Wszystko o SSC Napoli

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 14:37

Pogrom, tak jak się spodziewałem. Oglądałem w delikatnie mówiąc średniej jakości, więc mogę mieć problem z trafną oceną sytuacji, w której była czerwona kartka i karny, ale mam spore wątpliwości, czy sędzia tym sposobem nie ustawił dalszej części meczu :doh: Czy tam Cavani przypadkiem się nie podłożył?

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 14:39

pumex pisze:Czy tam Cavani przypadkiem się nie podłożył?
Według mnie podłożył się ale w sumie miał do tego prawo bo Bocchetti wyciągnął nogę.
Sędzia jednak chyba miał również Edinsona jako kapitana w fantasy lidze bo czerwona przesadzona a później w niemal identycznej sytuacji nie gwizdnął karnego dla Pescary.
Napoli i tak by ten mecz wygrało, choć być może bez większego udziału Cavaniego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 14:46

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Czy tam Cavani przypadkiem się nie podłożył?
Według mnie podłożył się ale w sumie miał do tego prawo bo Bocchetti wyciągnął nogę.
Zawsze ma prawo się podłożyć. Po Prostu nieraz wywalczy karnego a nieraz dostanie żółtko. Pytanie, czy sędzia miał prawo w tej sytuacji odgwizdać karnego i co ważniejsze, pokazać 'cartellino rosso'. Mam spoooore wątpliwości.
Ouh_yeah pisze:Sędzia jednak chyba miał również Edinsona jako kapitana w fantasy lidze bo czerwona przesadzona a później w niemal identycznej sytuacji nie gwizdnął karnego dla Pescary.
Aha, czyli nie jestem osamotniony także w ocenie tej drugiej sytuacji.
Ouh_yeah pisze:Napoli i tak by ten mecz wygrało, choć być może bez większego udziału Cavaniego.
Dlatego wielkiej pretensji do sędziego nie mam. Tak jak mówisz, Napoli pyknęłoby Pescarę tak czy inaczej, a przynajmniej Cavani nabił mi (niestety nie tylko mi) punkty w fantasy

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 15:02

Oglądałem w dobrej jakości i jak dla mnie:
- Karny na Cavanim zaslużony, ale czerwona kartka przesadzona. Niby sędzia sie obroni (bo gdyby nie interwencja gracza Pescary Cavani miałby przed sobą tylko Perina) ale myśle, że żółtko byłoby bardziej adekwatne.
- Nie gwizdnięty karny dla Pescary. Do tego, jeżeli sędzia miałby być konsekwentny, to oprócz karnego mógłby dać również czerwoną. Aczkolwiek tutaj sytuacja nie była aż tak klarowna.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 18:21

Ponoć Napoli może zostać ukarane dwoma ujemnymi punktami w związku z rzekomą próbą ustawienia meczu z Sampdorią przez Gianello, który był wtedy ich trzecim bramkarzem i ponadto miał złożyć taką propozycję Cannavaro i Gravie, którzy mieli odmówić, jednak nie poinformowali o tej propozycji stosownych organów. Cannavaro i Grava zaprzeczają, że w ogóle otrzymali taką ofertę i chcą pozwać Gianello. Ciekawe, co z tego wyjdzie.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 18:28

Vimes pisze:Ponoć Napoli może zostać ukarane dwoma ujemnymi punktami w związku z rzekomą próbą ustawienia meczu z Sampdorią przez Gianello, który był wtedy ich trzecim bramkarzem i ponadto miał złożyć taką propozycję Cannavaro i Gravie, którzy mieli odmówić, jednak nie poinformowali o tej propozycji stosownych organów. Cannavaro i Grava zaprzeczają, że w ogóle otrzymali taką ofertę i chcą pozwać Gianello. Ciekawe, co z tego wyjdzie.
Inter łasi się na 2-gie miejsce w lidze. Mogą mieć problemy z zepchnięciem Napoli na boisku, to kręcą lody na boku :smile:

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 10:36

W poniedziałek zostanie ogłoszony werdykt w sprawie rzekomej próby ustawienia meczu Sampdorii z Napoli w maju 2010 roku. Według ostatnich doniesień Napoli ma zostać ukarane dwoma ujemnymi punktami, a Paolo Cannavaro i Gianluca Grava mają zostać zawieszeni na sześć miesięcy.

