Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 17:52

Btw, nie rozumiem czemu ten temat jest ciągnięty dalej. Albo należy go zamknąć albo zmienić nazwę, przecież mercato letnie już jest zamknięte dawno.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 17:55

Mate.G pisze:Corriere dello Sport pisze, że ponoć interesujemy się transferem Suareza :) I ja go bardzo chce w Juve
Ja też chce. I Yanquez chce. Cóż z tego, skoro go nie pozyskamy. Interesować się możemy wszystkimi, nawet Messim... :roll:

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 18:23

pumex pisze:
Mate.G pisze:Corriere dello Sport pisze, że ponoć interesujemy się transferem Suareza :) I ja go bardzo chce w Juve
Ja też chce. I Yanquez chce. Cóż z tego, skoro go nie pozyskamy. Interesować się możemy wszystkimi, nawet Messim... :roll:
Kurde bardzo chcę. Żebyś wiedział Dziadu ;)

Oczywiście jest to niewykonalne. Nie ma się co napalać na taki transfer. Zagrajmy dwa-trzy razy z rzędu w ćwierćfinale (może półfinale) LM i dopiero będziemy takich kozaków sprowadzać. Dawać Drogbę - w PESie wymiata ;)

Mam cały czas nadzieję, że zaczną się zwracać inwestycje w młodzież. W Milanie fajnie gra młodziutka dwójka i u nas Pogba też nieźle wygląda...
@wojciech7 down here
Ależ to zajeżdża fanbojstwem!
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 19:20 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 18:41

yanquez pisze: u nas Pogba też nieźle wygląda...
Może to trochę zajechać fanboystwem, ale jeżeli 19latek wychodzi w jednym z najważniejszych meczów sezonu i jest jednym z najlepszych na boisku w bardzo dobrze grającej drużynie, to to nie "wygląda nieźle". To jest prognostyk czegoś wielkiego. Pogba będzie znakomity.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 10:57

Ja chetnie zobaczylbym Leandro Damiao w zimie, perspektywiczny, juz teraz gra na wysokim poziomie + w lidze mistrzow tegorocznej tez moglby pograc

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 11:10

Napewno napastnik musi przyjsc.
Jak chcemy naprawde dlugo grac w LM to na bank potrzeba snajpera i to naprawde dobrego.
Drogba/Llorente bo o lewym nam nie marze w styczniu.

Wsumie to gdybysmy mieli przejsc do cwiercfinalu to fajnym przeciwnikiem moglby byc United.
Oni nie maja tak naprawde pomocy, maja super atak ale popatrzcie jaka maja cieniutki srodek pola.
Chociaz jezeli chodzi o cwiercfinal to mojim cichym marzeniem jest PSG.
Mysle ze poradzilibysmy sobie znimi i nawet nie pomogly by im kolejne glupie transfery w styczniu.
City doskonale pokazalo ze gwiazdy to nie wszystko.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 14:29

Cuvra pisze o naszym zainteresowaniu LLorente. Ponoć to na nim mamy się skupić, a nie na Lewym, który jest raczej nierealny, czego można było się spodziewać, choć jeszcze kilka dni temu Agresti wrzucał podobny artykuł, tylko, że właśnie o Polaku.

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 14:36

TURBOPAWEL pisze:Ja chetnie zobaczylbym Leandro Damiao w zimie, perspektywiczny, juz teraz gra na wysokim poziomie + w lidze mistrzow tegorocznej tez moglby pograc
Nadawałby sie . Jestem tylko ciekaw ile by za niego chcieli teraz jak przad IO była mowa o ok. 20mln. :think:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 16:32

Młodzi, ciekawi napastnicy, którzy strzelają, nie grają w najlepszych klubach świata, mają paszporty UE i są warci mniej niż 10 mln:
- Carlos Vela
narodowość: Meksyk/Hiszpania
klub: Real Sociedad San Sebastián
pozycja: gra praktycznie wszędzie w ataku, ale najczęściej jako prawy napastnik
atuty wg. WhoScored: dobre kluczowe podania i stałe fragmenty gry
słabe strony wg. WhoScored: słabe wykańczanie i unikanie spalonych
styl gry wg. WhoScored: często strzela z dystansu i daje się faulować
wartość wg. Transfermakt: 8 mln
mecze-gole-asysty w tym sezonie: 14-6-3
mecze-gole-asysty w zeszłym sezonie: 35-12-8
ocena WhoScored w tym sezonie: 7,31

