Serie A 12/13 (10): JUVENTUS 2-1 Bologna
- Mate.G
- Juventino
Może Buffon Barzagli Bonucci Chielinni Lichy Isla Pirlo Pogba Asamoah Fabio.Q Giovinco ? 

- Vimes
- Juventino
Jeżeli ktoś z Was stęsknił się za Sorensenem to LGDS anonsuje go w wyjściowym składzie na jutrzejszy mecz. Ponadto, będzie można bliżej przyjrzeć się Gabbiadiniemu, który jest w połowie nasz i być może w przyszłym sezonie Supersłonik będzie na niego narzekać w temacie "Co z tym atakiem"
. A do spółki z nimi obrońca wczechczasów Marco Motta, będący u nas przelotem Pazienza i Taider. Czyli piłkarze, ktrórzy zostali uznani za zbyt słabych lub zbędnych na chwilę obecną w Juve. Dodając do tego nieobecność Diamantiego to trzy punkty muszą zostać w domu.
- Brutalo
- Juventino
W sumie to ukłon w stronę Juventino. Wiadomo, że Glikowe toro muszą puścić, bo przecież POLAK :!: , a innego pojedynku dwóch mocnych drużyn nie ma. I tak dobrze, że na premium, a nie wcale.Mateo21 pisze:Dlaczego leci na npremium? a nie na nsport?npremium nie mam
Dobrze ze chociaż z Interem będzie na nsport.
Buffon
Lucio-Bonucci-Chiellini
Isla-Marrone/Giach-Pirlo (nieśmiertelny)-Pogba-Caceres/DC
------Seba-----Matatatata.
- pumex
- Juventino
Jak przeglądam proponowane składy, to coraz bardziej zaczynam się martwić meczem z Bologną. W zmianach trzeba mieć jakiś umiar, a patrząc na propozycje niektórych portali łapię się za głowę. Tu Padoin, tam Giaccherini a gdzieniegdzie duet napastników Quag-PaddyPower. Zachodzę w głowę, jak to ostatnie rozwiązanie ma wpłynąć na problemy z siermiężnym atakiem
A dokładając do tego De Ceglie... sami wiecie.

- bendzamin
- Redaktor
Dokladnie, jak zobaczylem to dzisiaj w newsie na glownej to zlapalem sie za glowe. Forumowi spece juz dawno wyliczyli, ze z Quagliarelli zaden cofniety napastnik i ciezko mi wyobrazic sobie go w duecie z Bendtnerem. Czesciowo potrafilbym zrozumiec taka sytuacje, gdybysmy mieli tylko jednego z dwojki Seba - Mirek, ale mamy obu i mam nadzieje, ze jeden z nich zacznie dzisiejsze spotkanie.pumex pisze:duet napastników Quag-PaddyPower. Zachodzę w głowę, jak to ostatnie rozwiązanie ma wpłynąć na problemy z siermiężnym atakiem
Cieszy mnie natomiast zapowiadana obsada bokow - Isla i De Ceglie. Obaj potrafia wrzucac i na pewno moga zdecydowanie ulatwic robote Dunczykowi.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja również nie mogę spokojnie czekać na ten mecz. Rotacja składu ok, ale z jakimś umiarem. Nie wiem naprawdę czym Duńczyk sobie zasłużył na kolejny mecz od 1 minuty :roll: Naprawdę oglądając mecz z Catanią, można się było łapać za głowę po jego wyczynach. Totalnie mnie do siebie nie przekonał...
Dochodzą do tego super boki, De Ceglie, 100 wrzutek a przed jedną potrafi tylko spojrzeć w pole karne jak ustawieni są koledzy. Isli nie ma co za szybko oceniać, to dla niego bedzie 3, czy 4 mecz, drugi w podstawie. Reszta składu daje radę. Nie wiem tylko czy nie lepszym byłoby postawienie na Lucio niż Marrone. W każdy bądź razie w ofensywie nie zwalamy z nóg.
Bologna przyjeżdża po 3 porażkach, w tamtym sezonie dwukrotnie urwali nam pkt. To nie bedzie spacerek. Oby szybko udało się strzelić gola, bo przewiduję kolejny autobus w polu karnym.
Dochodzą do tego super boki, De Ceglie, 100 wrzutek a przed jedną potrafi tylko spojrzeć w pole karne jak ustawieni są koledzy. Isli nie ma co za szybko oceniać, to dla niego bedzie 3, czy 4 mecz, drugi w podstawie. Reszta składu daje radę. Nie wiem tylko czy nie lepszym byłoby postawienie na Lucio niż Marrone. W każdy bądź razie w ofensywie nie zwalamy z nóg.
Bologna przyjeżdża po 3 porażkach, w tamtym sezonie dwukrotnie urwali nam pkt. To nie bedzie spacerek. Oby szybko udało się strzelić gola, bo przewiduję kolejny autobus w polu karnym.

