Serie A 12/13 (15): JUVENTUS 3-0 Torino [DPL na meczu!]
- Nedved1983
- Juventino
Gio nie strzela= źle, strzela i asystuje, tez źle :rotfl:
mecz już był rozstrzygnięty?! przy stanie 1:0? to derby, no i zawsze można w głupi sposób stracić bramkę. no i przy 1 bramce zaliczył asystę.
żeby każdy nasz napastnik strzelał chociaż bramki dobijające rywala.
najbardziej mnie cieszą brami Marchisio. poza tym bardzo dobry mecz Pogby, będziemy z niego mieli duży pożytek w przyszłości.
derby wygrane, czas na Szachtar. Torino e bianconera! rewelacyjna atmosfera na trybunach
i Nedved cieszący się z bramki na 2:0 
mecz już był rozstrzygnięty?! przy stanie 1:0? to derby, no i zawsze można w głupi sposób stracić bramkę. no i przy 1 bramce zaliczył asystę.
żeby każdy nasz napastnik strzelał chociaż bramki dobijające rywala.
najbardziej mnie cieszą brami Marchisio. poza tym bardzo dobry mecz Pogby, będziemy z niego mieli duży pożytek w przyszłości.
derby wygrane, czas na Szachtar. Torino e bianconera! rewelacyjna atmosfera na trybunach

- jakku1
- Juventino
Faktycznie, Giovinco chyba jak do tej pory nie strzelil bramki otwierajacej/rozstrzygajacej, ale prawda jest taka, ze wielokrotnie asystowal przy pierwszym golu/golu dajacym zwyciestwo. Mialo to miejsce dzisiaj, mialo to miejsce z Pescara, mialo to miejsce takze Bologna. Wszystko mi jedno, mowiac szczerze, czy Giovinco zaliczy asyste czy bramke, wazne sa 3 punkty. Seba gra troche w kratke, ale momentami pokazuje bardzo dobra gre. W tej chwili ma 7 goli (5 w Serie A) i chyba 4 asysty. Nie jest najgorzej, patrzac zwlaszcza na wyczyny Vucinicia. Mirko zagral dzisiaj w drugiej polowie juz calkiem niezle, ale jak do tej pory ma... 2 gole.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sikor.29
- Juventino
Dzisiaj zagraliśmy dobry mecz. Giovinco w końcu nie robił wiatru tylko grał z głowa i od razu mamy efekt. On i Markiz według mnie najlepsi piłkarze dzisiaj.
Zastanawia mnie jedno. Pogba też zagrał dobrze, ładne strzały, znajduje się w polu karny, nawet nieżle wygląda w grze kombinacyjnej. Ale nie pamiętam żeby miał jakieś odbiory. Jeżeli chodzi o walkę o piłkę to on mnie nie przekonuje. Z górnikami raczej będziemy walczyć o piłę niż się przy niej utrzymywać.
I zastanawiam się czy Conte nie zaszaleje i nie da Ase zamiast Markiza. Mimo że tak nigdy nie graliśmy to nie pamiętam też Pogby jako lewego z trójki środkowych. A obronę byśmy mieli z Lichym i kielonem po bokach.
Zastanawia mnie jedno. Pogba też zagrał dobrze, ładne strzały, znajduje się w polu karny, nawet nieżle wygląda w grze kombinacyjnej. Ale nie pamiętam żeby miał jakieś odbiory. Jeżeli chodzi o walkę o piłkę to on mnie nie przekonuje. Z górnikami raczej będziemy walczyć o piłę niż się przy niej utrzymywać.
I zastanawiam się czy Conte nie zaszaleje i nie da Ase zamiast Markiza. Mimo że tak nigdy nie graliśmy to nie pamiętam też Pogby jako lewego z trójki środkowych. A obronę byśmy mieli z Lichym i kielonem po bokach.
- Kubba
- Juventino
Jakoś szczególnie nie urzekło mnie to 4-3-3, które bardzo chciałem zobaczyć. Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby 4-3-1-2 z Gio jako trequartisą, a raczej secondary strike'rem.
