Polityka
- Antek666
- Juventino

raz jeden jedyny jakieś półtora roku temu.Tak jak próbowałem wielu psychodelików,z większością jestem nawet zaprzyjaźniony do dziś,pewne kwaśne tripy nawet mi pomogły trochę w życiu,tak jak nawet i Salvie dobrze wspominam tak akurat DMT nie za bardzo,raczej nawet powtarzać tego nigdy nie zamierzam.Od strony psychicznej było jeszcze do zniesienia ale fizycznie mój organizm sobie z tym nie radził podczas krótkiego tripu jak i nawet do kilku dni po,co mi uświadomiło że jednak sobie na samym tripie nic nie wkręcałemCastiel pisze:P.S Ktoś tutaj palił DMT?
czemu o to pytasz ogólnie i czemu w temacie polityki?
a o polityce stricte,o czarnej mafii ruchającej Ojczyznę,świeckości w Polsce i całym tym bagnie dysputować mnie się nie chcę.
- Wiking
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
Zastanawiam się, na ile takie chamstwo i drobnomieszczaństwo należy ignorować, bo o bredniach nie ma co dyskutować, a na ile brać takie teksty na poważnieAntek666 pisze: a o polityce stricte,o czarnej mafii ruchającej Ojczyznę,świeckości w Polsce i całym tym bagnie dysputować mnie się nie chcę.
Co do "Uważam rze" to intryguje mnie, czy nie było lepszego kandydata na stanowisko Lisickiego, niż Piński? Sukces prowadzonego przez niego "Wręcz przeciwnie" był niepodważalny :roll:
- Castiel
- Juventino

Ten temat jest specyficzny. Obfituje w wiele mądrości 8) ruch spory. Wątpię żeby ktoś nie usunął mi tematu z forum gdybym ewentualnie go założył. Nazwa "DMT i inne psychodeliki" na tym forum raczej nie przejdzie. Zaraz będzie promowanie narkomanii itp.Antek666 pisze:raz jeden jedyny jakieś półtora roku temu.Tak jak próbowałem wielu psychodelików,z większością jestem nawet zaprzyjaźniony do dziś,pewne kwaśne tripy nawet mi pomogły trochę w życiu,tak jak nawet i Salvie dobrze wspominam tak akurat DMT nie za bardzo,raczej nawet powtarzać tego nigdy nie zamierzam.Od strony psychicznej było jeszcze do zniesienia ale fizycznie mój organizm sobie z tym nie radził podczas krótkiego tripu jak i nawet do kilku dni po,co mi uświadomiło że jednak sobie na samym tripie nic nie wkręcałemCastiel pisze:P.S Ktoś tutaj palił DMT?
czemu o to pytasz ogólnie i czemu w temacie polityki?
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Takk bo lepiej promować alkoholCastiel pisze:Nazwa "DMT i inne psychodeliki" na tym forum raczej nie przejdzie. Zaraz będzie promowanie narkomanii itp.
- annihilator1988
- Juventino

Mowa nienawiści, według Boniego, jest propagowana także i w kościołach. Już wkrótce będziemy świadkami sytuacji, w których policjanci odwiedzają plebanie i namawiają duchownych do sprostowania swoich kazań. Z tego co słyszałem i co mi opowiadano, to takie sytuacje zdarzały się w PRL-u. Z innej beczki. Policja kupiła broń akustyczną. Co prawda, prawo zabrania korzystania z takiego sprzętu, ale wierzę, że Tusk z ziomalami szybko naprawią to niedopatrzenie
- Pan Mietek
- Juventino

Ja myślę, że walkę z mową nienawiści powinno się zacząć od Lisa - to co on wyczynia jest niewiarygodne. Ten człowiek jest chory z nienawiści do Kaczyńskiego i tą nienawiścią zaraża innych.annihilator1988 pisze:Mowa nienawiści, według Boniego, jest propagowana także i w kościołach. Już wkrótce będziemy świadkami sytuacji, w których policjanci odwiedzają plebanie i namawiają duchownych do sprostowania swoich kazań
I przypomnę tylko, że jak na razie to nie "pisowcy" a fanatyk platformy z nienawiści posunął się do morderstwa.
Mam jeszcze takie pytanie: skąd wybiórcza wzięła informację, że ten bomber Brunon chciał też załatwić Olejnik i HGW? Ciekawe jak zamierzał to zrobić :lol:
EDIT: I jeszcze tutaj - słuszne spostrzeżenie portalu wPolityce.pl
- deszczowy
- Juventino

