Liga Mistrzów 2012/13
- SKAr7
- Juventino
No wiesz co? filippo raz w życiu się postarał, żeby wszystko było cacy, a ty nawet tego nie zauważasz?Supersonic pisze: Co nie zmienia faktu, ze jestem przeciwny zawieszaniu za rzeczy nieuregulowane konkretnie przepisami.

Bo wcale Ci nie wytłumaczyłem jasno i wyraźnie, skąd to absurdalne zawieszenie :roll: Czy może żyjesz w świecie, gdzie wyroki nie są automatycznie mnożone x1,5 w momencie, kiedy zainteresuje się procesem telewizja, a sędziowie wcale a wcale nie żyją wtedy pod wzmożoną presją? :lol:Bubu1899 pisze: O jednak znalazł się ktoś kto odniosł się głównego zagadnienia jakim jest absurdalne zawieszenie! \o/
- Supersonic
- Juventino
nie no filippo dokopal sie do zrodla, fajnie, wiedza zostala poszerzona, wiemy co i jak dlaczego. Sauce ewidentnie jest.SKAr7 pisze:No wiesz co? filippo raz w życiu się postarał, żeby wszystko było cacy, a ty nawet tego nie zauważasz?Supersonic pisze: Co nie zmienia faktu, ze jestem przeciwny zawieszaniu za rzeczy nieuregulowane konkretnie przepisami.sam szczyt strony 49, wszystko ładnie rozpisane.

Natomiast loyality, integrity, sportmanship.. no ja nie lubie tego wszechpoprawnosciowego belkotu.
Kumam o co chodzi, o "gain an advantage" ale dziadostwa w pilce jest multum, taki pepe wciaz jakims cudem biega bo boiskach a nagle z Luiza A. sie robi kryminaliste najgorszego. Albo robmy fair play sport, wypiszmy wszystko co nie moze miec miejsca, wyeedukujmy sedziow itd. i to stosujmy, a jak nie to niech dalej sedziowie wypaczaja wyniki spotkan, goscie z premedytacja niszcza zdrowie innym pilkarzom, a w imie walki o czystosc sportu raz na pol roku znajdzie sie Terryego albo innego Adriano i pokazuje sie tlumowi - oto karzemy.

Ostatnio zmieniony 28 listopada 2012, 00:00 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Ataki? Znowu mówisz o sobie i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> twierdzeniu, że Platini specjalnie dla Juve zawiesza rywala? To masz rację, nie ma co się odnosić.Całą reszte wycieczek osobistych i ataków przemilczę bo do czego tu sie odnosic?
- Marian.
- Juventino
Na pewno masz trochę racji, MarcineR. Jednakże, zwróć uwagę, że jakby UEFA karała za wszystkie próby nurkowania w polu karnym to Barcelona nie skompletowałaby 11-tki na mecz w LMMarcineR pisze:Ale nie pojmuję tego, że niektórzy piłkarze nurkują na potęgę to nic im się nie robi, co najwyżej czasem tam sędzia im żółtą kartkę wręczy. Nurkowanie to próba oszukania sędziego, co jest dla mnie zagraniem równie nie fair co wybryk Luiza Adriano, gdyby UEFA była konsekwentna to każdego cholernego nurka też by zawieszała.

Druga sprawa. Tak jak napisał SKAr7 - można powiedzieć, że była to sytuacja niecodzienna. Ja szczerzę mówiąc nie przypominam sobie jakiegoś meczu w LM na przełomie ostatnich lat, żeby piłkarz postąpił w podobny sposób co Adriano z Szachtara. Jeżeli chodzi o nurków to takich sytuacji było multum. Wystarczy włączyć mecz Barcelony, żeby się o tym dobitnie przekonać.
Podejrzewam, że w ekipie Shakktara mniej się przejmują tą całą sytuacją niż Ty. Górnicy zapewnili sobie już awans, więc najważniejszy cel został spełniony. Teraz pozostaje kwestia, czy awansują z pierwszego, czy drugiego miejsca. Gdyby ten mecz miał decydować o tym, czy Shakhtar w ogóle awansuje z grupy, czy nie to miałbym jeszcze jakieś podstawy do tego, żeby się z Tobą zgodzić. Jednakże na tą chwilę, zupełnie nie rozumiem dlaczego się tak spinasz.Bubu1899 pisze: chłopa który MÓGŁ oddać piłkę a wcale nie MUSIAŁ zawieszają na decydujący mecz...

