Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Auć. Poprawione, dzięki za czujnośćNadziej pisze:Aj. :naughty:pumex pisze:kopną 5 metrów

Żeby skończyć temat skuteczności Immobile zarzucę małą statystyką, która poniekąd potwierdzi moje słowa. Ciro średnio ma tylko jeden strzał na mecz mniej niż Shaarawy a rozegrali taką samą ilość spotkań. Wiadomo, strzał nie zawsze oznacza klarowną sytuację do strzelenia bramki, ale jednak możliwość oddania strzału w wielu wypadkach oznacza sytuację podbramkową. Il Piccolo Faraone potrzebuje średnio 4 strzałów na zdobycie bramki, Immobile 9, co daje taką samą skuteczność jak Giovinco, a to bardzo zła cenzurka dla Immobile, bo wiemy dobrze, że Seba oddaje dużo strzałów, jest mocno nieskuteczny ale też jest innym typem piłkarza (rozgrywający napastnik), częściej uderza z dystansu. Ciro natomiast jest snajperem, więc podobną statystykę powinien mieć o wiele, wiele lepszą. Tyle, chłopcy
PS. Oczywiście nie próbuję udowodnić, że Immobile jest totalnym beztalenciem. Po prostu na razie nie odnajduje się w realiach SerieA tak dobrze, jak w realiach jej zaplecza. Noga mu drży w najważniejszych momentach a to powoduje, że na razie nie jest alternatywą dla naszych entów, bo co jak co, ale znudziło mi się wybieranie między mniejszym złem. Kończąc dodam, że Vucinic i tak ma statystykę strzały/bramki jeszcze gorszą. Konkretniej mówiąc, tragiczną, bo na zdobycie gola potrzebuje w obecnym sezonie 18,5 strzała :shock:
EDIT:
Juvefanatp, mój post chyba odpowiedział Ci w zupełności

Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2012, 17:18 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Widać ile osób, tyle opinii. Ja w tym sezonie widziałem 7-8 meczów Genoi i powiem tylko, że faktycznie są obrzydliwie słabi i powinni zlecieć. Co do naszego Ciro, to z tego co ja zauważyłem to sytuacji nie ma sporo, ale właśnie jak na lekarstwo, a jak już jakieś ma to albo sam sobie stworzył, albo miał farta stojąc tam gdzie trzeba. Nie wiem ale ja sam pamiętam tylko 3 zrypane przez niego sytuacje: z nami, z Milanem, i słupek/poprzeczka z kimś tam. Oddał 36 strzałów na bramkę (11 celnych), a zdecydowana większość to strzały z dystansu, które zawsze zaniżają statystykę strzałów celnych a już tym bardziej strzały/gole. On tam praktycznie nigdy nie ma okazji znaleźć się w dobrej sytuacji, co najlepiej obrazują zdobyte przez niego bramki, z innych meczów niż z nami (to był najlepszy mecz Genoi w tym sezonie): Napoli - fart po rykoszecie, Sampa - fart po rykoszecie, Cagliari - błąd obrońcy, świetny strzał z lewaka w róg bramki.pumex pisze:Pieprzenie, wybacziltalismano pisze:Wydaje mi się ze przy pomocy takich zawodnikow jak Pirlo czy Vidal, Ciro moglby hukac bramki na zawołanie.Akurat Immobile w obecnym sezonie dość mocno obserwuję i to wcale nie jest tak, że grając w pierwszym składzie strzelił tylko 4 gole bo jego koledzy nie tworzą mu sytuacji. Przeciwnie, Immobile zachowując jako taką skuteczność powinien już mieć blisko 10 goli, bo sytuacji ma sporo. Problem w tym, że wielu z nich nie wykorzystuje i to w dziecinny sposób. My już takich grajków mamy (czyt. Bendtner, Matri, Vucinic). Jak Ciro urosną piłkarskie jaja, to z chęcią przywitam go w Turynie, lecz na razie nie jest żadnym przyzwoitym rozwiązaniem.
Drogba na 2,5 roku? :lol: Wzięlibyśmy się w końcu za budowanie prawdziwego ataku, bo przypał jest coraz większy.
