Polityka
- LordJuve
- Juventino

Z pewnością, wespół z panami i paniami kolegami z ANTIFY (także tymi niemieckimi)... :lol:deszczowy pisze: Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby za istoty z NOP-u i ONR-u zabrali się antropolodzy to kwestia tzw. "brakującego ogniwa" szybko zostałaby rozwiązana.
Moim zdaniem nic wielkiego nie miało miejsca. Trochę rac i petard poszło w ruch, a co poza tym? Nawet żadnego wozu TV nie spalili. :lol:
To media podsycają atmosferę, zależy im na tym, na owym szumie informacyjnym, ciągłej cyrkulacji wiadomości...niestety, ale swoją rozmową przykładamy się do tego.
- Castiel
- Juventino

To o czym mamy gadać? Madzia z Sosnowca pochowana, matka uciekła, Kora już nie pali, Gaga przepadła, Doda też, Nergal siedzi cicho...LordJuve pisze: To media podsycają atmosferę, zależy im na tym, na owym szumie informacyjnym, ciągłej cyrkulacji wiadomości...niestety, ale swoją rozmową przykładamy się do tego.
Zamiast narzekać na tą cholerną Unie to my dalej wylewamy pomyje na kolejnych zdechlaków - Kaczyński, Tusk. Co za różnica. Gdyby nie ta banda Komuchów z Brukseli to pewnie nawet i te niedojdy (Tusk itd) byliby w stanie zrobić coś dobrego.
- LordJuve
- Juventino

Możemy sobie podyskutować o takich panach (skoro już poruszyłeś wątek Unii) jak Nigel Farage czy Gotfryd Bloom. W mediach (ale tylko tych internetowych) jest wiele ich wypowiedzi, brali też udział w licznych talk shows (polemiki z innymi europosłami).Castiel pisze:To o czym mamy gadać? Madzia z Sosnowca pochowana, matka uciekła, Kora już nie pali, Gaga przepadła, Doda też, Nergal siedzi cicho...LordJuve pisze: To media podsycają atmosferę, zależy im na tym, na owym szumie informacyjnym, ciągłej cyrkulacji wiadomości...niestety, ale swoją rozmową przykładamy się do tego.
Zamiast narzekać na tą cholerną Unie to my dalej wylewamy pomyje na kolejnych zdechlaków - Kaczyński, Tusk. Co za różnica. Gdyby nie ta banda Komuchów z Brukseli to pewnie nawet i te niedojdy (Tusk itd) byliby w stanie zrobić coś dobrego.
O takich warto dyskutować, wspominać...przez to promować ich punkt widzenia na rzeczywistość. Nie jest to jednak tak chwytliwe jak hot news, w których główne skrzypce odgrywa tania sensacja, przemoc, seks i pseudo gwiazdy.
- Castiel
- Juventino

Chyba obejrzałem wszystkie klipy na YT tych panów. Swoją drogą wie ktoś ile Polska wpłaca do Unii?LordJuve pisze: Możemy sobie podyskutować o takich panach (skoro już poruszyłeś wątek Unii) jak Nigel Farage czy Gotfryd Bloom.
Z tego co mówił Farage to UK daje 50 mln funtów dziennie :shock:
Na prawdę jak Grecja wyjdzie z Unii to za nimi cała reszta.
W ogóle media w Polsce tego nigdy nie pokażą, ba nie tyle w Polsce co w Europie i na całym świecie.
Telewizja to swoją drogą najskuteczniejszy ogłupiacz dzisiejszych czasów. Potem mamy takich ludzi stosujacych homeopatię, wierzących, że stopiony lodowiec zaleje lądy, które stopnieją przez CO2 z fabryk itp
Ze wszystkich kanałów chyba jedynie warto oglądać Animal Planet, National Geographic i Discovery (i to nie zawsze).
- LordJuve
- Juventino

