Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
Napominał coś o sensie tego zagrania, czy znów Antonio mówi nein i potrzyma go pół roku na ławie?jakku1 pisze: 2. Marrone nigdzie nie pojdzie, szykujemy sie do podpisania z nim nowego kontraktu.
Dobra, tylko którym?jakku1 pisze: Capuano

- Dante93
- Juventino
:shock:MVP pisze:Dobra. Mamy może 3 piłkarzy którzy na prawdę grają TOP. Połowa z nich to albo średniacy których szkółka Juve wyprodukowała równie dużo albo piłkarze którzy rozwinęli się w innych klubac
Hulk- top za którego Porto zgarnęło krocie.
Bruno A- poziom przynajmniej dobry, na pewno nie średniak za którego pewnie też sporo wzieli.
Freddy G.- zdaje sie ponad dyszke dostali od interu, koleś również powyżej 'średniactwa'. Alvaro Pereira również ciężko go nazwać średniakiem skoro całkiem nieźle sobie w interze radzi.
Falcao- kolejny top sprzedany za krocie.
Meireles- swego czasu zawodnik może nie w ścisłej czołówce pomocników w Europie, ale na pewno bardzo solidny poziom. Jego transfer do Anglii też pewnie niemało wzbogacił Porto.
Cissokho- swego czasu sami go chcieliśmy, więc przeciętniakiem za czasów gry w Porto bez dwóch zdań nie był.
Bosingwa- niezła kariera w Chelsea.
Anderson- już pare ładnych lat trzyma sie w MU, do tego pewnie też taki nie był.
Pepe&Carvalho- jeden obecnie uważany za czołówke SO, drugi jeszcze pare lat temu w niej był.
Ferreira- zwyciężca LM, zawodnik może nie wybitny ale też dobijające się kiedyś tam do czolówki.
Quaresma- skończył jak skończył ale swoje na nim Porto zarobiło.
----
I Ty ten zestaw nazywasz "3 topami i samymi średniakami'? To ja bym sobie życzył, żeby Juventus pod swoimi skrzydłami samych takich średniaków chował i robił na nich takie interesy.
- De Rossi
- Juventino
1. Miccoli to nie jest wychowanek Juventusu i nigdy nie grał Primaverze Starej Damy.SKAr7 pisze:na poziomie tej zgrai widzę Marchisio, Giovinco, no i to tyle. Taki Miccoli, Palladino, Nocerino, Lanzafame, Ariaudo, PDC czy Criscito są kilka poziomów niżej, a to były nasze primaverowe gwiazdy.
2. Stawiasz Giovinco nad Miccolim?

- jakku1
- Juventino
Jak sie doszukam czegos konkretniejszego o Marrone to dam znac. A jesli chodzi o Capuano to chodzi o Marco (z Pescary). W jego przypadku problemem jest to, ze w caly biznes moze sie nam wepchnac Napoli. Tam pewie chlopak od razu wskoczy do pierwszego skladu, po tym jak Aronica podpisal kontrakt z Palermo a Cannavaro zostal zawieszony.
A plotki o Draxlerze to Agresti przekazywal juz w trakcie letniego mercato. Tak przynajmniej cos mi sie przypomina teraz. Aha, jego nie planujemy kupic w tym okienku (tak zrozumialem przynajmniej). Po prostu ostatnio sie mu bardzo przygladamy ; )
A plotki o Draxlerze to Agresti przekazywal juz w trakcie letniego mercato. Tak przynajmniej cos mi sie przypomina teraz. Aha, jego nie planujemy kupic w tym okienku (tak zrozumialem przynajmniej). Po prostu ostatnio sie mu bardzo przygladamy ; )
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Nie każdy zaraz musi być wychowankiem Juve. Przecież w Porto czy Udinese bazują na sprowadzaniu graczy, a nie na wychowankach.
Ogólnie trochę się to zagmatwało. Ktoś napisał, że Juve powinno iść drogą Porto i samemu sobie wychować takiego Falcao - od tego zaczęła się ta cała polemika. I tu dochodzimy do sedna, system Porto jest zupełnie inny niż Juventusu i nie ma co tutaj szukać analogii w stylu - im sie udało, to i nam się uda.
Ogólnie trochę się to zagmatwało. Ktoś napisał, że Juve powinno iść drogą Porto i samemu sobie wychować takiego Falcao - od tego zaczęła się ta cała polemika. I tu dochodzimy do sedna, system Porto jest zupełnie inny niż Juventusu i nie ma co tutaj szukać analogii w stylu - im sie udało, to i nam się uda.
- SKAr7
- Juventino
1. Ach, po raz kolejny pamięć zawodzi. Dzięki za upomnienie. Natomiast wciąż pasuje on do tego modelu Porto "kupujemy talent i promujemy", a z nim nie pykło.De Rossi pisze: 1. Miccoli to nie jest wychowanek Juventusu i nigdy nie grał Primaverze Starej Damy.
2. Stawiasz Giovinco nad Miccolim?
2.