Naprawdę też warto zauważyć, że Immobile gra w najsłabszej drużynie ligi na ten moment. Naprawdę, ja widzę w nim niemały potencjał i nigdy nie powiedziałbym i uważam, że nie jest on w czymkolwiek gorszy od zeszłorocznego Destro (bo od dzisiejszego nie jest ciężko być lepszym :roll: ). Życzę mu zmiany klubu i jeśli tylko go nie zmarnują, każąc grać w pokrakach takich jak obecna Genoa, to jestem pewny, że udowodni swoje umiejętności. Inna sprawa, że strasznie w klubie uwiera go Borriello, ulubieniec prezesa, który gdy jest zdrowy to ma pewne miejsce w składzie, często też kosztem reprezentanta U-21. Niech zmieni klub choćby na Juve a zaprezentuje klasę wyższy poziom.[/b]
EDIT. @up No właśnie problem z jego skutecznością jest taki, że większość jego strzałów to walenie z niezbyt przychylnych pozycji, bo 9-ka w Genoi nie dostaje wiele klarownych sytuacji w polu karnym przeciwnika, stąd taka słaba skuteczność.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Tobie się znudziło, mnie sie znudziło i większości tu piszących też.bo co jak co, ale znudziło mi się wybieranie między mniejszym złem.
Tylko, że jest to mało istotne. Bo z Llorente przewiduje kłopoty, Athletic będzie kręcił, sam piłkarz coś o Anglii przebąkuje. Drogba? Też będą kłopoty, a nawet jak przyjdzie, to zaraz pojedzie na PNA.
Bendtner się skontuzjował, Matri gra niesamowity piach i kogoś będzie trzeba pozyskać i będzie to właśnie to mniejsze zło, które nam wszystkim się znudziło. I teraz lepiej żeby przyszedł kolejny średniak, pograł rok-dwa, po czym poszedł drogą przetartą przez Amauriego, Vicka i kontynuującego tą niechlubną tradycję Matriego? To już osobiście wolę Ciro.
PS: Od razu zaznaczam, że to tylko takie spekulacje, bo niezbyt wierze w te doniesienia prasy, bo jak już pisałem wcześniej, są mocno naciągane
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Powinniśmy zrobić tak ja Milan z Faraonem. Nie mają żadnego skutecznego napastnika więc nie wystawiali na siłę Pazziniego czy innego naapstnika, a dali szanse właśnie jemu bo jest młody i może nagle zaskoczyć i się rozwinąć. To samo powinni zrobić u nas i dać szanse albo Immobile albo Gabbiadiniemu. Skoro nie stać nas na topa w napadzie to sami go sobie wychodujmy, a nie wystawiajmy kaleke Matriego czy Vucinica który najlepiej radzi sobie w ustawieniu 4-3-3 gdzie schodzi do środka. Nie można też oczekiwać od Ciro czy Manolo że w słabych klubach będą zdobywali nie wiadomo ile bramek bo nie ma im tam pewnie nawet kto stwarzać sytuacji, a to nie są cofnięci napastnicy że sami je sobie stworzą.
- ewerthon
- Juventino
No jasne. Przed nami arcyważne mecze w rundzie rewanżowej LM i zastąpmy Vucinicia leszczami którzy nigdy nie grali na takim poziomie. No chyba, że Marotta ma kasę na Goetze, Pastore czy Joveticia i może któregoś z nich kupić w styczniu.Alexinhio-10 pisze:Skoro nie stać nas na topa w napadzie to sami go sobie wychodujmy, a nie wystawiajmy kaleke Matriego czy Vucinica który najlepiej radzi sobie w ustawieniu 4-3-3 gdzie schodzi do środka.
Też jestem za zastąpieniem Matriego czy Bendtnera którymś z wypożyczonych zawodników, ale już porównywanie przydatności tego pierwszego zawodnika z Czarnogórcem nie ma najmniejszego sensu. Gołym okiem widać, że Giovinco, Vucinic i Quagliarella są przydatnymi zawodnikami, a reszta naszego napadu nadaję się do skasowania.
- zahor
- Juventino
Nie podejmę się absolutnie oceny klasy i umiejętności Immobile w kontekście całego sezonu, zdecydowanie za mało oglądałem go w akcji, ale ja w ewentualnym sprowadzeniu go do Juventusu już zimą widzę same plusy, oczywiście zakładając że uda się tego dokonać za rozsądne pieniądze.
Juventus w tej chwili jest chyba najlepszym klubem na świecie dla każdego napastnika na pewnym poziomie, który chce się wypromować. Nie ma w obecnej chwili drużyny która miałaby równie wielką dysproporcję jakości między atakiem a drugą linią, ba, nie jestem w stanie w tej chwili wymienić jakiejkolwiek drużyny w historii piłki nożnej, która dysponując tak kapitalną pomocą miałaby taką biedę w ataku (natomiast nie twierdzę że takowa nie istniała). Wszystkie argumenty typu "Ciro nie dostaje podań/strzela z kiepskich pozycji itp." zostałyby zweryfikowany praktycznie natychmiast. Powtarzam, nie twierdzę że są one nie słuszne, po prostu w obecnej chwili obie strony nie mają mocnych argumentów żeby przekonać adwersarza, Immobile po dwóch miesiącach sam takowych by dostarczył.