Wow...masz jakieś dane, źródła dotyczące tej kwestii? Jeżeli tak jest to wcale się nie dziwie, że UK ma tak antyunijną politykę.Castiel pisze: Z tego co mówił Farage to UK daje 50 mln funtów dziennie :shock:
W to wątpię, cała reszta (w domyśle kraje tzw. "starej unii") liczą na pozbycie się czarnych owiec z Grecją na czele. Te państwa zaczynają być zbyt dużym obciążeniem dla pozostałych.Castiel pisze: Na prawdę jak Grecja wyjdzie z Unii to za nimi cała reszta.
Moim zdaniem nie pokazują bo byłoby to odebrane jako przejaw skrajnej niepoprawności politycznej. Nie wiem czy zauważyłeś, ale dziś Europa jest przepełniona tzw. "wrażliwością lewicową", którą możemy potraktować jako składnik szerszej, lewackiej ideologii. Innymi elementami tej ideologii są: infantylizacja życia gospodarczego, relatywizacja norm i wartości, nacisk na swobody A TAKŻE wiara w tzw. POZYTYWNY POSTĘP. Dogmatem tego postępu jest Unia Europejska...chcesz być dziś poprawny politycznie (media, te masowe, muszą być)...popieraj UE, innej opcji nie ma i to wina ludzi lewicy.Castiel pisze: W ogóle media w Polsce tego nigdy nie pokażą, ba nie tyle w Polsce co w Europie i na całym świecie.
Nie wiem dlaczego mieszasz homeopatię z kwestią jak najbardziej naukową (pytanie o rodzaj i zasięg wpływu cywilizacji ludzkiej na ekosystem Ziemi)?Castiel pisze: Telewizja to swoją drogą najskuteczniejszy ogłupiacz dzisiejszych czasów. Potem mamy takich ludzi stosujacych homeopatię, wierzących, że stopiony lodowiec zaleje lądy, które stopnieją przez CO2 z fabryk itp![]()
To już kwestia gustu. Jestem zdania, że w życiu najważniejszy jest balans. Człowiek potrzebuje od czasu do czasu się rozerwać (w różny sposób), jedną z możliwości może być popkultura. Ważne są tylko proporcje (jak zwykle)...jednak, powtarzając za lewicowym B. Barberem: dziś największym siłom na świecie (korporacje, oligarchia finansowa) zależy na tym, aby z dorosłych robić dzieci, a z dzieci nie w pełni dojrzałych konsumentów. Dlatego owa proporcja jest ciągle zachwiana w tę gorszą (pozbawioną dojrzałości i odpowiedzialności sferę prymitywnej zabawy) stronę.Castiel pisze: Ze wszystkich kanałów chyba jedynie warto oglądać Animal Planet, National Geographic i Discovery (i to nie zawsze).
- Castiel
- Juventino

Chodziło mi o to ogłupienie. Przecież homeopatia to jakaś kpina, czy też zakładanie że my jako ludzie mamy coś wspólnego ze zmianą klimatu. Strasznie wysoko się cenimy. Co do lodowców to lód ma większą objętość niż woda więc nawet jak te lodowce na Arktyce stopnieją to poziom wody nie wzrośnie.LordJuve pisze: Nie wiem dlaczego mieszasz homeopatię z kwestią jak najbardziej naukową (pytanie o rodzaj i zasięg wpływu cywilizacji ludzkiej na ekosystem Ziemi)?
Kolejna sprawa to numerologia
Bardzo dobry prawnik w USA tyle nie dostaje za godzinę.
Wiele jest spraw ogłupiających i rozumiem też że rozrywka jest potrzebna, ale to co się teraz dzieje to tragedia.
Ciekawostka dla tych co niewiele wiedzą o homeopatii -
- preclix
- Juventino

Jak byłem bardzo, bardzo mały to mi homeopatia bardzo pomogłaCastiel pisze:Chodziło mi o to ogłupienie. Przecież homeopatia to jakaś kpina, czy też zakładanie że my jako ludzie mamy coś wspólnego ze zmianą klimatu. Strasznie wysoko się cenimy. Co do lodowców to lód ma większą objętość niż woda więc nawet jak te lodowce na Arktyce stopnieją to poziom wody nie wzrośnie.LordJuve pisze: Nie wiem dlaczego mieszasz homeopatię z kwestią jak najbardziej naukową (pytanie o rodzaj i zasięg wpływu cywilizacji ludzkiej na ekosystem Ziemi)?
Kolejna sprawa to numerologiai pani Sylvia Brown w USA za 20 minut bierze 700 $ :shock:
Bardzo dobry prawnik w USA tyle nie dostaje za godzinę.
Wiele jest spraw ogłupiających i rozumiem też że rozrywka jest potrzebna, ale to co się teraz dzieje to tragedia.
Ciekawostka dla tych co niewiele wiedzą o homeopatii -
- Pan Mietek
- Juventino

