TORUŃ || wspólne wypady na mecz

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:51

Pozwolę sobie zacytować posta użytkownika Vincitore w temacie na temat spotkania Palermo-Juve. Miałem o tym napisać wcześniej, ale zapomniałem. Dobrze, że przypomniał.
Vincitore pisze:
Wojtek pisze:Matri był jest i pozostanie WIELKIM ZEREM!!
Trochę przykro się czyta takie teksty, zwłaszcza, że Matri w poprzednim sezonie gdy zdobyliśmy mistrza (którego pewnie fetowałeś) był naszym najlepszym strzelcem, więc dołożył solidną cegiełke do końcowego sukcesu.

Też najchętniej podziękowałbym Matriemu za grę w naszym klubie, bo od początku 2012 roku prezentuje się fatalnie, ale akurat ten wcześniejszy miał wyborny i kilkukrotnie dał nam wiele powodów do radości, więc słowa o domniemanym zerze nigdy by mi przez gardło nie przeszły. Mimo, że jego czas minął i nie chcę go oglądać na murawie to sympatia do gościa zawsze pozostanie.
Krzyczenie tych wszystkich wulgaryzmów, które nigdy nie leciały w stronę ibry, barwuacha itp troszkę mnie... żenują. W pubie jakoś o tym nie gadałem, ale tak z perspektywy czasu mi się przypomniało. Serfer powie, że jestem skrytym fanem Mirko. Paweł wypomni trzymanie kciuków. Baku spyta, gdzie Dżiak (;) ), ale dopóki Matr i Miras zakładają koszulkę Juve, dopóty z mych ust nie padną takie pojazdy.
----------------------------------------------------------
Oficjalnie stałem się znowu Panem Rezerwacją. Badam zainteresowanie środowym spotkaniem.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Baku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 23:37

Pisałem już Szymonowi, że jak coś to wpadam. Jako "wyborny" sezon bym tego nie określił. Spisał się dobrze, dał z siebie dużo. Może nie tyle ile byśmy wymagali od napastnika Juve, ale jednak jest jednym z tych dzięki, którym świętowaliśmy po zeszłym sezonie.

God

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 01:51

Zawsze się broniłem przed jakimś rozpisywaniem nad zawodnikami tu na forum, ale swoje trzy grosze dorzucę (choć wypadałoby to zrobić w innym wątku).

Doskonale zdaje sobie sprawę, że ciężko zastąpić takich graczy jak ADP, D.T. czy Z.I. (wiem, słabszy example) którzy bramki zdobywali wręcz nałogowo, ale sorry... to jest JUVENTUS, tutaj zawsze wymagało się więcej od każdego nowego zawodnika niż to co prezentował w swoim poprzednim klubie...

Matri był najlepszy (tudzież najskuteczniejszy) kiedy występował u nas (w "miszczowskim" sezonie) na wypożyczeniu (Kurde, musiałem się jakoś przygotować do napisania tego posta, to zarzucę paroma statsami [choć wiem, że nie zawsze to pozwala na obiektywną/sprawiedliwą ocenę]) - 139 min/g, po podpisaniu kontraktu, w naszym (już na poważnie) mistrzowskim sezonie, zszedł do 193 minut potrzebnych do zdobycia gola... fakt... niektóre bramki były bezcenne, ratował nas w paru spotkaniach etc... ale z drugiej strony, gdyby grał ktoś inny (mam na myśli lepszy) może wtedy wcale nie potrzebowalibyśmy się tak ratować, tylko spokojnie byśmy wygrywali kolejne spotkania... "Wyborny" sezon - mocno naciągane.

Jeszcze tylko wracając do przelicznika goli na minuty... zwróciłem uwagę, że występują tam te same cyfry... mam tylko gorącą nadzieję, że w tym sezonie to nie będzie 931 czy 913 minut potrzebne na gola... Bo niestety nasz asior jest na dobrej drodze ku temu... :angry:

Reasumując... nie chcę deprecjonować tego co Matri zrobił dla Juve... ale kurcze... przez ostatnie lata ludziom strasznie obniżyły się wymagania... zastanawiam się gdzie podziałby się taki Matri w Juventusie lat 95-98 :think:

PS1: Staty z występów w SerieA
PS2: Jeszcze propo score/min, nie mam pojęcia ile minut na boisku spędził Alex, ale zakładając 705 meczy po 90 minut wychodzi mu 220 min/g a gdzie SS do CF... ok ,ok... koniec pastwienia...
PS3: Kuba, proszę... wnosząc po tym, że po cyganie wymieniłeś baboletiego, nie chodzi Ci o "gadanie" na zawodników grających akurat w Juve... przywołuje do porządku Twoją pamieć! (Nie idźcie tą drogą! :lol: ) ile to #@!$%& poleciało, chyba nawet jeszcze w Strumyku na cygana, a czarnemu też się nie raz od nas dostało... :whistle:
PS4: Nie będzie mnie. I nie wiem kiedy będę na kolejnym meczu.
PS5: Pozdro dla masochistów co przebrnęli przez całość mojego posta. :smile:
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2012, 13:19 przez God, łącznie zmieniany 1 raz.