Nie sądzę żeby w Juventusie miała go zniszczyć ogromna presja. W chwili obecnej, przy takiej nędzy jaka jest, każdy stara się znaleźć na siłę jakiekolwiek plusy u któregokolwiek napastnika. Vucinić z Giovinco zagrali dwa mecze na krzyż na poziomie nie 15 razy niższym niż ich koledzy z linii pomocy, jak to mieli w zwyczaju, ale raptem 5 czy 10 i już zbierają pozytywne recenzje. Bendtnera w każdym innym czołowym klubie jechano by od góry do dołu, u nas trzeba pamiętać że do poziomu dna mu jeszcze daleko, bo ten wyznacza Matri. W takich okolicznościach Immobile na pewno dostałby spory kredyt zaufania i nawet pojedyncze udane zagrania byłyby doceniane.
A jeżeli nie wypali? Przynajmniej będziemy wiedzieli na czym stoimy. Chłop niedługo kończy 23-lata, powoli powinien coś już pokazywać w dorosłej piłce, bo kilku jego młodszych kolegów bryluje już od dłuższego czasu. Jeżeli okaże się że nawet na tle tego naszego nieciekawego ataku ciężko będzie się u Immobile dopatrzyć jakichś plusów, to będzie to jasny sygnał że nie ma co oszukiwać samych siebie tekstami "mamy zdolną młodzież, nie musimy sprowadzać gwiazd", trzeba będzie przyjąć do wiadomości że nie jesteśmy w tym kontekście Barceloną i bez rozbicia skarbonki na snajpera się nie obejdzie.
Czy ktoś ma jakieś wiarygodne informacje co do tego za jaką kwotę mamy realne szanse na pozyskanie Immobile?
Juventus w tej chwili jest chyba najlepszym klubem na świecie dla każdego napastnika na pewnym poziomie, który chce się wypromować. Nie ma w obecnej chwili drużyny która miałaby równie wielką dysproporcję jakości między atakiem a drugą linią, ba, nie jestem w stanie w tej chwili wymienić jakiejkolwiek drużyny w historii piłki nożnej, która dysponując tak kapitalną pomocą miałaby taką biedę w ataku (natomiast nie twierdzę że takowa nie istniała). Wszystkie argumenty typu "Ciro nie dostaje podań/strzela z kiepskich pozycji itp." zostałyby zweryfikowany praktycznie natychmiast. Powtarzam, nie twierdzę że są one nie słuszne, po prostu w obecnej chwili obie strony nie mają mocnych argumentów żeby przekonać adwersarza, Immobile po dwóch miesiącach sam takowych by dostarczył.
Nie sądzę żeby w Juventusie miała go zniszczyć ogromna presja. W chwili obecnej, przy takiej nędzy jaka jest, każdy stara się znaleźć na siłę jakiekolwiek plusy u któregokolwiek napastnika. Vucinić z Giovinco zagrali dwa mecze na krzyż na poziomie nie 15 razy niższym niż ich koledzy z linii pomocy, jak to mieli w zwyczaju, ale raptem 5 czy 10 i już zbierają pozytywne recenzje. Bendtnera w każdym innym czołowym klubie jechano by od góry do dołu, u nas trzeba pamiętać że do poziomu dna mu jeszcze daleko, bo ten wyznacza Matri. W takich okolicznościach Immobile na pewno dostałby spory kredyt zaufania i nawet pojedyncze udane zagrania byłyby doceniane.
A jeżeli nie wypali? Przynajmniej będziemy wiedzieli na czym stoimy. Chłop niedługo kończy 23-lata, powoli powinien coś już pokazywać w dorosłej piłce, bo kilku jego młodszych kolegów bryluje już od dłuższego czasu. Jeżeli okaże się że nawet na tle tego naszego nieciekawego ataku ciężko będzie się u Immobile dopatrzyć jakichś plusów, to będzie to jasny sygnał że nie ma co oszukiwać samych siebie tekstami "mamy zdolną młodzież, nie musimy sprowadzać gwiazd", trzeba będzie przyjąć do wiadomości że nie jesteśmy w tym kontekście Barceloną i bez rozbicia skarbonki na snajpera się nie obejdzie.
Czy ktoś ma jakieś wiarygodne informacje co do tego za jaką kwotę mamy realne szanse na pozyskanie Immobile?
