Serie A 12/13 (14): Milan 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:24

FelekJUVE pisze:Ja widze, że wiekszosci sie w tylkach poprzewracalo od tych meczy bez porazki!! Zagralismy zarabisty mecz z Chelsea!! Wszyscy walili ochy i achy! Zagralismy słabiej z Milanem i juz wielkie narzekanie!!
Pragnę przypomnieć, że Milan pokonały takie potęgi jak Sampdoria czy Atalanta, a my nawet grając słabiej powinniśmy zespół Milanu pokonać. Zagraliśmy piach. Należał się nam.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:26

Super celne podania, super Isla, super mecz...

Sędzia popełnił duży błąd, ale nasza gra to istna padaka była. Chaos, zero pomysłu na grę.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:26

Sandro. pisze: Karny oczywiście niesłuszny czego zresztą Milaniści się nie wypierają ale Isla wyciągnął tą rękę do przodu w stylu supermena więc wcale się nie dziwię że sędzia się pomylił bo to akurat jedna z tych sytuacji kiedy błędy można zrozumieć, sam na pierwszy rzut oka myślałem że karny a powtórki zweryfikowały wszystko.
A ja się bardzo mocno dziwię, że sędzia się w tej konkretnej sytuacji AŻ tak pomylił. Przecież to jest jego praca, więc powinien ją wykonywać solidnie. Ok, można popełnić błąd, ale błędy należy naprawiać!
Ty mogłeś tego nie widzieć (z domu przed tv), ale sędzia na boisku musi widzieć takie zagrania.
Sandro. pisze:Mimo wszystko dobre spotkanie i zasłużona wygrana Milanu czy tego chcecie czy nie
I z tym się z tobą nie zgodzę! Jaka zasłużona wygrana Milanu? To oni nas atakowali, czy my ich?

Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:27

Moim zdaniem, gdyby ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Isla nie wystawiałby tej ręki tak do przodu, to nie dałby sędziemu powodu do odgwizdania tego karnego... Ale tak to jest gdy kupuje się piłkarzy po bardzo poważnej kontuzji, którzy są wielkimi niewiadomymi. Trzeba było kupić jeszcze naszą armatę do ataku G.Rossiego

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:27

Z wypowiedzi zamieszczonych wyżej można wywnioskować tak:

-Nie mamy bramkarza. Trzeba kupić nowego. Buffon to nie jest żadna legenda.
-Obrona jest dobra. Zostawiamy.
-Pomoc to w ogóle cała do kosza (jeszcze miesiąc temu podobno miała być najsilniejsza na świecie z Pirlo na czele i Marchisio oraz Vidalem).
-Atak: Quagiarella, Giovinco - biczowanie, Vucinić - ukrzyżować. Pozostali dwaj mogą zostać, bo dziś nie grali.
-Letni okres transferowy był przespany i nie powinniśmy kupować Asamoaha i Isli.
-Do Vucinicia musi dołączyć Alessio, bo nie reagował żywiołowo przy 1:0 w 92 minucie meczu...

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:28

Castiel pisze:
FelekJUVE pisze:Ja widze, że wiekszosci sie w tylkach poprzewracalo od tych meczy bez porazki!! Zagralismy zarabisty mecz z Chelsea!! Wszyscy walili ochy i achy! Zagralismy słabiej z Milanem i juz wielkie narzekanie!!
Pragnę przypomnieć, że Milan pokonały takie potęgi jak Sampdoria czy Atalanta, a my nawet grając słabiej powinniśmy zespół Milanu pokonać. Zagraliśmy piach. Należał się nam.
Ale czy nie każdemu zdarza się słabszy mecz? Nie ma co rozpaczac.. Ja wiem , że to Milan i tak dalej... Stało się.. Oby odpowiedz była taka sama jak po porazce z Interem. CO jak Co ale chyba mniej pktow niz w poprzednim sezonie na tym etapie nie mamy?

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:29

Paulo pisze:Asamoah = Krasic i nie ma co się dalej upierać, że jest inaczej.
1 z 3 kandydatów do najgłupszego cytatu roku (Gio jako b2b i Melo czyścił jak Vidal). Już nie mogę doczekać się ankiety :happy:

Słaby Milan ograł tragiczny Juventus. Z przebiegu całego spotkania remis byłby bardziej sprawiedliwym wynikiem. Jedyny plus to kubeł zimnej wody.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:32

Mate.G pisze:
Mate.G pisze:Zagramy średnio będziemy spięci przed Szachtarem.
kuba2424 pisze:
Skąd ten pesymizm?
Nie wiem skąd, ale najwyraźniej był słuszny.
:whistle:
No to wykrakałeś... :(

Obyś dobrze krakał przed meczem z Szachtarem...

