Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 16:41

Castiel pisze:Tak sobie mówie...Llorente będzie kosztował niewiele albo wcale. Natomiast Lewy i Sanchez to grubsza kasa, ale myślę, że jest to wszystko do zrobienia choć pewnie sam siebie oszukuje.
Llorente zażyczy sobie z tej całej zgrai zapewne najwyższy kontrakt więc to nie jest takie "hop-siup". Niestety mamy kiepskie doświadczenie z "topowym napastnikami" i ich topowymi kontraktami, które ciągnęły się latami mimo, iż owe "topy" sobotnio-niedzielne mecze Juve oglądały w TV...

Poza tym jak Lewandowski to nie Llorente i na odwrót.

Pozdrawiam!
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 18:16

Castiel pisze:Tak sobie mówie...Llorente będzie kosztował niewiele albo wcale. Natomiast Lewy i Sanchez to grubsza kasa, ale myślę, że jest to wszystko do zrobienia choć pewnie sam siebie oszukuje.
Przed obecnym sezonem wydaliśmy 52 mln, sprzedaliśmy za 22.
Przed poprzednim wydaliśmy 100mln(!), sprzedaliśmy za 20
Jeszcze poprzedni 64mln/34.

Jak widać, pieniążki były i są, bo same 4 mecze LM to ponad 8mln z biletów. Dodatkowo kasa z awansu do 1/8(oby), odejdzie Iaquinta który dostaje spory kontrakt - 3,5mln, Buffon dostanie pewnie ze 2mln mniej - to już odciąża budżet na 11mln. No i jeszcze podpisaliśmy kontrakt z Jeepem, wyższy trochę od poprzedniego i z tego co mi się wydaje z praw telewizyjnych dostaliśmy trochę więcej niż poprzednio - z tego co znalazłem to aż 25mln.
Jeśli dojdzie do zmian w obronie, będą to zmiany kosmetyczne. W pomocy raczej nie zmieni się nic. Z ataku pozbędziemy się Matriego, Bendtner wróci do wujka Wengera.
To czyste spekulacje, ale obstawiam że stać Juve na transfer za 30-35mln i kontrakt 5-6mln.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 19:28

blackadder pisze:No i jeszcze podpisaliśmy kontrakt z Jeepem, wyższy trochę od poprzedniego i z tego co mi się wydaje z praw telewizyjnych dostaliśmy trochę więcej niż poprzednio - z tego co znalazłem to aż 25mln.
25 mln? Link jakiś do tego masz? Kontrakt z Jeepem jest symbolicznie większy.
Castiel pisze:Llorente będzie kosztował niewiele albo wcale. Natomiast Lewy i Sanchez to grubsza kasa, ale myślę, że jest to wszystko do zrobienia choć pewnie sam siebie oszukuje.
8 mln rocznie to niewiele/wcale?

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 19:46

alina pisze:
blackadder pisze:No i jeszcze podpisaliśmy kontrakt z Jeepem, wyższy trochę od poprzedniego i z tego co mi się wydaje z praw telewizyjnych dostaliśmy trochę więcej niż poprzednio - z tego co znalazłem to aż 25mln.
25 mln? Link jakiś do tego masz? Kontrakt z Jeepem jest symbolicznie większy.
Jednak nie, z tego co widzę to jednak 12mln.

http://juvemania.it/diritti-tv-batosta- ... %E2%80%9D/

http://www.deloitte.com/view/en_GB/uk/i ... 0aRCRD.htm

"Così, se nella stagione 2009-10 la Juve ha incassato in totale dai diritti tv 88 milioni, nell’ultimo campionato scenderebbe a 75,1: un rosso da 13 milioni."
2009/2010 - 88mln
2010/2011 - 75,1 mln
2011/2012 - 88,7 mln

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 20:10

blackadder pisze:
A nie łatwiej zajrzeć na Swiss Ramble? :wink:

Nie ma się co napalać na jakąś mega kasę, bo jeszcze trochę długów zostało z poprzednich lat. LM powinna dać 20 mln, zależy jak daleko zajdziemy. Jeep dał chyba milion rocznie więcej, niedużo. Prawa tv wzrosły, ale o parę %, nie więcej. Ciekawe, ile w końcu stadion da :think:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 00:31

Llorente zalicza kolejny bezbarwny wystep w Bilbao, mial 45 minut gry, to duzo by zabłysnąć...zastanawia mnie czy jest nam potrzebny pilkarz bez formy? po co nam kolejna kłoda?

