Robert Lewandowski

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 13:57

Dobry Mudżyn pisze:Lewandowski to nie jest absolutny top, ale na takich nas nie stać.
Top to może i nie, ale jest to już napastnik ceniony w Europie, obserwowany przez największe kluby. Tak sobie myślę, że gdyby to nie był Polak, tylko np. Holender lub Francuz, który w Bundeslidze strzela tyle goli, to nikt by nie miał wątpliwości, czy go kupić, a tak gdzieś w głowie siedzi, że to jednak Polak :prochno: Długo powtarzałem, że nie chcę napływu sezonowców i ekspertów za dychę, co na pewno nastąpi, jeśli Robert do nas przyjdzie, ale patrząc na to, jak wygląda nasz atak w przekroju całego sezonu, Lewy byłby ogromnym wzmocnieniem. Całkiem realnym i za w miarę rozsądne pieniądze jak na obecne standardy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 20:27

Poojawiły się pogłoski o naszym zainteresowaniu GOmisem, no wrażenia na mnie to nie robi, ale lidze francuskiej to bym się przyjrzał, jestem dużo większym fanem Ayewów, młodzi, zdolni często strzelają wydaja się być dużo bardziej persepktywiczną opcji niż Gomis.
Choc z drugiej strony jesli rywalizujemy o niego z Liverpoolem może to jakas oznaka, na wypadek gdyby Suarez nie był zadowolony z FCL, więc może to jakieś jego odejście z Anfield zwiastowac.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 14:36

Wasz argument, że Lewandowski nie powinien przechodzić do JUVE bo pojawią się sezonowcy? Pseudo eksperci? To jest żałosny argument... Macie problem... Więcej koszulek się sprzeda, większa popularność w Polsce. Liczy się chyba przede wszystkim dobro drużyny? Według mnie Lewandowski byłby dużym wzmocnieniem dla JUVE. Narzekacie jak typowe polaczki... Pewnie jak by to był piłkarz innej narodowości to byście się domagali żeby Juventus go kupił... Brak słów...

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 15:09

Arcadio Morello pisze:Wasz argument, że Lewandowski nie powinien przechodzić do JUVE bo pojawią się sezonowcy? Pseudo eksperci? To jest żałosny argument... Macie problem... Więcej koszulek się sprzeda, większa popularność w Polsce. Liczy się chyba przede wszystkim dobro drużyny? Według mnie Lewandowski byłby dużym wzmocnieniem dla JUVE. Narzekacie jak typowe polaczki... Pewnie jak by to był piłkarz innej narodowości to byście się domagali żeby Juventus go kupił... Brak słów...
Lewandowski jest słaby i się nie nadaje. To jest mój argument, coś jeszcze?

FORZA JUVE!!!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 15:18

dawid91 pisze:
Arcadio Morello pisze:Wasz argument, że Lewandowski nie powinien przechodzić do JUVE bo pojawią się sezonowcy? Pseudo eksperci? To jest żałosny argument... Macie problem... Więcej koszulek się sprzeda, większa popularność w Polsce. Liczy się chyba przede wszystkim dobro drużyny? Według mnie Lewandowski byłby dużym wzmocnieniem dla JUVE. Narzekacie jak typowe polaczki... Pewnie jak by to był piłkarz innej narodowości to byście się domagali żeby Juventus go kupił... Brak słów...
Lewandowski jest słaby i się nie nadaje. To jest mój argument, coś jeszcze?
Właśnie! Matri lepszy. A Bundesliga jest do bani, tam się gra bez obrony więc nic dziwnego, że Lewandowski jest tam gwiazdą.

Amauri wróóóóóóć!
Wprawdzie to nie jest ani trochę odkrywcze stwierdzenie ale popieram. To, że jest Polakiem to jedno ale druga sprawa to, że niektórzy wciąż powątpiewają w jakość Bundesligi. No i trzeba pamiętać, że są tacy, którzy będą wiecznie niezadowoleni - a jak pójdzie po ich myśli to zaczynają szukać wad.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 15:39

Jak Lewy przyjdzie do Juve to przynajmniej przestane narzekać na Gio, bo będę musiał oglądać jeszcze gorszego napastnika ;)

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 15:55

Ja nie mam wątpliwości, że taki Lewandowski byłby jakościowo lepszym wzmocnieniem od LLorente pomimo tego, że stylu gry Lewandowskiego bardzo nie lubię.
Ale trzeba spojrzeć szerzej i nie musi mi się podobać to jak Lewandowski drybluje, czy jak jest dynamiczny ważne, że facet ładuje braki w LM, w 3 lidze europy, przy tym również asystuje i coś rozgrywa w ataku.
Jest młody, głodny sukcesu, chce pracować i się rozwijać, zdobywać puchary nie przyjdzie się tutaj obijać bo dostanie wysoki kontrakt i już może na to położyć jajca.
Bardziej mnie przekonują osiągnięcia Roberta a nieliczne osoby twierdzą jakim to Llorente nie jest kozakiem i topem tylko jakoś statystyki nie chcą tego potwierdzać. Z Llorente jest chyba tak jak z Vuciniciem, może nic nie grać, nie strzelać, nie asystować a i tak jest oceniany na plus za jakieś abstrakcyjne "dawanie jakości w ataku". I nie powiem Vuciniciowi wyszedł ostatnio mecz fajny tylko, że to było jedno b.dobre spotkanie na 7 słabych.
Vucinicia i tak warto trzymać w ataku bo jest o wiele lepszy od takich kołków jak Matri i Bendtner i jednym zagraniem może zmienić losy meczu ale to nie oznacza, że jest jakimś topem czy super napastnikiem bo talent trzeba również potwierdzić regularnością dobrych występów a nie przebłyskami geniuszu raz na miesiąc.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 16:21

dawid91 pisze: Lewandowski jest słaby i się nie nadaje. To jest mój argument, coś jeszcze?
Nie. Najlepszym argumentem na głupotę jest ignorancja ;)