- Pierre-Emerick Aubameyang
narodowość: Gabon/Francja
klub: AS Saint-Étienne
pozycja: środkowy napastnik, ale może też grać jako lewy
atuty wg. WhoScored: dobrze gra głową, wykańcza sytuacje i ma dobre podania kluczowe
słabe strony wg. WhoScored: słabo podaje i dośrodkowuje
styl gry wg. WhoScored: gra ziemią, lubi wykańczać dośrodkowania, lubi grę kombinacyjną krótkimi podaniami (od siebie dodam, że ma kapitalnie ułożoną stopę i potrafi strzelić z powietrza z niemal każdej pozycji, a do tego jest naprawdę szybki)
wartość wg. Transfermakt: 7 mln
mecze-gole-asysty w tym sezonie: 14-8-6
mecze-gole-asysty w zeszłym sezonie: 38-16-?
ocena WhoScored w tym sezonie: 7,26

- Leo Baptistao
narodowość: Brazylia/Włochy/Hiszpania
klub: Rayo Vallecano
pozycja: środkowy napastnik
atuty wg. WhoScored: bardzo dobry drybling, dobre strzały z dystansu i kluczowe podania
słabe strony wg. WhoScored: brak
styl gry wg. WhoScored: lubi drybling, strzały z dystansu i grę kombinacyjną krótkimi podaniami
wartość wg. Transfermakt: 3 mln
mecze-gole-asysty w tym sezonie: 12-6-4
mecze-gole-asysty w zeszłym sezonie: grał w rezerwach Rayo
ocena WhoScored w tym sezonie: 7,18

Myślę, że fajnie byłoby w styczniu podziękować Bendtnerowi, sprzedać Matriego (choćby za te 10-12 mln) i spróbować wypożyczyć z opcją pierwokupu 2 z 3 wyżej przedstawionych, bo to naprawdę ciekawi i co najważniejsze BARDZO REALNI do ściągnięcia gracze.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2012, 17:18 przez Crunny, łącznie zmieniany 5 razy.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 17:00

Crunny pisze: - Pierre-Emerick Aubameyang
narodowość: Gabon/Francja
klub: AS Saint-Étienne
pozycja: środkowy napastnik, ale może też grać jako lewy
atuty wg. WhoScored: dobrze gra głową, wykańcza sytuacje i ma dobre podania kluczowe
słabe strony wg. WhoScored: słabo podaje i dośrodkowuje
styl gry wg. WhoScored: gra ziemią, lubi wykańczać dośrodkowania, lubi grę kombinacyjną krótkimi podaniami
wartość wg. Transfermakt: 7 mln
mecze-gole-asysty w tym sezonie: 14-8-6
mecze-gole-asysty w zeszłym sezonie: 38-16-?
ocena WhoScored w tym sezonie: 7,26
To jak w końcu? Słabo podaje i dośrodkowuje ale lubi grać kombinacyjnie krótkimi podaniami i zalicza kluczowe podania. Normalnie mistrzostwo w wykonaniu WhoScored. :prochno:

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 17:07

meda11 pisze: To jak w końcu? Słabo podaje i dośrodkowuje ale lubi grać kombinacyjnie krótkimi podaniami i zalicza kluczowe podania. Normalnie mistrzostwo w wykonaniu WhoScored. :prochno:
Mnie też to dziwi, ale może po prostu jego gry nie da się opisać :-D Niemniej bardzo ciekawa opcja. Już kiedyś pozyskaliśmy pewnego wybijającego się z Ligue 1 23-letniego napastnika, który potem okazał się najlepszym zagranicznym strzelcem w historii naszego klubu.

O, nie tylko ja jako jedną ze styczniowych alternatyw Huntelaara i Llorente widziałbym Aubameyanga:
http://bleacherreport.com/articles/1321 ... ner/page/5

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 18:12

Już kiedyś pisałem, że chciałbym żeby w naszym ataku zmieniło się aż trzech napastników i żeby zostali dobrani wg klucza: top (lub ktoś bliski tego określenia), podupadły/wiekowy/niezadowolony ze swojej pozycji oraz dobrze rokujący. Zestaw taki, a nie inny, bo wiadomka - budżet.