- fazzi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
http://forum.juventuz.org/threads/30190 ... ost3961777
Ciekawe informacje dotyczące pracy naszego scoutingu. Paratici przemawiał na jakimś forum scoutów.
Ciekawe informacje dotyczące pracy naszego scoutingu. Paratici przemawiał na jakimś forum scoutów.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ale te grafiki widać, że z Tuttosportu. Isco, którym się interesuje pół Europy. Ogbonna, którego nam nigdy w życiu Torino nie odda. Fatalni w tym sezonie Astori i Peluso, kiepski Armero...
Andreolli, który nigdy nic ciekawego nie grał a od dwóch sezonów łączy się go nieustannie z Juve/Interem/Milanem i oczywiście wisienka na torcie - Walcott.

Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2012, 11:33 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- fazzi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Akurat wrzucając to nie chodziło mi o pokazanie jakiś naszych celów transferowych, bo raczej nikt nie upublicznił by nazwisk, które obserwujemy, to zapewne domysły pismaków. Ale fajne informacje są tam na temat organizacji naszego scoutingu.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- rosomak
- Juventino
Ouh_yeah dlaczego Peluso slaby wtym sezonie?
ztego co slyszalem to mu fajnie idzie.
On gra w slabym zespole wiec narazie to nie jest topowy zawodnik.
On ma przyjsc jako zastepca Asy, ztego co slyszalem to sobie radzi fajnie.
Ile jego meczow ogladales? i gdzie?bo niektorzy sie wypowiadaja o roznych zawodnikach ale ja sam sie zastanawiam gdzie oni tych graczy widzieli?
akurat Peluso bede bronil bo tak jak wczesniej pisalem on gra w slabszym klubie a to co potrafi juz pokazal.
8)
ztego co slyszalem to mu fajnie idzie.
On gra w slabym zespole wiec narazie to nie jest topowy zawodnik.
On ma przyjsc jako zastepca Asy, ztego co slyszalem to sobie radzi fajnie.
Ile jego meczow ogladales? i gdzie?bo niektorzy sie wypowiadaja o roznych zawodnikach ale ja sam sie zastanawiam gdzie oni tych graczy widzieli?
akurat Peluso bede bronil bo tak jak wczesniej pisalem on gra w slabszym klubie a to co potrafi juz pokazal.
8)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No tak, wiem co miałeś na myśli ale i tak zawsze można się pośmiać z tych niektórych "celów"fazzi pisze:Akurat wrzucając to nie chodziło mi o pokazanie jakiś naszych celów transferowych, bo raczej nikt nie upublicznił by nazwisk, które obserwujemy, to zapewne domysły pismaków. Ale fajne informacje są tam na temat organizacji naszego scoutingu.

Co do meczów Atalanty to widziałem chyba cztery w tym sezonie. Gdzie? No w domu a gdzieżby indziej.
Peluso wypadał za każdym razem kiepsko, raz zrobił w idiotyczny sposób karnego i złapał za to czerwoną kartkę. Zresztą wystarczy spojrzeć w statystyki - 11 spotkań, 8 żółtek, dwie czerwone. Zbyt często daje się mijać i później ratuje się w lepszy lub gorszy sposób.
To, że gra w słabym zespole to nie jest argument bo równie dobrze moglibyśmy kupić każdego obrońcę z dołu tabeli bo jest dobry tylko gra w słabym zespole.
- rosomak
- Juventino
Ehh ty rozumiesz doslownie wszystko:(
Pisze ze gra w slabym zespole ale chodzi o to ze koles grajac na pozycji lewego obroncy ciezko bedzie mial wybic sie w druzynie przecietnej.
Kto niby ma lepszych lewych obroncow?
Nie ma na ta chwile we wloszech duzo lepszego obroncy.
Peluso gra dobrze i jezeli to ma byc zawodnik alternatywa dla Asy to nasi powinni go kupic.
To ze karnego czasami zrobi to nic nie znaczy, kazdemu sie zdarza.
Bonucci gral katastrofalnie jeszcze rok temu a teraz zobacz co wyprawia.
Jezeli chlopak ma potencjal to Conte znim popracuje.
Nie ztakich jak Peluso Antonio wyciagnal sporo, koncentracja jest najwazniejsza.
Kto unas poza Pirlo,Buffonem i Chiellinim jest gwiazda swiatowego formatu?
unas graja rzemieslnicy, Vidal nie przychodzil jako gwiazda, to samo Barzagli a zobacz jakie postepy zrobili
Pisze ze gra w slabym zespole ale chodzi o to ze koles grajac na pozycji lewego obroncy ciezko bedzie mial wybic sie w druzynie przecietnej.