- pumex
- Juventino
Dragon pisze:Nie wiem naprawdę czym Duńczyk sobie zasłużył na kolejny mecz od 1 minuty :roll: Naprawdę oglądając mecz z Catanią, można się było łapać za głowę po jego wyczynach. Totalnie mnie do siebie nie przekonał...
(...)
Isli nie ma co za szybko oceniać, to dla niego bedzie 3, czy 4 mecz, drugi w podstawie.

Znam to, sam potrafię być uprzedzony do kogoś, ale staram się to kamuflować

- Virgil
- Juventino
A ja jestem ciekaw duńskiego drewna, jeżeli naprawdę zagrają Isla i De Ceglie to wrzutek trochę będzie, bo powiedzmy sobie szczerze narazie nie ma po czym ocenić Bendtnera.
Ciekawe czemu Caceres nie dostaje wcale szans
Ciekawe czemu Caceres nie dostaje wcale szans

- Agrik
- Juventino
Uprzedziłeś mnie. Właśnie sam chciałem zauważyć pewną niekonsekwencję w ocenie zawodników :Cpumex pisze:Dragon pisze:Nie wiem naprawdę czym Duńczyk sobie zasłużył na kolejny mecz od 1 minuty :roll: Naprawdę oglądając mecz z Catanią, można się było łapać za głowę po jego wyczynach. Totalnie mnie do siebie nie przekonał...
(...)
Isli nie ma co za szybko oceniać, to dla niego bedzie 3, czy 4 mecz, drugi w podstawie.
- @D@$
- Juventino
Lichtsteinerowi faktycznie dałbym wolne, bo jakieś tam problemy kondycyjne miał (nie pojechał do Danii), przed nami Inter i rewanż z FCN, z nimi się bardziej przyda. Natomiast Caceres na lewej to zły pomysł, mam uraz z poprzedniego sezonu.Brutalo pisze: Buffon
Lucio-Bonucci-Chiellini
Isla-Marrone/Giach-Pirlo (nieśmiertelny)-Pogba-Caceres/DC
------Seba-----Matatatata.
Bendtner-Quagliarella proponowany na głównej przypomina mi Fabio-Borriello z drugiej części poprzedniego sezonu

Na La Gazzetta proponują że Marrone zagra za Leo. Może wrócimy do manewru z tamtego sezonu, czyli Luca zejdzie w drugiej połowie, wejdzie w końcu Pepe i przejdziemy na 4-3-3?

W ogóle Bologna to chyba nasza ostatnia zmora, z nimi ostatnio albo remisy, albo dogrywki, za Del Neriego to nawet porażka u siebie się zdarzyła.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To nie tak. Na innych zasadach obaj przychodzili. Za Isle może zagrać 3 innych zawodników i nie odczujemy tak tej zmiany. Skoro jednak Bendtner gra za Mirko, to myślicie, że wniesie więcej? Po prostu na ocenienie takiego zawodnika wystarczy czasem 1 mecz. Jak dla Was wygranie 3 pojedynków główkowych to już coś, to sory, ale popadli niektórzy w totalny minimalizm :roll:Agrik pisze:Uprzedziłeś mnie. Właśnie sam chciałem zauważyć pewną niekonsekwencję w ocenie zawodników :Cpumex pisze:Dragon pisze:Nie wiem naprawdę czym Duńczyk sobie zasłużył na kolejny mecz od 1 minuty :roll: Naprawdę oglądając mecz z Catanią, można się było łapać za głowę po jego wyczynach. Totalnie mnie do siebie nie przekonał...
(...)
Dla mnie nic z niego nie bedzie, chociaż chciałbym się mylić.