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 00:38

Bazyliszek pisze:Llorente zalicza kolejny bezbarwny wystep w Bilbao, mial 45 minut gry, to duzo by zabłysnąć...zastanawia mnie czy jest nam potrzebny pilkarz bez formy? po co nam kolejna kłoda?
Bo na transfermarkt jest wyceniany na 36mln i dla sporej części forum to wystarczy żeby przygarnąć 28 letniego Hiszpana który w tym sezonie był na murawie kilka godzin i fajnie będzie mu płacić 4-5 mln przez 4-5 lat.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 00:43

blackadder pisze: Bo na transfermarkt jest wyceniany na 36mln i dla sporej części forum to wystarczy żeby przygarnąć 28 letniego Hiszpana który w tym sezonie był na murawie kilka godzin i fajnie będzie mu płacić 4-5 mln przez 4-5 lat.
ile?! :shock: 36 mln? zartujesz? myslalem ze z 15-20 max.. 1 sezon mu sie udal i taką cene podnieśli za niego :lol:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 08:46

Lewy i Falcao też zaliczyli bezbarwne występy. Nie ma dla nas ratunku 8)

Ocenianie Llorente przez pryzmat występu przeciwko Barcelonie kiedy wchodzi na boisko przy stanie 3-0 i braku strzału na bramkę Barcy jest niepoważne. Ale czego można się spodziewać po kimś twierdzącym, że jeden sezon mu się udał.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2012, 09:14

Może przynajmniej Cavani dziś pyknie hattricka z Pescarą :prochno:

To akurat prawda. W ocenianiu zawodnika który ostatnio wiele nie grał, a nagle wychodzi naprzeciw Barcelonie, jest sens taki, jak w myśleniu, że Bayern da choćby powąchać piłkę zawodnikowi, który w ostatnich 3 meczach walnął im 5 bramek :roll:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 21:35

Odświeżam bo pojawiła sie plota o Cuadrado i nie powiem jestem podjarany.
Facet idealnie na prawe skrzydło nam pasuje, silny ogarnięty w defie i do tego ma moc przebicia niczem 4 tony materiałów wybuchowych Brunona K.
Dajmy Udine połówke Islii za połówke Cuadrado :pray: Jeszcze na drugą strone Bale'a i przestane hejtować 3:5:2 :prochno:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 21:59

Dante93 pisze: Facet idealnie na prawe skrzydło nam pasuje, silny ogarnięty w defie i do tego ma moc przebicia niczem 4 tony materiałów wybuchowych Brunona K.
Dajmy Udine połówke Islii za połówke Cuadrado :pray:
Dokładnie to samo pisało się o Isli rok temu. Historia lubi się powtarzać?
Zresztą, Fiorentina wypożyczyła zawodnika z opcją pierwokupu, więc nie sądzę, że byłyby jakiekolwiek szanse na to, że po sezonie mogła go odpuścić.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 22:10

ewerthon to bylo więcej niż pewne, że odniesiesz sie do Islii :smile:
ewerthon pisze:Dokładnie to samo pisało się o Isli rok temu
Tyle że, Isla grał w środku w 5-cio osobowej formacji, gdzie i teraz moim zdaniem spisywalby się ok. Ale na WB zawodzi, może to dlatego, że półtora sezonu tam nie grał, a do tego pół roku wypadłu mu w ogóle, a może dlatego, że predyspozycji to za wielkich on nie ma. Lipne dogrania (nie brońcie go znowu tą jedną czy dwoma asystami, z Milanem dośrodkowywał w stylu Molinaro) szybkość przeciętna, drybling praktycznie zerowy. Za to Kolumbijczyk ma dobrą technike, świetną szybkość, zmysł do gry dwójkowej/trójkowej i bardzo dobrze gra 1:1. Na wing'a jak znalazł.

Wyp. z opcją pierwokupu? :( No to lipa szczerze mówiąc bo ciężko sobie wyobrazić, żeby Viola go puściła.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 22:13

Dante93 pisze: Jeszcze na drugą strone Bale'a i przestane hejtować 3:5:2 :prochno:
Conte mi napisał smsa, że jak to przeczytał, to natychmiast telefon do Beppe i mają zarezerwowany jutro lot do Londynu. O 11:35 są na Stansted.

W międzyczasie Sky DT podało podobną informację co Daily Mail kilka dni temu- Rob Levy w MU za 12 milionów funtów. Najlżejsze określenie tego transferu przez kibiców czerwonych diabełków jakie znalazłem to "głupi" transfer" :whistle:

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2012, 22:14

Coraz bardziej prawdopodobne jest, że w zimowym okienku Demba Ba, będzie do wyjęcia za jedyne 7,5 mln funtów. (ma taką opcję w kontrakcie)

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... umowy.html

Cena wydaje się być gratką. W obliczu tego, wg mnie, nie warto plątać się w Lewandowskiego czy Llorente. Zagadek w przypadku tych dwóch Panów jest wystarczająco dużo.

Pozbyć się Matriego zimą (kupcy są) i wyłożyć te naprawdę małe pieniądze na czołowego snajpera Premier League.

W dodatku w przeciwieństwie do Asamoaha, Senegalczyk w tym roku nie bierze udziału w finałach Pucharu Narodów Afryki.

Zablokowany