Kto niby ma lepszych lewych obroncow?
Nie ma na ta chwile we wloszech duzo lepszego obroncy.
Peluso gra dobrze i jezeli to ma byc zawodnik alternatywa dla Asy to nasi powinni go kupic.
To ze karnego czasami zrobi to nic nie znaczy, kazdemu sie zdarza.
Bonucci gral katastrofalnie jeszcze rok temu a teraz zobacz co wyprawia.
Jezeli chlopak ma potencjal to Conte znim popracuje.
Nie ztakich jak Peluso Antonio wyciagnal sporo, koncentracja jest najwazniejsza.
Kto unas poza Pirlo,Buffonem i Chiellinim jest gwiazda swiatowego formatu?
unas graja rzemieslnicy, Vidal nie przychodzil jako gwiazda, to samo Barzagli a zobacz jakie postepy zrobili
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wybacz, no ale Twoje argumenty do mnie kompletnie nie przemawiają. Ja wiem, że w Juventusie obrońcom gra się znacznie łatwiej niż w Atalancie, wiem że Antonio potrafi wyciągnąć z zawodnika dużo więcej (Padoinem w chwili transferu byłem załamany a teraz jestem bardzo zadowolony, że mamy takiego zawodnika w obwodzie) ale ... no my tutaj na forum nie możemy rozpatrywać potencjalnych kandydatur pod takim kątem bo z tego by wyszło, że każdy zawodnik grający w Serie A się nadaje do Juventusu.
Żeby nie było monotematycznie to jestem zdecydowanie przeciwny pozbywaniu się Padoina, zwłaszcza w styczniu. Kupiliśmy go żeby był w pogotowiu, on wiedział na co się godzi, dobrze wywiązuje się ze swojej roli, po co znów mieszać skoro facet ma długi i niski kontrakt?
Żeby nie było monotematycznie to jestem zdecydowanie przeciwny pozbywaniu się Padoina, zwłaszcza w styczniu. Kupiliśmy go żeby był w pogotowiu, on wiedział na co się godzi, dobrze wywiązuje się ze swojej roli, po co znów mieszać skoro facet ma długi i niski kontrakt?
- rosomak
- Juventino
No masz prawo tak uwazac, kazdy ma prawo do swojego zdania.
Ja chce Peluso ztego wzgledu bo to dobry zawodnik i nie bedzie drogi, mysle ze wypozyczymy go i wykupimy za jakies 4 mln euro w lecie.
Z Atalanta mysle ze sie wmiare latwo dogadamy.
Nie ma sensu sprowadzac Kolarova na lewa obrone, po co? przeciez jest Asa, on sie tam sprawdza bardzo dobrze, to jak mamy kogos na lewa strone kupic to lepiej chyba ofensywnego pomocnika zeby mogl tez zagrac w 4-3-3 na lewym napadzie.
Tak mi sie wydaje.
Co do Padoina zgadzamy sie, on jak wchodzi to robi dokladnie to co mu powie Conte, w pucharze jego gra mi sie podobala.
Jak gra to niezawodzi.
Jeszcze wroce do Peluso- nasz nowy lewy obrona nie bedzie gwiazda, on bedzie typem jak Caseres, przynajmniej mi sie tak wydaje, owszem urugwajczyk troche kosztowal ale juz ma wyrobiona marke a do tego moze grac tez na srodku.
Peluso to nominalny lewy obronca ktory dobrze by sie sprawdzil kiedy trzeba bylo by zastapic Ase.
Ja chce Peluso ztego wzgledu bo to dobry zawodnik i nie bedzie drogi, mysle ze wypozyczymy go i wykupimy za jakies 4 mln euro w lecie.
Z Atalanta mysle ze sie wmiare latwo dogadamy.
Nie ma sensu sprowadzac Kolarova na lewa obrone, po co? przeciez jest Asa, on sie tam sprawdza bardzo dobrze, to jak mamy kogos na lewa strone kupic to lepiej chyba ofensywnego pomocnika zeby mogl tez zagrac w 4-3-3 na lewym napadzie.
Tak mi sie wydaje.
Co do Padoina zgadzamy sie, on jak wchodzi to robi dokladnie to co mu powie Conte, w pucharze jego gra mi sie podobala.
Jak gra to niezawodzi.
Jeszcze wroce do Peluso- nasz nowy lewy obrona nie bedzie gwiazda, on bedzie typem jak Caseres, przynajmniej mi sie tak wydaje, owszem urugwajczyk troche kosztowal ale juz ma wyrobiona marke a do tego moze grac tez na srodku.
