Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 13:44

MaxFromJam_89 pisze:Oglądałem to losowanie i trochę to wszystko dziwne. Jak został wylosowany Milan, to jako rywali do losowania miał Barce, PSG oraz MU (te kluby zostały w koszyku). Ani PSG, ani MU nie są ani nigdy nie były włoskim klubem, w grupie się z Milanem nie spotkały a komputer automatycznie przydzielił im Barcę. Dlaczego? Coś przegapiłem?
Milan nie mógł trafić ani Malagę, bo grał z tym zespołem w fazie grupowej. Gdyby miał wylosować PSG albo Man Utd, wśród zespołów rozstawionych i nierozstawionych byłyby po dwa hiszpańskie (na trzy), czyli dwa kluby z Hiszpanii musiałyby trafić na siebie.

Nie rozumiem skąd to przekonanie że Real pojedzie Man Utd. Czerwone Diabły są w tym sezonie niesamowicie mocne, w lidze po 17 kolejkach mają więcej punktów już Juventus w Serie A. Co prawda przegrali dwa ostatnie mecze grupowe w LM, ale głównie dlatego że po czterech kolejkach mieli zapewnione pierwsze miejsce w grupie. Oczywiście do lutego wszystko może się jeszcze pozmieniać, ale jak dla mnie MU to chyba najbardziej niedoceniany spośród potencjalnych kandydatów do wygrania tej edycji LM. Jeżeli z kolei przebudzą się Królewscy, to w ćwierćfinale Juventus może być ... jedynym klubem spoza Niemiec i Hiszpanii :roll: Chociaż prawdę mówiąc nie wierzę w Valencię. Tak czy siak, jeżeli ktoś jeszcze się łudzi że Włochy lada moment odzyskają czwarte miejsce premiowane grą w el. LM, to po tej rundzie chyba stracą resztki nadziei. Brak awansu którejkolwiek z niemieckich drużyn będzie sporą niespodzianką.
Skibil pisze:Chętnie zobaczę jak Górnik Donieck ciśnie Dortmundczyków... :prochno: Co do Celticu - napewno dobrze się bronią, są dobrze zorganizowani a naszym jakoś lepiej się gra z mocnymi drużynami, ale nie mam wątpliwości, że awansujemy dalej
Gdyby to był jeden mecz, to miałbym pewne obawy, bo różnie to bywa. Ale w dwumeczu pociśniemy ich na 99%. Co prawda kilka lat temu Celtikowi udało się dzielni bronić przed zmierzającym po tytuł Milanem przez ponad 180 minut, ale wtedy to była inna drużyna.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 14:12

zahor pisze:Tak czy siak, jeżeli ktoś jeszcze się łudzi że Włochy lada moment odzyskają czwarte miejsce premiowane grą w el. LM, to po tej rundzie chyba stracą resztki nadziei.
Sytuacji Serie A nie sprzyja dodatkowo fakt, że Napoli może zostać wyrzucone z LE.
Niemcy naciułali tych punktów w LE sezon w sezon (plus Bayern regularnie zachodził daleko w LM). Skutkuje to tym, że należy się zając pracą u podstaw i osiąganiem dobrych wyników w europejskich rozgrywkach, a wtedy (a nieprędko to nastąpi) należna ilość zespołów z Serie A powróci do pierwotnych ram.

Źródło:
http://www.sport.pl/pilka/1,65042,13084 ... ywek_.html

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 14:26

zahor pisze: Brak awansu którejkolwiek z niemieckich drużyn będzie sporą niespodzianką.
Troche moim zdaniem przegiecie jest nazywaniem wygrana Galatasaray z Schalke "spora niespodzianka".

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 14:42

Skibil pisze:Chętnie zobaczę jak Górnik Donieck ciśnie Dortmundczyków... :prochno: Co do Celticu - napewno dobrze się bronią, są dobrze zorganizowani a naszym jakoś lepiej się gra z mocnymi drużynami, ale nie mam wątpliwości, że awansujemy dalej. Chciałbym, żeby dalej awansowała Valencia i Malaga. Reszta zupełnie mi zwisa.
Khi-khi :D jasne ciśnie :D

Potencjal ofensywny obie druzyny maja na tym samym poziomie, ale defensywa Dortmundu jest duzo lepsza, pod kazdym wzgledem - no moze Srna troche ratuje Szachtara, a Schmelzer troche oslabia Dortmund, ale.

Forza BVB :D

Nie mialbym nic przeciwko, gdyby BVB spotkalo sie z Juve w finale.
Fejm dla Piszczka, Biletera Kubusia, i Lewego :D

No i zemsta za pamiętny finał :twisted:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 14:52

Monte Cristo pisze:
zahor pisze: Brak awansu którejkolwiek z niemieckich drużyn będzie sporą niespodzianką.
Troche moim zdaniem przegiecie jest nazywaniem wygrana Galatasaray z Schalke "spora niespodzianka".
A ile spotkań obu drużyn widziałeś w tym sezonie? Bo ja kilka razy na "Niemców" zerkałem i grają naprawdę fajną piłę. Może z kolei nie doceniam Galaty.

