Liga Mistrzów 2012/13
- Bubu1899
- Milanista
Krzywe było dla tych co chcieli je widzieć krzywe i jeszcze są w 100% pewni że ręki nie było po obejrzeniu 100 powtorek (a gdzie tu sędzia ktory miał 2-3 sekundy na podjecie decyzji?).pan Zambrotta pisze:powiedział ten, co wrzucił krzywe zdjęcie, gdzie Isla "dotyka" piłkę ręką i został obśmiany na wszystkie strony po równo i się już nie odzywa... :roll:
LGDS napisała
Żyj zdrów :CArbitrowi spotkania została oczywiście wytknięta decyzja o rzucie karnym dla Milanu, choć w analizie sytuacji LGdS zwraca uwagę na fakt, iż dopiero powtórka telewizyjna mogła wykazać, że ręka Isli w polu karnym nie była wcale taka oczywista: widać na niej, że piłka uderzyła zawodnika w pachę i bok, choć pozostaje minimalna wątpliwość, czy piłka nie dotknęła najpierw części przedramienia. Tak czy siak włoski dziennik po raz kolejny zaznacza winę obrońcy bianconerich, który niepotrzebnie uniósł rękę zamiast trzymać ją przy sobie, a decyzję Rizzoliego uważa za pomyłkę, ale nie skandal.
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Równie dobrze mogłeś jeszcze wrzucić cytat z gazetki klubowej Milanu :lol: Isli wina bo wystawił rękę i dostał pod pachę. No ja nie mogę... A nieuznany gol Muntariego to wina Muntariego bo zamiast piznąć łbem pod poprzeczkę to w rękawice Buffona no i zmylił sędziego.
- D-Rose
- Juventino
Rozumiem, ze uwazasz, ze klubowy szmatławiec milanu bedzie stał po stronie Juventusu?! :rotfl: Jezeli tak, to fajne masz koleś zycie.LGDS napisała

Swoja drogą, LGdS po "golu Muntariego" stwierdzila, ze sedziowie sprzyjaja Juventusowi, a drukarnie Rizzoliego zwala na karb, spadajacej jakosci sedziowania we włoszech. Super. Naprawde wybitny ten swoj swiat maja w tym Mediolanie.

-14

- meda11
- Juventino
- blackadder
- Juventino
Jak ktoś chce widzieć rękę, to nawet 100 różnych powtórek nie pomoże. Nie pomoże też to że trener i dyrektor klubu mówią że karnego być nie powinno. A to że sędzia ma mało czasu akurat świadczy o większych szansach na popełnienie błędu, który w tym przypadku popełnił.Bubu1899 pisze: Krzywe było dla tych co chcieli je widzieć krzywe i jeszcze są w 100% pewni że ręki nie było po obejrzeniu 100 powtorek (a gdzie tu sędzia ktory miał 2-3 sekundy na podjecie decyzji?).
Jak zawodnik ma skakać beż używania przy tym rąk? Na podstawie ruch jego ręki można równie dobrze uznać że nią uciekał od piłki, a nawet jeśli musnęła jego przedramienia, to nie zmieniła znacząco toru jej lotu, nie mówiąc o tym że po strzale piłka sporo minęłaby bramkę.Bubu1899 pisze: LGDS napisałaŻyj zdrów :CArbitrowi spotkania została oczywiście wytknięta decyzja o rzucie karnym dla Milanu, choć w analizie sytuacji LGdS zwraca uwagę na fakt, iż dopiero powtórka telewizyjna mogła wykazać, że ręka Isli w polu karnym nie była wcale taka oczywista: widać na niej, że piłka uderzyła zawodnika w pachę i bok, choć pozostaje minimalna wątpliwość, czy piłka nie dotknęła najpierw części przedramienia. Tak czy siak włoski dziennik po raz kolejny zaznacza winę obrońcy bianconerich, który niepotrzebnie uniósł rękę zamiast trzymać ją przy sobie, a decyzję Rizzoliego uważa za pomyłkę, ale nie skandal.
Jeśli myślisz że ktoś będzie tu brał LGDS za obiektywne źródło to niestety, mam dla Ciebie złą wiadomość.

