8 miesięcy dla Rio !!!!
- Nunez
- Juventino
Właśnie przed chwilą został podany wyrok, jaki nałożyła niezależna komisja FA na Rio Ferdinanda za niestawienie się w terminie na testy antydopingowe. Rio został ukarany 8 miesięcznym odsunięciem od gry i 50 tys. funtów grzywny. Rio ma 14 dni na apelację od wyroku, który zacznie obowiązywać od 12 stycznia 2004 roku.
W tamtym roku za podobne do Rio przewinnienie, zawodnik Man City - Christian Negouai, dostał od niezależnej komisji FA jedynie wyrok zapłacenia grzywny w wysokości 20 tys funtów.
Ale wtedy ani FIFA ani osobiście Sepp Blatter się tą sprawą nie interesowali.
ps.ciekawie jak tam z juve bedzie bo podobno zidane mial zeznawac,no ale teraz mu bedzie szukalo nowego obroncy w styczniu,to mozemy miec problemy ze sprowadzeniem jakiegos my przez rywalizacje z nimi
:roll:
W tamtym roku za podobne do Rio przewinnienie, zawodnik Man City - Christian Negouai, dostał od niezależnej komisji FA jedynie wyrok zapłacenia grzywny w wysokości 20 tys funtów.
Ale wtedy ani FIFA ani osobiście Sepp Blatter się tą sprawą nie interesowali.
ps.ciekawie jak tam z juve bedzie bo podobno zidane mial zeznawac,no ale teraz mu bedzie szukalo nowego obroncy w styczniu,to mozemy miec problemy ze sprowadzeniem jakiegos my przez rywalizacje z nimi
:roll:
Panie Moggi jak panu zal kasy to my mozemy sie zlozyc(jako kibice juve)na transfer jakiegos obroncy typu..Lucio lub Mexes bo z ta to daleko nie zajdziemy.....
- Nunez
- Juventino
Po usłyszeniu dzisiejszego wyroku FA w sprawie Rio Ferdinanda, w MU ponoć zawrzało. Były manager MU (1969-70) Wilf McGuinness powiedział wręcz, że jest zszokowany i zdegustowany werdyktem FA:
To jest skandaliczne! Jak oni mogli się do tego posunąć! Mark Bosnich był przyłapany na braniu kokainy i dostał 9 miesięcy zawieszenia. Rio tylko opuścił test i dostał 8 miesięcy. Jestem pewny, że gdybyśmy oddali tę sprawę do sądu, to każdy sąd w tym kraju anulowałby werdykt FA.
Wilf McGuinness jednakże nie spodziewa się, że MU z powodu takiego zakończenia sprawy Rio, będzie w nadchodzacym oknie transferowym próbowało znaleźć następcę Ferdinanda, bo jak twierdzi były szkoleniowiec Czerwonych Diabłów:
United ma wielu piłkarzy mogacych zastąpić Rio.
Jednakże McGuinness uważa, że na najbliższym meczu na Old Trafford fani wyrażą swoją opinię i zaprotestują przeciwko takiej decyzji FA:
Jestem pewny, że fani coś powiedzą jak zbiorą się razem na Old Trafford w następnym tygodniu.
Tymczasem MU wydało oficjalne oświadczenie następujacej treści:
Jesteśmy ogromnie rozczarowani werdyktem w tej sprawie. To barbarzyński i bezprecedensowy wyrok, powodujący, że nieuchronnie sie od niego odwołamy. Chcemy zaznaczyć, że Rio ma pełne poparcie ze strony Manchesteru i PFA (Players Football Association) i na razie nie bedzie z naszej strony dalszych komentarzy w tej sprawie.
To jest skandaliczne! Jak oni mogli się do tego posunąć! Mark Bosnich był przyłapany na braniu kokainy i dostał 9 miesięcy zawieszenia. Rio tylko opuścił test i dostał 8 miesięcy. Jestem pewny, że gdybyśmy oddali tę sprawę do sądu, to każdy sąd w tym kraju anulowałby werdykt FA.
Wilf McGuinness jednakże nie spodziewa się, że MU z powodu takiego zakończenia sprawy Rio, będzie w nadchodzacym oknie transferowym próbowało znaleźć następcę Ferdinanda, bo jak twierdzi były szkoleniowiec Czerwonych Diabłów:
United ma wielu piłkarzy mogacych zastąpić Rio.