Trafił nam się rywal z jednej strony najłatwiejszy, a z drugiej chyba najbardziej niewygodny. Nosem wyczuwam "koszmar ogóra".
Dobry Mudżyn pisze: Forza BVB :D
I teraz losowanie zabiło mi ćwieka, bo nie mam pojęcia komu kibicować :P

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 14:59

Bardzo dobre losowanie, Celtic to odpowiedni rywal na początek fazy pucharowej. Z całym szacunkiem do nich, bo to niewygodny rywal, zwłaszcza na własnym boisku, ale nie wyobrażam sobie, że moglibyśmy odpaść w konfrontacji z nimi.

Świetny dwumecz Realu z MU, byłoby piękne wysadzenie za burtę laleczek z Madrytu i Mourinho już na tym etapie rozgrywek. A kto jak kto, ale United jest w stanie to zrobić. Bardzo ciekawa też będzie konfrontacja Borussii z Szachtarem, trudno wskazać faworyta, tak czy siak może być widowiskowo.

No i na koniec najsmutniejszy aspekt całej historii, czyli po raz kolejny sponiewierany przez los Milan :prochno: Patrząc na to, jak potoczyło się losowanie w LM i LE, wychodzi na to, że cały limit pecha włoskich drużyn skupił się właśnie na nich. No ale mimo wszystko powodzenia, potrafili już zaskakiwać^^

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:03

B@rt pisze: No i na koniec najsmutniejszy aspekt całej historii, czyli po raz kolejny sponiewierany przez los Milan :prochno: Patrząc na to, jak potoczyło się losowanie w LM i LE, wychodzi na to, że cały limit pecha włoskich drużyn skupił się właśnie na nich. No ale mimo wszystko powodzenia, potrafili już zaskakiwać^^
Zgadzam sie w 100%, Milan trafil zdecydowanie najgorzej z Wloch.

A my? Celtic to druzyna grajaca twardo, potrafiaca zamurowac dosc skutecznie swoja bramke. W zeszlym sezonie mielibysmy z nimi na pewno mnostwo problemow, mam nadzieje ze teraz juz w Szkocji rozstrzygniemy kwestie awansu, ladujac im ze dwie brameczki :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:07

Świetne losowanie. Na Celticu zależało mi zadecydowanie najbardziej. Trzeba sobie powiedzieć wprost, że to najłatwiejszy z możliwych rywali, na jakiego mogliśmy wpaść w tej fazie rozgrywek. Będziemy zdecydowanym faworytem tego pojedynku i nie wyobrażam sobie, byśmy nie poradzili sobie z tym zespołem. Nie rozumiem narzekania co poniektórych, bo o wiele bardziej nieprzewidywalny mógłby być choćby wyjazd do Turcji. Celtic będzie walczyć do upadłego, ale wszystkie atuty są po naszej stronie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:15

Ja najbardziej chciałem Valencię, ale oczywiście na wylosowanie Celtic'u nie będę narzekał. Jedyna obawa jest o kompletną murarkę Koniczynek w Turynie.

Obrazek
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:19

Trafiliśmy chyba najlepiej jak mogliśmy. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał wszystkie atuty są po naszej stronie. Plan minimum mam nadzieję, że zostanie wykonany :!:

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:24

Jeżeli Celtic czymś górował w starciach przeciwko FCB to było to zdeterminowanie. Na ich nieszczęście nasze 'cojones' są większe, potrafimy się spiąć i gryźć trawę jak mało kto. Także poza wyższymi umiejętnościami piłkarskimi, w pojedynku na 'guts', również wygrywamy.

Utd. - Real; komu tu kurde bardziej życzyć porażki ? :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:37

jackop pisze:Utd. - Real; komu tu kurde bardziej życzyć porażki ? :D
Realowi. Kto się orientuje, ile zgarnie Juventus za awans do kolejnej fazy LM? 3,5 mln euro ?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 15:48

annihilator1988 pisze:
jackop pisze:Utd. - Real; komu tu kurde bardziej życzyć porażki ? :D
Realowi. Kto się orientuje, ile zgarnie Juventus za awans do kolejnej fazy LM? 3,5 mln euro ?
Chyba wiecej, pamietam ze kiedys widzialem o tym jakis dokumentaz i za awans do kazdej kolejnej fazy LM dostaje sie calkiem niezle sumy.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 16:01

Celtic w sumie lepiej trafić nie mogliśmy chociaż trzeba pamiętać , że to oni pokonali Barce i nie obchodzi mnie to w jakim stylu. Moim zdaniem wystarczy spokój i koncentracja i mamy kolejną rundę LM.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 16:32

Losowanie dobre, nie ma co narzekać. Celtic i tak jest w tej fazie sporym zaskoczeniem więc wystarczy niespodzianek.

Inne pojedynki zapowiadają się ciekawiej, zwłaszcza dla angielskich drużyn, bo może się okazać ze pierwszy raz od dawien dawna w 1/8 nie będzie angielskich drużyn. Dla Serie A to nawet lepiej bo po tym sezonie Bundesliga wyprzedzi PL i to PL będziemy gonić.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2012, 16:36 przez binio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany