Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 21:41

A mnie się ostatnio widzą dwaj młodzi z Ajaxu - Siem de Jong i Christian Eriksen, zwłaszcza ten drugi mnie przekonuja wiadomo, że pomoc mamy solidną, ale do 4-3-3 by pasował, podobnie jako zastępca Pirlo albo w ustawieniu jako trequarista.

A Siem to młody napastnik i może w takiego warto byłoby zainwestować za pół roku lub rok.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 21:42

marco reus nie tylko 9 ale i taki niemiec by sie przydał .luis suarez to 2 zawodnik do wyciągnięcia obydwaj będą kosztować ponad 20 ale warto

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:24

Robaku pisze:A mnie się ostatnio widzą dwaj młodzi z Ajaxu - Siem de Jong i Christian Eriksen, zwłaszcza ten drugi mnie przekonuja wiadomo, że pomoc mamy solidną, ale do 4-3-3 by pasował, podobnie jako zastępca Pirlo albo w ustawieniu jako trequarista.

A Siem to młody napastnik i może w takiego warto byłoby zainwestować za pół roku lub rok.
De Jong właśnie wsadził dwie bramki ManC (przy jednej asystował Eriksen) i na transfermarkcie jest warty 6,5 mln czyli za jakieś 15 mln byłby do wyciągnięcia , a Eriksen 16 mln (czyli jakieś 25-30 mln) więc trzeba liczyć się z wydatkiem około 45 mln euro za dwóch zawodników co przy naszym Skośnookim jest nierealne , a marzę , żeby Eriksen grał u nas choć i tak pewnie wyląduje w Realu , ManC lub P$G. Fajnie by było jakby tacy młodzi perspektywiczni zawodnicy dołączyli do Juve wtedy środek pomocy byłby zabójczy Pogba-Eriksen-Marikiz/Vidal i można wygrywać Ligę Mistrzów dodać do tego Dżeko lub Suareza i byłbym w siódmym niebie. Dobrze , że za marzenia nie karzą :D

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:41

baka pisze:
Robaku pisze:A mnie się ostatnio widzą dwaj młodzi z Ajaxu - Siem de Jong i Christian Eriksen, zwłaszcza ten drugi mnie przekonuja wiadomo, że pomoc mamy solidną, ale do 4-3-3 by pasował, podobnie jako zastępca Pirlo albo w ustawieniu jako trequarista.

De Jong właśnie wsadził dwie bramki ManC (przy jednej asystował Eriksen) i na transfermarkcie jest warty 6,5 mln czyli za jakieś 15 mln byłby do wyciągnięcia , a Eriksen 16 mln (czyli jakieś 25-30 mln) więc trzeba liczyć się z wydatkiem około 45 mln euro za dwóch zawodników co przy naszym Skośnookim jest nierealne , a marzę , żeby Eriksen grał u nas choć i tak pewnie wyląduje w Realu , ManC lub P$G. Fajnie by było jakby tacy młodzi perspektywiczni zawodnicy dołączyli do Juve wtedy środek pomocy byłby zabójczy Pogba-Eriksen-Marikiz/Vidal i można wygrywać Ligę Mistrzów dodać do tego Dżeko lub Suareza i byłbym w siódmym niebie. Dobrze , że za marzenia nie karzą :D
Kiedy była premiera nowego FM, przegapiłem cos?
baka pisze:@jareckik
dlatego na końcu napisałem "dobrze , że za marzenia na karzą". :prochno:

Chodzilo mi o te kwoty ;] Ale niech Ci będzie...

Brać C.Poulsena z Ajaksu, jest niesamowicie szybki...
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 22:49 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:43