Jako tego trzeciego właśnie podałem Aubameyanga. Bardzo ciekawy zawodnik, do tego młody i tylko potwierdza dobrą formę z poprzedniego sezonu. Od Francuzów można kupić naprawdę wartościowych zawodników bez kredytowania na milion lat. W dodatku gość liznął już włoskiej piłki jako młodzik pomykający w Milanie. Tak dla uściślenia to grywa na obu skrzydłach, co otwiera nam nowe możliwości w 433.

Pierre - chcę Cię bardzo :twisted:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 19:31

Arbuzini pisze:top (lub ktoś bliski tego określenia)
Burak Yilmaz. 33 gole w poprzednim sezonie, obecnie w LM już bodajże 6 bramek.
Arbuzini pisze:podupadły/wiekowy/niezadowolony ze swojej pozycji
Pachnie trochę Gilardino ale tutaj akurat wybór jest przeogromny.
Arbuzini pisze:oraz dobrze rokujący
Gabbiadini podobno świetnie rokuje.

A tak na poważnie to podejrzewam, że taki akurat zestaw skutkowałby tym, że: (pod)top grałby prawie cały czas, podupadły szybko by się obraził za brak występów a młody niczego by się nie nauczył siedząc na ławce.
Conte nie lubi rotacji jeśli coś funkcjonuje dobrze. A gdyby wszyscy Ci napastnicy mieli odpowiednią ilość minut na boisku to znaczyłoby, że znów coś poszło nie tak :prochno:
Ale to tylko takie luźne rozkminy. Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy to nasi napastnicy są tacy słabi czy taktyka im wyjątkowo nie sprzyja. Za Del Neriego Matri i Quaglia mieli życiówki zaraz po przyjściu do klubu. Mimo, że Fabio do tej pory nie grał typowego snajpera a Mitra Matri zmienił klub w środku sezonu.

Vela odnalazł się w Sociedad? A ja już go spisałem straty po tym kiedy zrobił to Wenger.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 19:50

Ja tam bardziej myślałem o zestawieniu Suarez/Lewy/Mkhitaryan (jako cofnięty), Chicharito*/Llorente i Aubameyang :P.

* - wtedy akurat jeszcze się nie wykazywał tak jak teraz i sprawiał wrażenie gościa, który musi zmienić otoczenie żeby powrócić do dawnej formy

A propos Gabbiadiniego. Sporo się może jeszcze zmienić, ale na razie to chyba najsłabszy transfer z serii "inwestujemy w młodzież". Do tej pory odnajdywał się tylko w piłce młodzieżowej i jakoś się nie zanosi żeby coś miało się w tej materii zmienić.

Nie wiem, czy taka gra napastników to wina ulubionej taktyki Conte. Quag przecież w końcu się odnalazł, Giovinco też ogarnia coraz lepiej. Możliwe, że 352 jest wymagające dla napastnika, bo w dużej mierze musi wykazywać się sporymi umiejętnościami indywidualnymi. Przydałby się taki Del Piero albo Totti z dawnych lat. Zawodnik, który umiejętnie spina linię pomocy oraz ataku.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 21:34

Mimo braku doswiadczenia to nie wiem czy nie najlepszym wzmocnieniem okazalby sie w styczniu powrot Boyake.
Koles owszem gra w serieb ale strzela co mecz brame, nie jest to rasowy snajper ale koles z technika bardzo dobra i naprawde porzadnym speedem.

Najwiekszy atut takiej transakcji bylo by to ze tak naprawde malo kto o nim slyszal w europie, w LM moglby wszystkich zaskoczyc, taki Heynckes czy Ferguson przeciwko Juve nastawia sie na przykrycie Quaga albo Vucinicia czy sebe a o Boyake owszem takze pomysli ale Conte wprowadzi go tak wmecz by druzynie sporo dal a przeciwnika zaskoczyl.
Tak mi sie wydaje.
Chlopak przed momentem znowu bramke strzelil.

Zablokowany