Robert Lewandowski
- Pan Mietek
- Juventino
pumi, ja się zgadzam, że Groszek to też świetny piłkarz ale ja preferuję Lewego - bardziej uniwersalny, silniejszy. Meksykanin to mimo wszystko taki typowy egzekutor (i stąd potrzbuje mniej czasu na strzelenie gola).
Stawianie go na równi z jakimś Hiszpanem bez sukcesów - to jedyne do czego piję. To jest właśnie ta skrajność o której mówi pumex. Nie chcę znowu deprecjonować Llorente ale gdyby był taki kozak to by nie siedział na ławce w Bilbao.pan Zambrotta pisze:pumi, trafiliśmy tutaj do bastionu fapaczy Lewego, gdzie ci którzy sceptycznie podchodzą do transferu Roberta (podkreślam - transferu, nie samego Roberta) są "polaczkami" (mateo369) i "trollami" (Pan Mietek). Jakiekolwiek argumenty na "nie" to próba deprecjonowania i brak podziwu dla niego.
Ja oglądam Borussię i widzę. Na pewno jest przeceniany, szczególnie w polskich mediach i szczególnie w tych co w piłce się nie specjalizują, ale jest się czym jarać.yanquez pisze:W ogóle myślałem, że na poważnie jarają się Robertem tylko statystykowe janusze nieoglądające piłki, a jedynie TM i WS, ale żeby Mietson???
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 15:05 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbuzini
- Juventino
25 mln E to moim zdaniem uczciwa cena z Lewandowskiego. Nie mniej jakbym miał wybór za połowę tej kwoty wziąć Chicarito to nie ma się tutaj nawet co zastanawiać. Wybór prosty i poda na Meksykanina. W ataku taka bryndza, że najchętniej wszystkich bym sprzedał żeby była kasa na trzech sensownych zawodników, a dwóch dobrałbym z wypożyczenia albo wolnego transferu. Wiadomo, że tak się nie stanie, ale moim zdaniem wymiana jednego snajpera to trochę za mało żeby podnieść znacząco poziom naszego ataku.
- pan Zambrotta
- Juventino
LLorente - jakiś Hiszpan bez sukcesów.Pan Mietek pisze:Stawianie go na równi z jakimś Hiszpanem bez sukcesów
Borussia lepsza od Juventusu.
mietek, rozpędzasz się.
- Pan Mietek
- Juventino
Ja swoje argumenty za Borussią przedstawiłem i dalej sądzę, że teza o wyższości nad Juventusem jest do obrony.pan Zambrotta pisze:LLorente - jakiś Hiszpan bez sukcesów.Pan Mietek pisze:Stawianie go na równi z jakimś Hiszpanem bez sukcesów
Borussia lepsza od Juventusu.
Może mi w takim razie wyjaśnisz jakie to wielkie osiągnięcia ma na koncie Llorente?
- pumex
- Juventino
yanquez pisze:Szkoda, że u nas w cytatach same szydery i polewki, bo wrzuciłbym tak też coś mądrego:pumex pisze:Lewy jest często przeceniany, ale również przez wielu jest niedoceniany. Tak od skrajności w skrajność

Widzę, że Lewandowski to tutaj ciężki temat. Uciekam stąd, bo czuję, że to nie koniec.

- mateo369
- Juventino
Poważnie piszesz, czy jaja sobie robisz? aktualna cena a wartość to dwie różne sprawy. Ale w sumie masz rację, bo wartość obydwu jest zbliżona. Tyle tylko, że Hiszpan jest Hiszpanem - podobno nie sprawdzają się we Włoszech. Nie wiem, bo żaden nie gra. Poza tym cały sezon siedzi na ławce. Myślisz że po takim czasie przyjdzie do nas i będzie strzelał bramkę za bramką? Czekam na przykłady (mam nadzieje, że tym razem kolego sympatyczny zauważysz liczbę mnogą) bo twierdzisz, że takowe są a nie podałeś jeszcze żadnego. Tylko nie wyjeżdżaj mi tu z trzydziestoparoletnim Murzynkiem z Chin.pan Zambrotta pisze:Polujemy na llorente. Gracz o klasie zbliżonej, cena nieporównywalnie niższa.
Ps. przecież Ty masz patent na słowo polaczek, więc nie wiem czego piszesz go w cudzysłowie.
odwracasz kota ogonem, zamiast odpowiedzieć na pytanie. A z powodu braku argumentów uciekasz z tematu, prosta sprawa.pan Zambrotta pisze:Borja Valero, mówi Ci to coś ?
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 15:23 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pan Zambrotta
- Juventino
facetowi, który mówi: "ll gdyby był lepszy to by nie siedział na ławce i nic nie osiągnął" trudno będzie cokolwiek powiedzieć. Teraz Lewy to kozak, bo wywalczył dwa razy bundesligę i jest kozakiem, ale takie samo osiągnięcie ma Santa Cruz, czy Pizzarro więc widzisz co może się kryć pod tym pojęciem. Porównujmy umiejetności, a moim zdaniem LL i lewy to ta sama półka, europejska klasa. Jeden do wyjęcia za +30 mln euro, drugi za darmo/grosze w styczniu. I wg mnie wniosek jest prosty, tyle.Pan Mietek pisze:Może mi w takim razie wyjaśnisz jakie to wielkie osiągnięcia ma na koncie Llorente?
Borja Valero, mówi Ci to coś ?mateo369 pisze:Tyle tylko, że Hiszpan jest Hiszpanem - podobno nie sprawdzają się we Włoszech. Nie wiem, bo żaden nie gra.
pumi, również zbijam

