Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:28

A on nie przychodził tylko po to, bo chcieliśmy tam kogoś wyciągnąć z jakiegoś klubu, a tamten klub go strasznie chciał? W sumie w ostatnie mercato to było, więc skleroza nie boli :prochno: Czy może totalnie mylę sytuacje?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:32

Kurde, wydaje mi się, że zamieniliśmy połówkę Sorensena na połówkę Taidera, podobnie jak oddaliśmy połówkę Immboile za połówkę Boakye. Ale coś mi się też kojarzy, że potem ktoś chciał tę połówkę Taidera i dorzuciliśmy ją do jakiejś transakcji.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:33

Coś mi świta Poli i Sampdoria... w sensie, że po fiasku w sprawie Verattiego, chcieli kupić Poliego, a Sampa chciała Taidera, ostatecznie z Poliego Juventus zrezygnował i pozbył się zbędnego Taidera?
Nie wiem, czy nie tworze teraz jakieś fikcji :prochno:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:42

Mi tam się kojarzy, że koniec końców mamy jego połówkę. Transfermarkt też tak twierdzi, ale oni czasem wyhaczą jakiegoś babola więc 100% potwierdzenia nie mam.

Zastanawiam się tylko, czy jest sens go ściągać z powrotem? Powiedzieć, że w środku pomocy mamy komplet to i tak delikatne określenie: MVP, Pogba, Asamoah, Isla, Marrone. No nie ma miejsca, a przydałoby się zacząć wprowadzać do składu kogoś z dwójki Bouy/Appelt albo szarpnąć na zakup następcy Pirlo. Osobiście skłaniam się ku pierwszej opcji, bo bardziej drażni mnie atak i lewa strona z DC.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:53

Bosz...
:ball: W styczniu wymieniliśmy się połówkami Taider za Sorensena z małą korektą finansową.
:ball: W czerwcu Bologna odkupiła od nas naszą połówkę, a Sorensen został na miejscu.

Tak mi się coś przypomina... :ball:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 22:54

Taidera dostaliśmy (tj 'połowe' Taidera) za połówke Soerensena. Póżniej jak boga kocham nie kojarze żadnych dealów z jego kartą. Przy Gabbiadinim udział brał ten cały Australijczyk co to go nikt na oczy nie widział, nie Francuz.
Mam nadzieje, że teraz ja nic nie kręce, no ale w dziale Mercato też ni widu ni słychu o jakichś transferach z udziałem Saphira. Czyli wynika z tego, że ciągle 50% karty jest w naszym posiadaniu. I fajnie.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 23:00

yanquez pisze::ball: W styczniu wymieniliśmy się połówkami Taider za Sorensena z małą korektą finansową.
:ball: W czerwcu Bologna odkupiła od nas naszą połówkę, a Sorensen został na miejscu.
Tak bylo. :ball:

http://en.wikipedia.org/wiki/Saphir_Sliti_Ta%C3%AFder
In June 2012 Bologna bought back Taïder.[7]
Niewierne Janusze maja podlinkowane zrodelko na oficjalnej strone Legi Calcio.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2012, 23:01 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2012, 23:00

Przy Gabbiadinim udział brał ten cały Australijczyk co to go nikt na oczy nie widział
I to właśnie z Krokodylem Dundee pomyliłem tego całego Taidera. To jego kupili, by wyciągnąć innego piłkarza.
Przepraszam za tworzenie fikcyjnych historyjek, ale mało się orientuje w "połówkowych" transferach tych wszystkich szczeniaków...

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 12:25

Na solojuve piszą o tym, źe Juve zastanawia się nad Peluso i Bocchettim. Mi wydaje się, że najlepiej sprowadzić obu, oczywiście mając na uwadze to, że Lucio odchodzi na 90%, Asamoah jedzie na PNA i niepewny jest los Marrone. Ja bym był za tym, żeby Beppe ściągnął Peluso i Bocchettiego. Razem by to wyszło jakieś 10 mln. W zamian ja bym odpuścił DC i Lucio. Może za tą dwójkę udałoby się wyrwać z 5 mln. Czyli na minus by wyszło 5 mln, a jakość by poszła wysoko w górę. Przecież ta dwójka to reprezentanci Włoch.
Może to trochę kontrowersyjna teza, ale ja bym dwójkę z trójki Pepe, Padoin i Giach sprzedał. Pierwsza dwójka razem zagrała chyba paręnaście minut, a ich nieobecności raczej nie odbiła by się na wynikach. Gacek też gra tyle co kot napłakał.