Albo innymi słowy i krócej- gdyby byli z tego samego rocznika, za zdecydowanie lepszego piłkarza uważałbym Sebka.
- mateusz6
- Juventino
Porto, Porto, Porto..... Czy wy na prawdę chcecie, żeby Juve stosowało politykę kupić tanio, sprzedać drogo? Nie ma na to miejsca. Musi być wynik. Możemy wprowadzać młodych do składu, ale ci młodzi muszą się wypromować w słabszym klubie jak Marchisio lub Gio. O wiele łatwiej by bylo gdyby wprowadzone by były drużyny B w niższych ligach. Także zniesienie limitów non EU przeszkadza strasznie. Może Juve by sprowadzało perełki z Ameryki Płd, ale lepiej kupić kogoś do pierwszego składu.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- rosomak
- Juventino
Tak piszecie o tym Porto a jak te ich gwiazdy sobie radza?
Pamietacie Quaresme? a Hulk? nie powala jakos w tej rosji.
Oni graja w slabej lidze i sprowadzaja dobrych graczy ktorzy niekoniecznie wszyscy sprawdza sie w innych ligach.
Owszem niektorzy sa swietni ale oni maja czas i warunki do tego by kupic tanio i sprzedac za ogromne pieniadze.
Pamietacie Quaresme? a Hulk? nie powala jakos w tej rosji.
Oni graja w slabej lidze i sprowadzaja dobrych graczy ktorzy niekoniecznie wszyscy sprawdza sie w innych ligach.
Owszem niektorzy sa swietni ale oni maja czas i warunki do tego by kupic tanio i sprzedac za ogromne pieniadze.
- filippo
- Juventino
To prawda, że Villa nie pomógłby w Lidze Mistrzów, ale popatrz na to z innej strony. Tak dużo napastników, którzy mogliby nam pomóc w tym sezonie w CL, to nie ma - Huntelaar i Lewy już grali w CL.rosomak pisze:Na Tuttojuve pisza o jutrzejszym spotkaniu zarzadu z Conte w sprawie Villi.
Troche glupi pomysl, niby zawodnik swietny ale przeciez on nam w LM nie pomoze.
Jestem przeciwnikiem transferów Drogby (dla mnie to byłby Lucio bis, tylko ten nie zgodziłby się rozwiązać hipotetyczny lukratywny kontrakt) i Llorente - który w tym sezonie regularnie NIE gra.
Villa mimo swojego wieku (31 lat), byłby wielkim wzmocnieniem, bo ma wielkie umiejętności. Jestem wielkim fanem jego talentu i uważam, że kogoś takiego nam trzeba. Klose jest stary, a jak gra dla Lazio... Villa pół roku pograłby w SerieA, a potem można by pomyśleć nad transferem definitywnym, bo nie wyobrażam sobie, że Juventus nie wynegocjowałby klauzuli odstępnego.
Villa 3 razy TAK :!:
- elpueblo
- Juventino
Ja też jestem za wprowadzeniem zespołu ,,B" jak to jest w hiszpanii, barcelonie zwraca się to z nawiązką, i w tym sezonie zadziwia mnie interek i myśl szkoleniowa stramy, w dotychczasowych meczach zagrało u niego 32 zawodników a u nas 24, różnica jest, myślę że w przyszłości może to przynieść dobre efekty w ich drużynie przy takim trenerze, nawet kosztem kompromitacji jak w meczu z rubinem i prawdopodobnie dzisiaj z hellasem
- rosomak
- Juventino
Wsumie myslalem ze Villa ma wiecej lat, on teraz ma 31 wiec jeszcze z dwa lata na wysokim poziomie moglby grac.
Jak by sie udalo sprzedac Matriego i Bendtnera oddac to mozna by w styczniu brac Ville i w lecie Llorente.
Giovinco-Vucinic-Llorente-Villa-Quagiarella to juz robi wrazenie chociaz wmiejsce fabio lub Giovinco sciagnalbym Boyake, niech sie ogrywa i uczy od Villi.
Jak by sie udalo sprzedac Matriego i Bendtnera oddac to mozna by w styczniu brac Ville i w lecie Llorente.
Giovinco-Vucinic-Llorente-Villa-Quagiarella to juz robi wrazenie chociaz wmiejsce fabio lub Giovinco sciagnalbym Boyake, niech sie ogrywa i uczy od Villi.