Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czemu my nie mamy takiego farta jak Porto,Napoli czy Liverpool.
Co wezmiemy jakiegos ogorka to sie kopie po głowie.
Niech Immobile wystrzeli i zacznie zamiatac jak Cavani.. Nam sie nigdy to nie trafi chyba ; /
Co wezmiemy jakiegos ogorka to sie kopie po głowie.
Niech Immobile wystrzeli i zacznie zamiatac jak Cavani.. Nam sie nigdy to nie trafi chyba ; /
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Kiper69
- Juventino
Fajnie by bylo w lecie (o ile nie udalo by sie pozyskac Llorente) postarac sie o Suareza. On jest imho za dobry na Liverpool, a u nas byl by jak znalazl. Kwota tez mysle, ze nie byla by astronomiczna - mysle, ze nie wiecej jak 27 baniek. Jezeli w styczniu sprzedali bysmy troche szrotu i w lecie kontynuowali sprzedaz pijawek, to znalazlo by sie na tego Suareza, chociaz watpie w taki obrot spraw, bo wiadomo jak glosno bylo tego lata o 'top' snajperze, a skonczylismy z Bentnerem. Nie mniej jednak trzymam kciuki, ze w koncu doczekamy sie kogos konkretnego, choc jak wyzej wspominano, Llorente tez mogl by sie nadac, choc zawsze istnieje ryzyko, ze mogl by sobie nie radzic w Serie a.

- D-Rose
- Juventino
Super. Masz racje. Nie mamy takiego farta jak Napoli, Porto czy Liverpool. W zamian mamy najlepszego bramkarza w historii pilki noznej, jedna z lepszych formacji defensywnych w Europie, pomoc - ktorej, nie liczac Barcelony, zazdrosci nam praktycznie cały pilkarski swiat.Czemu my nie mamy takiego farta jak Porto,Napoli czy Liverpool.
Nie, nie mamy takiego farta jak Porto, Napoli czy Liverpool(śmiechłę). :roll:
Zgadzam sie, ze nasz atak to praktycznie same mocno zakorzenione swierki, ale ludzie opanjcie sie. Zamieniłbys Juventus na Liverpool, tylko po to zeby miec tego Suareza? :roll:
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2012, 19:01 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- pan Zambrotta
- Juventino
- mati888
- Juventino
na Suareza już chyba nie ma co liczyć. Jest teraz w niesamowitym gazie i o ile się nie mylę, to twardo idzie po tytuł super hiper mega strzelca PL (ma już 10 goli w 14 spotkaniach), a dla Liverpoolu jest ważniejszy niż innych 7 graczy pierwszego składu razem wziętych. 27 to wg zdecydowanie za mało - zwłaszcza, że Luis wcale nie narzeka na tą ogórkową grę Livepoolu
tak długo odpisywałem, ze hoho. Oczywiście ten post to odpowiedź do Kiper69
tak długo odpisywałem, ze hoho. Oczywiście ten post to odpowiedź do Kiper69
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- ewerthon
- Juventino
Jakoś mało konkretów i STATYSTYK, kapitanie. Na dobrą sprawę taki tekścik można wyskrobać o większości naszych piłkarzy. Oczywiście jestem tego świadom, że Kwadwo gra jako wing-back dopiero od paru miesięcy i nie można od niego oczekiwać cudów. Najważniejsze jest to, że nie popełnia rażących błędów i umie świetnie odebrać piłkę. Zresztą, każdą swoją cechą (cytując zahora) "nakrywa czapką" De Ceglie. Albo używając słownictwa z tygodnika "Piłka Nożna" można powiedzieć, że Kuczer to nie ten sam rozmiar kapelusza :-Dalina pisze:Mam tekścik z dedykacją dla ewerthona:
http://www.football-italia.net/27656/as ... difference
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Suarez nie narzeka, ale nie jest powiedziane, że nie zacznie. Persil też w końcu zaczął i postanowił osiągnąć coś więcej w piłce klubowej. Inna sprawa, że w takim wypadku i tak go łyknie jakieś City albo PSG, bądź w Realu znowu zrobią rewolucje po kolejnym sezonie bez triumfu w LM.
Najgorsze jest to, że biorąc pod uwagę nasz budżet, ostrożność Marotty i pozycje Serie A na świecie, to nie ma zbyt wielu opcji.
