Mercato (2012-2014)
- szycha21
- Juventino
no może, ale nie wiem czy byłby to dobry pomysł. Tak jak napisałeś - chłoposzek swoje lata ma, ostatnio trafiają mu się kontuzje... nie wiem czy jest sens go ściągać na te 2-3 lata, tym bardziej że jednak trzeba by było wydać na niego trochę grosza. Mówisz 'nie drogi' - czyli ile według ciebie musielibyśmy wydać? Mi się wydaje że te 20mln to co najmniej, więc ja chyba wolałbym dodać trochę grosza i rozejrzeć się za kimś bardziej przyszłościowym, albo nawet kimś takim, który będzie GRAŁ przez 3 lata na wysokim poziomie, bo tego David chyba nam teraz nie zagwarantuje.Virgil pisze:A może David Villa ? Gość jest raczej na wylocie z Barcelony, raczej w tym wieku i po kontuzji nie byłby drogi, a to bardzo klasowy napastnik tylko to rozwiązanie na max 2 lata niestety
- pumex
- Juventino
Mielibyśmy upatrywać wybawienia na 2-3 lata w 32-letnim napastniku, Hiszpanie, który całe piłkarskie życie spędził w swojej rodzimej lidze jakże różniącej się stylem od SerieA, który jest po bardzo poważnych kontuzjach, sporo zarabia i jeszcze w dodatku uważasz, że taka 'paczka' kosztowałaby min. 20mln...? :roll:szycha21 pisze:(...) nie wiem czy jest sens go ściągać na te 2-3 lata (...) ile według ciebie musielibyśmy wydać? Mi się wydaje że te 20mln to co najmniejVirgil pisze:A może David Villa ? Gość jest raczej na wylocie z Barcelony, raczej w tym wieku i po kontuzji nie byłby drogi, a to bardzo klasowy napastnik tylko to rozwiązanie na max 2 lata niestety
Od takich propozycji (bądź co bądź, raczej nierealnych, na szczęście) wolę Trezegueta na pół roku

- Principino
- Juventino
No chopoki, myślę że trzeba uważnie obserwować Jacksona Martineza z Porto, 12 meczy 11 bramek to robi wrażenie.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Pumex ale w takim razie ile będzie kosztować taki Villa - 5 - 7 mln? ( bo ta kwota z transfermarket.de - prawie 30 mln EUro to jakis kosmos za zawodnika 31 letniego).pumex pisze:Mielibyśmy upatrywać wybawienia na 2-3 lata w 32-letnim napastniku, Hiszpanie, który całe piłkarskie życie spędził w swojej rodzimej lidze jakże różniącej się stylem od SerieA, który jest po bardzo poważnych kontuzjach, sporo zarabia i jeszcze w dodatku uważasz, że taka 'paczka' kosztowałaby min. 20mln...? :roll:szycha21 pisze:(...) nie wiem czy jest sens go ściągać na te 2-3 lata (...) ile według ciebie musielibyśmy wydać? Mi się wydaje że te 20mln to co najmniejVirgil pisze:A może David Villa ? Gość jest raczej na wylocie z Barcelony, raczej w tym wieku i po kontuzji nie byłby drogi, a to bardzo klasowy napastnik tylko to rozwiązanie na max 2 lata niestety
Od takich propozycji (bądź co bądź, raczej nierealnych, na szczęście) wolę Trezegueta na pół roku
Llorente 8 - 9 mln?
Za max 15 baniek będziemy mieli hiszpański atak, który pewnie więcej zwojuje niż nasz włoski atak Quag - Matri.
To są takie transfery w stylu Marotty. Dwóch zawodników za 15 mln niewielkie ryzyko finansowe, jak nie wyjdzie jeden to najwyzej stracimy 5-7 mln a nie 30.
Kwestia cojones!
- blackadder
- Juventino
Villa na pewno nie byłby jakoś strasznie drogi. W lecie zostanie mu rok kontraktu, w Barcelonie nie wiążą z nim już dalekosiężnych planów. Będzie dobrym planem B dla jakiegoś nierealnego nazwiska. Jest dokładnie tym typem napastnika którego szukamy, no ale faktycznie, rozwiązanie na 2 lata. Obyśmy tylko nie wpakowali się w jakiś długoletni kontrakt z Trollorente.

- goly
- Juventino
David Villa mimo totalnego braku zaufania ze strony trenera, grając ogony spotkań w 303 minutach spędzonych na boisku strzelił 5 bramek w potyczkach ligowych. Jeżeli tak wygląda zawodnik bez formy, to nie mam pytań, bo żaden włoski napastnik w optymalnej formie nie ładowałby tak jak Villa na skraju rzekomego upadku...
Tak czy owak, zawodnik tej klasy nigdy nie zawita do Juve, stąd wiemy, że to tylko plotka
Tak czy owak, zawodnik tej klasy nigdy nie zawita do Juve, stąd wiemy, że to tylko plotka

