LM 12/13 (gr. E) [05]: JUVENTUS 3-0 Chelsea
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 75 razy
Krótko. Na + Buffon i jego 2 interwencje. Na wielki minus Bonucci i jego "dokładne" podania - oddaliśmy z 5-6 piłek zupełnie za darmo.
Dobrze, że Q tym razem idealnie dostawił stopę. 1-0 mimo dnia konia pana w kasku.
Dobrze, że Q tym razem idealnie dostawił stopę. 1-0 mimo dnia konia pana w kasku.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Azazel
- Juventino

Szachtarowi bardzo zależy na wyniku skoro prezentuje takie fair play: https://www.youtube.com/watch?v=nFyKT20VT4Q
Jest dobrze, prowadzimy, ale za nic nie możemy oddać inicjatywy Chelsea - ich potencjał w ataku (nawet bez nominalnego napastnika) jest niesamowity. Z lekka uspokoić grę i strzelić drugiego!
Forza Juve!
Jest dobrze, prowadzimy, ale za nic nie możemy oddać inicjatywy Chelsea - ich potencjał w ataku (nawet bez nominalnego napastnika) jest niesamowity. Z lekka uspokoić grę i strzelić drugiego!
Forza Juve!
- booyak
- Juventino

Jeśli chodzi o zablokowany strzał Oscara to był to Bonucci.Robaku pisze:Pieknie bronił w I połowie a i obrona raz pomogła - to był Barza?
Masa niewymuszonych błędów z naszej strony, jeśli tego nie poprawimy a Chelsea ruszy do ataku może być ciężko.
Vucinic?
★ ★ ★
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gramy znakomite spotkanie. Szkoda kilku sytuacji, ale szczęście (piłka wybita z linii pola karnego) oraz Cech mają wpływ na fakt, że prowadzimy zaledwie 1-0. W drugiej połowie musimy grać uważnie z tyłu - uważajmy na kontry, bo piłkarze ofensywni rywala mają ogromny potencjał.
Oby się nie cofnąć w drugiej połowie i dobić rywala. Póki co zasługujemy na to prowadzenie w 100%.
Oby się nie cofnąć w drugiej połowie i dobić rywala. Póki co zasługujemy na to prowadzenie w 100%.
- dawid1897
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
Trochę chyba za szybkie tempo tego meczu albo taką mam transmisję :lol:
Chelsea na pełnej szybkości sprawia nam trochę problemów, proponowałbym zwolnić tempo, klepać piłe coś ala Barcelona, bo daleko na takich wymianach nie zajedziemy.
Chelsea na pełnej szybkości sprawia nam trochę problemów, proponowałbym zwolnić tempo, klepać piłe coś ala Barcelona, bo daleko na takich wymianach nie zajedziemy.
FORZA JUVE!!!
- Antek666
- Juventino

"końcowy gwizdek sędziego czuneta czejkira"... szkoda,że tylko pierwszą połowę kończący,bo wynik już mamy,ale ze względu na emocje to jednak fajnie,że to dopiero połowa... :-D szkoda poprzeczki Lichta...który podoba mi się dziś ogólnie bardzo,Miro też,ach każdy,no może poza Bonucem
idę się spalić i odreagować i naładować się na drugą odsłonę,uffff...
ale no kurcze...ciekawie i jednak te Duńczycy to nie takie śląski wrocławskie czy inne przydupasy do lania...
ba,dobrze by byłop gdybyśmy dalej ich cisnęli tak jak było to po pierwszej bramce i sytuacja gdy a.coe wybił piłkę z samej linii...
Forza!
a później 2-1 a teraz 2-2...sFieSu pisze:FC Nordsjaelland 1 - 0 Shakhtar Donetsk
No to niech Duńczycy dowiozą ten wynik do końca : )
EDIT
No to już się nacieszyłem. 1:1.
popieram....pumex pisze:Chelsea ma taką obronę (mimo wszystko nie najlepszą) i taką ofensywę (z olbrzymim potencjałem), że najgorszym byłoby oddać im inicjatywę w drugiej połowie.
ba,dobrze by byłop gdybyśmy dalej ich cisnęli tak jak było to po pierwszej bramce i sytuacja gdy a.coe wybił piłkę z samej linii...
Forza!
- Nedved1983
- Juventino

ich remis czy porażka daje tylko i aż tyle że w razie porażki nie odpadamy.
czuję się jakbym przebiegł maraton.
teraz potrzeba uwagi w defensywie, zwłaszcza Asa i Lichy nie muszą za bardzo szarżować. trzymać piłkę, przetrzymywać. i jeszcze coś strzelić.
a Quaga kocham, po jego bramce tradycyjnie okrążyłem mieszkanie z flagą z jego autografem.
panowie trzymajcie się! jeszcze tylko i aż 45 minut...
czuję się jakbym przebiegł maraton.
teraz potrzeba uwagi w defensywie, zwłaszcza Asa i Lichy nie muszą za bardzo szarżować. trzymać piłkę, przetrzymywać. i jeszcze coś strzelić.
a Quaga kocham, po jego bramce tradycyjnie okrążyłem mieszkanie z flagą z jego autografem.
panowie trzymajcie się! jeszcze tylko i aż 45 minut...
- De Rossi
- Juventino