Najważniejsze 3pkt.
Ale dygresji nie może zabraknąć.
W tamtym sezonie Pirlo zmarnował większość rzutów karnych, całe szczęście zastąpił go Vidal i już było o niebo lepiej. W tym sezonie z karnymi za bardzo nie mieliśmy do czynienia... ok. Ale pamiętając sytuacje z tamtego roku, z jakiej paki podszedł do 11 Pyrlo?! Nie ogarniam!
Gośc powinien dostać bana na karne.
PS. ogólnie Pirlo dziś nie za bardzo grał...
PS2. Bendtner po dzisiejszej "setce" już chyba nie strzeli...
Najważniejsze 3pkt.
Ale dygresji nie może zabraknąć.
W tamtym sezonie Pirlo zmarnował większość rzutów karnych, całe szczęście zastąpił go Vidal i już było o niebo lepiej. W tym sezonie z karnymi za bardzo nie mieliśmy do czynienia... ok. Ale pamiętając sytuacje z tamtego roku, z jakiej paki podszedł do 11 Pyrlo?! Nie ogarniam!
Gośc powinien dostać bana na karne.
PS. ogólnie Pirlo dziś nie za bardzo grał...
PS2. Bendtner po dzisiejszej "setce" już chyba nie strzeli...
- Robaku
- Juventino
Spokojnie, spokojnie Pogba ganią za piłke i próbuje odebrać, co prawdą takich czystych odbiorów przy podniach miedzy zawodnikami druzyny przeciwnej nie ma dużo, ale jak już sam straci piłke, to zazwyczaj biegnie za przeciwnikiem i probuje odebrac, zazwyczaj wslizgiem, wiec tutaj powinien dać radę.sikor.29 pisze:Dzisiaj zagraliśmy dobry mecz. Giovinco w końcu nie robił wiatru tylko grał z głowa i od razu mamy efekt. On i Markiz według mnie najlepsi piłkarze dzisiaj.
Pogba fajnie dziasiaj dawał, szkoda, że nie trafił niczego, ale jeszcze bedzie czas. Jego cel w ten sezon to 25 spotkań, więc spokojnie powinien dobić do tej liczby, zagra w Doniecku, zagra w CI i jakoś dobije to tej liczby.
Ciekawe jest to, jak zagramy z Palermo przy ew. 4-3-3 jeśli Gio pauzuje, bo czekam na wypuszczenie od pierwszej minuty takiego ataku - Vucinic - Quag - Gio, ale to się nie wydarzy z Palermo może z Bergamo Conte zastosuje ten wariant, w każdym razie szykuje dwa razy pod rząd ( Donieck - Palermo) atak w zestawieniu Miras- Fabio
- whitesignus
- Juventino
Ciekawe jaka bylaby opinia, co niektorych, gdyby nie patrzyli na Gio przez pryzmat wczesniejszych meczy. Bramka, asysta, kilka fajnych podan. Na prawej stronie czul sie lepiej niz przed/w polu karnym. To samo Szwagier.
I jak bylo pisane, w Doniecku pewnie mysla "o co kaman" , 4-3-3? Przeciez tak nie grali. Jak z nami zagraja? I niech na Ukrainie zapanuje chaos
I jak bylo pisane, w Doniecku pewnie mysla "o co kaman" , 4-3-3? Przeciez tak nie grali. Jak z nami zagraja? I niech na Ukrainie zapanuje chaos

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Mirko "Szwagier" Vucinić. Nie dość, że mistrz piętek, to jeszcze władca klatki. Te jego nonszalanckie 'techniczne' zagrania, kontrastujące z brakiem dryblingu, szybkości i celności podań.

Umiemy wygrać przeciwko drużynie grającej w 10tkę. Fajno.