Feel my pain, feel my sorrow, you will never survive it.
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 09:00

Mi nie chodzi o rozliczanie go z minut czy bramek. Jak nie wiesz o co chodzi, to napiszę dosadnie. Pewnie dostanę kartkę, ale Moderatora proszę o wykropkowanie, aby sens pozostał.
"No <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, co ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zrobił" "Ja <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jak taki cienias może grać w Juve" " Matri !!! Ty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> !!!" . O tym mówię. Nie o ocenie gry, ale o wyzywanie przed ekranem naszych zawodników bardziej, niż przeciwników.
God pisze: PS5: Pozdro dla masochistów co przebrnęli przez całość mojego posta. :smile:

Dzięki ;)

Obrazek
drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 15:58

Nie wiem czy widzieliście także wklejam i zapraszam ;)
SebaStianS pisze:Siamano.

W najbliższą sobotę tj. 15 grudnia roku pańskiego 2012, naszej stronie pierdyknie 15 lat. W związku z tym, wypadałoby, w specjalny sposób uczcić tak specjalne wydarzenie. Niestety osoby odpowiedzialne za terminarz Serie A dały ciała i nie będzie nam dane oglądać Juve 15 grudnia( calciopoli, odebrane tytuły,serie B, gwiazdki na koszulkach, Conte, a teraz taka rocznica - FIGC jedzie z nami równo).
Dlatego świętowanie przesunięte zostało na niedzielę 16 grudnia przy okazji meczu Juventus - Atalelanta godzina 15:00.

Większe oglądanie było już, w Katowicach, Tychy obiecały coś Taszenowi więc tym razem zbiórka w Mikołowie.
Dla posiadających słodkawe fotografie na fejszbuku lynk do lokalu

https://www.facebook.com/XsMusicClubPub

Więcej informacji o lokalu oraz całej organizacji tego wydarzenia napisze Taszen. On też zostaje uznany za organizatora. Winą za wszelkie niedogodności można obarczać jego osobę, poprzez wysyłanie niewybrednej treści komentarzy z wykorzystaniem funkcji pw.

Transport:
Transport samochodowy, wykluczony. ( Ewentualnie poprzez wykorzystanie zewnętrznego kierowcy)
Osoby udające się z Katowic po raz kolejny mogą skorzystać z dobrodziejstw oferowanych przez koleje śląskie. Częste połączenia + krótki czas trwania podróży + niska cena sprawiają że ich oferta zaspokoi nawet najbardziej wybredne gusta.
W przypadku rozpoczęcia imprezy o godzinie 14 najbardziej odpowiednim będzie wyjazd o 13:22 z Katowic. Pociąg jedzie 22 minuty.

Plan imprezy:
- 14:00 juvepoland alkoholand
- 15:00 juvepoland alkoholand plus mecz
- 16:45 juvepoland alkoholand

Więcej informacji wkrótce.

Do dyskusji na temat tego wydarzenia oraz deklarowania obecności zapraszam do tematu tyskiego:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 436#680436

Pozdrawiam i zachęcam do przybycia.
Dalsza dyskusja tutaj.

TRN serfer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 10:31

Czy ktoś wybiera się na ten mecz? Bo nawet oficjalnego tematu nie ma, więc pewnie nikt się nie zbiera. Ale gdyby jednak to dawajcie znać!

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 11:17

Ja bym sie wybral na ostatni meczyk przed swietami ;)

Durtan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 12:49

o to to. :)
my z Beatą też byśmy wpadli. :)

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 13:04

Macie na myśli jutro, czy w piątek z Cagliari o 20:45 ? Ja znacznie bardziej preferuję drugą opcję. Piątek, wieczorem, pożegnanie tego roku we wspólnym gronie ;)

Obrazek
TRN serfer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 14:00

ja miałem na myśli mecz wpisany w tytule mojego postu, czyli Juventus-Atalanta:P

Obrazek Obrazek Obrazek

Mecz 17 kolejki SerieA 12/13: JUVENTUS - Atalanta

Czas:

16.12.2012 (niedziela), godzina 15:00

to robimy listę:

1. Beata
2. Sysiek
3. Ardjan
4. Serfer
5. Baku
6. Dominika?
7. Brutalo (raczej)
8.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2012, 02:13 przez TRN serfer, łącznie zmieniany 1 raz.

Durtan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 17:39

ja zdecydowanie miałem na myśli jutro, bo w piątek może mnie już nie być w Toruniu.. ;)

Obrazek
Baku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 18:25

Będę. Czy z Dominiką to będę wiedział jutro. W piątek raczej nie będzie mnie już raczej w Turynie :-D

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 21:53

Raczej będę. Robił ktoś rezerwację ?
Sysiek, napisałeś tysięcznego posta w tym temacie :bravo:
W tym momencie chciałbym pozdrowić wszystkich ludzi, którzy byli/są/będą w Toruniu na studiach i spotkaliśmy/spotykamy/spotkamy się na meczu Juve :!: ;)
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2012, 23:41 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mcshroom

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 23:26

A ja nie idę. I nie obejrzę :cry:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 23:43

mcshroom pisze:A ja nie idę. I nie obejrzę :cry:
Wiemy Tomek :( . Ubolewamy :(, ale pewnie się jeszcze jakoś zobaczymy. Zobowiązuję się do sms w przerwie :!: .
Edit. Zabrzmiało, jakby się Tomkowi coś stało. :naughty: , On pracuje :!:

Obrazek
ODPOWIEDZ