Brakującym ogniwem są socjaliści.deszczowy pisze:Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby za istoty z NOP-u i ONR-u zabrali się antropolodzy to kwestia tzw. "brakującego ogniwa" szybko zostałaby rozwiązana.
Ja myślę deszczowy, że po prostu drażni Cię fakt, że to nie ci "nowocześni" i "postępowi" są najliczniejszą grupą w tym kraju. I nie są najlepiej zorganizowaną bo to "ci ohydni kibice" i "faszole" stworzyli marsz na którym było tak wiele osób. I co trzeba podkreślić - bardzo różnych osób. TVN widział tylko jakieś zadymy i bijatyki ale znakomita większość tego marszu zachowywała się spokojnie, no chyba, że "pozdrowienia" pod adresem Pana Premiera też są przejawem zacofania. EDIT: No tak, zapomniałem - w tvnie nie wolno śmiać się z PO bo lemingi tego nie lubią :lol:
Mimo tej niesprawiedliwej nagonki, krytyki narodowców i Romana Dmowskiego, to ten marsz cieszy się największą popularnością a niektórych, jak widać, krew zalewa z tego powodu i stąd takie durne reportaże.
- deszczowy
- Juventino

Krew mnie zalewa z tego powodu, że ludzie dają się wpuszczać w szambo śmierdzącego antysemityzmem nacjonalizmu. Że na takie marsze zaprasza się takich żydożerców, jak Jan Kobylański. Że chadzają tam chłopcy w brunatnych koszulach i że za rok to będzie przypominało nieledwie wiece NSDAP. Bo to hasła o "zniewolonej ojczyźnie" i "odzyskiwaniu Polski" to zwykła paranoja, której nawet nie chce mi się komentować. Już wiesz co mnie drażni, Mietku?Pan Mietek pisze: Ja myślę deszczowy, że po prostu drażni Cię fakt, że to nie ci "nowocześni" i "postępowi" są najliczniejszą grupą w tym kraju. I nie są najlepiej zorganizowaną bo to "ci ohydni kibice" i "faszole" stworzyli marsz na którym było tak wiele osób. I co trzeba podkreślić - bardzo różnych osób. TVN widział tylko jakieś zadymy i bijatyki ale znakomita większość tego marszu zachowywała się spokojnie, no chyba, że "pozdrowienia" pod adresem Pana Premiera też są przejawem zacofania. EDIT: No tak, zapomniałem - w tvnie nie wolno śmiać się z PO bo lemingi tego nie lubią :lol:
Mimo tej niesprawiedliwej nagonki, krytyki narodowców i Romana Dmowskiego, to ten marsz cieszy się największą popularnością a niektórych, jak widać, krew zalewa z tego powodu i stąd takie durne reportaże.
I jeszcze cytat - komentarz do marszu z jednego z moich ulubionych polityków.
Krótko, ostro i na temat czyli klasyczny Frasyniuk"Na pewno na marszach nie było przekroju społeczeństwa, bo znacząca część Polaków, ta część, która jest w Unii Europejskiej, ta część, która jest na europejskim rynku pracy, ta część, która tworzy nowe miejsca pracy, nie wychodzi na ulicę, bo zap...a! Od szóstej rano."
- mateo369
- Juventino

