MaxFromJam_89 pisze:Więc jeśli chodzi o Matriego. Gościu bez formy od roku, nie ma co czekać. Wczorajszy występ był prawdopodobnie jego ostatnim w barwach Juve (taką mam nadzieję). Do okienka 7 meczy,a Matri jest najniżej w hierarchii naszych napastników więc raczej już murawy nie powącha. Zimą wystawiać na listę i sprzedać (kto kupi takiego pajaca?), albo chociaż wypożyczyć (niech chociaż budżet płacowy trochę odetchnie).
A teraz pytanie miesiąca: co za kretyn dał mu kontrakt do 2017?! Jeszcze wyjdziemy na tym jak z Amaurim.
Co do Asamoah, wraz z upływem czasu gra coraz gorzej. Jego repertuar zwodów ogranicza się do wzięcia na zamach gościa, przerzucenie piłki na lewą nogę i wrzutkę na pałę (najczęściej blokuje obrońca...). Jeśli obrońca nie da się nabrać na zamach to wycofanie do tyłu. Oczywiście w defensywie nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale jego gra ofensywna jest strasznie czytelna. Z leszczami typy Nords to jeszcze w miarę wychodzi, ale w lidze coraz rzadziej. Zresztą 2-3 pierwsze mecze to same asysty,a teraz?
No i na koniec trochę szkoda mi tego Pirlo. Mógłby być królem asyst, te piłki co zagrywa to miodzio. 2 z Interem do Marchisio, wczoraj też coś było, co zrypał Matri. Przez to oddala się jego szansa na złotą piłkę, a szkoda, bo zasługuje na nią w przekroju całej kariery.
Świetnie kolego

poruszyłeś 3 bardzo ważne tematy na chwilę obecną. Pierwsza to sprawa tej kukły w ataku. Mam nadzieję, że wczoraj wszyscy zobaczyli (ślepi, zezowaci, gorzej widzący, hejterzy itp.) że koleś absolutnie nie nadaje się do Juventusu. To są za wysokie progi i bronienie Go przez niektórych nie jest już ani śmieszne, ani zabawne tylko poniżej poziomu krytyki i świadczy o braku wiedzy na podstawowe tematy (przypomina mi się wczorajszy tekst o Spice Girls i Jugosławii

). To jest zawodnik numer ostatni na liście naszych napastników i mam nadzieję, że już Go nie zobaczymy w tym sezonie na boisku. Ciao ragazzo !
Asamoah, Asamoah i co ? Ostatnio podkreślałem to, że zaczynam widzieć czarnoskórego Krasica w Nim, ale wielu się upieralo że tak nie jest. Co mecz jednak zauważam, że grono dostrzegających to zaczyna się powiększać i w istocie analizując Jego grę nie sposób zauważyć, że koleś jest lekko upośledzony na zwody niestety...czyżby przebukowanie Go na skrzydłowego to zly pomysł ? Z drugiej strony nie mamy dla Niego alternatywy, bo De Ceglie to samo zło. Zaczyna brakować tego świetnie grającego w Man City Kolarova...
No i Pirlo. Nareszcie mecz godny tego Pirlo z zeszłego sezonu. Dało się zauważyć w ostatnich tygodniach, że coś jest nie tak. Niestety, kiedy Il Maestro pokazał wszystko co najlepsze to koncertowo Marchisio i Matri psują Jego genialne zagrania na przestrzeni kilku dni i bądź tu mądry człowieku. Dać Pirlo genialnego snajpera to chyba miałby więcej asyst niż cały Juventus w tym sezonie, ale cóż...