Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2012, 17:33

Lypsky pisze: Ten straszny Macierewicz pomaga młodemu człowiekowi wyjść z tłumu ludzi, którzy mają ochotę go zlinczować. Istny potwór, chory człowiek, psychopata.
A miał czekać i patrzeć jak go linczują? Bardziej mnie niepokoi postawa tych ludzi, którzy tam siedzą. I gościa, który się wydziera "wyłącz kamerę, pederasto!".

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2012, 17:38

Mógł stać i nie zrobić nic - tak jak Stefan Niesiołowski na otwartym spotkaniu w Radości, kiedy część niemile widzianych osób została zaatakowana i wyrzucona.

Co do zachowania innych, nic ich nie usprawiedliwia, ale każdy odpowiada za siebie. Nie jest to powód by mówić o całym elektoracie czy "wyznawcach". Myślałem, że osoba tak światła i otwarta jak Ty, powinna o tym wiedzieć.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2012, 17:41

deszczowy pisze:Pomijając kwestie marszu - Antek Policmajster i jego wyznawcy. I oto dlaczego boję się tych ludzi.
A bo platformersi są lepsi?
http://wpolityce.pl/wydarzenia/40230-wy ... nie-toyoty

Już widzę jak drżysz przed poplecznikami PO :roll: Deszczu prosimy, więcej merytoryki, a mniej krzyku i propagandy, bo dyskusja zacznie przypominać to co podlinkował
Pan Mietek.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2012, 17:42

Lypsky pisze: Co do zachowania innych, nic ich nie usprawiedliwia, ale każdy odpowiada za siebie. Nie jest to powód by mówić o całym elektoracie czy "wyznawcach". Myślałem, że osoba tak światła i otwarta jak Ty, powinna o tym wiedzieć.
Wiesz dobrze, jacy ludzie kręcą się przy Antku. Nie mydlmy oczu, tam nie przychodzą ludzie umiarkowani, czy liczący na racjonalną dyskusję.

Koleś zadał normalne (w demokracji) pytanie i reakcja była jaka była. Chyba, że Ty nazywasz taką akcję czymś normalnym. Chociaż jak Cię znam...

Wiking pisze: A bo platformersi są lepsi?
http://wpolityce.pl/wydarzenia/40230-wy ... nie-toyoty
Durnie z prawej, kretyni z lewej. Porąbana ta nasza polityka. Wszystko przez tę cholerną katastrofę sprzed dwóch lat. Wcześniej nie było aż tak źle.

Niezapominajka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2012, 20:53

Dziwnym trafem nagranie urywa się w momencie kiedy Macierewicz wyciąga go spokojnie na środek i jak się domyślam odpowiada na pytania/zarzuty.
,,domyslasz sie''... domyslac sie kazdy moze tego, czego chce. ja np. domyslam sie ze nie zrobil nic takiego bo zadnych dowodów nie ma.
A miał czekać i patrzeć jak go linczują? Bardziej mnie niepokoi postawa tych ludzi, którzy tam siedzą. I gościa, który się wydziera "wyłącz kamerę, pederasto!"
Dobry Boze, nie sadzialm ze to nastapi, ale...zgadzam sie z Deszczowym w tym wzgledzie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2012, 11:29

Poseł PiS: Swojej żonie kazałbym rodzić nawet po gwałcie".

Powiecie, że przynudzam? Możliwe. Mnie coś takiego po prostu nie mieści się w granicach zdrowego myślenia.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2012, 11:59

deszczowy pisze:Poseł PiS: Swojej żonie kazałbym rodzić nawet po gwałcie".

Powiecie, że przynudzam? Możliwe. Mnie coś takiego po prostu nie mieści się w granicach zdrowego myślenia.
Słowo "kazałbym" jest cholernie głupie i nie na miejscu, ale z resztą wypowiedzi Górskiego się zgadzam. Sądzę, że mieszczę się w granicach zdrowego myślenia w tym wypadku ;)

Agrik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2012, 12:26

deszczowy pisze:Poseł PiS: Swojej żonie kazałbym rodzić nawet po gwałcie".

To już było. Każdy wypowiedział swoje zdanie. Jak na moje oko nie ma sensu znowu po miesiącu rozpoczynać tego tematu na nowo. Wszyscy się wypowiedzieli. Znamy swoje opinie na ten temat.

Naprawdę nie ma sensu znowu zaczynać.

I jak również wszyscy wiedza podzielam zdanie Pana powyżej :)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2012, 14:26

Żeby odejść od tematu skrobanek: urządzenia, używane przy badaniu wraku w Smoleńsku, reagowały w analogiczny sposób podczas badań drugiego samolotu Tu-154M.

Mam nadzieję, że to trochę uciszy wszystkich "zamachowców".

