudżynka, zarówno jego plusy i minusy
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Myzarel
- Juventino
Tak mnie naszło i sprawdziłem co słychać u naszej "atletycznej maszyny" Martineza i wg. transfermarkt nie zagrał żadnego meczu w Cluj.
Orientuje się ktoś o co chodzi? Kontuzja czy po prostu jest tak żenująco słaby?
Orientuje się ktoś o co chodzi? Kontuzja czy po prostu jest tak żenująco słaby?
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- deszczowy
- Juventino
Interesujący ten filmik o Boakye. Co prawda ocenianie piłkarzy na kompilkach to jak ocenianie Żyda na podstawie chałatu, ale po naszym Mudzinie widać, że ma ciąg na bramkę. I nie będzie asem techniki
Wejść na przebój, ładnie dograć - ok. Z przedryblowaniem kilku rywali będzie gorzej. Wydaje się też być dość szybki. W sumie może coś z niego być. Oby go nie stracić w jakimś Treviso czy innym Empoli.