LaLiga
- zahor
- Juventino
W Realu dzieje się chyba gorzej niż by się mogło wydawać. Wyniki to jedno, ale fakt że Casillas siedział dzisiaj na ławce (:shock: :shock:) świadczy o tym, że atmosfera w szatni i relacje trenera z zawodnikami nie są najlepsze. O tym że obaj panowie za sobą nie przepadają pisało się już od pewnego czasu. Ja w tym "sporze" trzymam stronę kapitana Królewskich, bo facet zawsze wykazywał się ogromną klasą - jako piłkarz i jako człowiek. Nie dziwię się że drażniło go aroganckie, prowokacyjne zachowanie trenera i niektórych kolegów.
- Vimes
- Juventino
Prasa pisze o jakimś konflikcie pomiędzy kapitanami (Casillas, Ramos, Higuain), a obozem portugalskim czyli Mourinho, Ronaldo, Pepe i Coentrao. W każdym bądź razie widać, że coś jest na rzeczy, bo Real jeszcze przed półmetkiem rozgrywek wypadł z wyścigu o tytuł. Jeżeli ten konflikt w drużynie jest prawdziwy, a nie tylko wymyślony przez prasę to Ligi Mistrzów również nie zawojują.
- deszczowy
- Juventino
Interesującą ploteczkę podały włoskie media. Mówi się, że kandydatem do schedy po Mou miałby być... Marcello Lippi. Oczywiście to tylko calciomercato, ale jako ciekawostka brzmi interesująco. Ciekawe czy jest w tym chociaż pół ziarenka prawdy?
- Łukasz
- Juventino
To pomysł Zidane'a, ale nierealny. Lippi jest obecnie najlepiej zarabiającym trenerem na świecie, a Real, zwalniając Mourinho byłby 20 baniek w plecy. Ekonomicznie niewykonalna sprawa.
Fajnie się tam porobiło. Jeden ma kompleksy i chce dostać więcej pieniędzy, bo nie potrafi pogodzić się z rolą #2 na świecie, a drugi nie radzi sobie z charyzmatycznymi ikonami klubu, więc chce się ich pozbyć (Morinho zawsze przypominał mi Capello - trochę ta sprawa z Casillasem podobna do konfliktu DP-Fabio)... Nie lubię Ronaldo, nie lubię Realu i nie lubię Mourinho. Casillasa lubię, więc jemu jednemu życzę dobrze.
Fajnie się tam porobiło. Jeden ma kompleksy i chce dostać więcej pieniędzy, bo nie potrafi pogodzić się z rolą #2 na świecie, a drugi nie radzi sobie z charyzmatycznymi ikonami klubu, więc chce się ich pozbyć (Morinho zawsze przypominał mi Capello - trochę ta sprawa z Casillasem podobna do konfliktu DP-Fabio)... Nie lubię Ronaldo, nie lubię Realu i nie lubię Mourinho. Casillasa lubię, więc jemu jednemu życzę dobrze.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Co teraz zrobił Ronaldo.
Pierwsza połowa to totalny piach z jego strony, a w drugiej 2 piękne bramki w jego wykonaniu w ciągu 5 minut.
Rzut wolny - miodzio
Brać go do Turynu, skoro chce odejść z Realu
Edit:
I mamy 4:3, Prieto już hattrick, choć obrona Realu się nie popisuję w dzisiejszym pojedynku.
Pierwsza połowa to totalny piach z jego strony, a w drugiej 2 piękne bramki w jego wykonaniu w ciągu 5 minut.
Rzut wolny - miodzio

Brać go do Turynu, skoro chce odejść z Realu

Edit:
I mamy 4:3, Prieto już hattrick, choć obrona Realu się nie popisuję w dzisiejszym pojedynku.

- YaSq
- Juventino
Z tym ze ma kompleksy Messiego to sie w pelni zgodze. Jednak w tym konflikcie nie chodzi moim zdaniem o pieniadze, a o cos zupelnie innego. Ja mu sie nie dziwie. Przychodzi pierwszy na treningi, wychodzi ostatni. Charuje walczy, a w zamian otrzymuje tylko drwiny. Odejdzie z Realu, nawet jak Perez sprawi ze bedzie najlepiej zarabiajacym pilkarzem na swiecie. Jemu sie marzy cos bardziej w stylu Maradony w Neapolu. Gdy pod koniec lat 80 po zdobyciu scudetto, byl Maradona pozniej byl Bog a pozniej cala reszta.Łukasz pisze:Fajnie się tam porobiło. Jeden ma kompleksy i chce dostać więcej pieniędzy, bo nie potrafi pogodzić się z rolą #2 na świecie
Teraz w Hiszpani sytuacja wyglada tak ze jak zasymuluje karnego to 3 strony o tym jakim jest oszustem, a pod koniec jest cos w stylu pozatym strzelil 4 bramki.
BTW. Za to co zrobil Mou to respekt. Doprowadzic do upadku taki zespol z takim skladem

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- pablo1503
- Juventino
Nie wiem gdzie to napisać, ale ze względu na to, że trzech nominowanych piłkarzy do Złotej Piłki gra w La Lidze, postanowiłem umieścić to tu.
Śledzę relację na Sport.pl(
) i moim oczom okazało się następujące zdanie: Na scenie złota jedenastka roku:
Casillas, D. Alves, Pique, Ramos, Marcelo, X. Alonso, Xavi, Iniesta, Messi, Falcao, C. Ronaldo.
:roll:
Śledzę relację na Sport.pl(

Casillas, D. Alves, Pique, Ramos, Marcelo, X. Alonso, Xavi, Iniesta, Messi, Falcao, C. Ronaldo.
:roll:

- Kubba
- Juventino
Nie od dziś wiadomo, że plebiscyt "najlepszej" jedenastki roku, to tak na prawdę ranking popularności. A, że najwięcej kibiców mają obecnie Real i Barca to nie ma co się dziwić. Olejta to i tyle.
Tak samo złota piłka dla mnie stała się śmieszna gdy Sneijder został olany sikiem prostym.
Tak samo złota piłka dla mnie stała się śmieszna gdy Sneijder został olany sikiem prostym.
- pan Zambrotta
- Juventino
Jedyny pozytywny aspekt tego wieczoru:

Boże, co ja go kochalem jak byłem młodym szczylem, to tylko sam jeden wiem.
A co do plebiscytów, to całkiem przewidywalnie, FurjaRocha Szpakowski, Kowal i Stano, Mateusz Borek i Olaf Lubaszenko otwierają już szampana w domach.

Boże, co ja go kochalem jak byłem młodym szczylem, to tylko sam jeden wiem.
A co do plebiscytów, to całkiem przewidywalnie, FurjaRocha Szpakowski, Kowal i Stano, Mateusz Borek i Olaf Lubaszenko otwierają już szampana w domach.
- stahoo
- Juventino
Jeśli to jest to głoswanie o którym myślę (każdy mógł przez Internet) to wiadomo, że kibic danego zespołu głosuje zawsze na swoich, czasami na jakąś wielką gwiazdę. No więc wygrały zespoły mające najwięcej kibicówbaka pisze:Dramat Panowie dramat , ale dokładnie trzeba olać. Ale nie rozumiem jak można być tak ślepym i ominąć Pirlo![]()
![]()
![]()
![]()