Serie A 12/13 (11): JUVENTUS 1-3 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 11:50

Wloskie dzienniki sa w kwestii skladow zgodne. U nas bez niespodzianek, w ataku duet Giovinco - Vucinic. Oni rezygnuja z tria Cassano - Milito - Palacio z przodu. Zaczna dwaj Argentynczycy, a Wloch zrobi miejsce dodatkowemu defensywnemu pomocnikowi - Gargano. Czyli kseruja nasze 3-5-2. Czyli pewnie na poczatku sie na nas nie rzuca, ale beda mieli jokera w postaci Cassano na lawce.

Sa lekkie nerwy, nie moge sie doczekac. Za 11h wszystko bedzie wiadomo :D

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 11:54

Jeśli chodzi o prawdopodobny skład Juve na mecz z Interem, media są raczej zgodne:

Obrazek

Od rana nerwy są ogromne. Wiadomo, to szczególny mecz. Zastanawiam się nad sensem stawiania w takim spotkaniu na Giovinco. Mecze z ekipą Morattiego to podwójna, a nawet potrójna presja, a Gio nie potrafi sobie nieraz poradzić nawet z pół-leszczami. Czy będzie w ogóle w stanie coś zdziałać? Wątpię, ale może wynika to z mojego uprzedzenia do Sebka. Życzę mu jak najlepiej.
Oczywiście mam również problem z Lichtem i jego formą, na którą nie mogę patrzeć, ale cóż... trzeba wierzyć

E:
oo, bendzamin mnie uprzedził

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 12:11

Tradycyjnie Marchisio zamieniony miejscami z Vidalem a Pirlo zbyt wysunięty, ale to szczegół :prochno:
Czyżby Inter kopiował "nasze" 3-5-2? :think: Nie wiem czy to dobra wiadomość, bo źle gramy z zespołami co mają bliźniaczą taktykę, patrz: Fiorentina... Ale coś mi się nie widzi, że Cassano zacznie na ławce, aczkolwiek mało ich oglądam w tym sezonie, więc nie wiem jak to wygląda.

Krótko mówiąc wychodzi chyba najmocniejszym składem, przynamniej nominalnym na początku sezonu.
Martwię się o rewanż z FCN, ale to temat od jutra...
@pumex - wydaje mi się, że nasz Stefan jest przemęczony graniem co 3 dni i zapieprzaniem do jednego pola karnego do drugiego. Teraz miał powiedzmy trochę "luźniej", może wróci do tego co grać potrafi.
@bendzamin - przede wszystkim dobrze jakby wrzutki poprawil
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2012, 13:22 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 12:18

@D@$ pisze:wydaje mi się, że nasz Stefan jest przemęczony graniem co 3 dni i zapieprzaniem do jednego pola karnego do drugiego. Teraz miał powiedzmy trochę "luźniej", może wróci do tego co grać potrafi.
Ale nie da sie tez ukryc, ze jego charakterystyka i styl gry bardziej pasuja do klasycznego prawego obroncy w 4-osobowej formacji defensywnej.

Football-italia donosi, ze pojawiaja sie przedmeczowe problemy z zestawieniem obrony interu. Samuel ma jednak nie grac, a Ranocchia nie jest w 100% sprawny, ale podobno na boisko wyjdzie.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 14:01

Lichy jako jedyny człowiek biegający po skrzydle jest bardzo przeciętny, ale to każdy wie nie od dziś. Dobrze się sprawdza jako uzupełnienie jakiegoś kreatywnego skrzydłowego, szkoda że Camor nie jest o 6-8 lat młodszy...

W fantasy lidze mam Pirlo i Marchisio, więc rachunek jest prosty - gola strzeli Vidal. Mam ustawiony styl offensive, więc zapewne skończymy z czystym kontem. Typuję 1:0 dla nas po golu Vidala :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 14:14

pan Zambrotta pisze:Lichy jako jedyny człowiek biegający po skrzydle jest bardzo przeciętny, ale to każdy wie nie od dziś. Dobrze się sprawdza jako uzupełnienie jakiegoś kreatywnego skrzydłowego, szkoda że Camor nie jest o 6-8 lat młodszy...
W ofensywie owszem może szału nie ma (chociaż z ocenami bym jeszcze poczekał), ale w defensywie radzi sobie bardzo dobrze. Na początku sezonu przyćmił go blask Kwadwo, który asystował, strzelał, przebijał się tą lewą stroną niczym Krasic (ten prawą) w swoich najlepszych chwilach w Juve. Dlatego Szwajcar był i jest oceniany trochę gorzej za swoją postawę w ofensywie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 14:17

Racja. Lichy w obronie jest na prawdę bardzo dobry, ale w ataku jest już dużo gorzej...
Wiadomo, że Conte nie zmieni ustawienia by w pełni ukazać walory jednego zawodnika. To ustawienie Stefana jest trochę na siłę, głównie dlatego, że jest niesamowicie wybiegany i pracowity.
Co do meczu to liczę na więcej niż jednego gola dla nas z maksymalną stratą 1.
Np 2:1 lub 3:1

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:04

Nie mam siły do tego studio na nSport. Studio przed derbami Włoch, lider z vice liderem, a w studio znowu ktoś anty-Juve (kibic Torino) i gadanie o Tenisie. Brawo.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:10

Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vucinic, Giovinco
ławka: Storari, Caceres, Lucio, Isla, Marrone, De Ceglie, Padoin, Pogba, Giaccherini, Bendtner, Quagliarella, Matri

Inter (3-4-3): Handanovic - Ranocchia, Samuel, Juan Jesus - Zanetti, Cambiasso, Gargano, Nagatomo - Cassano, Palacio, Milito
ławka: Castellazzi, Belec, Pereira, Silvestre, Guarin, Mbaye, Bianchetti, Alvarez, Mudingayi, Duncan, Livaja

Trochę zaskoczenie, bo merdacze mocno ofensywnie ;> Po remis nie przyjechali, trzeba ich ukarać za tą pychę.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:12

A jednak. O ile z naszym skladem gazety trafily, o tyle w interze jednak od poczatku Cassano i dosc ofensywne 3-4-3, zagra tez Samuel. Musimy od samego poczatku byc niesamowicie skoncentrowani w obronie, bo jeden maly blad przeciwko takiemu atakowi moze sie zle skonczyc.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:15

Pogba w gazie, ale oczywiście zagra garbaty Marchisio...

No nic, mam nadzieje, że znowu znajdzie sposób na inter :-)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:19

To już za pół godziny, emocje rosną ;D Skład najmocniejszy w tej chwili, mam nadzieje ze Vidal wkońcu sie obudzi ;) W drugiej połowie oczekuje Pogby na murawie, niezależnie od wyniku jaki bedzie widniał na tablicy ;)

Nie wyobrażam sobie byśmy mogli swoja pierwszą porażke na nowym stadionie zanotować przeciwko merdaczom (odpukac!).

WYGRAMY! FORZA JUVE!!

n00beq

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:31

Znamy obie jedenastki, oba kluby mają mocne, niemal równe składy. Niech wygra lepszy! (Nie)powodzenia!

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:32

Ehh ja mam dzisiaj zle przeczucia:(

oni graja trojka w napadzie dzisiaj, oby nie mieszali za bardzo.
Milito Cassano Palacio.
Cala nadzieja wtym ze nasi sa wypoczeci.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 20:32

Studio wymiata! Brak wiedzy i pieprzenie głupot można jeszcze zrozumieć, ale taka stronniczość jest zwyczajnie śmieszna.

Zablokowany