Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 22:06

rosomak pisze:Mimo braku doswiadczenia to nie wiem czy nie najlepszym wzmocnieniem okazalby sie w styczniu powrot Boyake.
Koles owszem gra w serieb ale strzela co mecz brame, nie jest to rasowy snajper ale koles z technika bardzo dobra i naprawde porzadnym speedem.

Najwiekszy atut takiej transakcji bylo by to ze tak naprawde malo kto o nim slyszal w europie, w LM moglby wszystkich zaskoczyc, taki Heynckes czy Ferguson przeciwko Juve nastawia sie na przykrycie Quaga albo Vucinicia czy sebe a o Boyake owszem takze pomysli ale Conte wprowadzi go tak wmecz by druzynie sporo dal a przeciwnika zaskoczyl.
Tak mi sie wydaje.
Chlopak przed momentem znowu bramke strzelil.
Widze, że za bardzo początek weekendu cię wkręcił. Boakye jest dużym talnetem i canie go bo podobał mi sie przed sezonem, ale myśl, że to on ma byc naszym snajperem na LM jest conajmniej szalona.
Zaakceptowałbym opcje jego powrotu w styczniu, ale tylko kiedy odejdzie Matri i Bendtner, a do tego przyjdzie np. Llorente.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 00:47

Mimo braku doświadczenia to nie wiem czy nie najlepszym wzmocnieniem okazałby się w styczniu powrót Boyake. @

też chciałbym by Juve stawiało na młodych nie wypożyczając ich w takim wieku tylko odrazu na głęboką wodę, przykład Pogby doskonały jest kiedys tak myśle co by było z tego chłopaka jakby Juve wypożyczyło go na serie B lub niżej notowanej drużyny pewnie nic dobrego by nie było tak sobie myślę, drugim przykładem jest El Sharavy został rzucony na głęboką wode i widać teraz tego efekty piłkarz 91rocznik a to jest cała nadzieja Milanu i to dzięki niemu i jego bramką Milan jeszcze jako tako gra w lidze i LM.

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 12:57

Ciekawe za ile udało by się ściągnąc Hulka. Popadł w konflikt z klubem i pewnie chciałby się stamtąd wynieść. Beppe mogłby się nim zainteresować.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:08

Boyake niech się ogrywa! Ja w styczniu spróbowałbym go wkręcić do Serie A.
Podobno Zenit jest zainteresowany Quaglią, wymiana za Hulka + gotówka byłaby ciekawa, ale pensja brazylijczyka jest kosmiczna...

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:09

mateusz6 pisze:Ciekawe za ile udało by się ściągnąc Hulka. Popadł w konflikt z klubem i pewnie chciałby się stamtąd wynieść. Beppe mogłby się nim zainteresować.
Pół roku to trochę za mało, żeby cena za tego zawodnika zmalała do 20 mln euro, a przecież Marotta unika robienia transferów za takie kwoty.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:14

ewerthon pisze:
mateusz6 pisze:Ciekawe za ile udało by się ściągnąc Hulka. Popadł w konflikt z klubem i pewnie chciałby się stamtąd wynieść. Beppe mogłby się nim zainteresować.
Pół roku to trochę za mało, żeby cena za tego zawodnika zmalała do 20 mln euro, a przecież Marotta unika robienia transferów za takie kwoty.
Może magiczne wypożyczenie z opcją wykupu? Tylko czy Ruski by się na to zgodzili.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:21

A nie ma czasem przepisu, że zawodnik nie może grać w trzech klubach w trakcie jednego sezonu ? Czy to tylko wymysł jakiś fm-ów ?

Bo jeżeli tak to Hulk jest zablokowany na ten sezon

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:31

Marchisio87 pisze:Mimo braku doświadczenia to nie wiem czy nie najlepszym wzmocnieniem okazałby się w styczniu powrót Boyake. @

też chciałbym by Juve stawiało na młodych nie wypożyczając ich w takim wieku tylko odrazu na głęboką wodę, przykład Pogby doskonały jest kiedys tak myśle co by było z tego chłopaka jakby Juve wypożyczyło go na serie B lub niżej notowanej drużyny pewnie nic dobrego by nie było tak sobie myślę, drugim przykładem jest El Sharavy został rzucony na głęboką wode i widać teraz tego efekty piłkarz 91rocznik a to jest cała nadzieja Milanu i to dzięki niemu i jego bramką Milan jeszcze jako tako gra w lidze i LM.
Tylko, że wystrzał Faraona to tak po trochu cena za słabe wyniki sportowe Milanu. El Sharaawy ma szczęście w nieszczęściu, że przed sezonem przebudowano zespół i postawiono akurat na niego. My oczywiście na takie ekscesy nie możemy sobie pozwolić.