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2012, 15:06

@deszczowy

Ja zachodzę w głowę, czym oni badali te Tupolewy, że mają tak dużo błędów pierwszego rodzaju. Jakimś radzieckim urządzeniem? Porządny sprzęt generuje 1% fałszywych alarmów... Być może nasze służby korzystają z generatora liczb losowych, i jak wypadnie liczba parzysta, to piszczy? :roll:

Edit:
Dobry komentarz do linka deszczowego:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/40783-gm ... b-w-polsce
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2012, 18:17 przez Wiking, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2012, 15:33

deszczowy pisze:Żeby odejść od tematu skrobanek: urządzenia, używane przy badaniu wraku w Smoleńsku, reagowały w analogiczny sposób podczas badań drugiego samolotu Tu-154M.

A o tym, że ostatnio dostaliśmy nowy, świeżutki, fajny samolocik, i razem z nim przyjechał do Polski profesor fizyki, konstruktor Dreamlinera, prof. Binienda którego na konferencji spytano o katastrofę Smoleńską i stwierdził (a nawet nie tylko stwierdził, ale wyliczył) że NIE MA BOLCA, by samolot nawet przy dużej sile i uderzeniu o ziemię rozleciał się na tyle drobnych szczątków, i ze nie ma mozliwosci, zeby przy zderzeniu z brozą skrzydło całkowicie odpadło (że uleglo zniszczeniu -zgoda) to Deszczowy wie?
:prochno:

Mi tam dalej coś w tej kwestii śmierdzi, za dużo tu luk, dziwnych przypadków, no i po przeanalizowaniu tej kwestii, stwierdzam, że w sumie jest też motyw.
PS: Nie jestem pisowcem. Na początku, na swiezo, 5 minut po wiadomosciach o wypadku myslalem: o kurde, zamach. Potem, kiedy kalkulowalem na chlodno, stwierdzilem, ze jednak to raczej zamach nie byl, tylko nieszczesliwy zbieg okolicznosci, i wypadek...ale po tych jajach ktore sie odprawialy od czasu wypadku do czasu obecnego, wnioskuje, ze cos moze byc na rzeczy.

Bo ja, w przeciwienstwie do wielu, mam otwarty umysl. Nie uwazam jak stado pisowcow, ze zamach byl na 100%, spisek Tuska, żydokomuna rządzi państwem, atak na wolnosc narodu, kazdy kto uwaza inaczej - pod sad wojskowy kula w leb :evil:
ani nie uwazam tez jak (przewaznie) PeOwcy, ze wujek Putin jest spoko, Rosja NA PEWNO nie maczala w tym palcow, to nieszczesliwy wypadek, oddanie sledztwa Rosji jest spoko, kij z podmianą truposzy, kij ze sladami trotylu, kij z wieloma dziwnymi, niespojnymi rzeczami zwiazanymi z tym wypadkiem. A tak w ogole jestescie chorymi umyslowo moherami, Ci co w ogole bierzecie pod uwage ze wypadek byl :snooty:

Ja uwazam, ze jest szansa zarowno na to, jak i na to. Nie wykluczam zadnej z mozliwosci.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 13:05

Polska lewica łączy się przeciw faszyzmowi! Właśnie trwa żałosna konferencja SLD i RPP, w którym bronią "Republiki" przed próbą jej demobilizacji ze strony faszystów! Wielkie słowa! Emocje! Krzyki, brawa, fanfary!

Jak myślicie, na ile % w sondażach liczą? :lol:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2012, 13:25

deszczowy pisze:Żeby odejść od tematu skrobanek: urządzenia, używane przy badaniu wraku w Smoleńsku, reagowały w analogiczny sposób podczas badań drugiego samolotu Tu-154M.

Wysłali swoich ludzi, którzy powiedzieli to co mieli powiedzieć. Może najwyższy czas przejąć od zapijaczonego rosyjskiego narodu wrak... Chociaż nie... Ten "rząd" jest zbyt miękki w nogach. Jeszcze by się Donek obesrał rozmawiając z Putinem. Miałem też niemały ubaw oglądając jak P. Komorowska wraz z grupką gości podziwiała nowy samolot LOT-u. Była flaga, wstęga, chyba żołnierze. Szkoda, że "Roty" nie zaczęli śpiewać, czy hymnu :prochno: W jakim innym kraju robi się z takiego #### "wielkie halo"? Tą całą szopkę porównałbym do uroczystości, która się odbyła w jednym z polskich miast, gdzie uroczyście otwierano przejście dla pieszych. Tam też działy się cuda: orkiestra, wstęga, przemarsz radnych :rotfl:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2012, 12:04

Aż dziwne, że jeszcze nikt nie skomentował niedoszłego krakowskiego zamachowca.

Nie wiem, co o tym myśleć. Kompletnie. Co się dzieje w tym kraju? Czy mamy do czynienia z taką falą frustracji, że wyhodowaliśmy sobie własnego ekstremistę? A może jednak prowokacja? Nie ogarniam :shock:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2012, 12:15

Obrazek

Teraz każdy chce mieć swój zamach, PiS już ma, Platforma też, teraz czas na Palikota, a Miller pewnie powie, że nie jest pewny, czy jego helikopter to był wypadek.

Obrazek
ODPOWIEDZ