Llorente niech przychodzi, ale z pensją mniejszą niż 4,5 mln. Większej gaży nie jest wart. To bardzo duże ryzyko dawać tak dużą pensję zawodnikowi co tak mało gra. Wiem, że gra tak mało ze względu na konflikt z Urruttią, ale jednak.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 12:36

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... edaz.shtml

Jeśli to prawda, to moim zdaniem Marotta powinien zainteresować się tym zawodnikiem. Ale znając życie nawet nie podejmie żadnych prób.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 12:36

Padoin, Giac i Pepe nie zostaną sprzedani wg mnie jeszcze przez min rok. To są mimo wszystko ulubieńcy Conte, a nasz trenejro lubi mieć w składzie swoich pupilków - za dużo jeść nie wołają, zawsze dają z siebie dużo - są całkiem interesującym uzupełnieniem składu.
Jutro jest duża szansa, że zobaczymy i Padoina i Giaca w pomocy zapewne uzupełnionego Pogbą.
Co do Peluso i Salvatore ja jestem na tak zdecydowanie. Lucio odejdzie to raczej pewne na 90 %, Asa wyjeżdza na miesiąc i mnie to jakoś nie przeraża DeCeglie da radę albo na wingbacku będzie Giac tak jak w Italii. Ale pozyskanie tych dwóch doświadczonych zawodników praktycznie wyłączy problem obrony Juve na lata, ale z drugiej strony zamknie szansę rozwoju dla MArrone, co prawda Palermo go chce, ale prezes jest raczej przekonany, że Luca nie opuści Turynu dla Palermo.
Chciałbym jutro zobaczyć na obronie wraz z Lucio i Caseresem. Lucio akurat pożegna się z Turynem, a Marrone zrobi 90 minut występu.
Z drugiej strony pozyskanie tych dwóch obrońców uszczupli nam budżet, choć 5 mln może da się ukulac wlasnie z Lucio i Iaquinty, fajnie byłoby jakby Vicek poszedł do Celticu i byśmy ich wylosowali w LM.

Ewerthon, Dembe Ba chcę bodajże Arsenal i Tottenham, a z tego co możemy zaobserwować po letnim mercato - zawodnicy z PL niechętnie opuszczają Wysypy dla włoskiego klimatu.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 12:49

Jak najbardziej jestem za tym, żeby brać Lloriente, ale tylko w zimie. W lecie to juz będzie po gościu 29 lat na karku i rok praktycznie bez gry. Jakby go wyrwać teraz za rozsądną kwotę (<7), w co ciężko uwierzyć to można brać i wyhodować jakąś gwiazdę na miarę Falcao z Ameryki Południowej. Trzeba sobie to przyznać, nie stać nas na topa...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 12:54

Wracając do naszych obrońców to przejrzałem kalendarz i Asa wyjedzie pewnie po meczu Sampdorią 6 stycznia, a wróci w ostateczności na mecz z Romą w okolicach 10 lutego, ale czy Ghana nie odpadnie wcześniej? Możliwe, że już na mecz z Fiorą byłby. Przez czas jego ewentualnej nieobecności gramy raczej z drużynami słabymi albo średniakami, więc jego brak może nie być szczególnie odczuwalny, jeśli ze średniakami będziemy grali DeCeglie a, ze słabiakami Giackiem - dlatego, że Giac jest ofensywnie nastawiony, a DeCeglie radzi sobie lepiej w obornie niż w kreowaniu ofensywy, wiec nie powiększałbym problemu nieobecności Asy.
Ale jesli Luca jest tak interesujący dla Atalanty, to mimo wszystko spróbowałbym zrobić z Bergamo jakiś deal - oddajemy 50 % karty Marrone i dadzą nam za 2-3 mln Peluso, wiem jedno Luca ma potencjał i musi się rozwijać fajnie jakby grał, ale jeśli nie ma szans to trzeba go wypożyczyć na 1,5 sezonu niech się ogra i wróci tak jak większość naszych - Markiz czy Gio, nie można jego zmarnować.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 19:54

ewerthon pisze:http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... edaz.shtml

Jeśli to prawda, to moim zdaniem Marotta powinien zainteresować się tym zawodnikiem. Ale znając życie nawet nie podejmie żadnych prób.
Ja też wolałbym Demba Ba niż Llorente czy Huntelaara. Nie tylko dlatego, że jest młodszy, ale przede wszystkim dlatego, że w przeciwieństwie do nich strzela w tym sezonie jak na napastnika przystało, grając w najtrudniejszej z nich lidze dla napastników. Demba Ba > Huntelaar > Llorente, ale niestety żaden z nich nie jest gwarancją nawet tych 20 goli w sezonie :(

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 21:04

Ogólnie z duetu Cisse&Ba zawsze ceniłem bardziej tego pierwszego, jednak obecny sezon pokazuje, że to Ba jest w wysokiej formie (10 bramek w Premier League/2 asysty) na dodatek ma klauzule 7,5 mln &#163; - Marotta kocha takie okazje i napewno sie zakręci koło niego w zimie, mimo ze media jeszcze nie łączą Demby Ba z Juve (może to i dobrze?). Od 1 stycznia sie dopiero zacznie.. każdego dnia będą newsy o nowym napastniku "na celowniku Juve" :prochno:

Zablokowany