- strong return
- Juventino
Kara zasłużona, jeśli nie udaje się eliminować symulek, to niech chociaż takie przejawy postawy niegodnej sportowca i człowieka pozawionego honoru(pokonanie przeciwnika nie ustawionego w obronie choćby (nawet jeśli Duńczyk nie był wielce kontuzjowany) będą piętnowane i jakoś egzekwowane. Dochodzenia symulek po meczu, też jestem za. To nie był żaden odruch tylko działanie z premedytacją, niech gnije. Zwłasza, że mogło trafić na nas w decydującym meczu i ustawić spotkanie, tyle że trafiło na Duńczyków,
Choć oczywiście taki Suarez za wybicie bramki ręką na MŚ powinien dostać bana na kilka spotkańł eliminacji do następnego mundialu np. Tak jak Henry nie powinien też grać na Mundialu.
Choć oczywiście taki Suarez za wybicie bramki ręką na MŚ powinien dostać bana na kilka spotkańł eliminacji do następnego mundialu np. Tak jak Henry nie powinien też grać na Mundialu.
- Bubu1899
- Milanista
Panie Marcinie, chłop po "30" a jakbym czytał 15 latka...it doesn't matter pisze: Swoja drogą, LGdS po "golu Muntariego" stwierdzila, ze sedziowie sprzyjaja Juventusowi, a drukarnie Rizzoliego zwala na karb, spadajacej jakosci sedziowania we włoszech. Super. Naprawde wybitny ten swoj swiat maja w tym Mediolanie.
-14
tylko nie było podstaw do jej podyktowania.Kara zasłużona
Co innego symulacje czy inne proby oszukania sedziego a co innego umowna zasada fair play ktora jak ktos wyzej wspomnial czesto jest wykorzystywana do np gry na czas...
Milano siamo noi!

- gucio_juve
- Juventino
Ciekawe rzeczy mówią gadacze C+. Oglądam akurat Czelsi Fulham i ponoć właściciel Szachtara - Abramov, jest przyjacielem i dobrym kolegą Abramowicza i obiecał mu, że ukraińskie Zagłębie Lubin da z siebie wszystko w środowym meczu 

