Serie A 12/13 (18): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:44

deszczowy pisze:
Szaq pisze:Wygrywamy 3-1 po horrorze a userzy Juvepoland hejtują Vucinicia, bo strzelił bramkę :prochno:
Uprzedziłeś mnie. Hejt na własnego zawodnika, że strzelił gola. Niezła parodia.

Gdyby głupota miała skrzydła to niektórzy lataliby tu dziś jak piłka po karnym Vidala.
Zeby oskarzac ludzi o glupote to najpierw trzeba dobrze rozumiec to, co sie czyta. Troche szacunku, Deszczu.

Nikt nie mialby pretensji do Vucinicia o to, ze strzelil gola do Juventusu, co starasz sie sugerowac. Jesli juz to pretensje sa o irytujacy egoizm w paru sytuacjac oraz o to, ze zabral gola koledze. Oczywiscie o ile pilka szla w swiatlo bramki - z tego, co ja widzialem, tak wlasnie bylo i to jeszcze ze sporym zapasem. Ale nie bede sie tutaj klocic. Chcialem jedynie podkreslic, ze sa to dwie rozne sytuacje.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:46

Te karne również mnie niezwykle dziwią. Dla mnie oczywistą oczywistością jest, że strzelać powinien Giovinco, który robił to przez 2 sezonu w Parmie i praktycznie się nie mylił. Za to nasza obecna dwójka Pirlo&Vidal ma pewnie stosunek niestrzelonych do strzelonych na poziomie 2/5 (?) co jest wręcz żenujące, bo na pewno nie śmieszne.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:51

jakku1 pisze:
deszczowy pisze:
Szaq pisze:Wygrywamy 3-1 po horrorze a userzy Juvepoland hejtują Vucinicia, bo strzelił bramkę :prochno:
Uprzedziłeś mnie. Hejt na własnego zawodnika, że strzelił gola. Niezła parodia.

Gdyby głupota miała skrzydła to niektórzy lataliby tu dziś jak piłka po karnym Vidala.
Zeby oskarzac ludzi o glupote to najpierw trzeba dobrze rozumiec to, co sie czyta. Troche szacunku, Deszczu.

Nikt nie mialby pretensji do Vucinicia o to, ze strzelil gola do Juventusu, co starasz sie sugerowac. Jesli juz to pretensje sa o irytujacy egoizm w paru sytuacjac oraz o to, ze zabral gola koledze. Oczywiscie o ile pilka szla w swiatlo bramki - z tego, co ja widzialem, tak wlasnie bylo i to jeszcze ze sporym zapasem. Ale nie bede sie tutaj klocic. Chcialem jedynie podkreslic, ze sa to dwie rozne sytuacje.
Jutro na pewno Mirko bądź Seba skomentują tę sprawę i wszystko będzie ok. Piłka nie leciała idealnie, choć Szwagier mógł (?) wyczekać do ostatniej chwili. Przy 1:3 nie było co zbierać. Liczy się dobro drużyny. Rok zakończony tak jak rozpoczęty. Rekord pobity. Fino alla fine FORZA JUVENTUS !!!

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:52

o meczu napisane prawie wszystko.

Właśnie też wspomnę o karnych. Po prostu zal się czepiać teraz, że należała nam się tu, tam jedenastka, bo co karny to mam przeczucie, że ktoś od nas zmaści :doh: Jak Alex podchodzil do karnego, to praktycznie byłem pewny, że za moment wpakuje spokojnie piłkę do siatki. Teraz jest loteria :whistle:

Miras dobrze zrobil. W takich sytuacjach nie ma się prawa ryzykować, bo zostałby bohaterem YT. Sebek królem strzelców nie zostanie, więc na pewno się o to nie pokłocą bez jaj.

