Serie A 12/13 (11): JUVENTUS 1-3 Inter
- bendzamin
- Redaktor

Wloskie dzienniki sa w kwestii skladow zgodne. U nas bez niespodzianek, w ataku duet Giovinco - Vucinic. Oni rezygnuja z tria Cassano - Milito - Palacio z przodu. Zaczna dwaj Argentynczycy, a Wloch zrobi miejsce dodatkowemu defensywnemu pomocnikowi - Gargano. Czyli kseruja nasze 3-5-2. Czyli pewnie na poczatku sie na nas nie rzuca, ale beda mieli jokera w postaci Cassano na lawce.
Sa lekkie nerwy, nie moge sie doczekac. Za 11h wszystko bedzie wiadomo
Sa lekkie nerwy, nie moge sie doczekac. Za 11h wszystko bedzie wiadomo
- pumex
- Juventino

Jeśli chodzi o prawdopodobny skład Juve na mecz z Interem, media są raczej zgodne:

Od rana nerwy są ogromne. Wiadomo, to szczególny mecz. Zastanawiam się nad sensem stawiania w takim spotkaniu na Giovinco. Mecze z ekipą Morattiego to podwójna, a nawet potrójna presja, a Gio nie potrafi sobie nieraz poradzić nawet z pół-leszczami. Czy będzie w ogóle w stanie coś zdziałać? Wątpię, ale może wynika to z mojego uprzedzenia do Sebka. Życzę mu jak najlepiej.
Oczywiście mam również problem z Lichtem i jego formą, na którą nie mogę patrzeć, ale cóż... trzeba wierzyć
E:
oo, bendzamin mnie uprzedził

Od rana nerwy są ogromne. Wiadomo, to szczególny mecz. Zastanawiam się nad sensem stawiania w takim spotkaniu na Giovinco. Mecze z ekipą Morattiego to podwójna, a nawet potrójna presja, a Gio nie potrafi sobie nieraz poradzić nawet z pół-leszczami. Czy będzie w ogóle w stanie coś zdziałać? Wątpię, ale może wynika to z mojego uprzedzenia do Sebka. Życzę mu jak najlepiej.
Oczywiście mam również problem z Lichtem i jego formą, na którą nie mogę patrzeć, ale cóż... trzeba wierzyć
E:
oo, bendzamin mnie uprzedził

- @D@$
- Juventino

Tradycyjnie Marchisio zamieniony miejscami z Vidalem a Pirlo zbyt wysunięty, ale to szczegół
Czyżby Inter kopiował "nasze" 3-5-2?
Nie wiem czy to dobra wiadomość, bo źle gramy z zespołami co mają bliźniaczą taktykę, patrz: Fiorentina... Ale coś mi się nie widzi, że Cassano zacznie na ławce, aczkolwiek mało ich oglądam w tym sezonie, więc nie wiem jak to wygląda.
Krótko mówiąc wychodzi chyba najmocniejszym składem, przynamniej nominalnym na początku sezonu.
Martwię się o rewanż z FCN, ale to temat od jutra...
@pumex - wydaje mi się, że nasz Stefan jest przemęczony graniem co 3 dni i zapieprzaniem do jednego pola karnego do drugiego. Teraz miał powiedzmy trochę "luźniej", może wróci do tego co grać potrafi.
@bendzamin - przede wszystkim dobrze jakby wrzutki poprawil
Czyżby Inter kopiował "nasze" 3-5-2?
Krótko mówiąc wychodzi chyba najmocniejszym składem, przynamniej nominalnym na początku sezonu.
Martwię się o rewanż z FCN, ale to temat od jutra...
@pumex - wydaje mi się, że nasz Stefan jest przemęczony graniem co 3 dni i zapieprzaniem do jednego pola karnego do drugiego. Teraz miał powiedzmy trochę "luźniej", może wróci do tego co grać potrafi.
@bendzamin - przede wszystkim dobrze jakby wrzutki poprawil
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2012, 13:22 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzamin
- Redaktor

Ale nie da sie tez ukryc, ze jego charakterystyka i styl gry bardziej pasuja do klasycznego prawego obroncy w 4-osobowej formacji defensywnej.@D@$ pisze:wydaje mi się, że nasz Stefan jest przemęczony graniem co 3 dni i zapieprzaniem do jednego pola karnego do drugiego. Teraz miał powiedzmy trochę "luźniej", może wróci do tego co grać potrafi.
Football-italia donosi, ze pojawiaja sie przedmeczowe problemy z zestawieniem obrony interu. Samuel ma jednak nie grac, a Ranocchia nie jest w 100% sprawny, ale podobno na boisko wyjdzie.
- pan Zambrotta
- Juventino