Nie chce bronić TVN ale jak widać nie mam wyjścia. Wszyscy którzy na nich najeżdżają też nie mają do końca racji i popadają w stereotypy, głównie po tym co zdarzyło się rok temu. Po pierwsze, to nie tylko ta stacja ale wszystkie pozostałe mówiły o zamieszkach (tak zdaję sobie sprawę, że mniej ale jednak, no ale jedyna zła i winna jest przecież telewizja Tuska). Po drugie - chyba nikt się nie łudził, że będą ciągle pokazywać te 99% spokojnie maszerujących ludzi, przecież to się nie sprzeda. Wreszcie po trzecie i chyba najważniejsze - w przerwie pomiędzy meczem City z Tottenhamem a Chelsea z Liverpoolem włączyłem TVN24. Jasne że było o zamieszkach ale ja wyraźnie słyszałem, jak mówili o tym, że była to niewielka garstka ludzi (w stosunku do całej reszty) i prawdopodobnie nie byli oni uczestnikami marszu tylko się do niego dołączyli chcąc wykorzystać nadarzającą się okazję do wszczynania burd. Poza tym w czasie tych ok. 30 minut jakie oglądałem, 90% to był widok spokojnie stojących a później maszerujących ludzi z morzem polskich flag. Wg mnie tu wyraźnie podkreślam - jak na standardy TVN-owskie - przekaz był i tak w miarę obiektywny. Nie wiem co mówili w faktach bo nie oglądałem.Pan Mietek pisze:TVN widział tylko jakieś zadymy i bijatyki ale znakomita większość tego marszu zachowywała się spokojnie, no chyba, że "pozdrowienia" pod adresem Pana Premiera też są przejawem zacofania.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Pan Mietek
- Juventino

mateo369, jeśli tak, to przepraszam.
deszczowy, paranoją nie jest to, że wszędzie widzisz faszystów? Jak widać, dla niektórych kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą a to imputowanie faszyzmu jest przekomiczne. Kaczafi faszysta, Korwin faszysta, Kukiz też faszysta.....
A antysemityzmu na marszu nie widziałem, no chyba, że sama obecność ONRu już jest antysemicka.
deszczowy, paranoją nie jest to, że wszędzie widzisz faszystów? Jak widać, dla niektórych kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą a to imputowanie faszyzmu jest przekomiczne. Kaczafi faszysta, Korwin faszysta, Kukiz też faszysta.....
A antysemityzmu na marszu nie widziałem, no chyba, że sama obecność ONRu już jest antysemicka.
- deszczowy
- Juventino

Kaczafi to zwykły oszołom, zasnuty smoleńską mgłą. Korwin jest pociesznym, starszym panem a Kukiz to zwykły stary alkus, widzacy dla odmiany wszędzie komuchów.Pan Mietek pisze: deszczowy, paranoją nie jest to, że wszędzie widzisz faszystów? Jak widać, dla niektórych kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą a to imputowanie faszyzmu jest przekomiczne. Kaczafi faszysta, Korwin faszysta, Kukiz też faszysta.....
ONR jest antysemickie i faszyzujące w swojej ideologii. Chyba nie chcesz mnie przekonywać, że jest inaczej, eM.? Uszanuj moją inteligencję, proszę.
- Wiking
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
IMHO teksty deszczowego należy katalogować. Może kiedyś osiągną status zbliżony do "zaplutych karłów reakcji". Zdeprecjonować przeciwnika, zdehumanizować, ukazać go jako idiotę błaznadeszczowy pisze:Kaczafi to zwykły oszołom, zasnuty smoleńską mgłą. Korwin jest pociesznym, starszym panem a Kukiz to zwykły stary alkus, widzacy dla odmiany wszędzie komuchów.
- deszczowy
- Juventino

Wyższy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu w Piotrogrodzie, a co myślałeś?Wiking pisze:
IMHO teksty deszczowego należy katalogować. Może kiedyś osiągną status zbliżony do "zaplutych karłów reakcji". Zdeprecjonować przeciwnika, zdehumanizować, ukazać go jako idiotę błazna. Wytrawne oko może nawet stwierdzi czy powyższemu tekstowi bliżej do niemieckich tekstów na temat żydów, czy do komunistycznych, o kułakach. Wtedy dowiemy się gdzie nasz wytrawny antyfaszysta jeździł na stypendium
.
Po prostu alergicznie reaguję na ludzi różnicujących innych ludzi ze względu na kolor skóry i pochodzenie etniczne.
PS. Akurat Kukiz jest alkusem
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2012, 18:20 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Azazel
- Juventino