Szkoda, że Robert nic nie ustrzelił z Bayernem.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 17:08

http://rudzki.blog.onet.pl/

rozsadkowy glos ludu, czyli kolejny wpis rudzkiego

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 17:16

w ciągu 10 minut zdjęcie Lewego (kto chce Roberta w Juve niech kliknie "lubię to") na profilu Drughi otrzymało ponad 450 lajków...

Włosi go chcą, a my jako Polacy nie. Ot paradoks :) Po prostu polska żółć i zawiść.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 17:27

deszczowy pisze:
dawid91 pisze: Lewandowski jest słaby i się nie nadaje. To jest mój argument, coś jeszcze?
Nie. Najlepszym argumentem na głupotę jest ignorancja ;)
Ignorancja? No to napisz coś, ignorancie :prochno:

Lewandowski już gwiazdorzy, chce dużą pensję, ma 24 lata dopiero. Czy w Borussii jest mu tak źle? 3mln mu zaproponowali, ale nie, on chce 5. United daje mu 7mln i tam pewnie pójdzie, od razu widzę po jego agenciku co jest grane. My zaproponujemy mu góra 4mln, a moim zdaniem powinien zarabiać maksymalnie tyle co proponuje mu Borussia, żeby mu się w dupie nie poprzewracało, choć już chyba to nastąpiło.
Llorente :ok:
albertcamus pisze:w ciągu 10 minut zdjęcie Lewego (kto chce Roberta w Juve niech kliknie "lubię to") na profilu Drughi otrzymało ponad 450 lajków...

Włosi go chcą, a my jako Polacy nie. Ot paradoks :) Po prostu polska żółć i zawiść.
Weź zapomnij że Lewandowski to Polak jak wchodzisz do tego tematu i nie pisz takich pierdół
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2012, 17:34 przez dawid1897, łącznie zmieniany 2 razy.

FORZA JUVE!!!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 17:31

albertcamus pisze:Po prostu polska żółć i zawiść.
A propos żółci i nienawiści to na tym samym profilu ta grafika dostała prawie 2 tysiące lajków :prochno: Przynajmniej już wiemy na kim wzoruje się fanpejdż JP.

21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 17:32

bendzamin pisze:Andrzej Juskowiak slabo orientuje sie w realiach Serie A, 'n' pewnie juz szykuje dla niego zaproszenie do studia na wypadek, gdyby Vito Casetti zadlawil sie makaronem.
:smile:

Przebrnąłem przez kilka stron tematu, widzę skrajne opinie na temat potencjalnego transferu Roberta do Juventusu. Rozumiem wybrzydzanie jeśli chodzi o pieniądze, chociaż to zawsze będzie dla kogoś za dużo, bo jeden tak go będzie cenił, a inny inaczej, ale wybrzydzanie jeśli chodzi o umiejętności? Po co? Co za różnica czy to klasa światowa czy tylko średnia europejska? Jest lepszy niż ci, których mamy w składzie. To jak dla mnie argument wystarczający, aby o niego powalczyć, tym bardziej jeśli jest w zasięgu naszych możliwości finansowych (bo jak wiadomo - nie mamy w tym względzie jakiejś kosmicznej swobody).

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 17:54

dawid91 pisze:
albertcamus pisze:w ciągu 10 minut zdjęcie Lewego (kto chce Roberta w Juve niech kliknie "lubię to") na profilu Drughi otrzymało ponad 450 lajków...

Weź zapomnij że Lewandowski to Polak jak wchodzisz do tego tematu i nie pisz takich pierdół
Podałem czyste fakty. Dla ciebie to pierdoły... Zadbaj o interpunkcję młokosie.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2012, 18:24

Spokojnie, nie każdy może napisać Dżumę.

Oby doszło do skutku - Lewandowski to świetny napastnik, skuteczny nie tylko w "słabej" Bundeslidze, ale także w Lidze Mistrzów, która jak sama nazwa wskazuje jest zbieraniną zespołów topowych. On potrafił się tam odnaleźć. Dodatkowo dysponuje dobrymi warunkami fizycznymi i boiskowym sprytem. Potrafi wyśmienicie grać tyłem do bramki, czym rekompensuje średnią prędkość jaką oferuje.

Wielkim przeciwnikom tego gracza przypomnę, że został on wybrany najlepszym piłkarzem w Niemczech, a kandydatem do jedenastki roku zazwyczaj nie zostaje się za nic :doh: .

Zablokowany