P.S - w jednej kwestii się myliłeś...nie zagraliśmy średnio.
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2012, 23:33 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:32

Ewidentnie nie służy nam rola faworyta. Zbyt nonszalancko i lekceważąco ( pierwsza połowa ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:33

gucio_juve pisze:Z wypowiedzi zamieszczonych wyżej można wywnioskować tak:
To nie czas na żarty. W dodatku żałosne.
Chcesz bronić Buffona?
Proszę bardzo, ja twierdzę, że zagrał dzisiaj słabo.
Vucinic? Leń od początku tak mówiłem potem zacząłem go coraz bardziej lubić. Teraz choćby nie wiem ile strzelił bramek i jak grał nie zalajkuje jego fejsa :prochno:
Isla? Od samego początku nie podobał mi się ten transfer. Reszta forum twierdziła, że gadam głupoty. Zamiast niego moglibyśmy mieć jakiegoś LO którego nie mamy. (Asa to ŚP) No ale cóż jeszcze ma trochę ponad pół roku :)

Pozdro.
Lypsky pisze:
Sandro. pisze: Karny oczywiście niesłuszny czego zresztą Milaniści się nie wypierają ale Isla wyciągnął tą rękę do przodu w stylu supermena więc wcale się nie dziwię że sędzia się pomylił bo to akurat jedna z tych sytuacji kiedy błędy można zrozumieć, sam na pierwszy rzut oka myślałem że karny a powtórki zweryfikowały wszystko.
Milaniści to bardzo ciekawy gatunek - ciekawe czy bylibyście równie pobłażliwi dla sędziego, gdyby to przeciwko wam został podyktowany tego typu karny. Hipokryci.
Nagroda Nobla dla tego Pana. :happy:
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2012, 23:36 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Milaniści to bardzo ciekawy gatunek - ciekawe czy bylibyście równie pobłażliwi dla sędziego, gdyby to przeciwko wam został podyktowany tego typu karny. Hipokryci.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

gucio_juve pisze:jeszcze miesiąc temu podobno miała być najsilniejsza na świecie z Pirlo na czele i Marchisio oraz Vidalem
Śmiechu tu dodaje fakt, że nie miesiąc temu, ale nawet wczoraj chyba pojawił się na goal.com artykuł zastanawiający się, czy czasem nie mamy NAJLEPSZEJ pomocy na świecie :smile:

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:34

mateo369 pisze:
Paulo pisze:Asamoah = Krasic i nie ma co się dalej upierać, że jest inaczej.
1 z 3 kandydatów do najgłupszego cytatu roku (Gio jako b2b i Melo czyścił jak Vidal). Już nie mogę doczekać się ankiety :happy:

Słaby Milan ograł tragiczny Juventus. Z przebiegu całego spotkania remis byłby bardziej sprawiedliwym wynikiem. Jedyny plus to kubeł zimnej wody.
Jesteś jednym z tych którzy właśnie potrzebują wizyty u okulisty :) Asamoah ma całe dwa zwody, czasem wyjdzie że przejdzie obrońcę, ale 99 razy się nie udaje w tym sezonie. Krasic też czasem przechodził obrońcę i strzelał nawet gole. Pozdro :)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:34

SKAr7 pisze:
alina pisze: Padaka totalna. Nie ma co wyróżniać poszczególnych piłkarzy ani in plus ani in minus.
A jednak można, a nawet trzeba. Trio obronne było dziś naprawdę dobre, co dobitniej podkreśla jak wielka padaka była dalej. Gdyby nie Bonuc, Barza i Martin to te kontry po kolejnych dennych stratach Vucinicia, Vidala i Isli skończyłyby się kompromitacją :whistle:
Jak Buffon podał do Szarego to wyróżnianie straciło sens. No ale masz rację, w zasadzie poza karnym nic wiecej nie straciliśmy, a kontry były groźne.

Juventus powinien wygrywać. Wtedy przynajmniej jest mniej głupot na forum. Ręce opadają, jak się zobaczy, że jest tak wielu użytkowników mających gotowe rozwiązania naszego problemu. Miejmy nadzieję, ze Conte na bieżąco wrzuca to wszystko w translator i notuje.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 23:36

Sandro. pisze:
SKAr7 pisze: Jest różnica pomiędzy zaznaczeniem o wątpliwym karnym, a 10 felietonami nad znaczeniem bramki Muntariego i obdzieraniem żywcem sędziego ze skóry.
Chyba nie chcesz mi powiedzieć że te błędy są tego samego kalibru? :shock:
Oczywiście, że nie...
Tamten błąd nie zaważył na podziale punktów, bo był wyrównany błędem przy spalonym Matriego. Dzisiaj błąd wypaczył całkowicie wynik.

Wiadomo jednak jakim rzetelnym i obiektywnym dziennikiem jest La Gazetta i z całą pewnością jutro na pierwszej stronie zobaczymy "zagranie ręką" Isli... :|

Zablokowany