Po tym jak zobaczyłem w przerwie skróty z meczu Ajaxu i dwa gole de Jonga, byłem w stanie postawić każde pieniądze na to że jak wejdę na JuvePoland to przeczytam "kupmy Holendra". Nie wiem ile by trzeba za niego zapłacić, nie wiem na ile to realna opcja, nie wiem czy by pasował do koncepcji Conte, ale faktycznie warto żeby Marotta się nim zainteresował i wybadał co i jak. Do tej pory nie mogę przeboleć że swego czasu nie zgłosiliśmy się do Ajaxu po Suareza.
yanquez pisze: Teraz chciałbym się zwrócić do osób spierających się, czy lepszy jest Suarez czy Dzeko... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dobieracie sobie problemy. Siedzicie w Tico i wybrzydzacie na Bentleya i Astona... Myśl o którymkolwiek z nich w Juve powoduje odciski na mej prawicy...
Pozwól że rozwinę tę myśl. Jak powszechnie wiadomo, jedyna opcja żeby Juventus pozyskał Suareza bez wydawania worka złota to taka, że Urugwajczykowi znudzi się występowanie w angielskim średniaku i zechce przenieść się do klubu z wyższej półki, na przykład Juventusu. Tyle że on musi bardzo dobitnie wyrazić swoje zamiary - nie przebąkąć coś w jakimś wywiadzie, tylko powiedzieć władzom klubu wprost "nie chcę tutaj grać, sprzedajcie mnie". Może nawet to nie wystarczy, może będzie musiał raz czy drugi nie przyjść na trening, nie wiem. W każdym razie jestem niemal pewny że wówczas pojawią się głosy że taki rozkapryszony grajek nam niepotrzebny, że ma zrytą banię itp. I że lepiej już zostać z Matrim i resztą, przynajmniej nie robią gnoju.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 22:48 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:45

@jareckik
dlatego na końcu napisałem "dobrze , że za marzenia na karzą". :prochno:

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 22:52

@D@$ pisze:Jak Zeman będzie go dalej trzymał na ławie, to może zwyczajnie mieć dość, aczkolwiek nie wiem jakie tam panują zwyczaje, może panuje miła rodzinna atmosfera jak w Juve i nikt się stamtąd nie rusza.
Ale na jakiej ławce? 11 meczów Romy. 7 meczów Osvaldo od 1 minuty, 6 bramek, 2 asysty. 2 mecze opuszczone z powodu kontuzji, 1 z powodu czerwonej kartki. I jakie dalej? Ostatnie 4 mecze, poza jednym w którym opuścił 2 ostatnie minuty, od początku do końca całe.

ObrazekObrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 23:16

sebastian10 pisze:marco reus nie tylko 9 ale i taki niemiec by sie przydał .luis suarez to 2 zawodnik do wyciągnięcia obydwaj będą kosztować ponad 20 ale warto
Nie ma w ogóle opcji, że Reus pójdzie gdziekolwiek za mniej niz 27 - 30 mln, Borussia kupiła go z tego co pamiętam za 17 mln, więc jesli już po roku ma odejśc z Dortumundu to nie za czapkę gruszek, tylko za poważne zasilenie budżetu BVB.

Poza tym co do zawodników Ajaxu to dla mnie te kwoty z transfermarkt.de są wyssane z palca, jasne jest, że Ajax to nadal Ajax i on "robi" zawodników nie po to by zdobywać tytuły - jak to było w połowie lat '90, ale po to,aby na nich zarabiać, więc nie będa ich trzymać w nieskończonośc i czekać na oferty od PSG, City czy Realu.
I Siem i Eriksen są do wyciągnięcia i pewnie dużo mniejszą kasę niż Jovetić czy FL w lato. Tylko kwestią jest czy mi się nimi interesujemy i czy Ajax będzie chciał ich sprzedać "dziś" czy jednak poczeka.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 23:31

yanquez pisze:Teraz chciałbym się zwrócić do osób spierających się, czy lepszy jest Suarez czy Dzeko... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dobieracie sobie problemy. Siedzicie w Tico i wybrzydzacie na Bentleya i Astona...
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> metafora :D. Żeby było śmieszniej w 100% pasuje do mojego szefa, który dosłownie kiedyś się tak zachował. Prze mentalność.

Też mi się marzy ten Suarez. Gość jest świetny, młody i gdzie się go do ataku nie wsadzi - tam zagra z bardzo dobrym skutkiem. Prędzej za niego dałbym 30 mln E niż za Joveticia.