Błagam, niech ktoś wrzuci tą bramkę/pudło Asamoaha, bo po prostu nie wierzę w to, że on tego nie strzelił :prochno: Przecież on się nawet zaczął cieszyć na początku :whistle:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:53

Akurat Vidal był etatowym wykonawca karniaków już w Bayerze, a w tamtym sezonie w Juventusie też robił to pewnie. Dopiero w tym roku wkradła się niepewność i jest to już druga zmarnowana jedenastka.
Jak Alex podchodzil do karnego, to praktycznie byłem pewny, że za moment wpakuje spokojnie piłkę do siatki. Teraz jest loteria Whistle
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 23:55 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:54

jakku1 pisze:Nikt nie mialby pretensji do Vucinicia. Jesli juz to pretensje sa o irytujacy egoizm w paru sytuacjac oraz o to, ze zabral gola koledze. Oczywiscie o ile pilka szla w swiatlo bramki - z tego, co ja widzialem, tak wlasnie bylo i to jeszcze ze sporym zapasem. Ale nie bede sie tutaj klocic. Chcialem jedynie podkreslic, ze sa to dwie rozne sytuacje.
Gdyby Mirko miał pewność, że piłka wpadnie bezpośrednio do bramki, to w ogóle,by do niej nie ruszał. Brawa dla Czarnogórca za ożywienie gry, Matriego, który mam nadzieje nabrał pewności siebie oraz dla Conte.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 23:54

jakku1 pisze:Nikt nie mialby pretensji do Vucinicia o to, ze strzelil gola do Juventusu, co starasz sie sugerowac. Jesli juz to pretensje sa o irytujacy egoizm w paru sytuacjac oraz o to, ze zabral gola koledze.
Nie masz racji. To właśnie jest hejtowanie. Wypominać zawodnikowi, że ma pociąg do strzelania bramek to "lekka" przesada. Gorzej jakby to było przy stanie 1-1, Mirko by odpuścił, piłka trafiłaby w słupek (szczerze wątpię, leciała poza bramkę) i właśnie byłoby milion komentarzy czego Szwagier nie ruszył do piłki tylko stał jak cielę. Szukanie dziury w całym po wygranym meczu w tak błahej sprawie to już szczyt szczytów. Jeśli ktoś uważa, że Miras zachował się w tej sytuacji choćby w najmniejszym stopniu egoistycznie, powinien iść już spać.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:00

Machnes@
Około 50 sekundy :prochno:
Maatko ja z tych emocji myślałem, że to wpadło tyle, że sędzia gwizdnął spalonego czy cuś :oops: Wstyyyyd :smile: Nie wiem jak Asa mógł tego nie trafić :smile:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:03

fcinter.pl pisze:nie wierze, nie wierze, nie wierze.......ta indolencja zespolow grajacych przeciw juventusowi jest po prostu irytujaca......Denis nam wpakowalby hat tricka, tydzien temu grajac z zebrami marnuje tysiacprocentowa sytuacje, dzis geniuszem trenerskim popisal sie coach Cagliari wprowadzajac w krytycznym momencie 17 latka (sic!), ktory robi karnego, a pozniej zawala 2 bramke.....lajza matri ktory przewraca sie o wlasne nogi dobija tylko jakies smieszne wybiciostrzaly, a cala ta komiczna zgraja cieszy sie po wygraniu ze sredniakami jak po zdobyciu scudetto, oni sa chorzy na zwyciestwa.....szkoda, ze sedzia nie doliczyl jeszcze kolejnych 45 minut....pocieszajace jest to, ze turyn utracil plynnosc w grze, w koncu wypadl im ktos z powodu kontuzji i mam nadzieje, ze ten trend sie utrzyma, wyleci taki pirlo albo vidal to inaczej beda spiewac......moja frustracja siega zenitu.......... aha niech mi ktos wyjasni czemu nie grali na wlasnym stadionie, tylko w parmie? nie ma blizej jakiegos stadionu? nie wyobrazam sobie zeby w polsce podbeskidzie gralo w szczecinie....
Podbijam. Oni są przekonani o tym, że to Cagliari zostało ograbione z punktów... Czy oni naprawdę wierzą, że są w stanie odebrać Scudetto wielkiemu Juventusowi? :smile:

Co za horror. :lol: Dobrze się stało, że to my wygraliśmy ten mecz, bo:
1. zasłużyliśmy na to;
2. sędzia wyraźnie chciał nas z tych punktów ograbić.
Jeśli ktoś sądzi inaczej, jest po prostu hipokrytą.

