Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 22:33

Ohoh sie dzieje. :lol: Czerwona dla Prinsa. Jak dla mnie zasłużona w stu procentach, ale pewnie milaniści widzieli to inaczej. Prosta sprawa - nibezpieczne wejśćie do tyłu dwoma wyprostowanymi nogami bez szans na odbiór piłki = czerwona kartka.

No ale nic sien ie zmieni, bo Szary dokończył robote :P

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 22:37

Komentarz Zulianiego dotyczący Orsato na twittcie bezcenny :)

#Orsato invidioso di #Rizzoli regala il Natale ai bisognosi senza rischio di polemiche,gli aiuti a Milano sono consentiti dal regolamento

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 22:41

niby 14 pkt. teraz juz 11. jeszcze kilka takich prezentow dla Milanu i pare naszych wpadek i wyjdzie przypadkiem, ze Milan znajdzie sie w czolowce..

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 22:49

Emocje się wam udzielają, zauważyłem że lubicie gdybać na tym forum.

Powszechna fala narzekania na Marotte, czemu nie mógłby kupić tego, tamtego, itp.. Słabą drużynę wam zbudował? Z Szaarawym w Milanie się akurat póki co udaje ale jest masa przypadków gdzie stawianie na takiego młodziana okazuję się klapą. To jest komentarz odnośnie ogółu forum.

Następna fala to fantazje na temat komentarzy Milanistów, wiem że ostrzycie sobie zęby na tandetną napinkę ale litości.. wbijajcie na stronę Milanu w komentarze jak chcecie i śmiało z jakimiś dziećmi możecie się pokłócić.

Odnośnie meczu to na pierwsze tło wyłania się oczywiście Orsato, nie poradził sobie. Powiem szczerze, że nie pamiętam pierwszej kartki dla zawodnika Catanii ale druga jak najbardziej słuszna, gol oczywiście ze spalonego, później żółta kartka dla Faraona kiedy był faulowany na linii pola karnego no i dla mnie osobiście zastanawiająca sytuacja kiedy był sam na sam Nocerino, nie jestem pewien bo nie przyjrzałem się zbytnio powtórce ale jeśli obrońca Catanii nie dotknął piłki to chyba powinien być karny.

Szkoda, że w takim meczu sędzia znowu przy bramce dla Milanu popełnił taki błąd.

Co do gry Milanu to pierwsza połowa była beznadziejna a druga bez historii, czerwona kartka i niesłuszna bramka ich złamała. Do Milanu trzeba mieć żal za nieskuteczność, spokojnie można było wcisnąć z 5 bramek.

Faraon nadal robi swoje.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 22:58

LukaszACM pisze: Następna fala to fantazje na temat komentarzy Milanistów, wiem że ostrzycie sobie zęby na tandetną napinkę ale litości.. wbijajcie na stronę Milanu w komentarze jak chcecie i śmiało z jakimiś dziećmi możecie się pokłócić.
Wiesz, chodzi bardziej o jednego bubu, który wszedł ostatnio na forum i zachował się nie za fajnie, niż o szukanie napinki z ogółem Milanistów. Najpierw wrzucając screena na dowód, że może jednak ręka Isli była, a potem wyciągając teorię o długich mackach Juve, które zawiesiły Luisa Adriano.
LukaszACM pisze: Powiem szczerze, że nie pamiętam pierwszej kartki dla zawodnika Catanii
Barrientos wyszedł z kontrą na środku boiska i się przewrócił bez kontaktu, chcąc podarować żółtko jednemu z waszych. To samo spokojnie mogło spotkać Montolivo, bodaj Robinho w pierwszej i Constanta w drugiej połowie, bo też były ostre symulki daleko od bramki przeciwnika, a sędzia po prostu puszczał grę dalej.
Bubu1899 pisze:
SKAr7 pisze: Wiesz, chodzi bardziej o jednego bubu, który wszedł ostatnio na forum i zachował się nie za fajnie,
Tak, ostatnio.Dokładnie 6 lat temu :bravo:
Od kiedy "wejść na forum" oznacza "zarejestrować się na nim"? :roll:
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, 23:08 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:03

it doesn't matter pisze: Jaki spalony?! Zaraz Bubuś kosmita wpadnie i wyciagnie z tyłka screena dzieki ktoremu sedzia bedzie mogł sie "wybronić" :rotfl: :twisted:
Zamiast spokojnie podziwiać sobie góry zza okna kolejny raz się spinasz...
Tyle lat na karku a mentalność dziecka...
Spalony oczywiście był, tak jak słuszna czerwona kartka (no chyba ze kosa w piszczel to nie faul), brak karnego na Nocerino to tez fakt...(a być powinien jak ktos meczu nie oglądał)
Catania i tak powinna byc zadowolona litościwej postawy Szaraka i Robinho...
SKAr7 pisze: Wiesz, chodzi bardziej o jednego bubu, który wszedł ostatnio na forum i zachował się nie za fajnie,
Tak, ostatnio.Dokładnie 6 lat temu :bravo:
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, 23:05 przez Bubu1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:03