Wyobraź sobie sytuację, czysto hipotetycznie: idziesz na jakąś demonstrację. Robi się zadyma. Dostajesz gumową kulą w twarz, tracisz oko. W wypadku broni akustycznej też jesteś wyłączony z gry, tyle, że bez uszczerbku na zdrowiu. Profit?annihilator1988 pisze:Z innej beczki. Policja kupiła broń akustyczną. Co prawda, prawo zabrania korzystania z takiego sprzętu, ale wierzę, że Tusk z ziomalami szybko naprawią to niedopatrzenie
Myślenie ma przyszłość.
- Castiel
- Juventino

Lis to w ogóle kretyk i karykatura dziennikarza. Niedawno oglądałem jak była ta dyskusja o inwalidach i gościem był JKM (mój nowy guru). Mimo użytych tylu manipulacji w moich oczach tylko się zbłaźnili.Pan Mietek pisze: Ja myślę, że walkę z mową nienawiści powinno się zacząć od Lisa - to co on wyczynia jest niewiarygodne. Ten człowiek jest chory z nienawiści do Kaczyńskiego i tą nienawiścią zaraża innych.
A co do Kościoła to...hmmm. Tego nie zmienią. Kościół jest zamknięty na jakikolwiek dialog. Tylko nakaz. Ma być tak jak oni twierdzą - dostosowujesz się? Ok. Nie - zmień wyznanie i wynocha.
- Pan Mietek
- Juventino

Ja akurat powoli wyrastam z uwielbienia dla Janusza - on tam palnął naprawdę kilka strasznych głupot. Co nie zmienia faktu, że imputowanie nazizmu i uwielbienia dla Adiego (jakieś pieprzenie Lisa o kształcie czaszki :lol:) wyglądało tak komicznie, że chyba jasne jest dla wszystkich, że to był zaplanowany lincz na Korwinie. W ogóle ten program jest żałosny a kosztuje podobno mnóstwo pieniędzy - naszych publicznych pieniędzy :roll:Castiel pisze:Lis to w ogóle kretyk i karykatura dziennikarza. Niedawno oglądałem jak była ta dyskusja o inwalidach i gościem był JKM (mój nowy guru). Mimo użytych tylu manipulacji w moich oczach tylko się zbłaźnili.
Ja jestem bardzo ciekaw jak Cię skrzywdził Kościół. Bo ja jestem niewierzący, mogę się z wieloma rzeczami nie zgadzać ale nagonka na Kościół i chrześcijan jest dla mnie niezrozumiała. Owszem, istnieją pewne radykalne grupy ale mimo wszystko nie wolno z tego powodu nękać i wyrzucać Kościoła na margines bo się zradykalizują jeszcze bardziej.Castiel pisze:A co do Kościoła to...hmmm. Tego nie zmienią. Kościół jest zamknięty na jakikolwiek dialog. Tylko nakaz. Ma być tak jak oni twierdzą - dostosowujesz się? Ok. Nie - zmień wyznanie i wynocha.
I wolę to niż rządy rozszalałych mniejszości i socjalistów, jak to ma miejsce w wielu krajach Zachodniej Europy.
Nie wiem, nie znam się na tej broni ale używanie takiej broni jest nielegalne i to chyba jest najważniejsze w temacie. A policja widać ma tupet, że sobie pozwala na takie działania.deszczowy pisze:Wyobraź sobie sytuację, czysto hipotetycznie: idziesz na jakąś demonstrację. Robi się zadyma. Dostajesz gumową kulą w twarz, tracisz oko. W wypadku broni akustycznej też jesteś wyłączony z gry, tyle, że bez uszczerbku na zdrowiu. Profit?
I w temacie demonstracji - podobno z tych niespełna 200 zatrzymanych na marszu, tylko 12 usłyszało zarzuty
- Vimes
- Juventino