Peluso to nominalny lewy obronca ktory dobrze by sie sprawdzil kiedy trzeba bylo by zastapic Ase.
- jakku1
- Juventino
Mimo wszystko to bardzo ciekawy tekst, zwlaszcza, ze niektore nazwiska nie sa dla nas nowe, tylko gdzies miedzy okienkami obily sie o uszy w kontekscie transferu do Juve. Czesc z tych pilkarzy jednak jest dla wszystkich chyba niespodzianka, ale to po prostu norma. Od wielu miesiecy sie powtarza, ze kazdy powazny klub na kazda pozyje ma po kilku/kilkunasu kandydatow i nie wiadomo do konca kto i gdzie w rezultacie trafi. Ale, mowiac szczerze, troche zaskoczyla mnie ta lista.
Oczywiscie nie do konca wiadomo, ktore nazwiska nalezy brac na serio, jednak prawda jest tez, ze plotki transferowe laczace nas z Kovaciciem czy Haliloviciem byly swego czasu tutaj omawiane. To nie sa kompletnie nowe nazwiska, dlatego wiarygodnosc tabelek z Tuttosportu w tych przypadkach jest dosc trudna do podwazenia. To samo zreszta dotyczy Bocchettiego, Nainggolana czy Llorente, ktorzy od wielu miesiecy/tygodni sa lub byli z nami laczeni. Czy do nas trafia - nie wiadomo, ale gdzies tam na tej liscie zyczen maja z pewnoscia swoje miejsce.
Problem pojawia przy graczach typu Schmelzer, Alaba czy Ter Stegen. Przyznam sie szczerze, ze tutaj zrobilem wielkie oczy, poniewaz nie bylo chyba nawet jednej, malutkiej ploteczki zawieracej w tresci jedno z wyzej wymienionych nazwisk. To samo zreszta dotyczy mniej znanej mlodziezy, wymienionej na tej liscie jak: Cornelius, Praet czy Pucino. Z ciekawosci, czystej ciekawosci, przyjrzalem sie blizej czesci z tych graczy, za posrednictwem oczywiscie dostepnych srodkow. Otoz, tak:
1. Bramkarze:
A) Ter Stegen - nie trzeba przedstawiac. Moim zdaniem, o ile nie wypali pomysl z Lealim, Niemiec bylby calkiem dobrym nastepca Buffona. Ostatnio gra fantastycznie (wczoraj swietny mecz z Bayernem), jest mlody, bardzo zdolny, gra w klubie, z ktorego da sie go wyciagnac. Co prawda poczatek sezonu mial przecietny, ale jednak jest to bardzo mlody bramkarz i trudno wymagac juz od niego tej niezmordowanej regularnosci Buffona.
B) Akinfeeva i Consigliego przedstawiac nie trzeba. Dodam jedynie, ze ten drugi rozgrywa bardzo dobry sezon w Atalancie i jako, ze jego talent w koncu ekslodowal (wczesniej etatowy reprezentant Wloch w rozgrywkach mlodziezowych), lada moment trafi na bank do lepszego klubu (plotki lacza go z Milanem).
C) Delac z Vitorii to dla mniej najmniej znane tutaj nazwisko. Nigdy go nie widzialem w akcji, trudno cokolwiek powiedziec. Jesli ktos ma jakies ciekawe info na jego temat, to chetnie poczytam.
2. Obrona:
A) O Bocchettim, Peluso, Armero, Campagnaro czy Andreollim wiadomo wszystko. Albo sa to pilkarze laczeni z nami od miesiecy, albo etatowi ligowcy grajacy w dobrych klubach. Alaba jest z kolei nie do wyciagniecia. Bardziej mnie zainteresowala "mlodziez" i nazwiska, ktore do tej pory nie byly wymieniane w kontekscie transferu do Juve. Tutaj mozna przytoczyc takich pilkarzy jak: Farias, Janmaat czy Pucino. Najbardziej znanym pilkarzem z tej trojki i majacym najwieksze doswiadczenie jest Janmaat (Holender, grajacy dla Feyenoordu, prawy obronca), ktory zdazyl zaliczyc juz pare wystepow w barwach pierwszej reprezentacji Oranje.
B) W sprawie Pucino z pewnoscia wiecej do powiedzenia bedzie mial De Rossi, bo to boczny obronca Varese (Pucino, a nie De Rossi). W sumie to tak nie do konca Varese, bo 50% praw do jego karty ma Chievo. Zreszta, przez jakis czas kilka mniejszych klubow Serie A bilo sie o karte tego zawodnika (miedzy innymi Catania), ale ostatecznie Varese zdecydowalo sie sprzedac 50% praw wlasnie Chievo. Farias to z kolei Brazylijczyk z Sao Paulo. Chlopak jest naprawde bardzo mlody - niedawno dopiero skonczyl 18 lat.