Jednakże McGuinness uważa, że na najbliższym meczu na Old Trafford fani wyrażą swoją opinię i zaprotestują przeciwko takiej decyzji FA:
Jestem pewny, że fani coś powiedzą jak zbiorą się razem na Old Trafford w następnym tygodniu.
Tymczasem MU wydało oficjalne oświadczenie następujacej treści:
Jesteśmy ogromnie rozczarowani werdyktem w tej sprawie. To barbarzyński i bezprecedensowy wyrok, powodujący, że nieuchronnie sie od niego odwołamy. Chcemy zaznaczyć, że Rio ma pełne poparcie ze strony Manchesteru i PFA (Players Football Association) i na razie nie bedzie z naszej strony dalszych komentarzy w tej sprawie.
Panie Moggi jak panu zal kasy to my mozemy sie zlozyc(jako kibice juve)na transfer jakiegos obroncy typu..Lucio lub Mexes bo z ta to daleko nie zajdziemy.....
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Ja uwarzam że powinni mu odpuścić dać mniejszą karę, Ferdinand to jest najleprzy obrońca Angielski i jakby nie pojechał na Euro to by była wielka strata dla Anglików. Co prawda ich nie lubię ale Rio zasłużył na wyjazd na Euro, a pozatym nie lubię jak drużyna jest osłabiona, bo wtedy gdy się z nią wygrywa jest pewien niedosyt i pytanie, "co by było gdyby on grał?"
Powinni dać mu jakąś grzywnę i już, zresztą Manu będzie nronić swoją gwiazdkę.
Powinni dać mu jakąś grzywnę i już, zresztą Manu będzie nronić swoją gwiazdkę.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Ironek
- Juventino
Z jednej strony, to dobrze bo mu osłabione, ale akurat Rio tego nie życzę, on jest jedynym z mu którego lubie, wcale bym się nie obraził jak by JUVE go sprowadziło
Moim zdaniem dostał za dużą karę i mam nadzieję, że mu coś zrobi żeby to jakoś odkręcić

- Peja48
- Juventino
to tak samo jak u nas juniorzy starsi grali koleś swałlował drugiego tamten śliną z krwi opluł go i sędzia podszedł :półroku ale mu już skrócilui do 4 michów Rio też powinien dostać mniejszy wymiar kary!
Solo Grazie Grande Forza Juve
:8

- Yari
- Juventino
Rio i tak miał szczęście bo przewidywana kara to miałobyć wykluczenie na 2 lata. Niemniej jednak , sądziłem że takiemu klasowemu obrońcy odpuszczą.FA się niepatyczkowali. Chcieli pewnie dać przykład dla innych. Szkoda mi Rio.
- Olszan
- Juventino
Bardzo dobrze Przez glupie zapomnienei tyle kary :lol: Można tylko sie śmiać z niego MU które i tak jest słąbe w tym sezonei bedzie jeszcze bardziej osłabione bardzo dobrze w niczym już nam nei zagrozi 8)
Zawsze Wierni ! ! !
- gregor_g4
- Juventino
No w sumie jesli sie nie stawil na kontrole to musial cos miec na sumieniu... No ale wg mnie ta kara i tak bedzie skrocona, tak samo bylo z naszym Davidsem.
- kornknot
- Qualità Juventino
Zgadzam sie z gregorem - jak sie nie stawił to musiał mieć jakis powód. Chyba nie sądzicie, że zapomniał albo zaspał? Jestem pewien, że mu w cholere razy przypominali i po prostu to olał, bo prawdopodobnie bał sie wyników! Czy słusznie, że dostał aż taką wysoką kare? Szczeże mówiąc to sam nie wiem, ja bym sie bardziej przychylał do FA, niż do głosów tych co uważają że nic nie zrobił i powinien mieć tylko grzywne. Choć przyznam, że to strasznie dużo czasu i mam nadzieje że mu o połowe czas skrócą... Pozdrawiam
- Nunez
- Juventino
Oto spis imprez, które obejmie ośmiomiesięczna kara Ferdinanda:
* Pozostała częśc sezonu 2003/2004, począwszy od 12 stycznia
* Euro 2004
* Pierwszy miesiąc sezonu 2004/2005 (start 14 sierpnia)
* Początek kwalifikacji do Mistrzostw Świata 2006
* Pozostała częśc sezonu 2003/2004, począwszy od 12 stycznia
* Euro 2004
* Pierwszy miesiąc sezonu 2004/2005 (start 14 sierpnia)
* Początek kwalifikacji do Mistrzostw Świata 2006