Obrazek
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 11:09

Co na to LGDS? Wiedzielibyśmy wcześniej...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 13:53

Ten cały Gianello właśnie zmienił zeznania (pewnie De Laurentis mu ładnie poddziałkował) i według najnowszych informacji Grava i Cannavaro mają odpowiadać za inne wykroczenie, gdzie nie ma przewidzianej kary zawieszenia. Podobnie z punktami ujemnymi dla Napoli, ma ich nie być, a jak już to od przyszłego sezonu. No, ale to póki co nic potwierdzonego, tylko plotki wyczytane na kilku włoskich stronach.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 14:28

Neapolitańczycy mają również problemy w szatni. Aronica spakował manatki i wyniósł się z klubu, bo w styczniu ma przejść do Palermo i Mazzarri go odstawił, a Dossena zażądał transferu, bo za mało gra. Dodajmy do tego jeszcze Campagnaro, który siedzi na ławie nie ze względu na problemy zdrowotne, tylko prawdopodobną zmianę klubu w najbliższym czasie.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 15:50

Vincitore pisze:Ten cały Gianello właśnie zmienił zeznania (pewnie De Laurentis mu ładnie poddziałkował) i według najnowszych informacji Grava i Cannavaro mają odpowiadać za inne wykroczenie, gdzie nie ma przewidzianej kary zawieszenia. Podobnie z punktami ujemnymi dla Napoli, ma ich nie być, a jak już to od przyszłego sezonu. No, ale to póki co nic potwierdzonego, tylko plotki wyczytane na kilku włoskich stronach.
Uważam, że jeśli Napoli naprawdę było w coś zamieszane, to ujemne punkty powinni dostać właśnie na starcie przyszłego sezonu, a nie teraz. Tak byłoby bardziej fair. Ponadto nie kumam faktu, że tam świadkowie robią głupa z siebie i z Palazziego a i tak jedni i drudzy są uznawani za w pełni wiarygodnych :|
Vimes pisze:Neapolitańczycy mają również problemy w szatni. Aronica spakował manatki i wyniósł się z klubu, bo w styczniu ma przejść do Palermo i Mazzarri go odstawił, a Dossena zażądał transferu, bo za mało gra. Dodajmy do tego jeszcze Campagnaro, który siedzi na ławie nie ze względu na problemy zdrowotne, tylko prawdopodobną zmianę klubu w najbliższym czasie.
Napoli w poprzednich sezonach czasem stawiało na młodego Federico Fernandeza, który zapowiadał się na całkiem fajnego, dynamicznego środkowego defensora świetnie grającego głową. Obecnie grzeje ławę. Co z nim? Być może przy problemach z obroną przypomną sobie o Argentyńczyku z Włoskim paszportem

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2012, 23:10

Wie ktos moze ile zarabia na sezon Cavani?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2012, 23:23

Monte Cristo pisze:Wie ktos moze ile zarabia na sezon Cavani?
Nie daje sobie łba uciąć, ale zdaje mi się, że coś około 2,5-3 bańki.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2012, 00:10

pablo1503 pisze:
Czy to naprawdę aż takie trudne wpisać w google "stipendi serie a", kliknąć pierwszy link i zobaczyć ile wynoszą pensje w Napoli? Cavani dostaje 4,5 miliona, najwięcej w zespole. Ponad dwa razy więcej niż Hamsik, prawie sześć razy więcej niż kapitan Cannavaro. To takie info dla tych co twierdzą, że jak przyjdzie do nas top-snajper i dostanie 6-7 baniek to reszta zespołu się na bank zbuntuje i obrzuci mu dom cegłówkami.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2012, 18:13

zahor pisze:
pablo1503 pisze:
Czy to naprawdę aż takie trudne wpisać w google "stipendi serie a", kliknąć pierwszy link i zobaczyć ile wynoszą pensje w Napoli? Cavani dostaje 4,5 miliona, najwięcej w zespole. Ponad dwa razy więcej niż Hamsik, prawie sześć razy więcej niż kapitan Cannavaro. To takie info dla tych co twierdzą, że jak przyjdzie do nas top-snajper i dostanie 6-7 baniek to reszta zespołu się na bank zbuntuje i obrzuci mu dom cegłówkami.
No nie powiem, zaskoczyłeś mnie. Wydawało mi się, że gdzieś czytałem o zarobkach Urusa i tam widniała kwota 3mln. Wygląda na to, że się myliłem. :oops:

Obrazek
ODPOWIEDZ