Ja się pytam - dlaczego nie podyktowano dla nas karnego po tym, jak bodaj Astori uwiesił się na Fabio w polu karnym? Ten karny był o wiele bardziej ewidentny od wątpliwej jedenastki rywala (w tamtej sytuacji mam wątpliwości, bo gracz wyraźnie szukał tego faulu - nie było żadnego podcięcia). "Sędzia" pozwalał "gospodarzom" na zbyt wiele i rywal już wcześniej powinien grać w 10. Dobrze chociaż, że arbiter doliczył te 6 minut, bo gracze Cagliari kładli się na murawie przy każdej nadarzającej się okazji plus sytuacja z Astorim, który chyba nie wie, że po otrzymaniu kartki o takim kolorze niezwłocznie opuszcza się murawę. Postawa rywala - cała druga połowa obrona Częstochowy plus wybijanie piłek na pałę. To dopiero gra!

Graliśmy bardzo kiepsko i jednak nie ustrzegliśmy się utraty koncentracji przed świętami. Nasi przeszli wyraźnie obok tego meczu. Bardzo dużo niedokładnych piłek, praktycznie żadne tempo przy rozgrywaniu kolejnych akcji plus ogromny pech (słupek i poprzeczka). Po przerwie widać było zmianę nastawienia i przede wszystkim obecność Conte w szatni. :ok: Przełożyła się ona na większe zaangażowanie i większe serce do gry.

Zmiany Conte - :bravo: Nie mam żadnych pretensji do Mirka po 3 bramce, bo zdaje się, że piłka mogłaby skończyć na słupku po strzale Seby. Macie problem, skoro nawet Giovinco go nie ma? :think: Kolejny fajny mecz Padoina. Potwierdza się, że chłopak nie schodzi poniżej pewnego bardzo solidnego poziomu.

Cellino mówił po meczu o "niesportowej postawie Juve i campionato falsato..." Co za trol...

Mamy rekord - nasi zdobyli 94 punkty w przeciągu jednego roku. Conte najbardziej skutecznym trenerem na włoskim podwórku w historii klubu! :bravo:

interek +10
faszyści + 11
śmieciarze + 13
Wszystko w temacie.

Coś dla prawdziwych smakoszy. :smile:
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:12 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mateo369 pisze: Nie masz racji. To właśnie jest hejtowanie. Wypominać zawodnikowi, że ma pociąg do strzelania bramek to "lekka" przesada.
Nikt mu nie wypomina, ze on ma pociag do strzelania bramek. Nie dopowiadaj. Powtarzam po raz kolejny: pretensje sa o irytujacy egoizm i o to, ze zabral gola koledze z druzyny. O ile oczywiscie pilka szla w bramke! Jesli nie, to Mirko postapil w 100% slusznie. Z mojej perspektywy to wygladalo jednak tak, ze on po prostu dobil pilke do pustej bramki, zeby miec zaliczonego gola. Moge sie mylic, nie chce sie klocic ; ) Dla mnie koniec tematu, bo to mozna walkowac w nieskonczonosc.

