Serie A 12/13 (18): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:21

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 5766_n.jpg

Nie wiedziałem, że nasz dzisiejszy rekord to jednocześnie najlepsze osiągnięcie w historii całej ligi. :bravo:

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:26

mrozzi pisze: 2. sędzia wyraźnie chciał nas z tych punktów ograbić.
Jeśli ktoś sądzi inaczej, jest po prostu hipokrytą.
Oj hipokryzja się komuś udzieliła, ale w tym wypadku nie szukaj chorego daleko. Sędzia robił co mógł by nasi doprowadzili choć do wyrównania kartkując przeciwników, dyktując karnego a na koniec dorzucając 6 minut gry. Co do bramki Vucinicia nie mam zastrzeżeń, ale zmieniłoby się to w przypadku spalonego.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:28

Proponuję zmienić myślenie z "zabrał bramkę Giovinco" na "podarował asystę Giovinco", prawda, że brzmienie lepiej :prochno:?

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:29

bajbek17 pisze:
Oj hipokryzja się komuś udzieliła, ale w tym wypadku nie szukaj chorego daleko. Sędzia robił co mógł by nasi doprowadzili choć do wyrównania kartkując przeciwników, dyktując karnego a na koniec dorzucając 6 minut gry. Co do bramki Vucinicia nie mam zastrzeżeń, ale zmieniłoby się to w przypadku spalonego.
Karny sie należał.
Karki? nie bedziemy sie rozczulać nad każdą bo za dużo tego ;D
6 minut? Jak najbardziej dobra decyzja! Było czerwo, były zamiany a jeszcze po stracie gola piłkarze Cagliari leżeli na boisku co chwile wiec...
Vimes pisze:Proponuję zmienić myślenie z "zabrał bramkę Giovinco" na "podarował asystę Giovinco", prawda, że brzmienie lepiej :prochno:?
Tak.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:36

bajbek17 pisze: Oj hipokryzja się komuś udzieliła, ale w tym wypadku nie szukaj chorego daleko. Sędzia robił co mógł by nasi doprowadzili choć do wyrównania kartkując przeciwników, dyktując karnego a na koniec dorzucając 6 minut gry. Co do bramki Vucinicia nie mam zastrzeżeń, ale zmieniłoby się to w przypadku spalonego.
To bardzo ciekawe, co piszesz.

Kartki dla rywali - wszystkie się należały.
Karny na Giovinco - był niewątpliwie.
6 minut doliczonego czasu - o tym pisałem już wcześniej, ale powtórzę - piłkarze Cagliari kładli się na boisku przez praktycznie cały czas plus sytuacja z Astorim, który ociągał się i nie zamierzał opuszczać boiska po czerwonym kolorze.

Tyle w temacie.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:37 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:36

Wojtek pisze:
bajbek17 pisze:
Karny sie należał.
Karki? nie bedziemy sie rozczulać nad każdą bo za dużo tego ;D
6 minut? Jak najbardziej dobra decyzja! Było czerwo, były zamiany a jeszcze po stracie gola piłkarze Cagliari leżeli na boisku co chwile wiec...
Żartujesz prawda? Karny nie był do podyktowania nawet w pierwszym momencie tej sytuacji gdzie faktycznie obrońca trącił "Mrówę", ale już później Seba zaliczył śmiesznego nura. Jeżeli się nie mylę to obrońca nawet nie dostał za to kartki. ^ minut za takie coś to od lat nie widziałem. Ewidentnie sędzia gwizdał pod nas nawet zniesmaczyło mnie to bardzo.

Edit: Mrozzi karny jak wyżej. Z kartkami polemizowałbym, ale 6+ to przesada. We Włoszech co faul gościu zwija się jakby mu nogę urwali i trwa to dość trochę i jakoś nie doliczają więcej niż 3 minuty. Proponuję obejrzeć faul na Gio jeszcze raz, Ja miałem bdb transmisję i wyraźnie widać nura Seby.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:41 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:39

bajbek17 pisze:Oj hipokryzja się komuś udzieliła, ale w tym wypadku nie szukaj chorego daleko. Sędzia robił co mógł by nasi doprowadzili choć do wyrównania kartkując przeciwników, dyktując karnego a na koniec dorzucając 6 minut gry. Co do bramki Vucinicia nie mam zastrzeżeń, ale zmieniłoby się to w przypadku spalonego.
Kartki? Ekdal, Pisano, Murru powinni wylecieć, tymczasem taki Ekdal nawet żółtka nie dostał. Tylko ta trójka łącznie miała 12 faulów (fauli?), z czego 'lekkich' to w tym meczu nie było. Do tego Dessena (chyba) nie dostał żółka za wyjątkowo eksplozywne manifestowanie swojego niezadowolenia. A no i Nainggolan coś tam fikał do naszych i też dziwnym trafem kartki nie dostał. W normalnych okolicznościach to wszystko zostąłoby ukarane. Tutaj dziwnym trafem sedzia był wyjątkowo pobłażliwy.
Karny? Cagliari też dostało karnego z pupy. Wychodzi na zero.
6 minut? Jak najbardziej zasłużone. Każda zmiana to pół minuty co daje łącznie 3 minuty po samych 6 zmianach. Do tego Astori nie chciał opuścić przez kilka minut murawy. Dodajmy do tego pare symulek, uspokajanie trenera gospodarzy i 6 minut jawi się jako minimum jakie powinno zostać doliczone.
Spalonego oczywiście przy golu Vucinicia nie było to nie rozumiem co tutaj komentować.
Jeszcze coś? :wink:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:39

MishaAveJuve pisze: Wojokamil jeżeli 2 z 3 rezerwowych strzela bramki, do tego jeden z nich dwie, a my strzelamy w meczy 3 bramki, czyli zmiennicy strzelili wszystkie to ja na Twoim miejscu nie pisał bym głupot kto powinien wejść, bo jak widać jednak ze zmianami Conte miał niesamowitego nosa :) i tu zarzucić mu się po prostu nie da nic!
oglądając mecz można było stwierdzić, ze inni gracze są do zmiany. A to, że Conte lepiej się zna od nas wszystkich razem wziętych to inna sprawa.