Jest niby ten Lewy, można liczyć, że Edinowi Dżeko przybędzie kolejny konkurent do miejsca w składzie i ten postanowi się zwinąć ( a i tak może go łyknąć Milan, któremu ponoć kibicuje od dziecka - choć coś mi świta, że jak Juve decydowało pomiędzy Krasicem, a Edinem, to Dżeko był kibicem Juve od dziecka
). I to by było w sumie na tyle, z czego są to i tak mało pewne transfery.
Na dzień dzisiejszy nie obraziłbym się na tego Llorente w zimę, bądź w lato za darmo. Nie jestem jego zwolennikiem, ale nie ma co wybrzydzać. Matri to nawet za 5 mln niech pójdzie ( tylko błagam, nie rzucajcie jakiś większych sum, bo za Melo też miało być dużo, a nikt za tego przepłaconego tytana nie chciał dać wielkiej gotówki... ), do tego może odkupienie tej połowy Immobile ( nie obrażę się, jak beznadziejnie grająca w ofensywie i nudna Genoa spadnie z ligi - będzie taniej za Ciro
) Choć tu nie wiem, bo jakby miał Llorente w miare wypalić i Eta Beta z Giovinco trzymać jakiś tam poziom, to szkoda byłoby kisić Immobile na ławce. I to w sumie tyle... licho.
PS: Oczywiście do lata może się okazać, że Marotta zainteresuje się takim Cisse czy Demba Ba z Newcastle, albo kimś innym, którego dziś się nie wymienia.
Zapomniałem jeszcze o Hunterze z Schalke, ale to dlatego, że kompletnie go nie widzę w Turynie.
EDIT: W sumie jescze Chicarito z ManUtd nie byłby złą opcją.
Najgorsze jest to, że biorąc pod uwagę nasz budżet, ostrożność Marotty i pozycje Serie A na świecie, to nie ma zbyt wielu opcji.
Jest niby ten Lewy, można liczyć, że Edinowi Dżeko przybędzie kolejny konkurent do miejsca w składzie i ten postanowi się zwinąć ( a i tak może go łyknąć Milan, któremu ponoć kibicuje od dziecka - choć coś mi świta, że jak Juve decydowało pomiędzy Krasicem, a Edinem, to Dżeko był kibicem Juve od dziecka

Na dzień dzisiejszy nie obraziłbym się na tego Llorente w zimę, bądź w lato za darmo. Nie jestem jego zwolennikiem, ale nie ma co wybrzydzać. Matri to nawet za 5 mln niech pójdzie ( tylko błagam, nie rzucajcie jakiś większych sum, bo za Melo też miało być dużo, a nikt za tego przepłaconego tytana nie chciał dać wielkiej gotówki... ), do tego może odkupienie tej połowy Immobile ( nie obrażę się, jak beznadziejnie grająca w ofensywie i nudna Genoa spadnie z ligi - będzie taniej za Ciro
PS: Oczywiście do lata może się okazać, że Marotta zainteresuje się takim Cisse czy Demba Ba z Newcastle, albo kimś innym, którego dziś się nie wymienia.
Zapomniałem jeszcze o Hunterze z Schalke, ale to dlatego, że kompletnie go nie widzę w Turynie.
EDIT: W sumie jescze Chicarito z ManUtd nie byłby złą opcją.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2012, 20:28 przez Marat87, łącznie zmieniany 3 razy.
- Castiel
- Juventino
A ja myślę, że od 27mln wzwyż, a pewnie na kwocie powyżej 30 mln by stanęło. Sam Liverpool zapłacił za niego o ile dobrze pamiętam kwotę między 26-28 mln i na pewno chciałby coś na nim zarobić patrząc nawet na obecną fantastyczną dyspozycję.Kiper69 pisze:Fajnie by bylo w lecie (o ile nie udalo by sie pozyskac Llorente) postarac sie o Suareza. On jest imho za dobry na Liverpool, a u nas byl by jak znalazl. Kwota tez mysle, ze nie byla by astronomiczna - mysle, ze nie wiecej jak 27 baniek.