3. Pomoc:
Podobna sytuacja jak z niektorymi obroncami. Verrattiego, Eriksena, Nainggolana czy Gundogana kazdy zna. Halilovic swego czasu zostal okrzykniety nowa nadzieja europejskiego futbolu i przypuszczam, ze nawet onet o nim sie chociaz zajaknal. Kovacicia juz rzekomo prawie mielismy w reku, latem tego roku, ale do konca chyba wszystko nie poszlo tak, jak wszyscy przypuszczali i sprawa ucichla. Zreszta, sam pilkarz swego czasu wyrazal wole transferu do ligi angielskiej, wiec jeszcze w przerozny sposob moze sie skonczyc ta historia. I jeden i drugi to ofensywni pomocnicy, grajacy miedzy atakiem a pomoca.
O Basellim nic nie wiem. To pilkarz Citadelli, bardzo mlody (20 lat), reprezentant mlodziezowej kadry Wloch.
4. Skrzydlowi i cofnieci napastnicy:
A) Sage z Joveticiem wszyscy pamietaja. Walcottowi konczy sie niedlugo kontrakt a wspominki o tym, ze wielkim fanem jego talentu jest Conte, pojawiaja sie juz od pierwszych chwil Antonio w Juve. Teixeire mielismy okazje poznac calkiem niedawno w starciach w LM. Dodam od siebie, ze chyba faktycznie ktos od nas rozmawial bezposrednio z Brazylijczykiem w sprawie transferu, inaczej chlopak nie wypowiadalby sie publicznie w taki sposob ("Marzeniem jest grac dla Juve").
B) Kompletnie nowym nazwiskiem jest tutaj Praet z Anderlechtu. 18 - letni prawoskrzydlowy (lub ofensywny pomocnik/cofniety napastnik).
5. Wysunieci napastnicy:
Wiadomo - Drogba, Llorente. Liste zamyka 19 - letni, bardzo wysoki Dunczyk, Cornelius. Chlopak zdazyl juz zadebiutowac w doroslej kadrze. Byl takze swego czasu obserwowany przez bardzo powazne kluby (w tym Milan) i pewnie niedlugo, tak czy inaczej, czeka go przeprowadzka do lepszej ekipy niz FC Kopenhaga. Nie wiem jedynie, czy koniecznie do Juve, bowiem poki co chlopak wyglada jak skrzyzowanie Huntelaara z Bendtnerem.
To tyle, mam nadzieje, ze ktos to przeczyta
.
Oczywiscie nie do konca wiadomo, ktore nazwiska nalezy brac na serio, jednak prawda jest tez, ze plotki transferowe laczace nas z Kovaciciem czy Haliloviciem byly swego czasu tutaj omawiane. To nie sa kompletnie nowe nazwiska, dlatego wiarygodnosc tabelek z Tuttosportu w tych przypadkach jest dosc trudna do podwazenia. To samo zreszta dotyczy Bocchettiego, Nainggolana czy Llorente, ktorzy od wielu miesiecy/tygodni sa lub byli z nami laczeni. Czy do nas trafia - nie wiadomo, ale gdzies tam na tej liscie zyczen maja z pewnoscia swoje miejsce.
Problem pojawia przy graczach typu Schmelzer, Alaba czy Ter Stegen. Przyznam sie szczerze, ze tutaj zrobilem wielkie oczy, poniewaz nie bylo chyba nawet jednej, malutkiej ploteczki zawieracej w tresci jedno z wyzej wymienionych nazwisk. To samo zreszta dotyczy mniej znanej mlodziezy, wymienionej na tej liscie jak: Cornelius, Praet czy Pucino. Z ciekawosci, czystej ciekawosci, przyjrzalem sie blizej czesci z tych graczy, za posrednictwem oczywiscie dostepnych srodkow. Otoz, tak:
1. Bramkarze:
A) Ter Stegen - nie trzeba przedstawiac. Moim zdaniem, o ile nie wypali pomysl z Lealim, Niemiec bylby calkiem dobrym nastepca Buffona. Ostatnio gra fantastycznie (wczoraj swietny mecz z Bayernem), jest mlody, bardzo zdolny, gra w klubie, z ktorego da sie go wyciagnac. Co prawda poczatek sezonu mial przecietny, ale jednak jest to bardzo mlody bramkarz i trudno wymagac juz od niego tej niezmordowanej regularnosci Buffona.