- MarcineR
- Interista
Było kilka takich przypadków. Zdaje się, kiedyś Zalayeta dostał zawieszenie za nura, również Adriano. Myślę, że jakby takie działania były na porządku dziennym to szybko by wypleniło tą największą zarazę w piłce, jakim jest nurkowanie.Marian. pisze:Na pewno masz trochę racji, MarcineR. Jednakże, zwróć uwagę, że jakby UEFA karała za wszystkie próby nurkowania w polu karnym to Barcelona nie skompletowałaby 11-tki na mecz w LMMarcineR pisze:Ale nie pojmuję tego, że niektórzy piłkarze nurkują na potęgę to nic im się nie robi, co najwyżej czasem tam sędzia im żółtą kartkę wręczy. Nurkowanie to próba oszukania sędziego, co jest dla mnie zagraniem równie nie fair co wybryk Luiza Adriano, gdyby UEFA była konsekwentna to każdego cholernego nurka też by zawieszała.. Pamiętam jak u nas Krasic dostał karę 4 spotkań zawieszenia (co prawda nie była to LM tylko Serie A) za pamiętnego nura z Bolonią. Jakoś wtedy nikt z kibiców innych klubów nie pisał, że to skandal, że dostał takie długie zawieszenie, bo wszystkim to było na rękę. Ja, mimo, że popieram karanie piłkarzy, że takie zachowania to uważam jednak, że kara dla Milosa była zbyt surowa.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja sie tylko odnioslem do oficjalnej wiadomosci o zawieszeniu Adriano i fakt jestem calkiem z tego zadowolony.. co by nie mowic wyjazd w grudniu na ukrainskie stepy nie nalezy do najprzyjemniejszych. Dla mnie nie jest wazne w jakim stylu awansujemy , po prostu chce aby Juve gralo dalej. W kolejnej rundzie wrecz pomodle sie o to aby to byl Real badz inny Bayern w pelnym skladzie.. ale nie teraz... nie z górnikami w grupie na kresach Europy...
Bubu gratuluje sukscesu w grupie LM ....
jest moc 
Bubu gratuluje sukscesu w grupie LM ....
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2012, 00:28 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- SKAr7
- Juventino
Było kilka przypadków, ale znacznie więcej było przypadków przemilczanych i pominiętych, a wcale nie mniej gorszących od powyższych.MarcineR pisze: Było kilka takich przypadków. Zdaje się, kiedyś Zalayeta dostał zawieszenie za nura, również Adriano. Myślę, że jakby takie działania były na porządku dziennym to szybko by wypleniło tą największą zarazę w piłce, jakim jest nurkowanie.
Natomiast popieram drugą część. Chyba NBA ostatnio wprowadziła kary finansowe po nurkach, nie wiem też jak one działają póki co