- annihilator1988
- Juventino

Masz rację, może to i jest jakieś rozwiązanie, ale niepokoją mnie dwie rzeczy. Pierwszą koledzy już Ci nakreślili. Ja chciałbym zaznaczyć, iż broń akustyczna jak i mikrofalowa mogą służyć do tłumienia strajków, wynikających z niepopularnych decyzji rządu. Jak ta, która wisi nad nami. W mojej ocenie Polska przeradza się z kraju o ułomnej demokracji w kierunku ukrytego totalitaryzmu.
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2012, 13:43 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.
- Wiking
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
Tylko, że policja nie ma prawa użyć tej broni? Wywaliła przeszło 1mln zł na nowoczesną broń której nie ma prawa używać i zmieniła w głośniki.deszczowy pisze:Wyobraź sobie sytuację, czysto hipotetycznie: idziesz na jakąś demonstrację. Robi się zadyma. Dostajesz gumową kulą w twarz, tracisz oko. W wypadku broni akustycznej też jesteś wyłączony z gry, tyle, że bez uszczerbku na zdrowiu. Profit?annihilator1988 pisze:Z innej beczki. Policja kupiła broń akustyczną. Co prawda, prawo zabrania korzystania z takiego sprzętu, ale wierzę, że Tusk z ziomalami szybko naprawią to niedopatrzenie
Myślenie ma przyszłość.
Jest więc profit, że policja wyrzuciła pieniądze. Deszczowy się cieszy, tylko nie wiem z czego
@Castiel & Mietek
To ja jestem na ostatnim stadium stosunku do Korwina - wyrosłem. W piwnicy leżą jeszcze liczne numery NCzasu, na półce książki Korwina, ale czym dłużej obserwuję jego obecność na scenie politycznej, tym bardziej negatywny mam stosunek do niego.
Nie burzy Cię wydanie ponad miliona złotych na sprzęt którego nie można nawet wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem? Zakup przez policję broni której nie może legalnie używać? Vimes, zawiodłem się na Tobie.Vimes pisze: Broń akustyczną widziałem chyba w którymś odcinku "Future weapons" na Discovery. Prowadzący przetestował jej działanie na samym sobie. Ta broń ma obezwładniać i zniechęcać do agresywnego zachowania. W sam raz dla policji. Jakoś mnie nie burzy jej zakup.
Idea może jest szczytna(przekręty w przetargu wskazują jednak, iż jest wręcz przeciwnie), ale najpierw należałoby zapewnić odpowiednie prawo pozwalające korzystać z danych metod.
- Castiel
- Juventino

Piszesz tak jakbym sam zgnoił ich od góry do dołu, a nie napisałem w sumie nic odkrywczego. Zwykłe fakty. Ja osobiście z Kościołem i kapłanami nie miałem problemu - akurat każdy ksiądz w mojej parafii był całkiem spoko, a ksiądz w szkole średniej to już mega.Pan Mietek pisze: Ja jestem bardzo ciekaw jak Cię skrzywdził Kościół. Bo ja jestem niewierzący, mogę się z wieloma rzeczami nie zgadzać ale nagonka na Kościół i chrześcijan jest dla mnie niezrozumiała. Owszem, istnieją pewne radykalne grupy ale mimo wszystko nie wolno z tego powodu nękać i wyrzucać Kościoła na margines bo się zradykalizują jeszcze bardziej.
Kościół za nic nie odpowiada. Może czasem jakiś ksiądz z wyższych sfer wypowie się o jakimś pedofilu w szkole. Jak jest sam widzisz.
- Vimes
- Juventino

Aj pardon, nie przeczytałem tego newsa. Mea culpa. Myślałem, że kontrowersje wywołała sama idea stosowania broni akustycznej przeciwko ludziom, która w ogóle mnie nie oburza, ale że oni sobie z tego zwykłe głośniki zrobili to już rzeczywiście absurd w czystej postaci. No i fakt, policja powinna świecić przykładem w kwestii legalności wszystkich swych działań. Jednak uważam, że akurat w tym przypadku prawo powinno zostać jak najszybciej zmienione i umożliwić policji korzystanie z tej broni.Wiking pisze:Nie burzy Cię wydanie ponad miliona złotych na sprzęt którego nie można nawet wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem? Zakup przez policję broni której nie może legalnie używać? Vimes, zawiodłem się na Tobie.Vimes pisze:Broń akustyczną widziałem chyba w którymś odcinku "Future weapons" na Discovery. Prowadzący przetestował jej działanie na samym sobie. Ta broń ma obezwładniać i zniechęcać do agresywnego zachowania. W sam raz dla policji. Jakoś mnie nie burzy jej zakup.