Serie A 12/13 (18): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 20:05

Lucio jeszcze na ławce?
Myzarel pisze:Lucio już w Santosie.
Ci z lgds chyba jeszcze o tym nie wiedzą.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2012, 20:08 przez meca, łącznie zmieniany 1 raz.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 20:06

Lucio już w Sao Paulo.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 20:58

Na Ldgs są conajmniej dwa miesiące. No cóż na LM wróci niech odpocznie sobie spokojnie są zastępcy jego.
Caseres daje radę sobie w tym sezonie, a Marrone też w meczu z Bergamo. Przez styczeń gramy z niżej notowanymi przeciwnikami, więc obaj zmiennicy powinni dać radę.
Tylko mam nadzieję, że Conte jednak wtłoczy jakiegoś młodzieniaszka do meczowej 21, zeby chłopak miał po prostu zwiększoną motywacje, bo trochę szkoda, że nie dopełniamy tej całej rezerwy mlodzikami, to pewnie może ich demotywować.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 21:51

Cagliari w poprzednich 7 kolejkach serie a zdobylo cale 2 punkty, przegrywajac dodatkowo 4 ostatnie mecze. Powiedziec o nich, ze sa bez formy to jak nic nie powiedziec. Zeby bylo ciekawiej bedzie to pewnie kolejny mecz na wyjezdzie grany przy przewadze naszych kibicow na trybunach. Grzechem bedzie tego nie wygrac.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 00:31

Nadziej pisze:Cagliari w poprzednich 7 kolejkach serie a zdobylo cale 2 punkty, przegrywajac dodatkowo 4 ostatnie mecze. Powiedziec o nich, ze sa bez formy to jak nic nie powiedziec. Zeby bylo ciekawiej bedzie to pewnie kolejny mecz na wyjezdzie grany przy przewadze naszych kibicow na trybunach. Grzechem bedzie tego nie wygrac.
3:0 do przerwy i spadamy na świeta!

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 00:47

Ostatnio właśnie sobie myślałem nad pozycją Caceresa w zespole i naprawdę szkoda mi się go zrobiło. Facet w piłkę grać potrafi, a dostaje tak niewiele szans na pokazanie się.

Z jednej strony fajnie, że będzie mógł zastąpić Chielliniego i pograć sobie częściej, niż miało to miejsce dotychczas.

Obrazek
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 19:31

Martin, kiedy gra - z reguły nie zawodzi, tak więc jestem spokojny.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 19:54

Dochodzi absencja Vucinica. Szkoda bo po przełamaniu mogło być tylko lepiej, liczę, że Fabio pokaże klasę po raz kolejny. O Martina jestem w zasadzie spokojny.
Ten mecz musimy wygrać, nie ma innej opcji, to ma być udany ,,śledzik''. Szczerze to dziwni mnie pozycja Cagliari, personalnie wyglądają przyzwoicie.
Nadziej pisze:Zeby bylo ciekawiej bedzie to pewnie kolejny mecz na wyjezdzie grany przy przewadze naszych kibicow na trybunach.
Mogę się mylić, ale to Cagliari jest ,gospodarzem' i to oni dostaną większą pulę biletów, my natomiast pewnie musimy się zadowolić maksem na trybunę gości.
Niemniej jednak gdzie Cagliari, a gdzie Parma, podróż o wiele mniej męcząca :wink:
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2012, 19:59 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 09:24

Tylko koniec świata może uratować Cagliari przed dzisiejszą porażką. Nie widzę absolutnie żadnych argumentów za tym, żeby mieli szansę urwać nam jakieś punkty. Nie robią na mnie też wrażenia nasze kontuzję. Ograjmy ich i spokojnie spędźmy święta.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 09:56

Ja wcale się nie zdziwię jak w naszej obronie za Giorgio nie pojawi Martin a Luka.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 10:28

bajbek17 pisze:Ja wcale się nie zdziwię jak w naszej obronie za Giorgio nie pojawi Martin a Luka.
Raczej nie. Marrone zastępuje Bonuca gdyż ma za zadanie rozgrywać piłkę.
Martin zagra na Lewej,mam nadzieje.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 10:42

Chielliniego zastępował zwykle Barzagli i raczej spodziewałbym się takiego wariantu ale gazzetta i whoscored jednogłośnie wskazują na Caceresa grającego pół-lewego.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 11:31

tak sobie pomyslalem.. ze jeszcze chyba nie jestesmy włoską Barceloną.. bo gdy ona gralaby z taką druzyną czy inną byloby pewne ze wygrają kilkoma.. wiadomo, zawsze raz na jakis czas, ale bardzo rzadko trafi sie strata punktow. a w przypadku Juventusu, taki mecz idealny wręcz wyszedl nam z Atalantą i mam wrazenie, ze nigdy nie iwemy czego do konca mozemy sie spodziewac po Juve.. ze jeszcze nie jest to ta maszyna do demolowania rywali, ale dobrze ze chociaz poki co wszystkie mecze w lepszym lub gorszym stylu wygrywalismy ze sredniakami i dolem tabeli

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 11:50

rammstein pisze:tak sobie pomyslalem.. ze jeszcze chyba nie jestesmy włoską Barceloną.. bo gdy ona gralaby z taką druzyną czy inną byloby pewne ze wygrają kilkoma.. wiadomo, zawsze raz na jakis czas, ale bardzo rzadko trafi sie strata punktow. a w przypadku Juventusu, taki mecz idealny wręcz wyszedl nam z Atalantą i mam wrazenie, ze nigdy nie iwemy czego do konca mozemy sie spodziewac po Juve.. ze jeszcze nie jest to ta maszyna do demolowania rywali
Przyczyną tego są moim zdaniem dwie rzeczy: brak klasowego napastnika oraz nie zawsze właściwe nastawienie. Czasem wyjdziemy z wolą zwycięstwa, ale nasi strikerzy palą grilla, albo napastnicy nie bardzo mają co zrobić, bo cała drużyna postanowiła pójść po najmniejszej linii oporu i chce spróbować wygrać na stojąco. Mamy już wypracowany swój styl, charakter, jednak jeszcze czasem drużyna próbuje oszukać samą siebie

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 12:30

iltalismano pisze:
bajbek17 pisze:Ja wcale się nie zdziwię jak w naszej obronie za Giorgio nie pojawi Martin a Luka.
Raczej nie. Marrone zastępuje Bonuca gdyż ma za zadanie rozgrywać piłkę.
Martin zagra na Lewej,mam nadzieje.
Niedawno właśnie pod nieobecność Giorgio, Conte ustawił naszą trójkę Bonu Marrone Barza więc całkiem możliwa jest ta opcja, choć osobiście wolę Caceresa w obronie a Lukę w miejsce Pirlo jeżeli ma grać.

Zablokowany