Przydałoby się trzech nowych napastników i w związku z tym, że na tylu topów nie ma co liczyć, chciałbym aby grono składało się z: topa, promocyjnego/przygasłego oraz obiecującego. Moje typy: Suarez, Chicharito oraz Aubameyang. Daj boziu coś więcej niż mrzonki :pray:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2012, 23:39

Nie wiem co by się musiało stać żeby Suarez odszedł...Liverpool musiałby spaść z ligi. Gość ma kontrakt do 2018r.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2012, 00:15

Castiel pisze:Nie wiem co by się musiało stać żeby Suarez odszedł...Liverpool musiałby spaść z ligi. Gość ma kontrakt do 2018r.
Uwazasz, ze nie ma opcji, zeby powiedzial: "Chlopaki, fajnie bylo, ale ja to bym se w LM pogral, dajcie odejsc."? Koles ciagnie ten Liverpool doslownie w pojedynke i jesli sytuacja sie tam nie poprawi to predzej, czy pozniej moze mu sie to znudzic.

Z Reusem ktos ladnie wyskoczyl :roll: :lol: Koles wrocil do swojego rodzinnego miasta, do klubu ktory go wychowal, gra tam przynajmniej na miare oczekiwan, w Lidze Mistrzow bije sie z kolegami jak rowny z rownym z Realami i Mencze$terami i ma po roku uciekac do Turynu? No na litosc boska.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2012, 00:20

bendzamin pisze:
Castiel pisze:Nie wiem co by się musiało stać żeby Suarez odszedł...Liverpool musiałby spaść z ligi. Gość ma kontrakt do 2018r.
Uwazasz, ze nie ma opcji, zeby powiedzial: "Chlopaki, fajnie bylo, ale ja to bym se w LM pogral, dajcie odejsc."? Koles ciagnie ten Liverpool doslownie w pojedynke i jesli sytuacja sie tam nie poprawi to predzej, czy pozniej moze mu sie to znudzic.
Oczywiście wszystko się może zdarzyć, ale chyba nie po to podpisywał taki kontrakt by po roku czy 2 dać nogę. Podoba mu się tam, kibice go uwielbiają, dobrze zarabia. Jakie argumenty może mieć Juve po swojej stronie? Jedynie LM, która jeśli nie jest dla niego priorytetem znaczy tyle co nic.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2012, 11:58

W ataku straszna posucha, a my ponoć chcemy kolejnego pomocnika.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=116457
Sissoko, owszem jest niezły, tylko po co nam on, jest przecież Pogba w razie potrzeby. Nie kumam co jest z tym Marottą, nam potrzeba NAPASTNIKA.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2012, 12:06

Sissoko moze przyjsc za darmo w lecie albo za 2,3 mln euro w styczniu.
Takie sytuacje musimy wykorzystywac.
To swietny pomysl i oby Marotta sprawnie doszedl do porozumienia z chlopakiem.
Grajac 3-5-2 lub nawet 4-5-1
przyda sie taki zawodnik.
Przy 4-5-1
lichy na prawej obronie a on na prawej pomocy- obaj do rotacji z Caseresem i Isla.

Nasi powinni sprzedac jak najszybciej naszych napastnikow zeby wmiare na nich zarobic i kupic naprawde dobrego napadziora.
Real, Borussia pokazuja ze mozna grac tym systemem jezeli sie ma graczy ktorzy potrafia strzelac bramki w pomocy.
Mamy Markiza ktory potrafi strzelac, Vidal to samo, Pogba, Isla.
Po co mamy grac dwoma drewnami, nasza linia ataku to istny tartak.

Ja bym ich wszystkich wywalil poza Seba i Vuciniciem bo oni czasami moga zagrac za napastnikiem, wchodzi nawet z glebi pola.

Lewy pokazal wczoraj jak sie zastawiac, jak grac glowa, Conte tego oczekuje od naszych napastnikow takich jak fabio i Matri ale oni wiekszosc pojedynkow przegrywaja i w powietrzu i nie potrafia sie utrzymac przy pilce.
Lewy nawet nie chodzi o to ze te bramki strzela, on super sie zastawia, to mi sie najbardziej podoba, jak dostanie pilke to i Pepe go nie ruszy, bylo to doskonale widac wtym meczu.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2012, 15:08

Jeśli chodzi o Lewego to z chęcią bym go zobaczył na Juventus Stadium zaimponował mi po tym dwumeczu z Realem.

Zablokowany