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
- Virgil
- Juventino
Pumex jakiego wybawienia ? Nasz atak jest w opłakanym stanie od dwóch lat. Nie mamy w tej chwili żadnego napastnika ani cofniętego ani środkowego który stanowi gwarancję jakiegoś poziomu sensownego i nie mówię tu już o poziomie bardzo wysokim czy światowym. W ataku nie oszukujmy się mamy 5 średniaków, każdy warty siebie, dużej różnicy między nimi nie ma.pumex pisze:Mielibyśmy upatrywać wybawienia na 2-3 lata w 32-letnim napastniku, Hiszpanie, który całe piłkarskie życie spędził w swojej rodzimej lidze jakże różniącej się stylem od SerieA, który jest po bardzo poważnych kontuzjach, sporo zarabia i jeszcze w dodatku uważasz, że taka 'paczka' kosztowałaby min. 20mln...? :roll:szycha21 pisze:(...) nie wiem czy jest sens go ściągać na te 2-3 lata (...) ile według ciebie musielibyśmy wydać? Mi się wydaje że te 20mln to co najmniejVirgil pisze:A może David Villa ? Gość jest raczej na wylocie z Barcelony, raczej w tym wieku i po kontuzji nie byłby drogi, a to bardzo klasowy napastnik tylko to rozwiązanie na max 2 lata niestety
A Villa może jest stary, po kontuzjach i ma w sobie max 2 lata gry, ale w tej formie co teraz jest jest to piłkarz co najmniej o klasę lepszy od jakiegokolwiek naszego napastnika, jeżeli cena byłaby poniżej 10mln to jest to warta rozważenia opcja.
Podobnie jak Llorente za jakieś drobne.
Bo raczej nie wydamy więcej niż 20-25 mln na napastnika a liczenie że jakiś wynalazek z Ameryki czy z drużyn juniorskich wypali to głupota w czystej postaci. Podobnie jak pomysły sprowadzania i Villi i Llorente
- Bruce Badura
- Juventino
tjaaPrincipino pisze:No chopoki, myślę że trzeba uważnie obserwować Jacksona Martineza z Porto, 12 meczy 11 bramek to robi wrażenie.
drugi Falcao
- Arbuzini
- Juventino
Tak swoją drogą to Chicharito zdobył dzisiaj dla Manchesteru dwie bramki (choć praktycznie to trzy). Ba, on im wygrał ten mecz: http://www.anglia.goal.pl/index.php?dzi ... kul=236985
Prawdopodobnie o Meksykaninie możemy już zapomnieć. Przynajmniej do lata. Ostatnio jak już gra to nie ma siły żeby czegoś nie wsadził. Taka skuteczność doprowadziła, że będąc głównie rezerwowym jest drugim najskuteczniejszym napastnikiem Czerwonych Diabłów.
To taka informacja dla tych, co ciągle tylko marudzą i marudzą uznając za jedyne słuszne opcje do ataku Messiego i Van Persiego. Ja bym się poważnie zastanowił nad tym Villą jako uzupełnieniem. Nie od razu Rzym zbudowano.
Prawdopodobnie o Meksykaninie możemy już zapomnieć. Przynajmniej do lata. Ostatnio jak już gra to nie ma siły żeby czegoś nie wsadził. Taka skuteczność doprowadziła, że będąc głównie rezerwowym jest drugim najskuteczniejszym napastnikiem Czerwonych Diabłów.
To taka informacja dla tych, co ciągle tylko marudzą i marudzą uznając za jedyne słuszne opcje do ataku Messiego i Van Persiego. Ja bym się poważnie zastanowił nad tym Villą jako uzupełnieniem. Nie od razu Rzym zbudowano.
- skurczzone
- Juventino
Villa? zart jakis.
Połamany dziadek, który spędził cała kariere w Hiszpanii, Wątpię by mógł przestawić się na bardziej siłową ligę, zaplacimy tylko za nazwisko,llorente ma przynajmniej waruki fizyczne...
na goal.pl napisali, ze villa mialby miec kontrakt na 4 lata + zarobki 8 za sezon :rotfl:
Połamany dziadek, który spędził cała kariere w Hiszpanii, Wątpię by mógł przestawić się na bardziej siłową ligę, zaplacimy tylko za nazwisko,llorente ma przynajmniej waruki fizyczne...
na goal.pl napisali, ze villa mialby miec kontrakt na 4 lata + zarobki 8 za sezon :rotfl:
- Dybala 4ever
- Juventino
Skoro nie stać nas na gwiazdę do ataku. To musimy poszperać w klubach gdzie są zawodnicy co rokują świetnie na przyszłość. Wtedy można kogoś pozyskać za relatywnie małą forsę. Tak jak Jackson Martinez. I co do naszego mercato już latem: jeśli wykupimy połówki Isli i Asy to znacznie to obciąży nasz budżet transferowy.
- daroo89
- Juventino
Nie znam zbyt dobrze tego zawodnika ale wydaje mi się, że wcale nie byłby taki tani. Porto w ostatnich latach robi znakomite transfery tj. tanio kupuje, by później sprzedać z co najmniej kilkukrotnym zyskiem. Ich prezes ma łeb do interesów i niekoniecznie sprzedałby nam go za cenę, która Marotta byłby w stanie wyłożyć.Elo Vidal:) pisze:Skoro nie stać nas na gwiazdę do ataku. To musimy poszperać w klubach gdzie są zawodnicy co rokują świetnie na przyszłość. Wtedy można kogoś pozyskać za relatywnie małą forsę. Tak jak Jackson Martinez. I co do naszego mercato już latem: jeśli wykupimy połówki Isli i Asy to znacznie to obciąży nasz budżet transferowy.