- meda11
- Juventino
Sprawdzać mi się nie chce ale to działa na zasadzie: za pierwszym razem ostrzeżenie, za drugim razem 5000 baksów, za trzecim 10000. Co w przypadku dalszych nie wiem. Podejrzewam, że dojedzie się maksymalnie do 50000 i następne takie udawanie skończy się zawieszeniem.SKAr7 pisze:Chyba NBA ostatnio wprowadziła kary finansowe po nurkach, nie wiem też jak one działają póki co
- pan Zambrotta
- Juventino
powiedział ten, co wrzucił krzywe zdjęcie, gdzie Isla "dotyka" piłkę ręką i został obśmiany na wszystkie strony po równo i się już nie odzywa... :roll:Bubu1899 pisze:Jak to fajnie sie czyta jak ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie jaki sie wypowiada tylko potrafi bełkotać. :C
stoję po tej samej stronie, gdzie Supersłoik, skoro zasad tzw. "fifa fair play" nie ma jasno wyregulowanych w jakimkolwiek kodeksie, nie można karać za jakieś niejasne zasady niestosowania tego. Aczkolwiek to, co zrobił adriano to zwykłe buractwo.
Poza tym, czasy kiedy ludzie wybijali piłkę na aut mijają. Zamiar może i szlachetny, ale obecnie głównie to symulacje wymuszające czas. Ile razy widzieliśmy, jak facet ginął dosłownie, a kiedy piłka dziwnym trafem potoczyła się obok niego, wstawał jak nowo narodzony. Albo jeszcze lepszy hardcore - piłkarz zwijający się z bólu za linią boiska przeturlał się na boisko, żeby sędzia przerwał akcję, takiego to by wzięto na kopy to by zmądrzał.
Od przerywania akcji jest sędzia.
- zahor
- Juventino
Wiesz bardzo dobrze że w piłkę nożną gra się według pewnego zbioru niepisanych zasad i obyczajów, a nie dokładnie według paragrafów reguł FIFA. Część przepisów jest martwa, część tak ogólnikowa, że można ją interpretować na sto sposobów, jeszcze inna przestrzegana wybiórczo. Tak to wygląda już od dość dawna i jakoś to działa. Raz lepiej, raz gorzej, ale wszyscy mniej więcej wiedzą na co sobie można pozwolić a na co nie - a jak znajdzie się taki cwaniak który chce sobie te normy ominąć, zawsze znajdzie się furtka prawna żeby takiego ukarać. W tym przypadku - ten podpunkt który zapodał filippo.Supersonic pisze: Natomiast loyality, integrity, sportmanship.. no ja nie lubie tego wszechpoprawnosciowego belkotu.
Kumam o co chodzi, o "gain an advantage" ale dziadostwa w pilce jest multum, taki pepe wciaz jakims cudem biega bo boiskach a nagle z Luiza A. sie robi kryminaliste najgorszego. Albo robmy fair play sport, wypiszmy wszystko co nie moze miec miejsca, wyeedukujmy sedziow itd. i to stosujmy, a jak nie to niech dalej sedziowie wypaczaja wyniki spotkan, goscie z premedytacja niszcza zdrowie innym pilkarzom, a w imie walki o czystosc sportu raz na pol roku znajdzie sie Terryego albo innego Adriano i pokazuje sie tlumowi - oto karzemy.
Zmiana reguł w ten sposób, żeby szczegółowo opisywały każde niedopuszczalne zagranie, żeby wszystko co nie jest zabronione wprost było dozwolone i żeby każde przekroczenie przepisów było zawsze karane byłoby ogromną rewolucją, myślę że znacznie większą niż wprowadzenie powtórek wideo dla sędziów. W związku z tym nie spodziewałbym się takiej reformy przynajmniej przez najbliższe dziesięć lat.
- oliver
- Juventino
-Maradona strzela gola ręka na mistrzostwach światach to nazwali "boska ręka"
- Thierry Henry strzela celowo gola ręka w dogrywce w barażowym meczu chyba o mundial to jest w porządku
- Luiz Adriano strzela prawidłowo gola, zostaje ukarany na jeden mecz
UEFA RIP
- Thierry Henry strzela celowo gola ręka w dogrywce w barażowym meczu chyba o mundial to jest w porządku
UEFA RIP
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W Anglii zawieszają za wyzywanie od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, zabierają opaski za zdradzanie żony więc akurat zawieszenie Adriano na jeden mecz za brak szacunku dla rywala nie jest aż tak szokujące, zwłaszcza że przed meczami LM lecą przecież spoty promujące fair play i inne podobne rzeczy.
Ale większa beka z tego piłkarza Szachtara, który odebrał piłkę przeciwnikowi mimo że mieli go przepuścić i dać strzelić gola.
Ogólnie jeden wielki kabaret. Kibice się wściekają, piłkarze Nord chyba nie dowierzają co się stało, Luiz Adriano kompletnie nie kontaktuje jak Luca Toni po zderzeniu z Glikiem, sędzia wzrusza ramionami... :lol: chyba trzeba będzie wprowadzić jakieś przepisy zanim ktoś strzeli podobnego gola w finale LM.
Nie chciałbym żeby takie rzeczy jak fair play były regulowane przepisami no ale skoro takie chamstwo ma miejsce to nie ma innego wyjścia.
Ale większa beka z tego piłkarza Szachtara, który odebrał piłkę przeciwnikowi mimo że mieli go przepuścić i dać strzelić gola.
Ogólnie jeden wielki kabaret. Kibice się wściekają, piłkarze Nord chyba nie dowierzają co się stało, Luiz Adriano kompletnie nie kontaktuje jak Luca Toni po zderzeniu z Glikiem, sędzia wzrusza ramionami... :lol: chyba trzeba będzie wprowadzić jakieś przepisy zanim ktoś strzeli podobnego gola w finale LM.
Nie chciałbym żeby takie rzeczy jak fair play były regulowane przepisami no ale skoro takie chamstwo ma miejsce to nie ma innego wyjścia.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Adriano to jedno z najsłabszych ogniw pierwszej jedenastki Szachtara, więc nie ma co się podniecać. Świetnych ofensywnych zawodników jest Ci tam dostatek...
Moim zdaniem kara niezasłużona, podobnie zresztą jak pomeczowe kary za nurkowanie...
Moim zdaniem kara niezasłużona, podobnie zresztą jak pomeczowe kary za nurkowanie...
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
A co mają dwa pierwsze gole do UEFY ?oliver pisze:-Maradona strzela gola ręka na mistrzostwach światach to nazwali "boska ręka"
UEFA RIP