Liga Mistrzów 2012/13
- bajbek17
- Juventino
http://pl.wikipedia.org/wiki/Roman_AbramowiczJuras_Senat pisze:Achmetow, jak już.gucio_juve pisze:Ciekawe rzeczy mówią gadacze C+. Oglądam akurat Czelsi Fulham i ponoć właściciel Szachtara - Abramov, jest przyjacielem i dobrym kolegą Abramowicza i obiecał mu, że ukraińskie Zagłębie Lubin da z siebie wszystko w środowym meczu
bajbek17, w którym miejscu jest tak napisane? Nie mogę znaleść.
Wydaje mi się, że nic nie łączyło nigdy Romana z klubem z Doniecka.
W przedostatnim akapicie przedostatnie zdanie. wiem, że to mało wiarygodne, ale kiedyż już o tym słyszałem. Jeżeli coś w tym jest i nawet gdyby była to sprawa już nie aktualna to chyba nawet z głupiej starej sympatii może dojść do takiej sytuacji, o której pisze gucio.
- pan Zambrotta
- Juventino
w takim razie winę ponosi Muntari rok temu, że zamiast strzelać jak pan Bóg przykazał, strzelił tak lekko, że dał pole do popisu Buffonowi i stworzył temat do interpretacji dla sędziów.fazzi pisze:Padłem. I naprawdę ten tekst który cytujesz jest dla ciebie prawdą absolutną ? (z mediolańskiej gazety ) :rotfl: Niepotrzebnie uniósł rękę ? :rotfl: LOL, co za różnic gdzie ma ręce, skoro nie dotyka nimi piłki, przecież gdyby miał je w tej sytuacji nie uniesione, to właśnie wtedy dostałby w rękę.Bubu1899 pisze:Tak czy siak włoski dziennik po raz kolejny zaznacza winę obrońcy bianconerich, który niepotrzebnie uniósł rękę zamiast trzymać ją przy sobie, a decyzję Rizzoliego uważa za pomyłkę, ale nie skandal.
I tyle.
Bubu jest kosmitą.
Na czasie - platini chce 64 drużyn w LM :lol: niech ten gościu jak najszybciej robi wypad z UEFA zanim znowu mu coś strzeli do głowy...
- Castiel
- Juventino
64 drużyny akurat dla kibiców atrakcyjna opcja. Więcej drużyn - większy wybór i + dla słabszych klubów z innych lig. Dla mnie to poroniony pomysł. Ile takie rozgrywki miałyby trwać? Masakra.pan Zambrotta pisze: Na czasie - platini chce 64 drużyn w LM :lol: niech ten gościu jak najszybciej robi wypad z UEFA zanim znowu mu coś strzeli do głowy...
- joy
- Katalończyk
Gdyby po fazie grupowej wprowadzono 1/16 to tylko 2 mecze więcej. To jak już robić zmiany to może powrót do starego systemu pucharowego. Czyli faza pucharowa od samego początku. Wtedy nie byłoby meczów o pietruchę, szansa na sporą liczbę niespodzianek a i same pojedynki byłyby bardziej zacięte.
- pan Zambrotta
- Juventino
tak, mecze śląska z arsenalem, czy hajduka z Juventusem będą atrakcyjne, ale dla lokalnej gawiedzi. Cała reszta przełączy na X-Factor
Sponsorzy uciekną od takiej formy LM, albo będą mniej płacili.
chybiony pomysł o kilometr.

Sponsorzy uciekną od takiej formy LM, albo będą mniej płacili.
chybiony pomysł o kilometr.
- blackadder
- Juventino
1 kolejkę dłużej? Zamiast 2 mocnych zespołów w grupie będzie 1 faworyt i 1 drużyna z prowincji. Dla UEFY to kasa z praw telewizyjnych, bo kolejka trwałaby 4 dni - o tym była mowa już parę miesięcy temu.Castiel pisze:64 drużyny akurat dla kibiców atrakcyjna opcja. Więcej drużyn - większy wybór i + dla słabszych klubów z innych lig. Dla mnie to poroniony pomysł. Ile takie rozgrywki miałyby trwać? Masakra.pan Zambrotta pisze: Na czasie - platini chce 64 drużyn w LM :lol: niech ten gościu jak najszybciej robi wypad z UEFA zanim znowu mu coś strzeli do głowy...
Ale tu nie o to chodzi. Kiedyś były dwie fazy grupowe i było dobrze.
Problem w tym że tacy Anglicy dostaną 6(?) miejsc w LM, pieniądze Arabów tam zostaną, a nawet będzie to jeszcze atrakcyjniejszy rynek, zresztą Leeds zostało właśnie wykupione przez kolejnych Arabów, bodajże z Kataru. Misją UEFY powinno być, i z tego co Platini mówi to jest, wyrównywanie poziomu, a nic w tym kierunku się nie dzieje.
Już nawet Abete wpadł na ciekawszy pomysł. Otóż półfinaliści LE mieliby dostać szansę gry w LM. Tutaj widzę same plusy. W końcu może włoskie zespoły zainteresowałyby się tym pucharem, a Italii przydałyby się punkty w rankingu.
Nie zmienia to jednak faktu że Platini po prostu nie wie co robi, sam przyznał że jego Financial Fair Play po prostu nie działa i że nie może nic zrobić aby ograniczyć szalone zakupy City, PSG czy Chelsea. Szkoda że pomimo braku sensownych pomysłów żyje w przekonaniu że musi coś zmienić.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2012, 13:14 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

