Serie A 12/13 (10): JUVENTUS 2-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 21:34

Quaglia mizernie... powinien zejść...

Gramy nieźle, Pogba najlepszy na boisku.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba dobre pierwsze 20 - 25 minut, potem troche przygasl, ale jestem zadowolony z jego gry. To bardzo ciekawy pilkarz. Bendtner z kolei odwrotnie, kiepsko rozpoczal, ale wraz z uplywem czasu sie rozkrecal i w efekcie byl na pewno duzo grozniejszy od Quaga.

Slabiej nasze boki. De Ceglie gra kiepsciutki mecz, a Isla mimo kilku fajnych zagran (swietny odbior w pojedynku biegowym z Gilardino), nie jest jeszcze w najlepszej formie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kurcze nie obejrzałem prawie wcale pierwszej połowy..

patrząc po wyniku to nie mam czego żałować? :doh:

coś słyszałem o golu po spalonym Pogby,był offside?

jak isla,kuczer,Q i Nicklas? :(

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 21:35

Cholera jasna, ale to jest frustrujące, że mamy taką przewagę a na tablicy wynik 0:0 :angry:

Pogba - mistrz
Isla dużo lepszy niż Lichtsteiner w ostatnich meczach
De Ceglie tradycyjnie już nawet nie podniesie głowy przed dośrodkowaniem. Nic nie daje zespołowi
Słaby Giaccherini
Mimo tego, że Bendtner bierze się za rozgrywanie, równie dobrze moglibyśmy grać bez napastników

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 21:36

Pogba ładnie, aktywny, jest zagrożenie z jego strony.

Z kolei wrzutki kaleczą Isla i De Ceglie. Bendtner raz coś zepsuje raz coś tam nawet zagra. Pirlo przeciętnie.

Ogólnie, jak na początku graliśmy aktywnie środkiem, dużo było zamieszania pod bramką Bologny i było ok. Potem sie przerzucili na wrzutki i lipa.

Z Juve na dobre i złe!
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Dwóch najsłabszych? DC i Fabio Q. Pierwszy zalewa nas genialnymi wrzutkami, drugi oprócz przyjęcia piłki (która odskoczyła na 5 metrów) nie istnieje. Powinniśmy wymęczyć 1-0.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Na tle przeciętności Pogba wyrasta na lidera spotkania; jedyny zarzut to zbyt częste, czy też po prostu nieskuteczne próby wywalczenia rzutów wolnych.

Sędzia ewidentnie dostał wytyczne "z góry" odnośnie tego co ma gwizdać w polu karnym Bologny - wszystko na niekorzyść Juve.

Q ewidentnie do zmiany za Szwagra. Bendtner może być.
Antek666 pisze:coś słyszałem o golu po spalonym Pogby,był offside
Spalonego nie było; sędzia wymyślił sobie faul. :doh:
Ostatnio zmieniony 31 października 2012, 21:38 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 21:37

Boze DC chyba naprawdę nie zna innego zagrania jak dośrodkowanie na pałę. Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja z około 40minuty kiedy było przed naszymi napastnikami ze 3 obrońców Bologni, a ten wali w nich dośrodkowanie po ziemi.. jakim cudem miało to przejść ten gąszcz nóg?

Na plus Pogba, chłop miał pecha, że nic mu nie wpadło do bramki, wielka szkoda :/ Bendtner też na plus, w sumie to mnie póki co zaskoczył.
W drugiej zmienić Q i DC i zgarniamy 3 pkty :)

#AllegriOut
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Bardzo dobry mecz z naszej strony. Kilka znakomitych sytuacji, ale też trochę pecha (poprzeczka Pogby, znakomita interwencja bramkarza gości po strzale Giaccheriniego). Właściwie brakuje tylko bramek dla nas, bo miażdżymy rywala pod każdym względem. Niestety przyjechał autobus, więc trzeba się męczyć.

Znakomity mecz Pogby. :bravo: Przyjęcia piłki, odbiory, strzały - fenomen. Dobry mecz Bendtnera. :shock: Świetnie drybluje, przytrzymuje piłkę, gra z klepki plus ten strzał z końcówki. :shock: Dobry Isla.

Trzeba to wygrać, bo jesteśmy o wiele lepsi. Do tego te wyniki rywali. :pray:

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po co zapewnić sobie zwycięstwo w pierwszej połowie. Lepiej za każdym razem zostawiać wszystko na 2. połowę :angry: I potem się męczyć. To jest Bolonia!!! Na przerwę powinni schodzić w 3 brakowym tyłem.
Pogba najlepszy

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 21:38

Rozumiem, że padający deszcz sprawia problemu przy odbiorze, dośrodkowaniu; ogólnie przy grze, ale to co robi De Ceglie to przechodzi ludzkie pojęcie. Aż szkoda używać klawiszy na tą karykaturę piłkarza - sorry, ale inaczej nie da się nazwać Paolo.

Brawo Pogba! Chociaż czasami aktorzy chcąc wywalczyć wolnego.

De Ceglie do zmiany - i to już!
Bendtnera też bym zmienił

W końcu webchniemy! :prochno:

EDIT: Chociaż Fabio grał jeszcze gorzej niż Duńczyk :smile:
Ostatnio zmieniony 31 października 2012, 21:40 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 21:39

Hmm... mamy pecha od tamtego sezonu, nasza nieskuteczność jest drażliwa, być może powinniśmy zmienić trenera od ofensywy? Nedved by pomógł :D

2. Prócz badań lekarskich, kluby powinny także wprowadzić układanie klocków na czas. Taki De Ceglie , po tych badaniach to nawet do polskiej 1 ligi się nie załapał :think: Chyba za bardzo sobie wziął do serca , że wygląda jak Kutcher i gra durnia , tak jak Ashton gra durnia w filmach.

3. Jakoś mam wrażenie, że zawodnicy przychodzący do Juve, tracą skille. Nie pamiętam Isli w Udine , który by tyle wrzutek pod rząd zmarnował.

To by było na tyle. Czołówka narazie gubi pkt , a my nie potrafimy tego wykorzystać . Oby 2 połówka była lepsza.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba gra świetnie jak na razie i szkoda, że nie próbował podawać tylko strzelał głową. Juve nadal gra kiche i próbuje wepchnąć piłkę do bramki. Pytam się po raz kolejny gdzie jakaś klepa, prostopadłe zagrania na napastników i gra kombinacyjna. Wiem, wiem to rezerwowy skład, ale ani razu nawet nie spróbować?

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Poratuję ktoś transmisją? Na drthtv komentarz mam normalny ale za to wizja to teledysk w slow motion plus przeskakiwanie obrazu. Z gory dzieki.

No z tego co udało mi się zobaczyć to Pogba faktycznie ładnie sobie poczyna, ten słupek, przyjęcie piłki na wyskoku, pewność siebie, chyba najlepszy na boisku, co?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Napoli,inter,Roma i Lazio przegrywają jak narazie i jesli sie tak utrzyma do końca to będzie wyśmienicie oczywiście jeśli my wygramy. Gramy dobrze, a Pogba najlepiej, nawet Bendtner mnie dzisiaj zaskakuje na plus, Quag nic. Giac tez. Gio za Quaga, Asa do środka za Giaca i giteez. Napewno coś wpadnie;)
FORZA JUVE!!

Zablokowany