B) Akinfeeva i Consigliego przedstawiac nie trzeba. Dodam jedynie, ze ten drugi rozgrywa bardzo dobry sezon w Atalancie i jako, ze jego talent w koncu ekslodowal (wczesniej etatowy reprezentant Wloch w rozgrywkach mlodziezowych), lada moment trafi na bank do lepszego klubu (plotki lacza go z Milanem).
C) Delac z Vitorii to dla mniej najmniej znane tutaj nazwisko. Nigdy go nie widzialem w akcji, trudno cokolwiek powiedziec. Jesli ktos ma jakies ciekawe info na jego temat, to chetnie poczytam.
2. Obrona:
A) O Bocchettim, Peluso, Armero, Campagnaro czy Andreollim wiadomo wszystko. Albo sa to pilkarze laczeni z nami od miesiecy, albo etatowi ligowcy grajacy w dobrych klubach. Alaba jest z kolei nie do wyciagniecia. Bardziej mnie zainteresowala "mlodziez" i nazwiska, ktore do tej pory nie byly wymieniane w kontekscie transferu do Juve. Tutaj mozna przytoczyc takich pilkarzy jak: Farias, Janmaat czy Pucino. Najbardziej znanym pilkarzem z tej trojki i majacym najwieksze doswiadczenie jest Janmaat (Holender, grajacy dla Feyenoordu, prawy obronca), ktory zdazyl zaliczyc juz pare wystepow w barwach pierwszej reprezentacji Oranje.
B) W sprawie Pucino z pewnoscia wiecej do powiedzenia bedzie mial De Rossi, bo to boczny obronca Varese (Pucino, a nie De Rossi). W sumie to tak nie do konca Varese, bo 50% praw do jego karty ma Chievo. Zreszta, przez jakis czas kilka mniejszych klubow Serie A bilo sie o karte tego zawodnika (miedzy innymi Catania), ale ostatecznie Varese zdecydowalo sie sprzedac 50% praw wlasnie Chievo. Farias to z kolei Brazylijczyk z Sao Paulo. Chlopak jest naprawde bardzo mlody - niedawno dopiero skonczyl 18 lat.
3. Pomoc:
Podobna sytuacja jak z niektorymi obroncami. Verrattiego, Eriksena, Nainggolana czy Gundogana kazdy zna. Halilovic swego czasu zostal okrzykniety nowa nadzieja europejskiego futbolu i przypuszczam, ze nawet onet o nim sie chociaz zajaknal. Kovacicia juz rzekomo prawie mielismy w reku, latem tego roku, ale do konca chyba wszystko nie poszlo tak, jak wszyscy przypuszczali i sprawa ucichla. Zreszta, sam pilkarz swego czasu wyrazal wole transferu do ligi angielskiej, wiec jeszcze w przerozny sposob moze sie skonczyc ta historia. I jeden i drugi to ofensywni pomocnicy, grajacy miedzy atakiem a pomoca.
O Basellim nic nie wiem. To pilkarz Citadelli, bardzo mlody (20 lat), reprezentant mlodziezowej kadry Wloch.
4. Skrzydlowi i cofnieci napastnicy:
A) Sage z Joveticiem wszyscy pamietaja. Walcottowi konczy sie niedlugo kontrakt a wspominki o tym, ze wielkim fanem jego talentu jest Conte, pojawiaja sie juz od pierwszych chwil Antonio w Juve. Teixeire mielismy okazje poznac calkiem niedawno w starciach w LM. Dodam od siebie, ze chyba faktycznie ktos od nas rozmawial bezposrednio z Brazylijczykiem w sprawie transferu, inaczej chlopak nie wypowiadalby sie publicznie w taki sposob ("Marzeniem jest grac dla Juve").
B) Kompletnie nowym nazwiskiem jest tutaj Praet z Anderlechtu. 18 - letni prawoskrzydlowy (lub ofensywny pomocnik/cofniety napastnik).
5. Wysunieci napastnicy:
Wiadomo - Drogba, Llorente. Liste zamyka 19 - letni, bardzo wysoki Dunczyk, Cornelius. Chlopak zdazyl juz zadebiutowac w doroslej kadrze. Byl takze swego czasu obserwowany przez bardzo powazne kluby (w tym Milan) i pewnie niedlugo, tak czy inaczej, czeka go przeprowadzka do lepszej ekipy niz FC Kopenhaga. Nie wiem jedynie, czy koniecznie do Juve, bowiem poki co chlopak wyglada jak skrzyzowanie Huntelaara z Bendtnerem.
To tyle, mam nadzieje, ze ktos to przeczyta

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113