LukaszACM pisze:Następna fala to fantazje na temat komentarzy Milanistów, wiem że ostrzycie sobie zęby na tandetną napinkę ale litości.. wbijajcie na stronę Milanu w komentarze jak chcecie i śmiało z jakimiś dziećmi możecie się pokłócić.
Ależ Łukaszu, wcale nie trzeba lecieć do waszego gniazda, żeby zaliczyć bezsensowne napinki. Przykład pierwszy lepszy z brzegu - kolega Bubu, który swymi jakże odkrywczymi Skrinami bronił Rizzollego (iego?) i jego decyzje o karnym za rzekomą ręke Islii.
ŁukaszACM pisze:Powiem szczerze, że nie pamiętam pierwszej kartki dla zawodnika Catanii ale druga jak najbardziej słuszna, gol oczywiście ze spalonego, później żółta kartka dla Faraona kiedy był faulowany na linii pola karnego no i dla mnie osobiście zastanawiająca sytuacja kiedy był sam na sam Nocerino, nie jestem pewien bo nie przyjrzałem się zbytnio powtórce ale jeśli obrońca Catanii nie dotknął piłki to chyba powinien być karny.
Przy akcji Nocerino sędzia uznał, że piłkarz Catanii trafił w piłke, co było baaardzo ciężko stwierdzić nawet po powtórce. Sytuacja raczej nie do wyjaśnienia.
Oczywiście, sędziowie jak już sie mylą, to mylą sie w obie strony, ale musisz nam wybaczyć, że skoro wszyscy cisną po Juve gdy te otrzyma jakiś 'prezent' (mimo, ze w tym samym meczu padnie jeszcze x krzywdzących nas decyzji) to nie ma co sie dziwić, ze gdy Milan ewidentnie dostaje zwycięstwo za darmo, to my będziemy podkreślać te decyzje błędne na Waszą korzyść. Jeszcze jakby Catania dostała gola ze spalonego czy coś w ten deseń, to pewnie większość z nas by to podkreśliła, i uznała, że sedzia mylił sie na obie strony. Za to w stosunku do Juventusu niezależnie od sytuacji jest napinka od góry do dołu. I tym się z grubsza właśnie różnimy (mówiąc grupowo, nie indywidualnie :wink: )
LukaszACM pisze:Co do gry Milanu to pierwsza połowa była beznadziejna a druga bez historii, czerwona kartka i niesłuszna bramka ich złamała. Do Milanu trzeba mieć żal za nieskuteczność, spokojnie można było wcisnąć z 5 bramek.
No tak to mniej więcej wyglądało. Tyle że, te 5 bramek to wcisnąć mogliście w momencie gdy Catania już tak naprawde nie istniała. Przed błędami arbitra napewno wasze zwycięstwo nie byłoby zaslużone.
Dlatego też nie ma co sie przedwcześnie zachwycać (w przypadku Milanistów) ani obgryzać paznokci (w naszym przypadku). Gdyby zwycięstwa Milanu wynikały z progresu formy, to ok, można by uznać, że jeszcze powrócą do rywalizacji na górze. Ale dopóki Milan wygrywa po słabych meczach i więcej w tym wszystkim szczęścia niż rzeczywistego kunsztu piłkarskiego to absolutnie śpie spokojnie.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:11

SKAr7 pisze:Barrientos wyszedł z kontrą na środku boiska i się przewrócił bez kontaktu, chcąc podarować żółtko jednemu z waszych.
Ahh, tak. Masz rację, że można tu się spierać ze względu na brak konsekwencji w takich sytuacjach, z drugiej jednak strony weźmy sytuacje Faraona gdzie też dostał kartkę za symulkę, tyle że akurat faktycznie był faulowany. Cieszy wygrana ale szkoda mi Catanii, w meczu z Milanem zostali oszukani a i chyba z wami mieli jakieś kontrowersje jak dobrze pamiętam, a to jedyne dwie porażki u siebie. Całkiem nieźle tam grają.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:11

Milan zdobywa 3pkt z Catanią w nawet lepszym stylu niż Juventus choć Robinho bardzo się starał żeby zostać MotM - zrobił spalonego przy pierwszym golu, w dogodnej sytuacji strzelił ponad bramką a w końcówce prosto w bramkarza. Catania jak na mecz domowy bardzo mało zaoferowała w ofensywie a Rossoneri zagrali jak drużyna. Niezależnie od decyzji sędziego jest duża poprawa w ekipie Allegriego chociaż środkowego napastnika jak nie było tak nie ma.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, 23:23 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:13

LukaszACM pisze: Cieszy wygrana ale szkoda mi Catanii, w meczu z Milanem zostali oszukani
Tak jak Milan z sytuacja Szaraka i brakiem karnego na Nocerino.
Bez porownania te dwa mecze.