- ewerthon
- Juventino
Te 5 mln to jedynie skutek tego, że facet jest w kadrze Juventusu. Gdyby grał teraz w jakiejś Sienie czy Genoi (a to są kluby na jego poziom), to byłby wart najwyżej 1-2 mln. Chociaż z drugiej strony może tam by czuł mniejszą presję i nastrzelał więcej goli. Jednak na dzień dzisiejszy jego gra nie różni się niczym od polskich pierwszoligowców.Marat87 pisze:Matri to nawet za 5 mln niech pójdzie
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Oczywiście, ale i tak się pewnie znajdą ludzie, którzy będą krzyczeć 10-12 mln! Tak jak się pojawiły ploty w tym roku, że chce go Milan ( choć wtedy był dopiero po słabej połówce sezonu, więc i może ciut droższy był )
- ewerthon
- Juventino
Można się krzywić na Lewandowskiego, Llorente czy Dżeko, ale prawda jest taka, że każdy z nich wydaję się być wybawieniem naszego ataku na dzień dzisiejszy. Do pełni szczęścia brakuję nam snajpera klasy Cavaniego, ale nie sądzę, żeby kiedykolwiek była szansa, by Urugwajczyk zagrał w Juve. Chyba tylko wtedy jak przejdzie do City i tam mu nie wyjdzie.
- bendzamin
- Redaktor
http://football-italia.net/27862/arsena ... duel-matri
Arsenal-Chelsea duel for Matri
It’s reported that Arsenal and Chelsea are doing battle over €16m-rated Juventus striker Alessandro Matri.
:rotfl:
Maja poczucie humoru te pismaki, oj maja.
Lewandowski? Bralby, oj bral. Ale to raczej malo realna opcja, bo wydaje mi sie, ze Robercik moze troche krecic nosem na granie w Italii.
Luis Suarez ma podobno w kontrakcie zapisana klauzule 40 milionow £. I jesli powie glosno, ze chce odejsc, to moim zdaniem
a) Liverpool pusci go tylko za takie odsetpne, jak ma w umowie
b) bez problemu znajda sie chetni z Londynu lub Manchesteru na wylozenie takiej gotowki
Arsenal-Chelsea duel for Matri
It’s reported that Arsenal and Chelsea are doing battle over €16m-rated Juventus striker Alessandro Matri.
:rotfl:
Maja poczucie humoru te pismaki, oj maja.
Lewandowski? Bralby, oj bral. Ale to raczej malo realna opcja, bo wydaje mi sie, ze Robercik moze troche krecic nosem na granie w Italii.
Luis Suarez ma podobno w kontrakcie zapisana klauzule 40 milionow £. I jesli powie glosno, ze chce odejsc, to moim zdaniem
a) Liverpool pusci go tylko za takie odsetpne, jak ma w umowie
b) bez problemu znajda sie chetni z Londynu lub Manchesteru na wylozenie takiej gotowki
- Piti
- Juventino
Jeśli Robert popatrzy na to na trzeźwo i zobaczy jakich napastników mają oba Manchastery, to raczej zdecyduje sie na klub z mniejsza konkurencją, moze krecic nosem na Italie, ale jak mu Marotta zaproponuje 3mln € za sezon albo i więcej (w Borusii zarabia śmieszne pieniądze, bo 1,5 mln) + bardzo realne szanse na regularne granie w 1 składzie w topowym europejskim klubie, mysle ze to mogłoby wypalić, tym bardziej ze nie mozna zapominac o tym, że Beppe ZACHOWAŁ te część pieniędzy która mu zostala na końcu okna transferowego ( chyba coś kolo 15 mln €) i sprowadził rzutem na taśme na wypozyczenie Bendtera za 1mln, więc to wszystko zdaje sie byc realne, Borussia z kolei coś przebąkiwala o rzekomym powrocie Barriosa..natomiast za Lewego więcej niz 25 mln bym nie dał.bendzamin pisze: Lewandowski? Bralby, oj bral. Ale to raczej malo realna opcja, bo wydaje mi sie, ze Robercik moze troche krecic nosem na granie w Italii.
- Szilgu
- Juventino
Myślę, że Lewy mógłby przyjść za 25 mln... ale raczej nie ma mowy o zimie. Wierzycie, że Borussia odda swojego napastnika i na szybko znajdzie kogoś mogącego grać na poziomie Lewandowskiego i jednocześnie niegrającego w LM? Chyba, że Llorente :lol:
A my? Po co nam napastnik w zimie, który nie może grać w LM?
Może umówią się na wakacje?
A my? Po co nam napastnik w zimie, który nie może grać w LM?
Może umówią się na wakacje?