- Pan Mietek
- Juventino
Ja dobrze wiem, że on siedzi na ławce za to, że nie chce przedłużyć umowy ale sądzę, że gdyby był taki świetny to by w Bilbao nie sabotowali wyników własnej drużyny. Albo ktoś by go szybciej kupił.pan Zambrotta pisze:facetowi, który mówi: "ll gdyby był lepszy to by nie siedział na ławce i nic nie osiągnął" trudno będzie cokolwiek powiedzieć. Teraz Lewy to kozak, bo wywalczył dwa razy bundesligę i jest kozakiem, ale takie samo osiągnięcie ma Santa Cruz, czy Pizzarro więc widzisz co może się kryć pod tym pojęciem. Porównujmy umiejetności, a moim zdaniem LL i lewy to ta sama półka, europejska klasa. Jeden do wyjęcia za +30 mln euro, drugi za darmo/grosze w styczniu. I wg mnie wniosek jest prosty, tyle.Pan Mietek pisze:Może mi w takim razie wyjaśnisz jakie to wielkie osiągnięcia ma na koncie Llorente?
Za to Ty dalej nie przedstawiłeś żadnego argumentu. A co do Santa Cruza czy Pizarro to owszem, to byli swego czasu świetni piłkarze tylko, że teraz już są starzy.
- squinter
- Juventino
to ten, co go kupiles w Fantasy i ma nie zapunktowac?pan Zambrotta pisze:Borja Valero, mówi Ci to coś ?mateo369 pisze:Tyle tylko, że Hiszpan jest Hiszpanem - podobno nie sprawdzają się we Włoszech. Nie wiem, bo żaden nie gra.
co do Lewego, prawda jest taka, ze nakrywa czapka wszystkich naszych napastnikow. chetnie zobaczylbym go w koszulce Juve, ale wiecej niz 20 mln to on wart chyba nie jest.
- Cabrini_idol
- Juventino
Pan Mietek pisze: A co do Santa Cruza czy Pizarro to owszem, to byli swego czasu świetni piłkarze .
Santa Cruz nigdy się nie zbliżyl do poziomu Roberta, sorry, fakt swego czasu był nadzieją Bayernu Monachium jak i Paragwaju, takie złote dziecko, które jednak okazało się mosiężnym dryblasem.
Ale żeby nie wyjśc na fanboya Robiego ,,wieśniackie spojrzenie'' to nie chcialbym go w Juve ze względu na cene .. ludzie 25-30 mln euro ... blee
Wiem bo ... nie wypada sie przyznawać ale zaraz po Juve na przełomie lat 90-00 bardzo lubiałem Bawarczyków ( dzisiaj można nawet rzec, ze ich wręcz nie cierpię). Chimeryczny ale skuteczny Elber(półfinały z Realem

- evilboy
- Juventino
Portal juvenews.ue podaje, że między 15 a 20 mln euro, a moim zdaniem to już cena dość rozsądna... Szczególnie, że na Matriego wydaliśmy 18Cabrini_idol pisze: 25-30 mln euro ... blee