Milano siamo noi!
Obrazek
LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:24

Dante93 pisze:Oczywiście, sędziowie jak już sie mylą, to mylą sie w obie strony, ale musisz nam wybaczyć, że skoro wszyscy cisną po Juve gdy te otrzyma jakiś 'prezent' (mimo, ze w tym samym meczu padnie jeszcze x krzywdzących nas decyzji) to nie ma co sie dziwić, ze gdy Milan ewidentnie dostaje zwycięstwo za darmo, to my będziemy podkreślać te decyzje błędne na Waszą korzyść.
Syzyfowa praca i błędne koło jak dla mnie ale spoko, każdy robi to co lubi.
Bezpośrednie mecze między Juve, Interem i Milanem fajnie obrazują tą sytuację.
Milan - Inter: Jak zwykle Interowi pomagają i wygrywa na farcie
Juve - Inter: Juventus znowu zapłacił
Milan - Juve: Berlusconi pociągnął za sznurki

Ciężko się zdecydować kogo ciągną bardziej za uszy, mnie się z tego śmiać chce ale OK, nie moja sprawa.
Dante93 pisze:No tak to mniej więcej wyglądało. Tyle że, te 5 bramek to wcisnąć mogliście w momencie gdy Catania już tak naprawde nie istniała.
No dokładnie, ciężko powiedzieć na ile Milan by się poprawił w drugiej połowie dlatego szkoda tej bramki Faraona bo ten wynik być może niepotrzebnie będzie mydlił oczy.
Tak jak Milan z sytuacja Szaraka i brakiem karnego na Nocerino.
Niby tak ale jednak pierwsza kontrowersja z Faraonem niejako ustawiła mecz i podłamała ich, no nie wiem, po prostu mi ich szkoda.[/b]

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:25

LukaszACM pisze: chyba z wami mieli jakieś kontrowersje jak dobrze pamiętam
Przy naszym meczu Wasz to akurat małe piwo. Nasza bramka z dosłownie centymetrowego spalonego, ale wcześniej nieuznana bramka Catanii taka, że gdyby to był Inter, to pan Stefan Bielański w studiu Nsportu zrobiłby się najpierw czerwony, następnie fioletowy, a zakończyłby to się eksplozją głowy. Ręce, noga, mózg na kolanach redaktora Kołodziejczyka.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:37

Czy Wy - Milaniści nie macie swojego forum żeby się nawzajem głaskać po pupach i dowodzić nawzajem że był spalony mniejszy lub większy, bardziej spalony lub mniej itp. itd. ? Nagle po fartownym zwycięstwie z nami i niesłusznym karnym odpaliliście co najmniej jakbyście tracili pół punktu do nas, a tracicie troszkę więcej i do tego gracie straszny piach. Gol z takiego spalonego, że interista by przyznał rację a Wy dalej gracie tutaj swoje. Idźcie się kłócić o gola Muntariego najlepiej do FIGC albo gazety i może dostaniecie tytuł z zeszłego roku jak dostał go kiedyś inter. A na chwilę obecną - tabela i pokory więcej, o szacunku do mistrza Włoch nie wspominając.

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2012, 23:41

Paulo pisze:Czy Wy - Milaniści nie macie swojego forum
To jedno z bardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> stwierdzen na niezliczonej liczbie for? (forów?)
Tak samo kibice Juve/Interu/Romy etc, etc, etc wypowiadaja sie na forum Milanu tak samo na forum Juve wypowiadaja sie kibice Milanu...
To takie dziwne?

Milano siamo noi!
Obrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 00:05

SKAr7 pisze:
LukaszACM pisze: chyba z wami mieli jakieś kontrowersje jak dobrze pamiętam
Przy naszym meczu Wasz to akurat małe piwo. Nasza bramka z dosłownie centymetrowego spalonego, ale wcześniej nieuznana bramka Catanii taka, że gdyby to był Inter, to pan Stefan Bielański w studiu Nsportu zrobiłby się najpierw czerwony, następnie fioletowy, a zakończyłby to się eksplozją głowy. Ręce, noga, mózg na kolanach redaktora Kołodziejczyka.
Tak tylko z drugiej strony w meczu z Catania Pogba dostal lepa w twarz i powinna byc ewidenta czerwień dla zawodnika Catani. A np z Milanem sędzia dal im karnego ale z kolei liniowy nie pokazał metrowego spalonego Quagliarelli w jednej z lepszych okazji. Po prostu poziom sędziowiania we Włoszech jest jaki jest.

ODPOWIEDZ