- zahor
- Juventino
Czytam te Twoje posty z zaciekawieniem bo im więcej ich się naczytam, tym mniej rozumiem o co Ci chodzi. Czy mógłbyś się jednoznacznie określić co miałeś na myśli pisząc że "powtórka pokazuje że sędzia się wybroni"? Czy chodziło Ci o to że:Bubu1899 pisze: Krzywe było dla tych co chcieli je widzieć krzywe i jeszcze są w 100% pewni że ręki nie było po obejrzeniu 100 powtorek (a gdzie tu sędzia ktory miał 2-3 sekundy na podjecie decyzji?).
a) było zagranie ręką i sędzia miał podstawy do tego, żeby gwizdnąć karnego, a zatem decyzja nie była nieprawidłowa
b) nie było zagrania ręką, ale wszystko działo się szybko i sędzia miał prawo się pomylić - co nie zmienia decyzji że karny był niesłuszny.
Jeżeli wariant a, to niestety nie mamy nawet o czym rozmawiać. Jeżeli zaś b, to nie rozumiem specjalnie po co się aż tak spinać. Nikt chyba nie sugeruje że karny był absolutnie z sufitu, że to największa pomyłka w historii futbolu, że sędzia celowo wydrukował itp. Gdyby Isla został trafiony w łydkę, a arbiter gwizdnął rękę to co innego, ale w tej sytuacji jest to błąd jakich w Serie A niestety wiele - ani bardziej, ani mniej rażący od tych jakie popełniają ostatnimi czasy inni sędziowie, w tym także na korzyść Juventusu.
- @D@$
- Juventino
To chyba jednak nie widziałeś tej sytuacji. Nie to że nie oddał a mógł, tylko zgarnął piłkę która w oczywisty sposób została oddana długim wykopem, prosto do bramkarza, leciała chyba minutę i jeszcze grał głupiego, że nic nie wiedział.Bubu1899 pisze:Tylko teraz jest precedens i chłopa który MÓGŁ oddać piłkę a wcale nie MUSIAŁ zawieszają na decydujący mecz...
Co do nurków, jest też druga strona medalu. Około roku 2002 (zwłaszcza mundial wszdł mi w pamięć) weszło karanie kartkami za symulowanie w polu karnym. Niby wszystko OK, niezły pomysł. Tyle że masa sędziów zaczęła interpretować to tak, że jak napastnik leży w polu karnym to albo trzeb gwizdnąć karnego, albo go wykartkować. Natomiast bywają sytuację, że zawodnik X się wywali, poślizgnie, nie dopominając się o "11" a mimo to uznawane było to za próbę wymuszenie, jakby w początkowej fazie wprowadzenia tego przepisu nikt nie wpadł na to, że i takie sytuacje (nawet jeśli rzadko) się zdarzają.
Henry rozumiem, ale Suarez? Za co? Zaryzykował, wybił piłkę, dostał za to czerwień a rywale karnego. Jakby Ghana to strzeliła, to by nikt nie myślał, o większej karze dla niego, tylko uznnao by go za idiotę.strong return pisze:Choć oczywiście taki Suarez za wybicie bramki ręką na MŚ powinien dostać bana na kilka spotkańł eliminacji do następnego mundialu np. Tak jak Henry nie powinien też grać na Mundialu.
A co do przerzucania kar z MŚ na eliminacje to jestem sceptyczny.
A jak już jesteśmy przy LM, moze i ktoś wytłumaczyć co strzeliło Chelsea z tym Benitezem? :doh: Di Matteo wygrał im LM, czego nie udało się "wielkim nazwiskom". Ja bym jeszcze zrozumiał, jakby zwolnili go by przyszedł koleś co gwarantuje coś w krajowej lidze, bo z tym może i średnio. Ale Benitez? Nawet w swoich złotych latach z Liverpoolem nie ugrał w Premiership nic. Ostanie dobre wyniki ligowe miał chyba jeszcze w Hiszpanii, czyli prawie 10 lat temu. Dla mnie głupota, ale to ich problem.
- Łukasz
- Juventino
Mi ta sytuacja przypomina ukaranie piłkarzy Realu za wykartkowanie się. Są w regulaminie UEFA nieprecyzyjne punkty o duchu "fair play", więc można je w takich sytuacjach wykorzystać. Czy słusznie? Pytanie otwarte.
- bajbek17
- Juventino
Faktycznie kiedyś coś słyszałem na ten temat nie wiem czy nawet nie był współudziałowcem czy coś takiego.gucio_juve pisze:Ciekawe rzeczy mówią gadacze C+. Oglądam akurat Czelsi Fulham i ponoć właściciel Szachtara - Abramov, jest przyjacielem i dobrym kolegą Abramowicza i obiecał mu, że ukraińskie Zagłębie Lubin da z siebie wszystko w środowym meczu
Edit: Według Wiki to Roman był sponsorem Szachtara.
- Bubu1899
- Milanista
Dokładnie to co cytowałem wyzej z ponoc "gazetki Milanu", gdzie naczelny jest za Interem :Czahor pisze:Czy mógłbyś się jednoznacznie określić co miałeś na myśli pisząc że "powtórka pokazuje że sędzia się wybroni"
I tyle.Arbitrowi spotkania została oczywiście wytknięta decyzja o rzucie karnym dla Milanu, choć w analizie sytuacji LGdS zwraca uwagę na fakt, iż dopiero powtórka telewizyjna mogła wykazać, że ręka Isli w polu karnym nie była wcale taka oczywista: widać na niej, że piłka uderzyła zawodnika w pachę i bok, choć pozostaje minimalna wątpliwość, czy piłka nie dotknęła najpierw części przedramienia. Tak czy siak włoski dziennik po raz kolejny zaznacza winę obrońcy bianconerich, który niepotrzebnie uniósł rękę zamiast trzymać ją przy sobie, a decyzję Rizzoliego uważa za pomyłkę, ale nie skandal.
Milano siamo noi!

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Achmetow, jak już.gucio_juve pisze:Ciekawe rzeczy mówią gadacze C+. Oglądam akurat Czelsi Fulham i ponoć właściciel Szachtara - Abramov, jest przyjacielem i dobrym kolegą Abramowicza i obiecał mu, że ukraińskie Zagłębie Lubin da z siebie wszystko w środowym meczu

bajbek17, w którym miejscu jest tak napisane? Nie mogę znaleść.
Wydaje mi się, że nic nie łączyło nigdy Romana z klubem z Doniecka.
I tyle.[/quote]Bubu1899 pisze:Tak czy siak włoski dziennik po raz kolejny zaznacza winę obrońcy bianconerich, który niepotrzebnie uniósł rękę zamiast trzymać ją przy sobie, a decyzję Rizzoliego uważa za pomyłkę, ale nie skandal.
Padłem. I naprawdę ten tekst który cytujesz jest dla ciebie prawdą absolutną ? (z mediolańskiej gazety ) :rotfl: Niepotrzebnie uniósł rękę ? :rotfl: LOL, co za różnic gdzie ma ręce, skoro nie dotyka nimi piłki, przecież gdyby miał je w tej sytuacji nie uniesione, to właśnie wtedy dostałby w rękę.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"