Bo chyba nie powiesz, ze Asamoah czy Vidal zagrali lepszy mecz niż Lichtsteiner ;) Chociaż patrząc na wshoscored, Asamoah dostał notę... 7,5, a Lichtsteiner 5,8 :lol:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:42

6 minut jak najbardziej. 3 sie daje w sytuacji, gdy wykorzystane zostaja wszystkie zmiany. Dodajcie sobie do tego dyskusje z sedzia w sytuacjach, gdy:
- Asamoah nie strzelil, a wszyscy myslelismy, ze strzelil
- ten ich LO z zolta kartka na koncie uwiesil sie na Vidalu
- dostalismy karnego
- wylecial Astori
oraz momenty, w ktorych Ekdala lapaly skurcze.

Giovinco niech strzela nastepnego karnego.
Zakonczylismy najmocniejszy rok w historii Serie A.

Pozdrawiam,
chory na zwyciestwa fan Juve :lol:

Edit: Swoja droga nie wiem jak Wy, ale ja po golu Matriego na poczatku sie nawet nie cieszylem, bo bylem w 100% pewny, ze chlop spalil :prochno:

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:46

Dante93 nie piszę, że Mirko był na spalonym, ale było to do końca nie pewne przynajmniej z mojej perspektywy, a i sam strzelać czekał z celebrowaniem gola jakby spodziewał się gwizdka. Fakt, że karny dla Cagliari był nie słuszny nie zmienia tego, że nam sędzia pomógł (chciał) wskazując wapno. Będę się upierał, że 6 minut się nie należało bo nie widziałem szczególnie większej gry na czas niż to normalnie bywa we Włoszech.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:47

bendzamin pisze:
Edit: Swoja droga nie wiem jak Wy, ale ja po golu Matriego na poczatku sie nawet nie cieszylem, bo bylem w 100% pewny, ze chlop spalil :prochno:
Miałem to samo :D

Fino Alla Fine Forza Juventus!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:48

bendzamin pisze: Edit: Swoja droga nie wiem jak Wy, ale ja po golu Matriego na poczatku sie nawet nie cieszylem, bo bylem w 100% pewny, ze chlop spalil :prochno:
To samo. :wink: Matri zyskał tak dużą przewagę w polu karnym, że niemożliwym wręcz był brak spalonego. A jednak. Swoją drogą - dawno tak nie cieszyłem się z gola, kiedy Matri po raz drugi trafił do siatki. Niby tylko Cagliari, niby przewaga nad rywalami w tabeli spora, a jednak nerwówka i emocje zrobiły swoje. 8)

http://www.calciomercatoweb.it/notizie- ... e-pesanti/

Nainggolan wdał się w polemikę z kibicami Juve. Puszczają im nerwy, jakby ten wynik był niesprawiedliwy...

Vucinić dodał na swoim koncie na FB wpis, w którym podkreśla zdobycie kolejnego gola. :/ To mi się akurat nie podoba...
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:54 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:50

bajbek17 pisze:Będę się upierał, że 6 minut się nie należało bo nie widziałem szczególnie większej gry na czas niż to normalnie bywa we Włoszech.
To, że zazwyczaj nie przedłużają nie znaczy, że tutaj sędzia się pomylił. Trochę pokrętna jest Twoja logika, bajbku17.

W sytuacji, w której Asamoah nie strzelił z metra należał się nam karny jak psu buda.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:55

sami psioczycie na interistów że się tu szlajają, ale co rusz ktoś tutaj zarzuca jakimś cytatem z fcinter.pl, ludzie ogarnijcie się.
Mecz jak za kadencji Ranieriego - męczymy się niemiłosiernie, kopiemy po czole 90 minut z jakimś średniakiem, żeby po jakiejś pojedynczej akcji ktoś wbił penisem piłkę do siatki w doliczonych minutach. Oppa Ranieri stajl.
Szwagier ma coś ze szwagra, nie tylko z wyglądu, ale i z zachowania. Zawsze na jakiejś imprezie, gdzie wszyscy się bawią w najlepsze, przychodzi na pełnej curvie szwagier i wypija komuś ordynarnie flaszkę, na twoich oczach, w końcu jemu wolno bo jest szwagier. True story. Vucinić zakosił Giovinco bramkę jak babka z Radomia 3 cytryny.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:59 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:55

wojczech7 pisze:
bajbek17 pisze:Będę się upierał, że 6 minut się nie należało bo nie widziałem szczególnie większej gry na czas niż to normalnie bywa we Włoszech.
To, że zazwyczaj nie przedłużają nie znaczy, że tutaj sędzia się pomylił. Trochę pokrętna jest Twoja logika, bajbku17.
W sumie fakt, dobre spostrzeżenie. Kurde jak ten Matri i jego druga bramka na mnie zadziałały. Dawno takiego dramatycznego meczu nie było.

Zablokowany