Tragiczny jest dzisiaj Bonucci z tymi "odbiorami" na wyprostowanych nogach, czyli jak ja to nazywałem i miałem do niego pretensje na początku jego pobytu w Turynie - podkładaniem haka. Zarobił żółtko i sprowokował tym dwie groźne sytuacje, jedną wybronił Buffon, drugą na szczęście naprawił sam wślizgiem. Może nie dograć do końca meczu, jak tak dalej będzie. Mam wrażenie, że Chiellini w tych samych sytuacjach czysto, szybko i zdecydowanie z dupą na murawie wybiłby piłki. No właśnie, Chiellini dziś w destrukcji świetny.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2012, 21:39 przez De Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

- StaryDobryNedved
- Juventino

O mamma mamma... Quagliarella! Nie wiem co dalej Quag z tą formą zrobi ale na razie ją ma i nikt tego nie zaprzeczy, a byli już i tacy na tym forum, którzy go skreślili i stawiali w równym w szeregu z nawet Vickiem! Skandal...
A co do meczu, jest dobrze ale Chelsea ma wciąż piekielnie silną ofensywę i dostaliśmy takie 3 kontry, że do tej pory zastanawiam się co z tymi kopaczami z Londynu jest dzisiaj nie tak. Trzeba się pilnować, jak ktoś napisał, nie można teraz się bronić, trzeba utrzymać to tempo, podbić stawkę, 2-0 i ewentualnie wtedy można myśleć o obronie. Bronienie 1-0 z tą Chelsea, a raczej z tą ofensywą Chelsea mogłoby się skończyć strasznie źle.
A co do meczu, jest dobrze ale Chelsea ma wciąż piekielnie silną ofensywę i dostaliśmy takie 3 kontry, że do tej pory zastanawiam się co z tymi kopaczami z Londynu jest dzisiaj nie tak. Trzeba się pilnować, jak ktoś napisał, nie można teraz się bronić, trzeba utrzymać to tempo, podbić stawkę, 2-0 i ewentualnie wtedy można myśleć o obronie. Bronienie 1-0 z tą Chelsea, a raczej z tą ofensywą Chelsea mogłoby się skończyć strasznie źle.
- SKAr7
- Juventino

:naughty: Nie zgodzę się. Chelsea ma olbrzymi potencjał, ale póki nie wpuszczą jakiegoś siłacza na 9 to nic z tego nie będzie wynikać, w ataku pozycyjnym nie mają zębów. Zwróć uwagę, że zagrożenie stwarzali, tylko jak było miejsce na boisku, 1 na 1, wychodząc z kontry.pumex pisze:Chelsea ma taką obronę (mimo wszystko nie najlepszą) i taką ofensywę (z olbrzymim potencjałem), że najgorszym byłoby oddać im inicjatywę w drugiej połowie.
Zgodzę się z powyższym, że Bonu dla zmiany. Ale nie dlatego, że gra słabo, ale nie możemy sobie w takim meczu pozwolić na to, by ktoś wyleciał, a Leo ma żółtą.
- annihilator1988
- Juventino

Mam nadzieje, że nie przeżyjemy powtórki meczu z interem, tj. gra na stojaka w okolicach 60 minuty spotkania. Juventus musi postarać się unikać błędów indywidualnych, dlatego też Kielon powinien dostać zakaz wyprowadzania akcji ofensywnych. To po jego zagraniu mogło być 1-0 dla Chelsea już w okolicach 15 minuty. I niech im ktoś powie, że gra się tak mecz się gra tak długo, dopóki sędzia nie gwizdnie po raz ostatni. Chciałbym, żeby Seba wybiegł na boisko gdzieś na 20-30 minut przed końcem spotkania
- karosznurek
- Juventino

Świetne widowisko w Turynie. W drugiej połowie trzeba zagrać jeszcze większą koncentracją. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Corcky
- Juventino

Podziwiam optymizm. Równie dobrze można napisać, że Buffon i szczęście mają wpływ na to, że nie dostaliśmy dwóch goli do przerwy.mrozzi pisze:Gramy znakomite spotkanie. Szkoda kilku sytuacji, ale szczęście (piłka wybita z linii pola karnego) oraz Cech mają wpływ na fakt, że prowadzimy zaledwie 1-0. W drugiej połowie musimy grać uważnie z tyłu - uważajmy na kontry, bo piłkarze ofensywni rywala mają ogromny potencjał.
Chelsea dużo lepiej wyglada bez Torresa

Alessandro Del Piero ole!