LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 23:34

Niektórzy mylą pojecia. Szachtar broni 1 miejsca, my własciwie też, nie będziemy podkręcać meczu, gdyż po prostu nie w naszym interesie będzie otworzyć się. Szansę będą, jeśli się uda to super, najważniejsze NIE PRZEGRAĆ. Nie oszukujmy się, Szachtar będzie grał na remis bo to wystarczy im w zupełności, co nie oznacza, że nie skorzystają z okazji, aby klepnąć nam bramkę, gdy się będzie dało. Nie mam pojecia, czy te prosby Romana do starego przyjaciela z Doniecka są prawdziwe, ale mam nadzieje, że Górnicy nie wezmą ich tak bardzo do serca ;)

Myślę, że to będą szachy, oby nie popełnic jakiegos bledu, czerwona kartka dla naszego zawodnika, tez moze nam zniszczyc wszystko. Ostroznie, bez ryzyka, gdy nie jest konieczne :) Szachtar nie ryzykuje tak dużo, ale w przypadku remisu w 60' nie sadze, aby rzucili sily na atak i ewentualną stratę bramki i 1 miejsca w grupie, bo po co? Remis daje im juz maxymalne rozwiązanie.
Moj typ to oczywiscie remis, nie będziemy ryzykowac odpadniecia dla 1 miejsca :) Lepszy wróbel w garści...
FORZA JUVE

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 23:44

Jak zobaczyłem dzisiaj śnieżyce w Zagrzebiu, to dopiero wtedy pomyślałem o pogodzie w Doniecku. Na szczęście ja widać jutro wieczorem ma być lekki mrozik, ale co najważniejsze zero opadów cały dzień. Jeśli Szachtarowi zależy na 1 miejscu w grupie, to obstawiam tak jak kolega wyżej - będą szachy, co oczywiście nie oznacza, że skończą się remisem. Nieważne jak, ważne żeby awansować!

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 23:59

Machnes pisze:Nie mam pojecia, czy te prosby Romana do starego przyjaciela z Doniecka są prawdziwe, ale mam nadzieje, że Górnicy nie wezmą ich tak bardzo do serca ;)
Pol mówił w studiu N-ki, że to właśnie nieprawda i oni się BARDZO nie lubią. Jakiś tam konflikt interesów kiedyś mieli. Ile w tym prawdy, sam nie wiem. Nieważne. Ważne, że Ukraińcy grają o nic, a my o wszystko.
Będzie dobrze.

pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 00:42

Z tego co wiem, to jest ostatni mecz piłkarzy z Doniecka w tym roku i niektórzy są już myślami na urlopach także mam nadzieję na pozytywny dla nas wynik. Znowu jest to mecz - nieważne w jakim stylu, byle nie przegrać, a nawet pokusić się o wygraną. Doniec to bardzo ciężki teren ale wierzę w naszych grajków, ze wywiozą przynajmniej pkt, fajnie by było znowu utrzeć nosa czelsi i zobaczyć jak się męczą w LE.

@up

z tego co wiem i słyszałem, Romek nie jest mile widziany na Ukrainie ;) także całkowicie się zgadzam :dance:

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 02:22

SKAr7 pisze: Z tego co pamiętam to prawie- otóż drużyny z tego samego kraju nie mogą trafić na siebie w 1/8.
Zgadza się, do tego rzecz jasna nie mogą w tej fazie zagrać ze sobą dwa zespoły, które spotkały się w fazie grupowej, stąd w razie zajęcia pierwszego miejsca w grupie nie trafimy na Milan ani na Szachtar, tylko na Arsenal. Potwierdzone (przez Malego) info.
SKAr7 pisze: Ponadto pamiętam, że w sezonie 05/06, było coś takiego, że my i Barcelona, jako najwyżej rozstawieni przez buków :think: , możemy trafić na siebie najwcześniej w finale.
:shock:
A to jakaś nowość, nie wiem jak wtedy ale obecnie na 100% w ćwierćfinale i półfinale nie ma żadnego rozstawienia. Możesz rozwinąć temat?
SKAr7 pisze:Opcja z Realem wydaje mi się całkiem optymalna- klasowy, medialny rywal do którego mamy rękę i w lekkim dołku.
A ja bym właśnie tego Realu mimo wszystko, mimo korzystnej historii ostatnich starć wolał uniknąć. Trzeba pamiętać że do 1/8 finału zostało pi razy drzwi dwa i pół miesiąca, nawet jeżeli Real do niedawna nie zachwycał (bo już z Atletico zagrali kapitalnie), to przez tak długi czas zespół z takim potencjałem może zrobić naprawdę duży skok jakościowy. Jeżeli miałbym się bawić w takie życzenie sobie rywala na podstawie formy, to prędzej wybrałbym PSG które dopiero zdaje się wpadać w coś, co może się okazać kryzysem, chociaż oczywiście może to być chwilowa zadyszka, po której do lutego nie będzie śladu.
Machnes pisze:Nie oszukujmy się, Szachtar będzie grał na remis bo to wystarczy im w zupełności, co nie oznacza, że nie skorzystają z okazji, aby klepnąć nam bramkę, gdy się będzie dało.
Też zauważyłem że niektórzy hasło "gra na remis" pojmują nieco inaczej niż powinni. Co innego gdyby wszyscy zawodnicy robili jakiś przekręt i dogadali się na konkretny wynik, ale tutaj raczej do takiej sytuacji nie dojdzie. Jak taki Willian znajdzie się niepilnowany na 10. metrze z piłką przy nodze, to raczej nie spodziewałbym się że kopnie od niechcenia w środek bramki "bo remis ich ustawia". Z drugiej strony rzecz jasna nie spodziewam się również ze strony gospodarzy heroicznych ataków, gryzienia trawy i jeżdżenia na tyłku w 90. minucie przy stanie 0:0.
mazi12 pisze:Dzięki wielkie,
czyli praktycznie nie będzie większej różnicy czy wyjdziemy z 1. czy z 2, miejsca, drużyny są równomiernie porozstawiane.
Tutaj bym się spierał. Zakładając że Bayern ugra u siebie z BATE przynajmniej tyle punktów, ile Valencia we Francji, wychodząc z pierwszego miejsca Juventus ma takie opcje:
Porto, Arsenal, Real, Valencia, Benfica/Celtic, Galatasaray/Cluj
Natomiast z drugiego:
PSG, Schalke, Málaga, Borussia, Bayern, Barcelona, Man Utd.
Z trzeciego opcji jest jeszcze więcej :prochno:

Mi się pierwszy zestaw widzi dużo lepiej, głównie dlatego że są tam potencjalne dwa ogórki (niby silniejsza Benfica potrzebuje cudu, z grupy G awansuje najpewniej słaby Celtic, z grupy H każdy będzie do opędzlowania), a także dlatego że zespół mający większe od Juventusu szanse na triumf w LM (według bwin.com) jest tam dokładnie jeden, przy czterech w drugim zestawie.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 11:15

Od siebie dodam tylko tyle, że niektórzy powinni zejść na ziemię. Zastanawiacie się, kto będzie naszym rywalem w 1/8, a zapominacie, że jeszcze nie mamy awansu.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 11:18

Ale...łał. Widzę tutaj statystyków z Tygodnika Kibica. Z kim zagramy wychodząc z pierwszego miejsca, a z kim z drugiego. Czy Benfica będzie lepsza czy Celtic, a może lepiej na real Real Madryt wpaść?