- pan Zambrotta
- Juventino
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie działa bo z góry było wiadome, że nie będzie miał jaj wywalić jakiś bogaty zespół z LM, UEFA przecież też ma z tego kasę.. kto sobie wyobraża LM bez np Realu? bo zabrakło im np 3mln?blackadder pisze:Nie zmienia to jednak faktu że Platini po prostu nie wie co robi, sam przyznał że jego Financial Fair Play po prostu nie działa i że nie może nic zrobić aby ograniczyć szalone zakupy City, PSG czy Chelsea.
a nowy pomysł LM jest równie dobry co ME w całej Europie... albo ukaranie Adriano bez przepisu, a nie ukaranie całego Szachtara... w ogóle ktoś pamięta dobry pomysł Platiniego?
a jeśli ktoś uważa, że 64 drużyny to atrakcyjna opcja dla kibiców to niech sobie porówna oglądalność LM i LE
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szycha21
- Juventino
no i dodajmy jeszcze zwiększenie liczby drużyna na EURO, co według mnie również jest głupotą. Sytuacja taka sama jak w LM. Zawsze w tych rozgrywkach grała tylko elita i tak powinno być. Po co mi pachoły i wyniki w grupie po 10:0? Ja się jeszcze nie będę denerwował, bo na razie nic nie zmieniono (oprócz tego EURO!) ale jak wprowadzą te 64 drużyny to... :doh:pan Zambrotta pisze:dodajmy do tego pomysł "Euro 2020 w 12 krajach" i mamy obraz człowieka zupełnie nie nadającego się na to stanowisko...
LM z 64 drużynami straciła by swój obecny prestiż i elitarność. A po za tym, co z pieniędzmi ? Stać ich na płacenie tylu drużynom ? Czy po prostu obecnie płacone pieniądze zmniejszą się o połowę ?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- bendzamin
- Redaktor
Bez przesady. Przeciez Turyn to nie jest Catania czy Palermo, zeby takie temperatury byly dla pilkarzy czyms szokujacym. Nie podam Ci dokladnych danych, ale wydaje m sie, ze ktos z forum, kto gleboko siedzi w meteorologii podawal tutaj jakies statystyczne dane i Donieck nie jest tragiczny pod wzgledem pogody w poronwnaniu do Turynu. Wazne, zeby nie nawalilo sniegu jak we Wronkach w Poznaniu.bonus2o pisze:Przewidywana pogoda w Doniecku w środe troszkę może nam pokrzyżować plany. Ma być bezdeszczowo/sniegowo ale za to temperatura około 0 stopni.
64 druzyny w LM to pomysl poroniony. Obecna forma rozgrywek jest moim zdaniem optymalna, jest w czym wybierac jesli chodzi o atrakcyjnosc spotkan, a rownoczesnie da sie mniej wiecej sledzic wszystkie mecze i grupy. Jesli podwoimy ilosc druzyn, zrobi sie burdel jak w Lidze Europejskiej. Platini, zostaw

- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
a co sądzicie o tym, ze gramy z Torino w sobotę, a Szachtar juz w piątek. Milan z kolei tez gra w piątek, on ma mecz w LM we wtorek, ale mimo wszystko grają o nic i to u siebie. my z kolei w odleglym Doniecku.. mam nadzieje, ze w srode wieczorem ok 22.30 nie bede musial myslec, ze przeciez mielismy 1 dzien mniej odpoczynku niz Szachtar..
- Supersonic
- Juventino
Mi sie wydaje, ze tu nie chodzi o ulepszanie LM tylko LE. Te rozgrywki z roku na rok traca na kazdym polu. Polowa startujacych ( wiekszosc z ITA, ENG, mniej FRA) je olewa. prestiz spada.. rozgrywki przymusowego zla.
Jakies pomysly na restauracje tych rozgrywek?
Stworzenie jednych europejskich pucharow 64o duzynowych - w formie pucharowej od poczatku do konca, zero kalkulacji, slabszy mecz i Cie nie ma jest uwazam jakas opcja.
Innej na przywrocenie LE jakiegos wiekszego sensu, ja osobiscie nie widze. Jakies propozycje?
Jakies pomysly na restauracje tych rozgrywek?
Stworzenie jednych europejskich pucharow 64o duzynowych - w formie pucharowej od poczatku do konca, zero kalkulacji, slabszy mecz i Cie nie ma jest uwazam jakas opcja.
Innej na przywrocenie LE jakiegos wiekszego sensu, ja osobiscie nie widze. Jakies propozycje?