Ja chciałbym się wypowiedzieć na temat oszołomstwa Kaczyńskiego sprowadzonego do smoleńskiej mgły. Wczoraj u mnie w domu (głównymi uczestnikami byłem ja i brat) wywiązała się rozmowa o wymienionym już panu, którego szczerze lubię i mam nadzieje, że wraz ze swoją partią zwycięży w następnych wyborach.
Doszyliśmy do wniosku, że on sam nie za bardzo wierzy w teorię zamachu, jest to pewnego rodzaju zagrywka polityczna pod ludzi o tym przekonanych. Dostrzega on po prostu problem w przeprowadzeniu śledztwa, lekceważącej postawy państwa polskiego i błędach których można było uniknąć (zamiana ciał, sic! :doh: ). Jest on po prostu bardzo inteligentnym człowiekiem, choć obraz mediów bardzo to rozmazuje (proponuje wybrać się na spotkanie z nim). Podejrzewam, że podobnie jak ja i bardzo wielu ludzi nie dostrzega motywów przemawiających za zamachem. Lechowi zostało kilka miesięcy prezydentury, rządy był już platformerski, a to wydarzenie de facto zwiększyło prawdopodobieństwo zwycięstwa kandydata z ramienia PiSu.
W końcu pan Prezes sam przyjmuje aktualnie lekko pasywną formę polityki. Nie udziela się on w parlamencie (za drugiej kadencji Donalda "nic nie mogę" Tuska przypominam sobie tylko jedno wystąpienie), konferencji nie urządza za wiele, a najczęściej jest po prostu wywoływany do tablicy przez media. Preferuje on teraz rzeczowe debaty eksperckie. O Smoleńsku głównie słyszymy z ust Macierewicza, który jest członkiem PiS, ale moim zdaniem nie równa się to z pokrywaniem się poglądów z innymi członkami (na pewno nie stu procentowej).
Jest to moim zdaniem dosyć ciekawe spojrzenie, choć mam wrażenie, że w dużym stopniu pokrywa się z rzeczywistością. Ale wiadomo, że do eksperta mi daleko.
PS Co do "zdradzenia o świcie", przypominam, że był to cytat z wiersza.
Doszyliśmy do wniosku, że on sam nie za bardzo wierzy w teorię zamachu, jest to pewnego rodzaju zagrywka polityczna pod ludzi o tym przekonanych. Dostrzega on po prostu problem w przeprowadzeniu śledztwa, lekceważącej postawy państwa polskiego i błędach których można było uniknąć (zamiana ciał, sic! :doh: ). Jest on po prostu bardzo inteligentnym człowiekiem, choć obraz mediów bardzo to rozmazuje (proponuje wybrać się na spotkanie z nim). Podejrzewam, że podobnie jak ja i bardzo wielu ludzi nie dostrzega motywów przemawiających za zamachem. Lechowi zostało kilka miesięcy prezydentury, rządy był już platformerski, a to wydarzenie de facto zwiększyło prawdopodobieństwo zwycięstwa kandydata z ramienia PiSu.
W końcu pan Prezes sam przyjmuje aktualnie lekko pasywną formę polityki. Nie udziela się on w parlamencie (za drugiej kadencji Donalda "nic nie mogę" Tuska przypominam sobie tylko jedno wystąpienie), konferencji nie urządza za wiele, a najczęściej jest po prostu wywoływany do tablicy przez media. Preferuje on teraz rzeczowe debaty eksperckie. O Smoleńsku głównie słyszymy z ust Macierewicza, który jest członkiem PiS, ale moim zdaniem nie równa się to z pokrywaniem się poglądów z innymi członkami (na pewno nie stu procentowej).
Jest to moim zdaniem dosyć ciekawe spojrzenie, choć mam wrażenie, że w dużym stopniu pokrywa się z rzeczywistością. Ale wiadomo, że do eksperta mi daleko.
PS Co do "zdradzenia o świcie", przypominam, że był to cytat z wiersza.