- deszczowy
- Juventino
Bardzo pro podejście! To nic, że koleś siedział od sierpnia na ławie, grunt, że twoje zawodowe oko wystarczy, by po jednym meczu stwierdzić, że koleś się nie nadajeDragon pisze: To nie tak. Na innych zasadach obaj przychodzili. Za Isle może zagrać 3 innych zawodników i nie odczujemy tak tej zmiany. Skoro jednak Bendtner gra za Mirko, to myślicie, że wniesie więcej? Po prostu na ocenienie takiego zawodnika wystarczy czasem 1 mecz. Jak dla Was wygranie 3 pojedynków główkowych to już coś, to sory, ale popadli niektórzy w totalny minimalizm :roll:
Dla mnie nic z niego nie bedzie, chociaż chciałbym się mylić.

Gdzie jest mój ulubiony cymb... użytkownik, który ma kompleks mojego dziennikarskiego wykształcenia?
- SKAr7
- Juventino
Nie sądzę, żeby istniał zawodnik, którego można dobrze ocenić po mniej niż 5-6 spotkaniach.Dragon pisze: To nie tak. Na innych zasadach obaj przychodzili. Za Isle może zagrać 3 innych zawodników i nie odczujemy tak tej zmiany. Skoro jednak Bendtner gra za Mirko, to myślicie, że wniesie więcej? Po prostu na ocenienie takiego zawodnika wystarczy czasem 1 mecz. Jak dla Was wygranie 3 pojedynków główkowych to już coś, to sory, ale popadli niektórzy w totalny minimalizm :roll:
No i właśnie, z Islą. On konkuruje z Caceresem i Lichtem, to powód, żeby wymagać od niego więcej.
Kogo ma naprzeciwko siebie Bendtner? Matri, FQ, Vucinić, Giovinco. Patrząc na ostatnią formę- WIELKIE NIC. W tym momencie te 3 wygrane główki, wypracowanie drużynie dwóch najlepszych sytuacji w meczu, po jednej z których padła decydująca bramka to jest chociaż coś, cokolwiek. Bo Vuci gra ostatnio jeszcze gorzej.
Fajnie byłoby dziś "przełamać" Bolognię.
- strong return
- Juventino
To linearnie Bendtner zagra za Vucinicia? Czy może za Matriego. A Quag za Czarnogórca? :-DDragon pisze: To nie tak. Na innych zasadach obaj przychodzili. Za Isle może zagrać 3 innych zawodników i nie odczujemy tak tej zmiany. Skoro jednak Bendtner gra za Mirko, to myślicie, że wniesie więcej?
Za Isle może zagrać trzech zawodników i na razie się nam transfer nie zwraca, może się zwróci, ale jeśli nie, to odczujemy ten transfer pustką w kasie. Transferu Bendtnera nie sposób odczuć, bo się go odda najwyżej, więc nie widzę w tym logiki.
Nie lubię Bendtnera, ale Matri niczego by nie wygrał w starciu z rywalem najpewniej. Zatem wszystkiego można próbować, zwłaszcza gdy poczucie straty będzie żadne. Większe może wynikać z faktu, że nie pozyskaliśmy napastnika za gotówkę zamiast Isli, jeśli ten nie awansuje do pierwszego składu.(chyba, że od początku deal przewidywał, że albo on i Asa idą do Turynu, albo żaden)
- Dante93
- Juventino
A ja myśle, ze w tym szaleństwie jest jakaś metoda. Jak już mamy grać skrzydłami (a tak mniej więcej na papierze przedstawia sie ustawienie 3:5:2) to niech chociaż w ataku grają zawodnicy mogący coś z tych dośrodkowan zrobić. Skoro ani Vucinic ani tym bardziej Giovinco nie nadają się do takiej gry, to wystawmy wysokiego Bendtnera, i Quaga który już nie raz pokazywał, ze potrafi się odnaleźć przy dobrych centrach. Tak czy siak liczmy na przypadek, nie widze przeciwwskazań żeby zagrać dziś w ten nie inny sposób. A jak coś to mamy przecież trzy zmiany które mogą w razie potrzeby odmienić sytuacje. Byle tylko Giak nie wyszedł w środku pomocy, bo ten manewr zupełnie sie nie sprawdza. Szczególnie, jeżeli w środku miałby grać też Pogba. Środek Padoin/Asamoah-Pirlo-Pogba wydaje mi sie najbardziej optymalny. Vidal obowiązkowa ławka, bo widać po nim pewne wypalenie (o czym dobitnie świadczą statystyki z ostatniego artykułu na JP). W obronie anonsowany Marrone co zdecydowanie mi nie wadzi. Ma chłopak papiery na gre na tej pozycji więc nie ma co się bać na niego stawiać.