Umiemy wygrać przeciwko drużynie grającej w 10tkę. Fajno.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- grande amore
- Juventino
+ jeszcze w meczu bodajze z Armenia (w kwalifikacjach do MŚ2014). Ale nie da sie ukryc, ze ostatnimi czasy gra slabiej.OPD pisze:Oj, pamięć słaba. Z Anglią na Mistrzostwach Europy zrobił "Panenkę".Reg pisze:Ktoś wie kiedy Pirlo ostatnio karnego strzelił? Chyba z półtora roku będzie.
[...]
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Piti
- Juventino
Wiesz dlaczego tak jest? bo jeśli strzela się pierwsza bramke, to drugi zespół automatycznie sie odkrywa bo chce ruszyć do ataku i doprowadzić do remisu, wtedy Gio ma więcej miejsca i pola do popisu. Ogólem Giovinco sie nie nadaje na autobusy, aha i jeszcze jedno Giovinco przynajmniej STRZELA czego nei mozna powiedziec o Matrim czy Bendtnerze ktorzy nawet podłamanych pilkarzy nie potrafią dobic.Sila Spokoju pisze: Nie mam zamiaru się z wami sprzeczać, chwała Sebastianowi, że zaliczył asystę i strzelił gola, ale powtarzam, że strzela on wtedy, gdy mecz jest już rozstrzygnięty. Nigdy nie bierze ciężaru gry na siebie, a jeśli już próbuję to wali przysłowiową głową w mur.
EOT
- ZZX
- Juventino
- Piti
- Juventino
zostaw go, wiadomo do czego dąży..- poprostu nie lubi gościa i szuka dziury w całym, doszukuje sie uj wie czego rozumiem ze mozna za kims nie przepadać, ale być tak nie obiektywnym to jest poprostu masakraZZX pisze: Yyy, czyli że jak zaliczył asystę przy bramce Marchisio to nie brał ciężaru gry na siebie, nie zamierzał dograć dobrej wrzutki tylko pozbyć się jak najszybciej piłki? Nie czaje
- Qrczak
- Juventino
Pierwszej połowy nie widziałem, ale druga była dobra. Przede wszystkim przejście na 4-3-3 dało dużo. Wydaja mi się ,że w tym momęcie najlepiej byśmy sie prezentowali właśnie w tym ustawieniu. Gio na prawym ataku wygląda lepiej bo nie musi grać z obrońcami na plecach, Mirko ma wiecej miejsca. No i Licht wreszcie gra na swojej pozycji. Jedyny minus jaki widze, to taki, że jeden z naszych środkowych obrońców musi grzać ławę.
A jeszcze jeden, że wraca problem lewej obrony, no chyba,że Chiellini tam zagra.
A jeszcze jeden, że wraca problem lewej obrony, no chyba,że Chiellini tam zagra.
- Antek666
- Juventino
noooo,a gdy żaden z naszych nie szuka gry jeden na jednego,nie wchodzi w drybling to pewnie też marudzi,że żaden nie bierze ciężaru gry na siebie.No i oczywiśie jak maleńki asystował Claudio to mecz też był już rostrzygnięty i w ogóle Gio OUT,Borriello wróć! Mirko może i znowy często irytował ale 2 asysty zaliczył,z czego jedną sutem,więc może i jemu dostojne grono lekko by mogło odpuścić?ZZX pisze:Yyy, czyli że jak zaliczył asystę przy bramce Marchisio to nie brał ciężaru gry na siebie, nie zamierzał dograć dobrej wrzutki tylko pozbyć się jak najszybciej piłki? Nie czajeSila Spokoju pisze:Nigdy nie bierze ciężaru gry na siebie, a jeśli już próbuję to wali przysłowiową głową w mur.
w ogóle to wygraliśmy sobie z gorszą połową Turynu,3 punkty i 3 bramki na plus dopisane,gole strzelali wychowankowie klubu a jakieś 2 ze 4(przeglądałem pobieżbnie) pomeczowych "komentarzy" to dyskusję o słabości Giovinco,aha ok.
tak na koniec,mam nadzieję,że to ostatni karny Pirlo w Juve,mimo tego co zrobił nie tak dawnoHartowi. Pokpa strzela lepiej z dystansu niż Andrzej z karnych.