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Azrael
- Juventino
Z Lewandowskim jest ten "myk", że on może u nas wystrzelić i zaskoczyć. Statystycznie rzecz biorąc Polak-gwiazda rodzi się raz na 30 lat i ta statystyka może przemawiać za "Lewym". Ludzie krytykują Roberta za to, że to "tylko" klasa europejska, a nam potrzeba wszechświatowego topu. Umówmy się, że ani Cavaniego ani Falcao nie kupimy więc pozostaje nam zadowolić się "ochłapem" w postaci europejskiej klasy napastnikiem.
Gdy Trezeguet przychodził do Juve to też żadnym "topem" nie był (wiem, wiem wywalczył tytuły z Francją i nawet wcisną "golden gola" w finale), wielu nazwałoby go drewniakiem, który wklepuje bramki brzuchem, golenią czy łopatką, a jednak zdobył dla Juve najwięcej bramek spośród wszystkich obcokrajowców. Z drugiej strony o wiele lepiej wyszkolony technicznie Henry, który medialnie od naszego Davida na pewno karierę zrobił większą, w Serie A sobie nie poradził.
Nie chcę wyrokować niczego konkretnego na podstawie tych porównań, ale moim skromnym zdaniem gdyby była szansa wyciągnąć Lewandowskiego za te ~20 mln euro to trzeba dać Polakowi szanse. Z resztą na pierwszy rzut oka widać, że Robert ma kilka atutów, które mogą mu się przydać właśnie we Włoszech.
Gdy Trezeguet przychodził do Juve to też żadnym "topem" nie był (wiem, wiem wywalczył tytuły z Francją i nawet wcisną "golden gola" w finale), wielu nazwałoby go drewniakiem, który wklepuje bramki brzuchem, golenią czy łopatką, a jednak zdobył dla Juve najwięcej bramek spośród wszystkich obcokrajowców. Z drugiej strony o wiele lepiej wyszkolony technicznie Henry, który medialnie od naszego Davida na pewno karierę zrobił większą, w Serie A sobie nie poradził.
Nie chcę wyrokować niczego konkretnego na podstawie tych porównań, ale moim skromnym zdaniem gdyby była szansa wyciągnąć Lewandowskiego za te ~20 mln euro to trzeba dać Polakowi szanse. Z resztą na pierwszy rzut oka widać, że Robert ma kilka atutów, które mogą mu się przydać właśnie we Włoszech.
Pozdrawiam!
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Wystrzelić i zaskoczyć może u nas każdy.Azrael pisze:Z Lewandowskim jest ten "myk", że on może u nas wystrzelić i zaskoczyć. Statystycznie rzecz biorąc Polak-gwiazda rodzi się raz na 30 lat i ta statystyka może przemawiać za "Lewym". Ludzie krytykują Roberta za to, że to "tylko" klasa europejska, a nam potrzeba wszechświatowego topu. Umówmy się, że ani Cavaniego ani Falcao nie kupimy więc pozostaje nam zadowolić się "ochłapem" w postaci europejskiej klasy napastnikiem.
Raz na 30 lat? No nie przesadzaj, swego czasu było całe reprezentacyjne pokolenie Polaków, które coś osiągnęło. Teraz Błaszczykowski czy Szczęsny są takimi gwiazdami jak Lewandowski.
Ale co można na podstawie tego wywnioskować? Chyba nic.Azrael pisze:]Gdy Trezeguet przychodził do Juve to też żadnym "topem" nie był (wiem, wiem wywalczył tytuły z Francją i nawet wcisną "golden gola" w finale), wielu nazwałoby go drewniakiem, który wklepuje bramki brzuchem, golenią czy łopatką, a jednak zdobył dla Juve najwięcej bramek spośród wszystkich obcokrajowców. Z drugiej strony o wiele lepiej wyszkolony technicznie Henry, który medialnie od naszego Davida na pewno karierę zrobił większą, w Serie A sobie nie poradził.
Trezeguet był wielkim piłkarzem, Lewandowski musi jeszcze to udowodnić. Nie porównywałbym go do Davida, oj nie, jeszcze nie.
A Henry nie poradził sobie w Serie A przez pewnego szkoleniowca.
To może dodam jeszcze coś od siebie. Prawda jest taka, że gówno się znamy. Pamiętam jak było zainteresowanie Juve swojego czasu Cavanim gdy jeszcze grał w Palermo, większość była na nie, że to drugi Amauri. Taa :lol: Drugi Amauri, dobre sobie :lol:
Będzie co będzie, przyjdzie Lewandowski da radę albo nie da, tego on sam nie wie, Conte tego nie wie, my tego nie wiemy, nikt nie wie. Ma predyspozycje wskazujące na to, że mu się powiedzie, ale ilu było takich piłkarzy?!

Błaszczykowski ma +1 level za opaskę kapitańską Reprezentacji.Castiel pisze:Oj tu się nie zgodzę. Lewandowski jest przynajmniej jeden poziom wyżej. Robert strzela sporo goli, ale też asystuje. Zalicza też dużo takich podań, po których ktoś zalicza asystę jak np z Realem.dawid91 pisze:Teraz Błaszczykowski czy Szczęsny są takimi gwiazdami jak Lewandowski.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 17:37 przez dawid1897, łącznie zmieniany 2 razy.
FORZA JUVE!!!
- Castiel
- Juventino
Oj tu się nie zgodzę. Lewandowski jest przynajmniej jeden poziom wyżej. Robert strzela sporo goli, ale też asystuje. Zalicza też dużo takich podań, po których ktoś zalicza asystę jak np z Realem.dawid91 pisze:Teraz Błaszczykowski czy Szczęsny są takimi gwiazdami jak Lewandowski.
- MartinKoks
- Juventino
Lewandowski jest przywiązany z Borussią i wątpie czy opuścił by ją>
Juventus soprattutto per sempre!