Lichy jako jedyny człowiek biegający po skrzydle jest bardzo przeciętny, ale to każdy wie nie od dziś. Dobrze się sprawdza jako uzupełnienie jakiegoś kreatywnego skrzydłowego, szkoda że Camor nie jest o 6-8 lat młodszy...
W fantasy lidze mam Pirlo i Marchisio, więc rachunek jest prosty - gola strzeli Vidal. Mam ustawiony styl offensive, więc zapewne skończymy z czystym kontem. Typuję 1:0 dla nas po golu Vidala
W fantasy lidze mam Pirlo i Marchisio, więc rachunek jest prosty - gola strzeli Vidal. Mam ustawiony styl offensive, więc zapewne skończymy z czystym kontem. Typuję 1:0 dla nas po golu Vidala
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
W ofensywie owszem może szału nie ma (chociaż z ocenami bym jeszcze poczekał), ale w defensywie radzi sobie bardzo dobrze. Na początku sezonu przyćmił go blask Kwadwo, który asystował, strzelał, przebijał się tą lewą stroną niczym Krasic (ten prawą) w swoich najlepszych chwilach w Juve. Dlatego Szwajcar był i jest oceniany trochę gorzej za swoją postawę w ofensywie.pan Zambrotta pisze:Lichy jako jedyny człowiek biegający po skrzydle jest bardzo przeciętny, ale to każdy wie nie od dziś. Dobrze się sprawdza jako uzupełnienie jakiegoś kreatywnego skrzydłowego, szkoda że Camor nie jest o 6-8 lat młodszy...
- Castiel
- Juventino

Racja. Lichy w obronie jest na prawdę bardzo dobry, ale w ataku jest już dużo gorzej...
Wiadomo, że Conte nie zmieni ustawienia by w pełni ukazać walory jednego zawodnika. To ustawienie Stefana jest trochę na siłę, głównie dlatego, że jest niesamowicie wybiegany i pracowity.
Co do meczu to liczę na więcej niż jednego gola dla nas z maksymalną stratą 1.
Np 2:1 lub 3:1
Wiadomo, że Conte nie zmieni ustawienia by w pełni ukazać walory jednego zawodnika. To ustawienie Stefana jest trochę na siłę, głównie dlatego, że jest niesamowicie wybiegany i pracowity.
Co do meczu to liczę na więcej niż jednego gola dla nas z maksymalną stratą 1.
Np 2:1 lub 3:1
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vucinic, Giovinco
ławka: Storari, Caceres, Lucio, Isla, Marrone, De Ceglie, Padoin, Pogba, Giaccherini, Bendtner, Quagliarella, Matri
Inter (3-4-3): Handanovic - Ranocchia, Samuel, Juan Jesus - Zanetti, Cambiasso, Gargano, Nagatomo - Cassano, Palacio, Milito
ławka: Castellazzi, Belec, Pereira, Silvestre, Guarin, Mbaye, Bianchetti, Alvarez, Mudingayi, Duncan, Livaja
Trochę zaskoczenie, bo merdacze mocno ofensywnie ;> Po remis nie przyjechali, trzeba ich ukarać za tą pychę.
ławka: Storari, Caceres, Lucio, Isla, Marrone, De Ceglie, Padoin, Pogba, Giaccherini, Bendtner, Quagliarella, Matri
Inter (3-4-3): Handanovic - Ranocchia, Samuel, Juan Jesus - Zanetti, Cambiasso, Gargano, Nagatomo - Cassano, Palacio, Milito
ławka: Castellazzi, Belec, Pereira, Silvestre, Guarin, Mbaye, Bianchetti, Alvarez, Mudingayi, Duncan, Livaja
Trochę zaskoczenie, bo merdacze mocno ofensywnie ;> Po remis nie przyjechali, trzeba ich ukarać za tą pychę.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- bendzamin
- Redaktor

- Wojtek
- Juventino

To już za pół godziny, emocje rosną ;D Skład najmocniejszy w tej chwili, mam nadzieje ze Vidal wkońcu sie obudzi
W drugiej połowie oczekuje Pogby na murawie, niezależnie od wyniku jaki bedzie widniał na tablicy
Nie wyobrażam sobie byśmy mogli swoja pierwszą porażke na nowym stadionie zanotować przeciwko merdaczom (odpukac!).
WYGRAMY! FORZA JUVE!!
Nie wyobrażam sobie byśmy mogli swoja pierwszą porażke na nowym stadionie zanotować przeciwko merdaczom (odpukac!).
WYGRAMY! FORZA JUVE!!