Edit: Moim zdaniem, pilka wyraznie szla do bramki. Dobre kilkadziesiat centrymetrow obok slupka by weszla. Vucinic w zasadzie wbil futbolowke z linii. Przynajmniej tak wyglada to na tym skrocie i na zdjeciu ponizej:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:20 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mateo369 pisze:
jakku1 pisze:Nikt nie mialby pretensji do Vucinicia o to, ze strzelil gola do Juventusu, co starasz sie sugerowac. Jesli juz to pretensje sa o irytujacy egoizm w paru sytuacjac oraz o to, ze zabral gola koledze.
Nie masz racji. To właśnie jest hejtowanie. Wypominać zawodnikowi, że ma pociąg do strzelania bramek to "lekka" przesada. Gorzej jakby to było przy stanie 1-1, Mirko by odpuścił, piłka trafiłaby w słupek (szczerze wątpię, leciała poza bramkę) i właśnie byłoby milion komentarzy czego Szwagier nie ruszył do piłki tylko stał jak cielę. Szukanie dziury w całym po wygranym meczu w tak błahej sprawie to już szczyt szczytów. Jeśli ktoś uważa, że Miras zachował się w tej sytuacji choćby w najmniejszym stopniu egoistycznie, powinien iść już spać.
gdyby ta bramka była bramką na 2:1 to zapewniam cie ze nikt nawet by nie wspomnial o tym, ze zabrał gola Sebie :D no a że Vucinic dobił tak gdy mecz byl juz rozstrzygnięty, to teraz wszyscy to rozpamiętują :P Seba sie jeszcze nastrzela, bo zaczyna grac coraz lepiej, szkoda ze nie dają mu strzelać karnych, bo w Parmie robił to regularnie przez 2 lata i nie pudłował.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:04

Dante93 pisze:Maatko ja z tych emocji myślałem, że to wpadło tyle, że sędzia gwizdnął spalonego czy cuś :oops: Wstyyyyd :smile: Nie wiem jak Asa mógł tego nie trafić :smile:
A no mógł bo był popychany przez któregoś zawodnika Cagliari, przez to nasi domagali się rzutu karnego.

★ ★ ★
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:04

Marat87 pisze:Akurat Vidal był etatowym wykonawca karniaków już w Bayerze, a w tamtym sezonie w Juventusie też robił to pewnie. Dopiero w tym roku wkradła się niepewność i jest to już druga zmarnowana jedenastka.
Och no naprawdę robił pewnie. Sezon temu Vidal 1(!!!) raz wykonywał karnego, jeszcze na bramce stał wtedy obrońca. Pewniak nie ma co!

zobaczyłes na onecie i sobie przypomniałes :wink: Jakos mu jestem w stanie wybaczyć, ze zawiódł akurat w momencie finału jakiegos śmiesznego pucharu. Czepialski jestes troche.

pozdro

Dzięki Dante, miałem dokładnie tak samo, wielki bulwers czemu sędzia nie uznał :prochno:
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2012, 00:13 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:09

moim zdaniem Giovinco powinien strzelać karne, bo robi to naprawde dobrze, 2 lata w Parmie wykonywał karne. Nie dość ze podreperowałby sobie licznik goli i moze nie gralby wtedy w nie ktorych sytuacjach zbyt egoistycznie, choć widac juz u niego poprawe, widzi kolegow, zaczyna grac na klepe, tam siateczke założy podaniem komuś, tu podcinka, czasami i prostopadle podanie mu wyjdzie (tak jak przy golu Vucinica w meczu z Atalantą ostatnio) no i na dodatek jest pożytecznym graczem niz wczesniej, dzisiaj to chyba z 4 kartki gracze z Cagliari na nim złapali

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2012, 00:21

LordJuve pisze:
Wojtek pisze: Mirko pokazał jak sie pokonuje autobusy, prosty strzał zza pola dała bramke ;p
:lol:
Wojtek pisze:Radość w 92 min nieopisana!
Aha, już rozumiem, to przez ogromną radość coś Ci się pokręciło. Spoko... :) :ok:
Skąd ja to wiedziałem że niektrórzy tego nie zczają!? :D Chodzi o bramke na 1-1 kiedy Mirko oddał beznadziejny strzał po którym Matri dobił i praktycznie tym strzałem rozbił autobus. Czaisz już czy dalej nie ? ;> :D

Zablokowany