Co do Boakye to przeskok z Serie A do Serie B jest spory, wielu już było takich kozaków, którzy wciągnęli zaplecze ekstraklasy nosem, a w najwyższej lidze nie mogli się odnaleźć. Nawet Immobile, który został królem strzelców nie dostał od razu przepustki do Juventusu, tylko poszedł na jeszcze jedno wypożyczenie. W Boakye też wierzę, że może być z niego pociecha w najbliższych latach, ale powrót w styczniu i odważne stawianie na niego to mimo wszystko kosmos.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:44

Vincitore pisze:
Tylko, że wystrzał Faraona to tak po trochu cena za słabe wyniki sportowe Milanu. El Sharaawy ma szczęście w nieszczęściu, że przed sezonem przebudowano zespół i postawiono akurat na niego. My oczywiście na takie ekscesy nie możemy sobie pozwolić.
Na prawdę uważasz, że 12 bramek w 15 meczach serie A to szczęście ? Gość jest najbardziej utalentowanym zawodnikiem we Włoszech i mówisz, ze to fart. W Milanie z Ibrą podejrzewam, że też by ładował brameczki... 20 lat i już ściga się z Cavanim o króla strzelców :płaczę:. No ale trzeba przyznać, że Milan zaryzykował wydając na 18 latka 15.5 bańki...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 13:56

Oczywiście, że szczęście, gdyby został Ibra i Cassano, gość grałby tyle co w poprzednim sezonie, ew. ciut więcej. Postawili na niego, bo nie mieli tak na prawdę na kogo ( a to, że już strzela to oczywiście bardziej umiejętności ).

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 14:00

jareckik pisze:Na prawdę uważasz, że 12 bramek w 15 meczach serie A to szczęście ?
Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Vincitore i zastanów sie nad jej sensem :wink:

Hulk? Marzenie na prawe skrzydło 4:3:3. I wcale nie takie nierealne. Jak do lata jego sytuacja nadal będzie patowa, i uprze sie na ucieczke z Rosji to kto wie, może i by był w naszym zasięgu finansowym, w kontekście wymagań Zenitu ktore przy sytuacji bez wyjścia nie powinny być większe niż 20-25 mln. Co do samej pensji zawodnika, to wątpie, żeby krzyknął 10 mln za sezon. Już raz poleciał za kasą i teraz na tym cierpi, więc pewnie zrozumiał już, ze troche jeszcze za wcześnie na piłkarską emeryturke :prochno:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 14:17

jareckik pisze:
Vincitore pisze:
Na prawdę uważasz, że 12 bramek w 15 meczach serie A to szczęście ? Gość jest najbardziej utalentowanym zawodnikiem we Włoszech i mówisz, ze to fart. W Milanie z Ibrą podejrzewam, że też by ładował brameczki... 20 lat i już ściga się z Cavanim o króla strzelców :płaczę:. No ale trzeba przyznać, że Milan zaryzykował wydając na 18 latka 15.5 bańki...
No stary nie zrozumiałeś. Niczego nie ujmuję Szarawiemu. Wyobraź sobie teraz, że w ataku Milanu jest Ibrahimovic i Cassano, co dzieje się z Faraonem? Nie mówię, że idzie kompletnie w odstawkę, ale pewnie nie byłby wiodącą postacią w Milanie i z pewnością takiej pozycji w drużynie nie miał.

Pod żadnym pozorem nie miałem na myśli, że Faraon miał szczęście w swojej grze, bo akurat większość bramek, które strzelił wypracował sobie sam. Chciałem przekazać tylko, że skorzystał na odejsciu Ibry i Cassano, ale ceną za jego dobrą grę są słabe wyniki sportowe Milanu. Gdyby nie przebudowa drużyny, pewnie jego talent by nam się nie objawił.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 14:41

Vincitore pisze:
jareckik pisze:
Vincitore pisze:
No stary nie zrozumiałeś. Niczego nie ujmuję Szarawiemu. Wyobraź sobie teraz, że w ataku Milanu jest Ibrahimovic i Cassano, co dzieje się z Faraonem? Nie mówię, że idzie kompletnie w odstawkę, ale pewnie nie byłby wiodącą postacią w Milanie i z pewnością takiej pozycji w drużynie nie miał.

Pod żadnym pozorem nie miałem na myśli, że Faraon miał szczęście w swojej grze, bo akurat większość bramek, które strzelił wypracował sobie sam. Chciałem przekazać tylko, że skorzystał na odejsciu Ibry i Cassano, ale ceną za jego dobrą grę są słabe wyniki sportowe Milanu. Gdyby nie przebudowa drużyny, pewnie jego talent by nam się nie objawił.
Ja tu akurat dostrzegam pewne podobieństwo do sytuacji z Baggio i Del Piero. Dano młodemu szansę, bo zauważono, że można osiągnąć korzyść finansową i nie ucierpieć przy tym ze sportowego punktu widzenia. Milan nie zadbał tylko o to by dwóch dobrych zawodników zastąpić kolejnymi dwoma na podobnym poziomie.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2012, 13:25

Sofiane Feghouli valencia prawy pomocnik chyba 22 lata ciekawy zawodnik

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2012, 13:43

sebastian10 pisze:Sofiane Feghouli valencia prawy pomocnik chyba 22 lata ciekawy zawodnik
W zeszłym sezonie oglądałem kilka meczów Valencii (obok Atletico to mój ulubiony hiszpański klub) i Feghouli zagrał tam parę długich, miękkich piłek w stylu Pirlo. W tym sezonie gra w kratkę. To piłkarz, który nadaje się do 4-2-3-1 lub 4-4-2. Jest takim nietypowym rozgrywającym na skrzydle, który mało kiwa, nie ciągnie akcji do przodu, tylko często ją zwalnia i robi kółeczka z piłką. Fajny grajek z potencjałem, ale nam zupełnie niepotrzebny.

Zablokowany