Medialna paplanina, na temat tego, że Chelsea nie wyszła z grupy LM już widzę wszystkim się udzieliła. Równie dobrze, za 12 godzin możemy wpisywać w tym temacie swoje żale na temat meczu i zmarnowanej szansy. Juventus jeszcze nie awansował do żadnej 1/8 finału, a Liga Mistrzów zna już nie takie historie. Także w mojej opinii, radziłbym niektórym na wstrzymanie dać.
Pawełek pisze:Od siebie dodam tylko tyle, że niektórzy powinni zejść na ziemię. Zastanawiacie się, kto będzie naszym rywalem w 1/8, a zapominacie, że jeszcze nie mamy awansu.
Uprzedziłeś mnie kolego, o trzy minuty ;]

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 12:45

gucio_juve pisze:Ale...łał. Widzę tutaj statystyków z Tygodnika Kibica. Z kim zagramy wychodząc z pierwszego miejsca, a z kim z drugiego. Czy Benfica będzie lepsza czy Celtic, a może lepiej na real Real Madryt wpaść?
Medialna paplanina, na temat tego, że Chelsea nie wyszła z grupy LM już widzę wszystkim się udzieliła. Równie dobrze, za 12 godzin możemy wpisywać w tym temacie swoje żale na temat meczu i zmarnowanej szansy. Juventus jeszcze nie awansował do żadnej 1/8 finału, a Liga Mistrzów zna już nie takie historie. Także w mojej opinii, radziłbym niektórym na wstrzymanie dać.
Szacunek ludzi ulicy :ok:
Swoje rozkminy zostawcie na godzinę 22:45, bo na razie są bezzasadne.

Podobnie jak deszczowy boję się tego meczu, tylko, że w zasadzie ja przy co drugim meczu mam obawy, więc... :wink:

Niechże zagrają jak na prawdziwy Juventus przystało!

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 12:54

W ostatnich 19 domowych meczach w europejskich pucharach Szachtar odniósł 13 zwycięstw, 4 razy remisował i 2 przegrał. Teraz mają komfort psychiczny, awans już wywalczyli, więc zagrają na luzie. Pod presją są nasi i zobaczymy jak sobie z tym poradzą. Trzymam kciuki, oby Liga Mistrzów gościła w Turynie również na wiosnę.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 12:58

Z tego co pamiętam to prawie- otóż drużyny z tego samego kraju nie mogą trafić na siebie w 1/8.
No wiesz. Myslalem, ze to jest jasne i nie trzeba tego tłumaczyć. Wszak od ilus tam lat wstecz dopiero 1/4 pozwala na gre druzynom z tego samego kraju i ewentualnie tej samej grupy. ;)

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 14:10

Trawka na zewnątrz donbass areny ;] Nie jest źle :smile:

http://donbass-arena.com/ru/webcam/?p=3

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 14:38

znając szczescie Chelsea w LM, mam obawy, ze albo u nas albo u nich padnie w ok. 90 min decydujacy gol, ktora da im awans... obym sie mylil..

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:01

A ja już po pracy i mimo tysiąca innych obowiązków, myślami jestem w Doniecku. Jeśli chodzi o moje samopoczucie przed meczem, to jestem bardzo spokojny (może nawet za spokojny) - pewnie adrenalina podskoczy gdzieś ok. 20.00.
Widzę że u was przeróżne nastroje, ale nie ma co panikować.
Powtórzę, to co już ktoś wcześniej napisał - jeśli przegramy, to lepiej że nas nie będzie w 1/8, bo tutaj trzeba po prostu umieć z każdym wygrywać i nie bawić się w liczenie!

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:08

kuba2424 pisze:A ja już po pracy i mimo tysiąca innych obowiązków, myślami jestem w Doniecku. Jeśli chodzi o moje samopoczucie przed meczem, to jestem bardzo spokojny (może nawet za spokojny) - pewnie adrenalina podskoczy gdzieś ok. 20.00.
Widzę że u was przeróżne nastroje, ale nie ma co panikować.
Powtórzę, to co już ktoś wcześniej napisał - jeśli przegramy, to lepiej że nas nie będzie w 1/8, bo tutaj trzeba po prostu umieć z każdym wygrywać i nie bawić się w liczenie!
Dokładnie, ja po wyjściu z grupy na pewno nie zadowolę się tylko dwumeczem w 1/8 :naughty:

Jak boimy się Shakhtara to do widzenia, my gramy o puchar!!!

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:09

moj typ to 1:1 gdzie przy tym wyniku drużyny beda sobie tak tylko zeby kopać.. bo i Ukraińców i nas bedzie to zadowalać :)

Zablokowany